عکسها بهترین سوغاتی هستند که از سفر با خود به خانه میبریم. فقط با فشار دادن یک دکمه میتوانید خاطرات، آدمهایی که دیدهاید و مکانهایی در سفر را که به شدت دوست داشتید همیشگی کنید. اما در بعضی از قشنگترین اماکن دنیا به شما اجازه عکاسی نمیدهند و حتی ممکن است در صورت تخلف شما را جریمه هم بکنند. ادامهی مطلب را بخوانید تا بدانید کجا نمیتوانید عکس بگیرید:
برای خرید بلیط هواپیما به فلایتیو مراجعه کنید.
داخل تاج محل
شما حتماً میتوانید از بیرون این بنای بینظیر در شهر آگرای هند هر چقدر که میخواهید عکس بگیرید؛ اما عکاسی در داخل تاج محل بیاحترامی محسوب میشود چرا که در آن مقبرهای قرار دارد. بنابراین قوانین سفتوسختی در اینجا درباره چیزهایی که میتوانید یا نمیتوانید در داخل از آنها عکس بگیرید وجود دارد و البته مامورهای محافظی که دائماً شما را چک میکنند تا یک وقت یواشکی عکس ممنوعه نگیرید!
مجسمهی داوود اثر میکلآنژ
دور و بر این شاهکار میکلآنژ پر از مامورهایی است که به محض دیدن دوربین دور گردن یا روی دستتان با فریاد به شما دو کلمهی مایوسکنندهی ” عکس ممنوع ” را تذکر میدهند. پس اگر میخواهید به دردسر نیفتید بهتر است فقط به این تندیس زیبا خیره شوید و با چشمهایتان از آن عکس بگیرید!
موزهی ملی جاسوسی Jiangsu چین
خیالتان را راحت کنیم! شما اجازهی ورود به این موزه را نخواهید داشت مگر اینکه تابعیت کشور چین را داشته باشید. در این موزه ابزار و تجهیزات جاسوسی و همچنین اسنادی از سال ۱۹۲۷ میلادی به بعد به نمایش گذاشته شده که برای بازدید خارجیها حساس تلقی میشوند!
حتی اگر توانستید و وارد این موزه شدید، اینجا هم اجازهی عکاسی از چیزهایی را که میبینید ندارید.
خانه جواهرات بریتانیا
در این موزهی کلانشهر لندن جواهرات تاج سلطنتی بریتانیا نگهداری میشود که نباید از آنها عکس گرفت. هیچکس مجاز به عکاسی از این مجموعهی حیرتانگیز از طلاوجواهر را ندارد که در شیشههای ضد بمب در برج لندن به نمایش گذاشته شدهاند!
حواستان باید باشد که در اینجا به غیر از مامورهای حفاظتی که با چشمهای عقابی خود مراقب هستند، بیشتر از ۱۰۰ دوربین امنیتی بازدیدکنندهها را زیر نظر دارند؛ پس حتی فکر شیرینکاری یا شوخیاش هم نباید به سر کسی بزند!
کاخ خورشید Kumsusan کره شمالی
مقبرهی کیم ایل سونگ و کیم جونگ ایل دو رهبر اسبق کشور کره شمالی در داخل این کاخ واقع در شهر پیونگیانگ قرار دارد؛ هر بازدیدکننده قبل از ورود به این کاخ زیبا میبایست همه داراییهای خود به غیر از کیف پول را تحویل بدهد. یک مرحله جلوتر همه بایستی از داخل دستگاه دمندهی گردوغبار عبور کنند تا با خود ذرهای گردوخاک به داخل نبرند – جایی که تابوت شیشهای رهبران این کشور قرار دارد!
نیاز به گفتن نیست اما، عکاسی در این مکان اکیداً ممنوع است!
کلیسای سیستین واتیکان
کلیسایی باشکوه و زیبا در شهر واتیکان که اقامتگاه رسمی پاپ هم محسوب میشود. شاید فکر کنید دلیل ممنوعیت عکس در Sistine ایتالیا این است که اینجا مکانی مقدس است. هرچند که بی راه هم فکر نمیکنید باید بگوییم که دلیل دیگر و شاید اصلی آن یک چیز است: حدود ۲۰ سال پیش کمپانی شبکه تلویزیونی Nippon ژاپن با پرداخت هزینهی مرمت و بازسازی آثار هنری این کلیسا حق انحصاری عکاسی و فیلمبرداری از محیط اینجا را دریافت کرد.
با وجود اینکه پروژهی مرمت ۴.۲ میلیون دلاری این کلیسا تمام شده اما این ممنوعیت همچنان پابرجاست!
پارک ملی Ulura-Kata Tjuta استرالیا
با اینکه این پارک یکی از معروفترین جاذبههای کشور/قارهی استرالیا است اما عکاسی از صخرهی Ayers به منظور هرگونه استفادهی تجاری – حتی اشتراک در شبکههای اجتماعی – ممنوع است. Ananguها، صاحبان بومی ” اولورا کاتا جوتا ” اعتقاد دارند که بعضی اماکن و اشیاء خاص را که به آدابورسوم آنها تعلق دارند فقط بایستی به درستی دید و درک کرد.
بعضی از این اماکن فقط محدود به خانمها است و بعضی دیگر فقط به آقایان اجازه دیدن میدهند. به عقیدهی آنها برخی داستانها تنها گفتنی هستند و نه نوشتنی! و نباید از آنها فیلم یا عکس گرفت!
آنانگوها باور دارند که فرهنگشان به واسطهی گرفتن و انتشار عکسها از اماکن مقدس تخریب شده و از ارزشش کم میشود. یا اگر این عکسها برای تبلیغ محصولات و خدماتی استفاده شود که ارزشهای طبیعی و فرهنگی این پارک را نشان نمیدهد یا ترویج نمیکند!
با اینکه کسی جلوی شما را برای گرفتن یک عکس سریع و ساده با گوشی آیفونتان صرف یادگاری نمیگیرد، اما اگر دوربین دیاسالآر حرفهایتان را روی سه پایه گذاشتید و در لحظه با شما برخورد تندی شد تعجب نکنید! چرا که برای گرفتن عکسهای حرفهای به اجازه نیاز خواهید داشت! اشتراک این عکسها هم که جای خود دارد!
دره پادشاهان مصر
وادیالملوک نام درهای باستانی در مصر است که مقبرهی بسیاری از فراعنه و پسران رامسس بزرگ در آن قرار دارد. همهی بازدیدکنندهها در بدو ورود به این مکان بازرسی بدنی میشوند و باید بدانید که حتی اگر هم یواشکی توانستید دوربین با خود به داخل ببرید و چندتایی هم عکس گرفتید جریمهای ۱۱۵ دلاری منتظر شما خواهد بود!
قلعهی آلامو تگزاس ( The Alamo )
در سال ۱۸۳۶ جنگی بین نیروهای تگزاسی و مکزیکی در محل این قلعهی معروف در شهر سن آنتونیو ایالت تگزاس رخ داد که در آن همهی ۲۵۰ سرباز تگزاسی کشته شدند. این واقعه نقطه عطفی در آزادی تگزاس است و به همین دلیل این قلعه مکانی مقدس به شمار میآید.
عکاسی درون این سازهی تاریخی ممنوع است. بازدیدکنندهها میبایست با صدای آرام در اینجا صحبت کنند و آقایان هم باید به نشانهی احترام کلاهشان را از سر بردارند.
کلیسای وست مینستر ( Westminster Abbey )، لندن
این کلیسا اعتقاد دارد که گرفتن عکس و سر و صدای دوربینهای متعدد حواس همه را از عظمت و شکوه ساختمان آن پرت میکند. در عین حال با وجود ممنوعیت عکاسی، گالری عکسهای این کلیسا در وبسایت رسمیاش در اختیار عموم است تا آنها را به راحتی دانلود کنند!
کتابخانهی کلیسای سنت گالن
یکی از قدیمیترین کتابخانههای جهان که در سال ۷۱۹ میلادی تاسیس شده است؛ کتابخانهی کلیسای Saint Gall در کشور سوئیس نسخ خطی مربوط به بیش از هزار سال پیش را در خود نگهداری میکند.
قبل از ورود دوربینهای شما توسط مامورین حفاظتی ضبط میشود و به علاوه برای محافظت از کف محوطهی این کلیسا شما میبایست کفش نرم مخصوص بپوشید.
برج ایفل
این مورد از همه عجیبتر است! موقع شب و وقتی چراغهای برج ایفل روشن میشود، عکاسی از آن شامل قانون کپیرایت میشود! این یعنی شما قانوناً نمیتوانید از آن در شب عکس بگیرید و آنها را در اینستاگرامتان پست کنید.