فرودگاه بینالمللی زاهدان در دومین استان پهناور کشور بعد از استان کرمان، استان سیستان و بلوچستان قرار گرفته است. این استان که در قسمت جنوب شرقی کشورمان قرار گرفته است، با داشتن ۱۱۰۰ کیلومتر مرز با کشورهای پاکستان و افغانستان و ۳۰۰ کیلومتر مرز آبی با دریای عمان، از نظر موقعیت راهبردی و ترانزیتی اهمیت بالایی در کشور دارد.
فرودگاه زاهدان در کنار فرودگاههای چابهار، ایرانشهر، زابل و سراوان، از فرودگاههای مهم این استان است. این فرودگاه که به صورت رسمی در سال 1332 افتتاح شد، ابتدا با هدف جابهجایی تجار ایرانی، پاکستانی و هندی، با انجام یک پرواز در هفته در مسیر تهران-یزد-زاهدان-کراچی- بمبئی و بلعکس کار خود را آغاز کرد. یعنی از همان ابتدای تأسیس، پروازهای بینالمللی در کنار پروازهای داخلی در فرودگاه زاهدان انجام میشد.
فرودگاه زاهدان ابتدا برای خدمات رسانی در حوزه پست و گمرک افتتاح شد و پس از آن، در سال 1335، در سفر دولت وقت به زاهدان به طور رسمی راهاندازی شد. در حال حاضر مساحت فرودگاه زاهدان 900 هکتار است و دارای 3 ترمینال داخلی، بینالمللی و حج است.
این فرودگاه به صورت 24 ساعته پرواز دارد و به مسافران خدمات رسانی میکند و مجهز به سيستمهای ناوبری ILS-RCAG-NDB. DME-VORاست. فرودگاه زاهدان که ایرلاینهای ایرانایر، ایرانایر تور، ماهان، آسمان، نفت و کاسپین در آن فعال هستند، در مسیرهای داخلی زاهدان – تهران، زاهدان – گرگان، زاهدان – کرمان – ایرانشهر – تهران، چابهار – زاهدان –تهران، زاهدان – مشهد، زاهدان – اصفهان، زاهدان – شیراز، زاهدان – بندر عباس و مسیرهای خارجی زاهدان – دبی، زاهدان – کویت پرواز دارد. علاوه بر این، به شهرهای دمشق، بغداد، نجف و جده نیز به صورت غير برنامهای پرواز دارد.
فرودگاه بین المللی زاهدان به عنوان هشتمین فرودگاه بینالمللی کشور، از موقعیت ویژهای در شرق کشور برخوردار است و اهمیت بسزایی در حملونقل و توسعه این استان دارد. با وجود ویژگیهای مثبت و امکانات فعلی فرودگاه بینالمللی زاهدان، به دلیل چالشهایی چون دوری از مرکز کشور و پتانسیلهایی نظیر وجود مراکز آموزش عالی، دسترسی به آبهای آزاد، وسعت سرزمینی و همچنین قرار گرفتن در کریدور هوایی شرق و جنوب شرقی کشور، داشتن فرودگاهی با استانداردهای جهانی در این منطقه امری لازم و ضروری است.
برای خرید اینترنتی بلیط هواپیما میتوانید به فلایتیو، صفحه پروازهای داخلی، مراجعه کنید.