فرودگاه آبادان جزو اولین فرودگاه های کشور است که در سال 1320 توسط شرکت ملی نفت ایران، به دلیل وجود پالایشگاه در این بندر احداث شد.
معرفی
با رونق گرفتن آبادان و خرمشهر، فرودگاه آبادان توسعه زیادی پیدا کرد و دومین فرودگاه کشور پس از فرودگاه مهرآباد شد که میزبان پروازهای خارجی بود.
ساختمان اصلی و فعلی این فرودگاه در سال 1346، در مساحتی حدود 66/372 هکتار ساخته و سه سال بعد از سوی شرکت ملی نفت به سازمان هواپیمایی کشور واگذار شد.
فرودگاه آبادان به عنوان فرودگاه کمکی و احتیاطی فرودگاه مهرآباد برای پروازهای خارجی در نظر گرفته شده بود و هرگاه به دلایل جوی و سایر عوامل پروازی، هواپیما قادر به نشستن در مهرآباد نبود، از این فرودگاه برای فرود استفاده میشد.
فرودگاه آیت الله جمی آبادان که در ضلع شرقی جزیره آبادان واقع شده است، از شرق و جنوب به شهر آبادان به فاصله 10 کیلومتر تا مرکز شهر، از شمال به خرمشهر به فاصله 18 کیلومتر و از غرب به رودخانه اروند و مرز کشور عراق منتهی می شود. کمترین فاصله حصار فرودگاه آبادان تا مرز کشور عراق 1800 متر، از قسمت جنوبی فرودگاه است.
فرودگاه آبادان زمانی به دلیل قرار داشتن در دالان هوایی بینالمللی، تنها فرودگاه ترانزیتی، کترینگ و سوختگیری مسیر خاورمیانه و اروپا محسوب میشد و قبل از جنگ تحمیلی، میزبان شرکت های هواپیمایی مختلفی چون کویت ایرویز، کی ال ام، بریتیش ایرویز، لوفت هانزا، سوئیس ایرویز، اسکاندیناوی ایر، آلیتالیا و … بود.
این فرودگاه که میزبان پروازهای داخلی و خارجی متعددی است، در حال حاضر با دالان های هوایی بین المللی اروپا و آمریکا به خاورمیانه تنها چند کیلومتر فاصله دارد و پروازهای بینالمللی به طور مداوم از فراز آن عبور می کنند.
برای خرید بلیط هواپیما و مشاهده پروازهای این فرودگاه، به سایت فلایتیو مراجعه کنید.
فرودگاه آیت الله جمی آبادان چه ویژگی هایی دارد؟
فرودگاه بین المللی آیت الله جمی آبادان، ظرفیت ۸ هواپیمای پهن پیکر را به طور هم زمان در رمپ مسافری خود دارد. از آنجا که این فرودگاه با استانداردهای جهانی ساخته شده است، ظرفیت هواپیماهایی به بزرگی بوئینگ ۷۴۷ و ایرباس۳۴۰ را نیز دارد.
وضعیت intermodal فرودگاه بین المللی آبادان، به دلیل دسترسی به دو بندر تجاری آبادان و خرمشهر، راه آهن خرمشهر در فاصلهٔ کمتر از ۱۰ کیلومتری و دو بزرگراه به سمت اهواز و بندر ماهشهر برای ایجاد کارگو ترمینال بسیار مناسب است.
از نظر موقعیت جغرافیایی، این فرودگاه می تواند بزرگترین و فعالترین کارگو ترمینال کشور را داشته باشد. چون استان خوزستان کالاهای تجاری، به خصوص فراورده های شیلاتی، صیفی جات، سبزیجات، علوفه و فراورده های دامی و صنعتی زیادی دارد که کشورهای همسایه حاشیه خلیج فارس مشتری آن هستند.
در بخش مسافری نیز به دلیل اینکه ورود و خروج افراد خارجی به منطقه آزاد اروند بدون ویزا امکان پذیر است، مردم عراق در استان های جنوبی، برای سفر به کشورهای حاشیه خلیج فارس و دیگر کشورها می توانند از فرودگاه آبادان که حداکثر ۳۰۰ کیلومتر با آنها فاصله دارد، استفاده کنند.
این موضوع قطعاً باعث رشد تجاری و اقتصادی بیشتر فرودگاه بین المللی آبادان و استان خوزستان خواهد شد.
باسلام واحترام.متاسفانه فرودگاه آبادان درحال حاضر از مدیریت خیلی ضعیفی برخوردار است.با وجود اینکه اولین فرودگاه بین المللی هست اما وضعیت فعلی آن هیچ شباهتی به نامش نیست… نظم خوبی ندارد و بدلیل وجود اطلاعات ضعیف اکثر مسافران در سالن فرودگاه سرگردان هستند و دلیل جاماندن مسافران اکثرا بدلیل عدم اطلاع رسانی از طریق بلندگوهای داخلی فرودگاه است… خواهشمند است یه غربالگری در مدیریت و ضعف های موجود صورت پذیرد.
کلا فاقد اتوبوس هست و گاها هواپیما دور از سالن فرودگاه توقف میکند که بایستی مسافرین مسافت های زیادی پیاده بروند و این برای سالخوردگان و مسنین بسیار شاق هست.
سلام خدمت شما قاسم عزیز
خیلی ممنون از پیام دلسوزانه شما. امیدوارم مشکلاتی که فرمودید در فرودگاه بین المللی آبادان هرچه زودتر برطرف شود و مسافران سفر راحتی را تجربه کنند.✈