امارات متحده عربی بهطورکلی و دبی بهطور اختصاصی حالا یکی از مراکز فرهنگی و هنری در خاورمیانه محسوب میشوند و گالریهای آنها صحنهای برای نمایش آثار هنرمندانی از سراسر منطقه است. پایگاه فرهنگی تازه تاسیس دبی با نام «هنر دبی»، یک نمایشگاه هنری است که بهترین آثار هنرمندان اماراتی را پذیرفته و کارهای گالریهای هنر معاصر را به نمایش میگذارد. این نمایشگاه به محلی ضروری برای عاشقان هنر تبدیل شده است.
عرصه هنر معاصر در دبی یکی از جذابترینها در دنیا است؛ مجموعهای از گالریهای جدید تمرکز خود را صرف آثار خلاقانه و هنرمندان بااستعداد محلی کردهاند، درحالیکه هنرمندان بینالمللی تحت تاثیر پرستیژ فرهنگی و ابهت شهر قرار گرفتهاند. موفقیت نمایشگاه «هنر دبی» بهعنوان یک نمایشگاه هنری پیشرو در خاورمیانه، شمال آفریقا و جنوب آسیا، بازتابی از شکوفایی عرصه هنر است. این نمایشگاه میزبان پروژهها و آثار اجرا شده، هنرمندان و کتابداران، کارگاههای آموزشی، آثار برگزیده جایزه سالانه «هنر گروه ابرج» و «گردهمایی جهانی هنر» است. فلایتیو به این نمایشگاه رفته و ۱۰ گالری برتر هنر معاصر آن را انتخاب کرده است. با ما همراه باشید.
برای خرید بلیط هواپیمای دبی به فلایتیو مراجعه کنید.
خط سوم
یک گالری که تمرکز خود را بر هنر معاصر خاورمیانه قرار داده است. خط سوم نقشی مهم در بازگشت انرژی در عرصه هنر محلی در دبی و بهبود سابقه هنری خاورمیانه در آنسوی آبها دارد. خط سوم آثار هنرمندان معاصر خاورمیانه، منطقه و فرا منطقهای را به نمایش گذاشته و به همه هنرمندان پیشنهاد یک گردهمایی برای گفتوگو در مورد هنرشان را میدهد. این گالری همچنین میزبان برنامههای غیرانتفاعی و جایگزین بهمنظور افزایش علاقه و گفتوگو در منطقه و پیشبرد بحثهای فرهنگی میان هنرمندان سراسر خاورمیانه و فراتر از آن از طریق چاپ کتابهایی با کمک دیگر هنرمندان منطقه است.
تشکیل
گالری تشکیل که در سال ۲۰۰۸ تاسیس شده، ارزش قرار گرفتن در فهرست هنر در حال پیشرفت دبی را دارد. این گالری آثار هنرمندان و طراحی داخلی و بینالمللی در امارات و آنسوی مرزها را به نمایش میگذارد. تشکیل همچنین تمرکز خود را بر روی تقویت همکاریها با دیگر مراکز فرهنگی و هنری بینالمللی، توسعه گفتوگوی میان فرهنگی و ترویج تبادلات خلاقانه معطوف کرده است. این گالری یک برنامه عضویت برای دسترسی به استودیوهای خود داشته و از هنرمندان با سوابق مختلف حمایت میکند. به همین منظور، هدف این گالری خلق یک منبع مستقل برای هنرمندان و طراحان شاغل و ساکن امارات است تا آنها بتوانند بر روی آثار خود کار کرده و توصیهها و راهنماییهایی را نیز دریافت کنند.
لری شبیبی (Lawrie Shabibi)
دیگر گالری جدید افزودهشده به چشمانداز هنری دبی «لری شبیبی» نام دارد که توسط موسسان آن، ویلیام لری و اسما الشبیبی، در سال ۲۰۱۱ در منطقه القوز تاسیس شده است. این گالری تمرکز خود را معطوف حمایتهای مالی فرهنگی از هنرمندان معاصر خاورمیانه، شمال آفریقا و جنوب آسیا کرده است. لری شبیبی به دنبال حمایت از هنرمندان نوظهور است و در این مدت کوتاه از تاسیس خود دست به برگزاری نمایشگاههایی برای هنرمندان داخلی زده، کاتالوگهایی را به چاپ رسانده و برنامههای عمومی برای پشتیبانی از آنها ترتیب داده است.
گالری هنر (Hunar)
گالری هنر از زمان تاسیس در سال ۱۹۹۸، خود را وقف صیانت و ترویج هنر معاصر خاورمیانه کرده است. این گالری که نام خود را از ترجمه فارسی آرت (هنر) گرفته است، در طول یک دهه اخیر میزبان نمایشگاههای فوق خلاقانه بوده و اعتبار خود بهعنوان یک مرکز هنری اماراتی در دبی را به اثبات رسانده است. این گالری میزبان هنرمندان جوان موفق در این منطقه بوده و به آنها در رسیدن به سطح هنر بینالمللی کمک فراوانی کرده است.
گالری اعتماد
گالری اعتماد با داشتن شعبههایی در دبی و تهران، به ترویج یک گفتمان فرهنگی و تبادل دیدگاههای جامعه هنری در خاورمیانه و فراتر از آن کمک کرده است. این گالری به دنبال ارتقاء خاورمیانه بهعنوان یک پیشروی جهانی در تولید و نمایش فرهنگی از طریق عرضه آثار هنرمندان محلی و آوردن هنرمندان هنر معاصر از آمریکا، اروپا و آسیا به دبی است. گالری اعتماد دارای فضایی به وسعت هزار مترمربع بوده و این انبار بزرگ در منطقه صنعتی القوز را به یک نمایشگاه مهم برای میزبانی از رویدادهای فرهنگی تبدیل کرده است.
کربن ۱۲
گالری کربن ۱۲ که در قطب هنر معاصر القوز قرار گرفته، یکی دیگر از نمایشگاههای جدید اضافهشده به عرصه هنری دبی است. برنامه هیجانانگیز نمایشهای این گالری آثار برخی از هنرمندان نوظهور را شامل شده و همین امر سبب توجه بینالمللی به کربن ۱۲ شده است. این گالری همچنین دارای برنامه چاپ مختص به خود بوده و اقدام به انتشار کاتالوگهای نمایشگاهی متعدد همراه با کتابهایی از هنرمندانی نظیر کاترین برنهارت، اولاف برونینگ، برنهارت بومان و آندره بوتزر کرده است. این هنرمندان متعلق به کشورهای مختلفی هستند و همین امر نشاندهنده علاقه این گالری برای ارتباط با هنرمندان سراسر دنیا است.
گالری ایام
گالری ایام که اصالتا در سال ۲۰۰۶ در دمشق افتتاح شده، از آن زمان تاکنون شعبههایی را در بیروت، دبی، لندن و جده تاسیس کرده است. خالد و حشام سماوی، موسسان این گالری، در ابتدا به دنبال پیشبرد هنر معاصر اولیه در سوریه بودند، اما افزودن شعب جدید سبب گسترش فعالیت هنری آنها در سراسر خاورمیانه شد. بااینحال، هنرمندان سوری همچنان در مرکز توجهات این گالری قرار دارند و گالری ایام علیرغم وجود جنگ و خشونت همچنان شعبه خود در دمشق را باز نگه داشته است. این کار به هنرمندان محلی فرصتی برای استفاده از فضای گالری را میدهد. گالری ایام در دبی به دنبال کمک به دیده شدن هنرمندان داخلی و گسترش ارتباط میان عرصههای هنری بدیع و سنتها است. «گذرگاه زمان» نام یکی از نمایشگاههایی است که توسط فرزاد کهن در این گالری برگزار شده است.
صدای خاکستری
یک گالری هنر معاصر که آثاری از هنرمندان جنوب آسیا و اروپا را به نمایش گذاشته و از زمان افتتاح خود در سال ۲۰۰۸ بهعنوان یک نهاد بینالمللی پیشرفتهای فراوانی داشته است. صدای خاکستری در ابتدا در لاهور پاکستان تاسیس شد و سپس به دبی نقلمکان کرد. این گالری فضایی را به هنرمندان بهمنظور کار بر روی پروژههای جاهطلبانه خود و خلق آثاری متمایز در زمینه هنری آنها اختصاص میدهد. صدای خاکستری خود را وقف ترویج شیوههای پیشرو و تجربی در هنر و فرهنگ کرده و در عرصه هنر خاورمیانه جایگاه محکمی دارد.
گالری هنر سبز
گالری هنر سبز محلی برای نمایش آثار هنرمندان مختلف، از هنرمندان باتجربه محلی گرفته تا هنرمندان جوان و موفق بینالمللی، است. این هنرمندان از خاورمیانه، شمال آفریقا، جنوب آسیا، ترکیه و دیگر قارهها آمده و گالری هنر سبز را به خاطر تنوع بالا در انتخاب آثار متمایز میکنند. آنها آثار خود را در بخشهای مختلف نظیری کارهای عکاسی، ویدئویی و پروژههای ترکیبی به نمایش میگذارند. این گالری اخیرا فعالیت خود را گسترش داده و از هنرمندان بینالمللی نظیر سحر شاه از پاکستان، الساندرو بالتو از ونزوئلا و زولت بودونی از مجارستان دعوت به همکاری کرده است.
گالری ایزابل ون دن (Isabelle van den)
گالری ایزابل ون دن که در سال ۲۰۰۵ بهعنوان پایگاهی برای گفتمان و تبادل فرهنگی تاسیس شد، حالا به یکی از مهمترین فضاهای فرهنگی و هنری در دبی تبدیل شده و به خاطر نمایش آثاری خلاقانه و باکیفیت از هنرمندان و برنامههای نمایشگاهی خود به شهرت رسیده است. تمرکز اصلی این گالری بر آثار هنرمندان جوان خاورمیانه و بالاخص ایران است و تاکنون کمکهایی به برخی از هنرمندان نظیر عبدالقادر بن شمه، حسن و حسین ایسوپ و ایمان راد برای کسب شهرت بینالمللی کرده است. خسرو حسنزاده و بیتا فیاضی با حضور در این گالری موفق به کسب شهرت و حسن سابقه شدهاند.
خیلی عالیست اگر هنرمندان مستقل ایران به این گالریها راه یابند هنرمانیزپیش می رود چگونه می توان دراین گالری ها آثار رابه نمایش گذاشت