جیپور از شهرهای بزرگ هندوستان است که هر ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. این شهر در سال 1727 توسط فرمانروای آمبر بنا نهاده شد و پس از آن با رشد سریعی که داشت به یکی از شهرهای مهم هند تبدیل شد و پس از استقلال هند مرکز ایالت راجستان شد. این شهر آب و هوایی نیمه خشک، همراه با باران های موسمی دارد و از شهرهای تاریخی هندوستان محسوب می شود. برای بلیط هواپیما مثل بلیط هندوستان از فلایتیو میتوانید استفاده کنید.
جیپور که نخستین شهر دارای طرح شهری در هندوستان بود، به خاطر وجود ساختمان های زیاد صورتی رنگ، به آن لقب شهر صورتی را داده اند. چرا که در سال 1853، زمانی که قرار بود ولیعهد انگلستان به شهر جیپور سفر کند، ساختمان های شهر را برای خوش آمد گویی به ولیعهد صورتی کردند. اما هنگام بازدید از این شهر زیبا، از چه جاهایی دیدن کنیم؟
موزه آلبرت هال
این موزه که در مرکز شهر قرار دارد، در سال 1876 زیر نظر سرهنگ جیکوب سیونتون، افسر ارتش انگلستان ساخته شد و و یکی از قدیمی ترین موزه های هندوستان به حساب می آید. موزه آلبرت هال دارای آثاری چون نقاشی مینیاتور، ابزار و ادوات جنگی، آلات موسیقی، انواع ظروف و زیور آلات، مجسمه خدایان و مومیایی، ظروف چینی با شعر و خط پارسی است.–
کاخ جیپور
این کاخ مجموعه ای از کاخ هاست که زمانی محل زندگی و حکمرانی ماهاراجای جیپور بوده است. این مجموعه کاخ شامل عمارت های متعدد، حیاط و باغ های مختلف است. کاخ جیپور دو معمار داشته و معماری آن تلفیقی از معماری هندی، مغولی و اروپایی است. معماری این سازه همانند تمامی بناهای تاریخی دیگر هند از ترکیب ماسه، سنگ قرمز و سنگ مرمرهای سفید و سیاه است. به طور کلی، این کاخ تزئینات بی نظیر و منحصر به فردی دارد.
کاخ هوا محل جیپور
کاخ هوا محل جیپور که نام دیگر آن کاخ بادها یا کاخ صورتی است، یکی از دیدنی های اصلی شهر تاریخی جیپور محسوب می شود. نام این کاخ برگرفته از نحوه طراحی این کاخ است که باد در آن به راحتی جریان دارد. هدف از ساخت اين كاخ صورتي رنگ، آشنایی زنان حرمسرا و بانوان سلطنتی با زندگی روزمره مردم عادی شهر بود است. زنان می توانستند از طریق پنجره های مشبك رو به خيابان، بدون اینکه کسی بتواند آنها را مشاهده کند یا مزاحم آنها شود مردم را ببینند. این قصر به وسیله مهاراجه ساوای پراتپ سینق در سال 1799 بنا شده است.
قلعه آمبر
قلعه آمبر در 11 کیلومتری شهر جیپور در استان راجستان هندوستان قرار گرفته است. این قلعه در بالای کوه قرار گرفته و برای رسیدن به آن می توان از ماشین جیپ و فیل استفاده کرد و یا پیاده به آنجا رفت. معماری قلعه آمبر ترکیبی از معماری هندی و ایرانی است که نشانه های معماری ایرانی آن در مسجد و محراب های آن هوایداست.
معبد جانتار مانتار
این معبد دارای یکی از جالب ترین رصدخانه های نجوم جهان است که بین سال های 1726 تا 1734 ساخته شده است. در جانتار مانتار هند از ۱۴ ابزار هندسی برای اندازه گیری زمان، پیش بینی کسوف و خسوف، گرفتن ردپای ستارگان درمدارهایشان، تعیین زوال سیاره ها و… استفاده می شود. علاوه بر این، سایه ای که توسط بزرگترین المان مجموعه طرح ریزی می شود، ساعت روز را به گردشگران نشان می دهد و المانی که در بالاترین نقطه قرار دارد زمان وزیدن بادهای موسمی را تعیین می کند.