هزینه اضافه بار و میزان بار مجاز یک پرواز از مسائل مهمی است که مسافران باید قبل از خرید بلیط هواپیما به آن توجه کنند. این مسئله برای دانشجویان یا مسافرانی که بار زیادی با خود حمل میکنند اهمیت زیادی دارد. بههرحال اگر بار شما از میزان بار مجاز شرکت هواپیمایی بیشتر باشد، مجبور به پرداخت جریمه و هزینه اضافه بار خواهید شد. به همین دلیل بسیار مهم است که قبل از خرید بلیط هزینه اضافه بار و میزان بار مجاز ایرلاینها را بدانید. در این مقاله هزینه اضافه بار تعدادی از ایرلاینهای معروف کشور، هزینه اضافه بار پروازهای داخلی و هزینه هر کیلو اضافه بار پروازهای خارجی را به طور کامل به شما توضیح میدهیم.
هزینه اضافه بار چیست؟
مسافران پروازهای داخلی و خارجی مجاز به حمل تعداد و وزن مشخصی چمدان هستند. بعضی از ایرلاینها محدودیت تعداد چمدان را اعمال میکنند، اما بیشتر شرکتهای هواپیمایی محدودیت وزن گذاشتهاند. اگر بیشتر از وزن مجاز با خود وسیله حمل کنید، شامل هزینه اضافه بار میشوید. میزان بار مجاز و هزینه اضافه بار به فاکتورهای زیر بستگی دارد:
- نوع ایرلاین
- مدت زمان پرواز
- قیمت بلیط
- پرواز داخلی یا خارجی
- پرواز اکونومی (کلاس معمولی)، بیزینس (کلاس تجاری) یا فرست کلا
سه دلیل بالا مهمترین فاکتورهای تعیینکننده میزان بار مجاز و هزینه اضافه بار هستند. معمولاً هزینه اضافه بار به ازای هر کیلوگرم و معادل ۱ درصد از قیمت بلیط محاسبه میشود.
هزینه اضافه بار پروازهای داخلی و خارجی
هزینه اضافه بار تعدادی از معروفترین شرکتهای هواپیمایی را در زیر میبینید.
۱ ـ هزینه اضافه بار ایران ایر
سقف بار مجاز ایران ایر و هزینه اضافه بار آن بهصورت زیر است:
- پرواز داخلی: کلاس اکونومی ۲۰ کیلوگرم و کلاس بیزینس ۳۰ گرم
- پرواز خارجی: کلاس اکونومی ۳۰ کیلوگرم و کلاس بیزینس ۴۰ کیلوگرم
هزینه اضافه بار ایران ایر پرواز خارجی به ازای هر کیلوگرم محاسبه میشود. مسافر باید ۱ درصد از هزینه بلیط را به ازای هر کیلوگرم بپردازد.
2 ـ هزینه اضافه بار قشم ایر
سقف بار مجاز قشم ایر و هزینه اضافه بار آن به صورت زیر است:
- پرواز داخلی: حداکثر ۲۰ کیلوگرم
- پرواز خارجی: کلاس اکونومی ۳۰ کیلوگرم و کلاس بیزینس ۴۰ کیلوگرم
هزینه اضافه بار قشم ایر باتوجهبه مسیر سفر مشخص میشود و شما باید قبل از خرید بلیط هزینه اضافه بار مقصد موردنظر خود را بررسی کنید.
3 ـ هزینه اضافه بار ماهان
سقف بار مجاز ماهان و هزینه اضافه بار آن بهصورت زیر است:
- پرواز داخلی: کلاس اکونومی ۲۰ کیلوگرم و کلاس بیزینس ۳۰ گرم
- پرواز خارجی: کلاس اکونومی ۳۰ کیلوگرم و کلاس بیزینس ۴۰ کیلوگرم
هزینه اضافه بار هواپیمایی ماهان به ازای هر کیلوگرم محاسبه میشود. مسافر باید 1 درصد از هزینه بلیط را به ازای هر کیلوگرم بپردازد.
4 ـ هزینه اضافه بار هواپیمایی امارات
سقف بار مجاز قطر ایرلاین و هزینه اضافه بار آن به صورت زیر است:
- کلاس اکونومی: ۳۰ کیلوگرم
- کلاس بیزینس: ۴۰ کیلوگرم
- فرست کلاس: ۵۰ کیلوگرم
هزینه اضافه بار هواپیمایی امارات به ازای هر کیلوگرم و مسافت یا مقصد محاسبه میشود. این هزینه اضافه بار به ازای هر کیلوگرم از ۲۰ دلار آمریکا تا ۵۰ دلار آمریکا متفاوت. مسافران حتماً باید قبل از خرید بلیط هزینه اضافه بار پرواز و مقصد خود را بررسی کنند.

۵ ـ هزینه بار اضافه هواپیمایی کاسپین
سقف بار مجاز هواپیمایی کاسپین و هزینه اضافه بار آن به صورت زیر است:
- پرواز داخلی: ۲۰ کیلوگرم
- پرواز خارجی: ۳۰ کیلوگرم
اگر در میان همسفران شما نوزادی وجود دارد، میتوانید به اندازه ۱۰ کیلوگرم بار مجاز داشته باشید. علاوه بر این، حواستان به ابعاد چمدان نیز باشد. اغلب شرکتهای هواپیما چمدانی با مجموع ابعاد (طول، عرض و ارتفاع) ۱۵۸ سانتیمتر مجاز را مجاز میدانند.
هزینه اضافه بار در فرودگاه امام
هزینه هر کیلو اضافه بار پرواز خارجی در شرکتهای هواپیمایی متفاوت است. شرکتها به دو صورت زیر هزینه اضافه بار را محاسبه میکنند:
- به ازای هر کیلوگرم و معادل ۱ درصد از هزینه بلیط
- مقصد پرواز
بار مسافرین سفرهای خارجی قبل از پرواز در فرودگاه امام خمینی وزن شده و هزینه بار آن محاسبه میشود.
هزینه بار اضافه هواپیما از ایران به ترکیه
پروازهای ایران به ترکیه بیشترین مسافر خارجی را در طول سال جابهجا میکنند. بسیاری از مسافران برای سفر به کشورهای دیگر نیز توقف کوتاهی در فرودگاه ترکیه خواهند داشت. از طرف دیگر، افراد زیادی در مسیر ترکیه به ایران یا ایران به ترکیه بار جابهجا میکنند. هزینه اضافه بار ایران به ترکیه یا برعکس برای افراد شاغل در این مسیر اهمیت زیادی دارد. بااینحال، این مسئله برای مسافران توریستی ترکیه نیز مهم است. بههرحال شما باید بدانید چند عدد چمدان و با چه وزنی میتوانید با خود حمل کنید.
هزینه اضافه بار از ایران به ترکیه رابطه مستقیمی با نوع ایرلاین یا شرکت هواپیمایی دارد. شما باید قبل از خرید بلیط ایران به ترکیه درباره هزینه بار شرکت مورد نظرتان تحقیق کنید.

میزان مجاز بار دستی در پروازهای داخلی و خارجی
مسافران میتوانند تعدادی از وسایل شخصی خود را به داخل هواپیما ببرند؛ بنابراین اگر از قوانین بار دستی یا میزان مجاز بار دستی صحبت شد، منظور ساک دستی یا وسایلی است که مسافر اجازه دارد به داخل کابین هواپیما ببرد. بار دستی باید وزن و اندازه متناسبی داشته باشد. در غیر این صورت از بردن آن به داخل هواپیما جلوگیری میشود. مسافران معمولا ترجیح میدهند اشیاء قیمتی یا وسایلی که میخواهند در طول مسیر استفاده کنند را بهعنوان بار دستی به داخل هواپیما ببرند.
برای اطلاع از وسایل ممنوع در پرواز، میتوانید مقاله وسایل ممنوعه در پروازهای خارجی کدامند؟ از وبلاگ فلایتیو را مطالعه کنید.
وزن مجاز بار دستی نیز در شرکتهای هواپیمایی متفاوت است و شما باید در زمان خرید بلیط به این نکته توجه کنید. در زیر میزان مجاز بار دستی و ابعاد آن در پرواز های داخلی و خارجی را میبینید:
- میزان مجاز بار دستی در پروازهای داخلی: بلیط اکونومی ۵ کیلوگرم و بلیط بیزینس کلاس ۷ کیلوگرم برای بار دستی در پروازهای داخلی مجاز است.
- میزان مجاز بار دستی در پروازهای خارجی: بلیط اکونومی ۷ کیلوگرم و بلیط بیزینس کلاس ۱۵ کیلوگرم برای بار دستی در پروازهای خارجی مجار است.
- ابعاد مجاز بار دستی: 55*40*23 سانتیمتر
البته دوباره تکرار میکنیم که شما حتماً باید میزان بار مجاز پرواز خود را بررسی کنید. هر شرکت هواپیمایی ممکن است دستورالعملهای متفاوت خود را داشته باشد یا در قوانین خود تغییراتی بدهد.
آخرین نکات برای بار اضافه هواپیما
مسافران باید نکاتی را قبل از سفر در نظر بگیرند. یکی از این نکات مهم توجه به بار مجاز و هزینه اضافه بار است. به همین دلیل است که بسیاری از مسافران به دنبال پیداکردن چمدانهای سبک میگردند. این کار باعث میشود تا بار بیشتری در سفر حمل کنند. سقف مجاز باز و هزینه اضافه بار در پروازهای داخلی و خارجی متفاوت است. علاوه بر این، ایرلاینها قوانین متفاوتی برای مسافران خود در نظر میگیرند.
سپاس بابت انتشار اطلاعات مفید و کاربردی