باور دارید که شناخت کافی از چین دارید؟ بهتر است که دوباره معلومات خود را بررسی کنید چون چین پر از غافلگیریهای مختلف است. از مسائل محیطزیستی گرفته تا عادتهای غذاخوری، در فلایتیو 12 حقیقت جالب از چین را برای شما آماده کردهایم.
برای خرید بلیط هواپیما به فلایتیو مراجعه کنید.
تفاوت تقسیم سرانه تولید ناخالص داخلی
چین در ردهبندی تولید ناخالص داخلی رده دوم را در جهان دارد اما این میزان برای هر شخص و در ردهبندی سرانه تولید ناخالص داخلی به عدد 71 میرسد. چین کشور ثروتمندی است، اما این ثروت اکثرا توسط طبقه بالای جامعه و مقداری از طبقه متوسط اشغال شده است. البته این مسئله در تمام جهان طبیعی است. قشر سرمایهدار حجم عظیمی از ثروت یک کشور را در اختیار دارد و قشر پایینتر جامعه با اختلاف ثروت بسیار کمی را اندوخته است، اما این اختلاف در چین بسیار مشهودتر از دیگر نقاط جهان است. یک شخص متعلق به طبقه متوسط شاید سالی هزار دلار درآمد داشته باشد اما این عدد در مورد طبقه ضعیف به شدت پایین میآید و به 300 دلار در سال میرسد.
چین بزرگترین تولیدکننده و مصرفکننده سیگار است
قوانین تازهای در چین برای سیگار کشیدن در اماکن سرپوشیده وضع شده و در بسیاری از اماکن سیگار کشیدن ممنوع است اما با این حال سیگار همچنان یک تجارت پرزرق و برق در این کشور است. حدودا دو سوم مردان کشور سیگار استعمال میکنند و خود چین حدودا نیمی از سیگار جهان را تولید میکند.
تعداد مسیحیان بالای کشور
جمعیت افراد بیدین کشور چین به شدت بالاست و بالاترین جمعیت بیدین دنیا در چین زندگی میکنند، خود دولت نیز رسما آتئیست است اما میزان افراد دیندار کشور را نباید دست کم گرفت. حدودا 54 میلیون نفر از ساکنین کشور چین به عنوان مسیحی شناخته میشوند و این میزان از ایتالیا که اساسا کشوری کاتولیک است چهار میلیون بیشتر است و باعث شده تا میزان مسیحیان چین بیشتر از ایتالیا باشد.
خط آهن چین سه بار دور زمین خواهد چرخید
چین در بسیاری از موارد حرف اول را در جهان میزند و در زمینه سفرهای خط آهن و قطار نیز قدرت جهان است. برخی عناوین عجیب و غریب همچون سریعترین قطار سریعالسیر دنیا متعلق به چین است. اما گذشته از این حدودا 121 هزار کیلومتر خط آهن در چین وجود دارد که اگر تمام این خط آهن را به صورت یک خط مستقیم فرض کنیم، این خط سه بار دور کره زمین خواهد چرخید.
نیمی از خوکهای دنیا چینی هستند
هیچ شکی نیست که گوشت مورد علاقه مردم چین گوشت خوک است. بر اساس گزارشات مشخص شده که یک فرد چینی در سال حدود 39 کیلوگرم گوشت خوک مصرف میکند. حال حساب کنید جمعیت این کشور چقدر بالاست و برای تامین نیاز گوشت، دامداران مجبور هستند که سالانه بالغ بر 50 میلیون تن گوشت خوک تولید کنند. آمریکا یکی دیگر از کشورهایی است که گوشت خوک در آن از محبوبیت بالایی برخوردار است و نکته جالب اینجاست که میزان خوکهای چین دوبرابر ایالات متحده آمریکا است.
چین تنها یک منطقه زمانی مشخص دارد
هنگامی که جنبش و حزب کمونیسم در سال 1949 بر حکومت چین سوار شد، مائو تسه (Mao Zedong) اعلام کرد که کل کشور باید با منطقه زمانی پکن هماهنگ باشند، به گفته او این باعث میشد تا وحدت بیشتری بین مردم شکل بگیرد. برای اینکه درک بیشتری پیدا کنید باید بدانید که هنگامی که خورشید در شرق پکن طلوع میکند، تابش آن سه ساعت بعد به شهرهای غربی همانند کاشغر (Kashgar) میرسد. تمامی گوشیهای تلفنهمراه و تمامی ساعتهای سرتاسر کشور همگی یک زمان واحد و مشخص را نشان میدهند که بسیار عجیب است. گرچه یک سری افراد در مناطقی مانند ژیانژینگ (Xianjing) یا تبت (Tibet) از منطقه زمانی خود برای تنظیم ساعت استفاده میکنند که البته این کار غیررسمی است.
چین دومین واردکننده کالای مصرفی در دنیاست
شاید همه ما بر این باور باشیم که تمامی محصولات جهان در چین تولید میشود و همه چیز در دنیا یک برچسب تولید شده در چین را دارد، اما مهم است که بدانیم چین مصرف بالایی نیز دارد. در حقیقت این کشور سالانه محصولات و کالاهای مختلفی را به ارزش یک تریلیون دلار به کشور وارد میکند تا نیاز روزافزون بالا داخلی را برطرف کند.
شرکت تنسنت چین (Tencent) بزرگتر از فیسوک است
فیسبوک یکی از تاثیرگذارترین و بزرگترین کمپانیهای تکنولوژیک جهان است، اما حضور این کمپانی در چین به سختی احساس میشود چون فیسبوک در چین ممنوع است. به جای فیسبوک مردم از اپلیکیشن WeChat استفاده میکنند که توسط شرکت تنسنت تولید شده است. تنست شرکت فوقالعاده بزرگی است و این بزرگ بودن به خاطر حجم زیاد مردم چین است که از محصولات این شرکت استفاده میکنند. در طی سالهای اخیر این شرکت گستره خود را به شدت افزایش داده و امروزه سهامی در بازیهایی مانند ندای وظیفه (Call of Duty) یا لیگ افسانهها (League of Legends) را نیز خریداری کرده است.
30 درصد مردم چین به زبان ماندارین صحبت نمیکنند
ماندارین زبان رسمی کشور چین است، اما این بدین معنا نیست که همه مردم چین بتواننند به این زبان سخن بگویند. در سال 2013 وزارت آموزش چین اعلام کرد که حدود 400 میلیون نفر در کشور قادر به صحبت به زبان ماندارین نیستند و 900 میلیون دیگر که این زبان را بلد هستند نیز به خوبی نمیتوانند از آن استفاده کنند و تسلط کافی را ندارد.
چین بزرگترین سرمایهگذار بر روی انرژیهای قابل تجدید است
چین بزرگترین تولیدکننده آلودگیها آب و هوا است و با این حال دستی نیز در تحقیقات بر روی انرژیهای قابل تجدید دارد. چین در طی سالهای اخیر با سیاستهای آیندهنگرانه خود توانسته به عنوان پرچمدار تکنولوژیهای تازه و تحقیق بر روی انرژیهای قابل تجدید شناخته شود. در حقیقت این کشور بیش از هر کشور دیگری انرژی خورشیدی تولید میکنند و رئیس جمهور فعلی کشور یکی از اصلیترین حامیان پیمان حمایتی پاریس است.
تنها دو درصد از زنان چینی از لوازم بهداشتی زنانه استفاده میکنند
قاعدگی یکی از مباحثی است که در چین به شدت تبو و ممنوع است و چنین رفتاری باعث شده تا زنان در رابطه با این عمل طبیعی تصورات کاملا غلطی داشته باشند. به عنوان مثال بسیاری بر این باورند که استفاده از لوازم بهداشتی مانند نوار بهداشتی حرمت یک زن را از بین خواهد برد. افسانه دیگری وجود دارد که زنان در دوران قاعدگی نباید آب سرد مصرف کنند! در سال 2015 طبق یک نظرسنجی نتیجهای به عمل آمد که بسیار جالب توجه بود. تنها دو درصد از زنان از نوار بهداشتی استفاده میکردند و تنها دو سوم جمعیت زنان کشور اسم این محصول را شنیده بودند.
چین هر پنج روز یک بار یک میلیاردر میسازد
چین ممکن است ثروتمندترین کشور دنیا نباشد اما قابلیت این را دارد که هر 5 روز یک بار یک میلیاردر تازه تحویل جامعه بدهد. درست است، هنگامی که مردم عادی و طبقه پایین جامعه هر روز هفته را سخت مشغول کار هستند، یک میلیاردر تازه به جامعه وارد میشود. چین در حال پرورش نسل تازهای از مصرفکنندگان فوق ثروتمند است که باعث شده فاصله طبقاتی میان قشر ضعیف جامعه و قشر مرفح هر روز بیشتر و بیشتر شود.