شهر کرمان مرکز استان کرمان، پهناورترین استان ایران است. این شهر که یکی از 5 شهر تاریخی ایران محسوب می شود، جاذبه های زیادی برای دیدن دارد.
یکی از این جاذبه ها باغ شاهزاده ماهان است که یکی از زیباترین باغ های ایرانی محسوب می شود.
(برای سفر به کرمان می توانید به خرید بلیط هواپیما و بلیط چارتر از سایت فلایتیو بپردازید.)
با این باغ زیبا بیشتر آشنا شوید.
باغ شاهزاده ماهان که قدمت آن به اواخر دوره قاجار می رسد، در 4 کیلومتری شهر ماهان و حوالی شهر کرمان قرار دارد.
این باغ تقریبا 5 هکتاری از دو مجموعه شرقی و غربی تشکیل شده و عمارت های آن به صورت دو آشکوبه ساخته شده است. معماری زیبا و منحصر به فرد این باغ و عمارت های آن باعث شده تا باغ شاهزاده ماهان در زمره یکی از زیباترین باغ های ایرانی جای بگیرد.
جز شیوه معماری، فواره های باغ شاهزاده ماهان نیز از عوامل زیبایی این باغ هستند. این فواره ها که در طول باغ قرار دارند زیباترین فواره باغ های ایرانی هستند. چون سایر باغ های ایرانی کمتر فواره داشته اند و یا اگر داشته اند به این زیبایی نبوده اند. فواره های زیبای باغ شاهزاده بر اساس اختلاف ارتفاع و نه هیچ نیروی دیگری فعال هستند که این خود دلیلی بر هوش و ذکاوت مردم کرمان و سازندگان این باغ است.
باغ شاهزاده کرمان که بزرگترین باغ ایرانی نیز است، هر سال در فصل تابستان و بهار میزبان تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی می شود.
این باغ طوری ساخته شده که در بدو ورود، به ویژه در طبقه فوقانی آن، سردر خانه، منظره چهارباغ و در جهت عکس آن منظره کوه قابل مشاهده است. این مناظر عمده یعنی رؤیت حرکت آب، حوض ها و آبشارها هرکدام به نوبه خود تأکیدی بر محورهای عمود بر محور اصلی دارند و توأم با نظام گیاهی مناظر بدیع داخلی را به نمایش می گذارند.
تاریخچه ساخت باغ شاهزاده ماهان به چه زمانی برمی گردد؟
باغ شاهزاده ماهان به دستور محمد حسن خان، سردار ایروانی و بنای درون آن توسط عبدالحمید میرزا ناصرالدوله، حاکم کرمان ساخته شده و با مرگ او بنای آن نیمه کاره رها شده است.
تاریخ بنای باغ شاهزاده ماهان 1276 خورشیدی است. گفته میشود وقتی خبر مرگ ناگهانی حاکم را به ماهان می برند، بنّایی که مشغول تکمیل سردر ساختمان بود تغار گچی را که در دست داشته محکم به دیوار کوبیده و کار را رها کرده و فرار نموده است. به همین خاطر جای خالی کاشی ها را بر سردر ورودی این باغ می توان دید.
ویژگی های باغ شاهزاده ماهان چیست؟
این باغ در زمینی مستطیل شکل به مساحت پنج و نیم هکتار بنا شده و دارای سردر ورودی بسیار زیبایی است. بناهای باغ عبارتند از کوشک اصلی، سردر خانه و طبقه فوقانی. کوشک اصلی سکونتگاه دائمی و یا فصلی مالک است که در انتهای فوقانی باغ قرار دارد.
سردر خانه نیز در مدخل باغ به صورت یک بنای خطی، ورودی باغ را اشغال کرده و در دو طبقه بنا شده است.
طبقه فوقانی دارای اتاق هایی است که برای زندگی و پذیرایی پیش بینی شده اند. سایر بناهای خدماتی باغ از حصار اصلی استفاده نموده و به صورت دیواری مرکب بناهای مختلف خدماتی را در نقاط مناسب در خود جا داده است . این باغ علاوه بر سردر، شامل عمارت شاهنشین و حمام نیز می باشد که بخش شاه نشین در حال حاضر به یک رستوران تبدیل شده است.
علاوه بر این بناها، در این باغ درختان میوه متنوعی به چشم می خورند و در جلوی عمارت هم حوض ها و فواره ها آبنمای زیبایی را شکل دادهاند.
باغ شاهزاده ماهان با درختان سر به فلک کشیده و جوی های روان آب مانند تکه ای از بهشت در دل کویر است.