دانمارک با ۴۰۶ جزیره و ۷۳۰۰ کیلومتر نوار ساحلی، تجربهای جذاب برای دانشجویان است. این کشور بهعنوان یکی از قدیمیترین مناطق اروپا دارای سیستم آموزشی بسیار مدرن و باکیفیتی بوده و گزینهای مناسب برای دانشجویان محسوب میشود. به همین منظور فلایتیو سعی دارد تا شما را با اطلاعات ضروری تحصیل در این کشور آشنا کند. با ما همراه باشید.
پذیرش تحصیلی در دانمارک
پذیرش تحصیلی در دانمارک بستگی به سطح تحصیل شما داشته و نیازمند گذراندن برخی از مراحل است. تحصیل در این کشور برای تمامی شهروندان حوزه یورو رایگان بوده، اما دانشجویان سایر کشورها باید برای تحصیل شهریه پرداخت کنند.
تمامی رشتههای تحصیلی در دانمارک نیازمند داشتن تسلط بالا به زبان انگلیسی به همراه یک مدرک معتبر برای اثبات آن هستند. در صورت تحصیل در رشتههایی به زبان دانمارکی نیز باید تسلط فرد به این زبان ثابت شود. حداقل نمره آیلتس لازم برای تحصیل در برخی از رشتهها به زبان انگلیسی ۶.۵ بوده و برخی دیگر از رشتهها ۷ است.
مهلت ارسال فرم درخواست پذیرش
اکثر رشتههای تحصیلی از ترم پاییز شروع میشوند و مهلت درخواست برای پذیرش تا ۱۵ مارس است. برخی از موسسات آموزشی درخواست پذیرش را به ژانویه و فوریه موکول کرده و آخرین مهلت ارسال درخواست را اول سپتامبر اعلام میکنند. معمولا فرم درخواست پذیرش دو ماه قبل از پایان مهلت ارسال در وبسایت دانشگاهها قرار داده میشود. زمان درخواست پذیرش در هر دانشگاه میتواند متفاوت باشد.
مدارک لازم برای تحصیل در مقطع کارشناسی
مدارک لازم برای تحصیل در این مقطع به شرح زیر هستند:
یک امتحان ورودی مشابه با مدرک دیپلم در دانمارک
مدرک زبان انگلیسی
برخی از رشتههای خاص به مدارک بیشتری نیاز دارند:
نمره برخی از دروس باید از سطحی مشخص بالاتر باشد.
معدل برخی از دروس باید از سطح مشخصی بیشتر باشد.
معدل دیپلم باید از سطح مشخصی کمتر نباشد.
امتحان ورودی و مصاحبه انجام شود.
مدارک لازم برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
متقاضیان باید برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد مدارک زیر داشته باشند:
مدرک مقطع کارشناسی
تسلط کافی بر زبان انگلیسی
تسلط کافی بر زبان دانمارکی (در صورت تحصیل در یک رشته به این زبان)
مدارک لازم برای پذیرش در مقطع دکترا
متقاضیان برای پذیرش در مقطع دکترا باید مدارک خود در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را ارائه کنند. در برخی از دانشگاهها، امکان تحصیل در مقطع دکترای چهارساله برای دانشجویانی که مقطع کارشناسی را گذرانده و یک سال از مقطع کارشناسی ارشد آنها باقی مانده است، وجود دارد.
گرفتن ویزای دانشجویی برای تحصیل در دانمارک
برای کسب اجازه اقامت در دانمارک، نیاز است تا موارد زیر فراهم شوند:
پذیرش شما باید از سوی یک دانشگاه معتبر در دانمارک تایید شود.
کسب پذیرش از سوی یک دانشگاه معتبر بهعنوان دانشجوی میهمان برای گذراندن یک دوره تحصیلات تکمیلی در کشور مقصد
تاییدیه تمکن مالی در طول مدت اقامت؛ اگر دانشگاه از شما شهریه دریافت میکند، احتمالا میتوان بهجای نشان دادن مدرک لازم برای تمکن مالی، رسید پرداخت شهریه در ترم اول را ارائه کرد. اگر قرار است که اطلاعات حساب بانکی نظیر موجودی حساب ارائه شود، بهتر است تا این صورتحساب متعلق به حداکثر ۳۰ روز قبل باشد و میزان موجودی با ارز مشخص را نشان دهد. بهعلاوه نام شما نیز باید در این صورتحساب موجود باشد.
اگر شما از بورسیه تحصیلی کشور خود برای تحصیل در دانمارک استفاده میکنید، بهاحتمالزیاد اجازه اقامت شما لغو شده و خطر بازگشت شما به کشورتان زیاد است (البته دانشجویان خارجی بهندرت از این بورسیهها در دانمارک استفاده میکنند).
تسلط کافی به زبانی که رشته مورد نظر با آن تدریس میشود.
روند دریافت ویزای دانشجویی دانمارک چگونه است؟
در ابتدا اطمینان حاصل کنید که فرمها را بهدرستی پر کردهاید. شما باید اطلاعات صحیحی از خود به مقامات اداره مهاجرت دانمارک ارائه کنید و ریسک عدم پذیرش پرونده خود را به حداقل برسانید. فرآیند گرفتن این ویزا به شرح زیر است:
۱. در ابتدا نمایندهای از یک دانشگاه در دانمارک بخش دوم فرم درخواست را تکمیل کرده و مدارک موردنیاز را برای شما ارسال میکند.
۲. در مرحله بعد، باید بخش اول فرم درخواست از سوی شما تکمیل شده و به همراه مدارک لازم پیوست شود.
۳. تمامی مدارک به همراه فرم باید به نزدیکترین سفارت دانمارک ارسال شود. این مدارک سپس برای بررسی به بخش اداره مهاجرت دانمارک فرستاده میشوند. امکان ارسال آنلاین مدارک نیز وجود دارد. در این صورت، فرد باید اطلاعات شخصی خود را ظرف مدت ۱۴ روز ارائه کند.
هزینههای زندگی در دانمارک
همانطور که میدانید، هزینههای زندگی در کشورهای حوزه اسکاندیناوی بالاتر از سایر نقاط اروپا است. این هزینهها با توجه به شهر محل زندگی متفاوت هستند، اما میانگین هزینههای لازم برای یک زندگی دانشجویی در دانمارک به شرح زیر است:
هزینههای زندگی شامل مسکن، خوراک و رفتوآمد: ۴۵۰ تا ۵۵۰ یورو در ماه
هزینههای تحصیلی شامل خرید کتاب و وسایل: ۲۰۰ تا ۳۰۰ یورو در هر ترم
هزینههای زندگی در خوابگاههای شبانهروزی: ۲۰۰ تا ۳۰۰ یورو در ماه
شهریه دانشگاه برای دانشجویان ساکن کشورهای خارج از حوزه یورو: ۶ تا ۱۶ هزار یورو در سال