مصطفی کمال پاشا که بعدها به آتا ترک مشهور شد، ترکیه امروزی را در سال 1923 بنا نهاد و تا سال 1938 ریاست جمهوری این کشور را به عهده داشت. آتا ترک بر مدرنیزه کردن ترکیه تاکید بسیار زیادی داشت و اجباری کردن پوشیدن لباس های اروپایی از جمله کارهایی بود که آتا ترک در دوران ریاست جمهوری خود در ترکیه انجام داد. با توجه به ظهور فرهنگ اروپایی در ترکیه و تلفیق آن با فرهنگ سنتی، فرهنگ باستانی ترکیه دستخوش تغییراتی شده است. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی فرهنگ کنونی استانبول بپردازیم.
آداب و رسوم مردم استانبول
مذهب مردم استانبول
در سال 1924 دین رسمی ترکیه، اسلام معرفی شد. سپس در سال 1928 این ماده قانونی حذف و با تاکید جدایی دین از سیاست، ترکیه کشوری با دولت و حکومت سکولار معرفی گردید. در حال حاضر 98 درصد جمعیت مردم استانبول پیرو مذهب تسنن هستند که از میان آنها حنفی ها بزرگترین گروه به شمار می آیند که عمدتا در مرکز و غرب استانبول ساکن هستند.
–
پیشنهاد مجله فلایتیو:
–
فرهنگ مردم استانبول
ترک ها مشترکات فراوانی با ایرانی ها دارند. هدیه دادن و گرفتن در میان آنها بسیار مرسوم است. وجود سنت های اسلامی، سبب گردیده است فرهنگ آنها شباهت زیادی با ایرانی ها و سایر کشورهای مسلمان داشته باشد. آنها به دستوران دینی خود بسیار پایبند هستند و محرمات دینی و اصول دینی در تمام معاملات آنها رعایت می شود.
ترک ها اهل چانه زنی هستند و معمولا در تمام خرید های کوچک و بزرگ خود سعی می کنند تا با مذاکره پایین ترین قیمت را به دست آورند.
در شهرهای ترکیه تمام محله ها قهوه خانه دارند، مردهای ترک معمولا ساعت ها در قهوه خانه ها و کافه خانه ها می نشینند و صحبت می کنند. در مقابل زنان، بعد از ظهرها در زمان معینی به نام دورهمی با دوستان خود در یک جا جمع می شوند.
آداب و رسوم ازدواج در ترکیه
مراسم خواستگاری در ترکیه به این صورت است که ابتدا دختر و پسر برای ازدواج توافق می کنند و با درجریان قرار دادن خانواده هایشان در مورد مراسم ازدواج تصمیم گیری می کنند. همچنین مراسم ازدواج در ترکیه با آدام و رسوم خاصی همراه است. هنگامی که دختری ازدواج می کند، دوستان او نامشان را درون کفش عروسی می نویسند و در پایان مراسم ازدواج، اگر کسی نامش از داخل کفش پاک شده باشد، به این معنی خواهد بود که زودتر ازدواج می کند.