شرکت مادر تخصصی فرودگاههای کشور که متولی اداره و نگهداری و توسعه و تجهیز تعداد 58 فرودگاه در ایران طی سال های گذشته از یک شرکتی که ساختار متکی بر بودجه دولتی داشته است به شرکتی با ساختار درآمد هزینه ای تبدیل شده است.
معرفی فرودگاه مهرآباد
تهران علاوه بر این که به لحاظ جمعیتی اولین شهر کشور است و به دلیل پایتخت بودن و وجود بزرگترین سازمان های دولتی و غیر دولتی دارای جایگاه ویژه ای از نظر جذب مسافر و … است. هرچند که بررسی و مطالعه آمار ارائه شده نشان می دهد که طی سال های گذشته تهران نه تنها به عنوان اصلی ترین، بزرگترین و مهمترین شهر ایران مطرح بوده است بلکه از نظر گردشگری و نیز در برخی مواقع از سال به عنوان مرکز نمایشگاه های ملی و بین المللی جایگاه ویژه ای را در سطح کشور و حتی جهان به خود اختصاص داده است . به تبع شرایط خاص پایتخت تأثیر مستقیمی بر عملکرد و ترافیک هوایی فرودگاه ها خواهد داشت.
فرودگاه مهرآباد اکنون با پذیرش 12 میلیون مسافر اولین فرودگاه کشور است .همچنین این فرودگاه به لحاظ تعداد پروازهای داخلی ( تا قبل از انتقال پروازهای خارجی به فرودگاه امام خمینی (ره)) جایگاه اول در کشور را داشت.
فرودگاه مهرآباد چطور شکل گرفت؟
نام اصلی این منطقه یعنی روستای مهرآباد “حسین آباد”بود . تا این که جزو مهریه عصمت الدوله درآمد و نام مهرآباد را بر آن گذاشتند . اما بعدها به مناسبت خرج های بی رویه مهرآباد به گرو رفت و از تملک خانواده او خارج شد و دادخواهی او نزد رضاخان هم بی فایده بود و به خاطر بی مهری خویشاوندان ، چنان آزرده شد که دست از مهرآباد کشید . پس از آن در سال 1296 شمسی و در اواخر جنگ جهانی اول ، مردم تهران برای اولین بار پرواز هواپیما بر فراز آسمان تهران را مشاهده کردند.
این هواپیما که به صورت قطعات مجزا ، از روسیه و از طریق بندر انزلی به وسیله اتومبیل به تهران حمل شد، پس از سوار کردن قطعات ، توسط خلبان روسی بر فراز تهران بی برج و باروی آن روزها و در ارتفاع پائین پرواز کرد. چون در آن زمان محلی به عنوان فرودگاه در تهران وجود نداشت ، خلبان در محل امور خارجه تهران ( میدان مشق ) هواپیما را به زمین نشاند.
در سال های بعد و به دنبال پیشرفت سریع صنعت هواپیمائی ، حق انحصاری هواپیمائی در ایران به موجب قانون، در بهمن 1304 به شرکت هواپیمائی آلمانی یونکرس (Junkers) واگذار شد و 22 سال بعد از آن و پس از تأسیس باشگاه خلبانی با 20 فروند هواپیما در سال 1317، عملاً فرودگاه مهرآباد تأسیس و متولد شد. در سال 1325 اولین گروه خلبانان نیروی هوایی به آمریکا اعزام شدند و پس از آن نیروی هوایی در سال 1328 با هواپیمای T.86 و F.33 در مهرآباد شروع به کار و عملیات پروازی را آغاز کردند.
عضویت ایران در سازمان ایکائو منجر به رشد روز افزون صنعت حمل و نقل هوایی مسافری و باری در فرودگاه مرکز ایران (مهرآباد) شد.
برای این که راه های دسترسی به فرودگاه مهرآباد را بدانید مطلب راهنمای رفتن به فرودگاه مهرآباد با مترو را از دست ندهید.