بعضی از نشریههای گردشگری و افراد به شما توصیه میکنند که در ماه رمضان از کشورهای دارای اکثریت مسلمان دیدن نکنید. البته کاملاً درست است که بسیاری از فروشگاهها، رستورانها و مراکز تفریحی در طول ماه نهم قمری یعنی رمضان تعطیل خواهند بود اما شک نکنید که جاذبههای بسیاری هم فقط در این ماه قابل دیدن و تجربه کردن هستند. روزهداری مردم ممکن است روزها را کمی بیرمق جلوه دهد اما بعد از افطار مردم سعی میکنند تا ساعات قبل از سحرگاه بعدی را متفاوت سپری کنند و این دقیقاً یعنی شبهایی بسیار شاد و سرزنده همراه با جشنهای مختلف در انتظار شهر است.
مالزی
زندگی در شهرهای بزرگی مثل کوالالامپور و جورج تاون مثل همیشه و عادی سپری میشود اما در شهرهای کوچکتر مثل «کوتا بارو» (Kota Bharu) و «کوالا تِرِنگانو» (Kuala Terengganu) روزهای آرام رمضان ناگهان جای خود را به شبهایی پر جنب و جوش میدهند. در مالزی نیز به مناسبت عید فطر دو روز تعطیل است و در این تعطیلات غوغایی از جشنها برقرار است.
اندونزی
در این کشور زیبا پس از افطار و تاریکی هوا، رستورانها و کافههای سادهی خانوادگی که به نام (Warung) معروفند به طرز عجیبی شلوغ میشوند. عید فطر در اندونزی با رژه و نمایش خارقالعادهی اَشکال بادی و نمادهای مذهبی همراه شده و تمام خیابانهای اصلی پر از مردمی است که خندان و رقصان به استقبال آتشبازی و جشن و سرور شبانه میروند.
سنگاپور
روزها و شبهای رمضان از بهترین زمانها برای دیدن سنگاپور هستند. چرا که در این ماه در منطقهی «گِیلان سِرای» (Geylang Serai) بازارهای بسیاری دایر است. در این ماه مبارک قطعا با بازارهایی شلوغ و مملو از غذاها و دسرهای سنتی خوشمزه روبرو خواهید شد.
برونئی
پس از غروب آفتاب، خیابانهای برونئی پر از روزهدارانی میشود که برای افطار آماده میشوند. هرچند که روزهای رمضان در این کشور مثل تمام کشورهای مسلمان دیگر کمی آرام و خلوت سپری میشود اما در بازارهای شبانه، غذاها و دسرهای محلی و لذیذ بسیاری را خواهید یافت.
آفریقای جنوبی
اسلام دومین دین بزرگ در آفریقای جنوبی است. خانههای رنگارنگ در منطقهی «بو-کاپ» (Bo-Kaap) در نزدیکی «تپه سیگنال» (Signal Hill) پسزمینهی خارقالعادهای را به رمضان در شهر «کِیپ تَون» (Cape Town) میبخشد. این منطقهی زیبا، محل زندگی جامعهی بزرگی از مالاییها بوده و کهنترین مسجد آفریقای جنوبی نیز در همین منطقه و در «خیابان دراپ» (Drop Street) قرار دارد. این مسجد خاص و زیبا در هنگام و پس از افطار قابل بازدید است و نمای بسیار خوبی نیز به «کوه تِیبِل» (Table Mountain) دارد.
عمان
تخفیفهای فوقالعاده هتلهای مسقط در طول ماه رمضان را از دست ندهید. در این پایتخت زیبا میتوانید در سکوت و آرامش روزهای رمضان برای دیدن آثار تاریخی این کشور پادشاهی به موزه رفته و پس از افطار نیز به مردمی بپیوندید که برای تفریح و تجدید قوا به خیابانها آمدهاند.
مراکش
مسجد «حسن دوم» (Hassan II) یکی از بزرگترین مساجد و نمونهای بینظیر از معماری مسلمانان است، که در شهر «کازابلانکا» (Casablanca) واقع شده و تمام بازدیدکنندگان با هر اعتقادی میتوانند به آنجا وارد شوند. در کشور مراکش میتوانید شاهد اجتماع پرشکوه گروههای بزرگی از مردم باشید که در هنگام غروب خورشید به راز و نیاز مشغول هستند. همچنین در بازارهای شهر میتوانید غذاهای اصیل و محلی را که مخصوص وعدهی افطار تهیه میشوند امتحان کنید که یکی از جاذبههای فوقالعادهی مراکش در طول ماه رمضان به شمار میرود.
استرالیا
اکثر جمعیت کشور استرالیا مسلمان نیستند، با این حال مسلمانان زیادی نیز در این کشور زندگی میکنند. از این رو هرساله در یکی از مناطق حومهی جنوب غرب شهر «سیدنی» به نام محلهی «لَکِمبا» (Lakemba) فستیوالهای غذایی و بازارهای متنوعی به منظور افطار برپا میشود.
سنگال
مردم شهر «داکار» (Dakar) پایتخت کشور سنگال نیز در طول روزهای ماه رمضان بیشتر به استراحت و عبادت مشغول هستند و در طول شب، داکار را به شهری زنده و پر شور و نشاط تبدیل میکنند.
قطر
همه روزه پس از گرد هم آمدن مردم بر سر سفره، لحظهی افطار با شلیک توپ اعلام میشود. بچهها نیز طبق سنتی دیرینه با رفتن از خانهای به خانهی دیگر در حین خواندن آوازهای محلی درخواست شکلات و آجیل میکنند.
امارات متحده عربی
در کشور امارات مرکز تجارت جهان عرب، در بسیاری از هتلهای لوکس، مراسمات مجلل افطاری برگزار میشود. همچنین در «دبی» و در چادرهایی به سبک بادیهنشینها مراسم خاص افطاری به سبک خاورمیانه و سرو قلیان برپا است.
ترکیه
شبیه بسیاری از کشورهای مسلماننشین، شهرهای ترکیه نیز پس از افطار جنب و جوش بیشتری پیدا میکنند. همچنین سنتی در ترکیه رایج است که در نیمهی شب افرادی با دهل خیابان به خیابان را طی کرده تا مردم را برای خوردن سحری بیدار کنند.
مصر
افرادی که در ماه رمضان راهی «قاهره» (Cairo) شدهاند از سکوت دو ساعتهی این شهر بزرگ در حین افطار تعجب خواهند کرد. اگر چه پس از افطار دوباره شهر به حالت عادی و شلوغ خود باز میگردد. افراد ثروتمند این شهر نیز مراسمهای بزرگ افطاری را برای فقرا و در خیابان برگزار میکنند.
اردن
در پایتخت کشور اردن شهر «اَمّان» (Amman) پس از افطار شاهد برگزاری آتشبازی و مراسمات خیابانی خواهید بود که تا پاسی از شب ادامه خواهند داشت. همچنین در طول ماه رمضان فستیوالی با عنوان «شبهای سیتادِل» (Citadel Nights) برقرار میشود که ابتکار عملی است تا آوازهای محلی و نمایشهای موسیقایی و همچنین بازارهای جانبی در محوطهی باز برای عموم مردم برگزار شود.