پراگ پایتخت جمهوری چک و بزرگترین شهر این کشور است. این شهر زیبا که 1.26 میلیون نفر در آن خانه دارند، دارای آب و هوای معتدل با تابستانهایی گرم و زمستانهایی سرد است. شهر پراگ از دو بخش شهر قدیم و شهر جدید تشکیل شده است.
امروزه شهر قدیم پراگ کارکرد توریسی دارد و نام مستعار آن شهر صد مناره است. شهرت شهر قدیم پراگ به ساختمانهای باروک، کلیساهای گوتیک و ساعت نجومی قرون وسطایی آن است.
اگر فرصت محدودی برای گشت و گذار در این شهر زیبا دارید، مهمترین جاذبههای گردشگری آن را بشناسید تا از وقت خود نهایت استفاده را بکنید.
(برای سفر به پراگ میتوانید اقدام به خرید بلیط ارزان هواپیما و رزرو هتل خارجی از سایت flightio کنید.)
میدان ونسلاس
این میدان همانند میدان نقش جهان در اصفهان گرد نیست و در حقیقت یک خیابان مستطیلی با عرض 60 متر و طول 750 متر است که در آن هتلها، مغازهها، رستورانها، قهوهخانه و کافههای فراوانی یافت میشود. میدان ونسلاس در اصل بازار خرید و فروش اسب پراگ بوده است و ساکنان پراگ صدها سال برای همه چیز از جشن تا قیام ضد کمونیستی در اینجا جمع میشدند. در قسمت بالای میدان ونسلاس، موزهی ملی قرار دارد و ضلع انتهایی آن دروازهی ورود به شهر قدیمی پراگ است.
قلعهی پراگ
بر اساس کتاب رکوردهای گینس قلعهی پراگ بزرگترین قلعهی به جا مانده از دوران باستان است که ساخت آن از قرن نهم میلادی آغاز گشته است و در دورانهای مختلف ساختمانهایی به آن اضافه شده است. این قلعه محل استقرار پادشاهان بوهمی، امپراتوران مقدس روم و رؤسای جمهور چکسلواکی بوده است. طلا و جواهرات بوهمی به عنوان سرمایهی ملی کشور چک در داخل یک اتاق پنهانی درون قلعه نگهداری میشود.
قلعهی پراگ در حقیقت یک قلعه به معنای سنتی آن نیست یعنی یک ساختمان مجزا با برج و باروهای بلند. بلکه مجموعهای 7 هکتاری است از کاخها، کلیسای سنت ویتس و سایر کلیساها، ادارات دولتی و آپارتمانها، صومعه، موزهها و گالریهای هنری که در اطراف سه حیاط اصلی جمع شدهاند. در این مجموعه پنج کلیسا، چهار قصر، پنج تالار، چهار برج، یازده باغ و شش ساختمان متفرقه قرار دارد. از این روست که این قلعه بزرگترین قلعهی روزگار باستان به شمار میرود. شایان ذکر است که این قلعه تا پیش از جنگ کشور چکسلواکی، فروپاشی کمونیسم و تقسیم به کشورهای چک و صربستان محل استقرار رؤسای جمهور این کشور بوده است.
طبیعی است که تماشای هر یک از این ساختمانها و مناظر میتوانند ساعتها وقت بگیرد و شما را مسحور زیبایی خود کند. به عنوان مثال شما با ورود به کلیسای سنت ویتس عمیقاً تحت تأثیر معماری گوتیک آن قرار میگیرید. شایان ذکر است که عملیات ساخت و ساز این کلیسا در سال 1344 میلادی آغاز شده و نزدیک به 600 سال طول کشیده است. در کلیسای سنت ویتس شما شاهد پنجرههای شیشهای رنگارنگ ، قوسهای بلند و ورودی مزین به گل رز، برج های بلند و نقاشیهای عجیب خواهید بود.
پل چارلز
شما میتوانید پیش از رفتن در بالکن کافهی کاخ لوبکویچ قهوه بنوشید و در همان حال منظرهی شهر را از آن بالا به نظاره بنشینید سپس با خروج از دروازهی شرقی قلعه و گذر از میان تاکستانها و باغهای آن از مالا استرانا (یا شهر کوچک) گذر کرده و به پل چارلز برسید.
پل چارلز تنها پل عابر پیادهی شهر پراگ است که از روی رودخانهی ولاوا عبور میکند. این پل در سال 1357 میلادی توسط پادشاه چارلز چهارم ساخته شده است و تا سال 1841تنها وسیلهی عبور و مرور از روی این رودخانه بود. امروزه دستفروشان بر روی این پل بساط میکنند، هنرمندان اعم از نقاشان و نوازندگان روی آن به هنرنمایی مشغول هستند و البته 30 مجسمه از دوران باروک در این پل در انتظار تماشا شدن از جانب گردشگران هستند.
در درجهی نخست و مهمترین این مجسمهها تندیس سنت جان نپوموک است. این مجسمه در سال 1393 در پل رها شده بود، زیرا گزارشها حاکی از آن بود که وی، اعترافات سری ملکه را به شوهرش، یعنی ونسلاس چهارم، گفته است. کاری که برای یک کشیش که در اتاق اعتراف مینشیند جرم بزرگی محسوب میشود. البته بعدها به او عنوان شهید اطلاق شد. شما همچنین روی پل میتوانید از خوراکیهای خوشمزهای که دستفروشان همان جا درست میکنند، نوش جان کنید.
ساعت نجومی
با گشت و گذار در شهر قدیم پراگ شما به میدان قدیم شهر میرسید؛ جایی که دارای قدیمیترین ساعت نجومی جهان است که به دوران قرون وسطی تعلق دارد. این ساعت در سال 1410 نصب شد و قدیمیترین ساعتی است که هنوز کار میکند. ساعت نجومی پراگ دارای سه بخش اصلی است: بخش نخست صفحهی نجومی ساعت است که خورشید و ماه روی آن به تصویر کشیده شدهاند و همچنین سایر جزئیات نجومی روی آن قرار دارد. بخش دوم یا بخش بالایی ساعت، اتاقکهایی است که قدیسین در آن قرار دارند و از آن بالا نظارهگر مردمان هستند. علاوه بر این در اطراف ساعت هم مجسمههایی تعبیه شدهاند که حرکت میکنند. همچنین یک صفحهی تقویم در زیر ساعت نجومی وجود دارد که بخش سوم این ساعت نجومی به شمار میروند.