شهر زیبای مونیخ با پیادهروها و همچنین خیابانهای بزرگ و ساختمانهای زیبای نئوکلاسیک، مخصوص پیادهروی است. در این شهر مکانهای دیدنی زیبایی وجود دارد که تماشای آنها تنها از طریق پیادهروی ممکن است. در این مقاله لیستی از مهمترین مکانهای دیدنی این شهر به شما ارائه میشود تا شما با خواندن آن، اطمینان حاصل کنید که در سفر به سومین شهر بزرگ آلمان، همه دیدنیهای را دیده و چیزی را از دست ندادهاید. برای این کار شما باید بر روی زمین پیادهروی کنید، بنابراین مترو را فراموش کنید و یا لااقل بهاندازه چند ایستگاه مترو روی زمین راه بروید تا این مکانهای زیبا را ببینید.
برای خرید بلیط هواپیما و رزرو هتل خارجی به فلایتیو مراجعه کنید.
کلیسای آسام (Asam Church)
این کلیسای کوچک ابعادی در حدود ۸*۲۲ متر دارد و پر از کارها و مجسمههای سنگ مرمر باشکوه است؛ و کلیسا بین سالهای ۱۷۳۳ تا ۱۷۴۶ توسط برادران آسام (Asam brothers) بهعنوان یک کلیسای خصوصی ساختهشده است؛ کلیسا آنقدر شخصی ساختهشده که آنها میتوانستند محراب کلیسا را از درون خانه خود ببینند. شما در میان ساختمانهای خیابان زندلینگر (Sendlinger) هستید، بنابراین انتظار نداشته باشید که یکی از مهمترین ساختمانهای دوران باروک متأخر در جنوب آلمان، پشت این درهای چوبی قرار داشته باشد. برادران آسام امیدوار بودند که با ساختن این کلیسا که دین خود، بهعنوان راه رهایی بخش زندگی را حفظ کنند و بنابراین طراحی داخلی کلیسا را به گونهای انجام دادند که حاوی این پیام باشد؛ روشنترین بخش کلیسا قسمت بالای آن است که نماد رستگاری بهشت است، در حالی که خدایان نماینده این زمین عمدتاً در تاریکی هستند.
نشانی این کلیسا خیابان زندلینگر، پلاک ۳۲ و شماره تلفن آن (۴۹۸۹۲۳۶۸۷۹۸۹) است.
میدان مارین پلاتز (Marienplatz)
این میدان که در قلب شهر واقع شده است از سال ۱۱۵۸ تا به امروز به همین نام وجود داشته و زمان زیادی است که بازارها و حتی مسابقات محلی در آن برپا شده است. امروزه، این میدان بهتر مکان برای بازارهای کریسمس است. این بازارها سه هفته قبل از کریسمس شروع میشود. میدان مارین پلاتز به لحاظ معماری، توسط تالار شهر جدید (Neues Rathaus) که ۹۱۵۹ متر مربع مساحت داشته و دارای بیش از ۴۰۰ اتاق است، احاطه شده است. این تالار توسط گرگ فون هوبرریسر (Georg von Hauberrisser) طراحی شده است که طرحش در مسابقه طراحی سالن شهر رتبه اول را به دست آورد و این سالن ساخته شد. اگر میخواهید بدانید ساعت چند است به بالا نگاه کنید. یکی از ویژگیهای مهم تالار ساعت روی برج است که به طرز استادانهای ساختهشده است و سر هر ساعت یک بار صدای موسیقی از آن شنیده میشود و در آن چرخ فلکی از ارقام در ساعتهای ۱۱ صبح، ۱۲ و ۵ بعد از ظهر به رقص در میآید. نشانی تالار، پلاک هشت مارین پلاتز و شماره تلفن آن (۴۹۸۹۲۳۳۰۰) است.
فلدهرن هاله (Feldherrnhalle)
اگر شما به میدان اودیونز پلاتز (Odeonzplatz) سر بزنید، از تماشای ساختمانهای زیبا و تاریخی اطراف آن گیج خواهید شد. یکی از این ساختمانهای بی نظیر تاریخی، فلدهرن هاله یا تالار میدل مارشال (Field Marshall’s Hall) است. این تالار بین سالهای ۱۸۴۱ تا ۱۸۴۴، توسط شاه لودویگ اول (King Ludwig I) به منظور قدردانی از ارتشش، ساختهشده است. مجسمه مرکزی در سال ۱۸۸۲ برای جشن پیروزی در نبرد فرانسه و پروس (آلمان امروز) اضافه شد و شیرها در سال ۱۹۰۶ اضافه شدند. این بنای تاریخی تحت حکومت نازیها نقش متفاوت ایفا کرد. در این محل کودتای بیرهال (Beer Hall Putsch) در سال ۱۹۲۳، علیه هیتلر شکل گرفت که در آن هیتلر به زندان افتاد و تعدادی از هم پیمانانش نیز کشته شدند؛ بنابراین زمانی که هیتلر هنگامی که قدرت را گرفت، در فلدهرن هاله یک بنای یادبود برای ۱۶ عضو درگذشته حزب نازی درست کرد.
نشانی این تالار پلاک ۱ خیابان رزیدنس (Residenz) است.
تیاتینرکرکه (Theatinerkirche)
درست در کنار فلدهرن هاله برج ۶۶ متری زرد رنگ تیاتینرکرکه قرار دارد که یک کلیسای کاتولیک قرن هفدهمی است. توسط یکی از نجیب زادگان استان باوارایا (Bavaria) (همان بایرن که مرکز آن شهر مونیخ است) ساختهشده است. این نجیب زاده این کلیسا را به جهت ادای نذر و تشکر از خداوند برای اعطای فرزندی در کهن سالی به او ساخته که سبب شده او برای تاج و تختش وارثی داشته باشد. معمار ایتالیایی این کلیسا آگوستینو بارلی (A,stino Barelli) با هنرمندی رگههایی از سبک مدیترانهای را به همراه سبک باروک در هم آمیخته و به مونیخ آورده است. در حقیقت طراحی داخلی بنا الهام گرفته از معماری باروک است، در حالی که نمای خارجی و رنگ زرد، آن را به سبک معماری روکوکو نزدیک میکند است. داخل بنا فوق العاده زیبا است و شما از آن جا میتوانید به زیر گنبد ۷۱ متری نگاه کرده و کار مجسمهسازی و مجسمهها را تحسین کنید. نشانی این کلیسا پلاک ۲ خیابان سالاوتور پلاتز (Salvatorplatz) است.
کاخ رزیدنس
درست رو به روی تیاتینرکرکه، کاخ رزیدنس قرار دارد که کاخ سلطنتی سابق پادشاهان باواریا است. این ساختمان در سال ۱۳۸۵ بهعنوان یک قلعه ساخته شد، اما پادشاهان وقت به تدریج آن را توسعه داده و آن را به یک قصر پادشاهای با باغهای بزرگ تبدیل کردند. امروزه این کاخ مجموعه گستردهای از موزهها و نمایشگاههای تاریخ بایرن را در خود جای داده است و کنسرتهای کلاسیک و مسابقات موسیقی نیز در این مکان برگزار میشود. بازدید از این کاخ هر روز تا ساعت ۱۷ در فصلهای سرد و ساعت ۱۸ در بهار و تابستان و به جز روزهای تعطیل عمومی برای عموم آزاد بوده و نشانی آن پلاک ۱ خیابان رزیدنس است.
خیابان لودویگ و لئوپولد (Ludwigstraße & Leopoldstraße)
یکی از خیابانهای منتهی به میدان ادئون، خیابان لودویگ است که امتداد خیابان لئوپولد به شمار میرود. راه رفتن در این خیابان یک تور پیادهروی است. خیابان لوودیگ بین سالهای ۱۸۱۶ و ۱۸۵۲ ساختهشده و ساختمانهای آن با معماری رنسانس ایتالیایی توسط لئو فون کلنز (Klenze Leo von) طراحی شده است. این معمار خانه خود را نیز در همین خیابان ساخته که شما میتوانید آن را در ویتلزباخر پلاتز (Wittelsbacherplatz) را ببینید. بسیاری از ساختمانهای این خیابان متعلق به دانشگاه لودویگ-ماکسیمیلین (Ludwig-Maximilians) هستند. در عین حال یکی از دروازههای قدیمی شهر نیز در اینجا قرار دارد. دروازه پیروزی (Victory Gate) به ارتفاع ۲۱ متر و عرض ۲۴ متر که در جنگ جهانی دوم به شدت آسیب دید، اما در دوران صلح تا حدی بازسازی شد.
میدان کونیگس پلاتز (Königsplatz)
این میدان امروزه قلب زندگی فرهنگی مونیخ است و بسیاری از هشتاد موزه شهر در حوالی آن قرار دارند. معمار میدان کارل فون فیشر (Karl von Fischer) آن را با الگوبرداری از آکروپلیس آتن طراحی کرده است و بنابراین میتوان میدان را یک اثر نئوکلاسیک دانست. در دوران حکومت رایش سوم این میدان نقطه تجمع و تظاهرات نازیها بود. همچنین در این میدان دو معبد یادبود برای ۱۶ نازی که در کودتای بیرهال کشته شده بودند ساختهشده است. اگرچه هر دو معبد توسط نیروهای آمریکایی نابود شدند، امروزه میتوانید سیستم سطح آن را روی زمین مشاهده کنید. بعد از جنگ، مدتی از کونیگس پلاتز بهعنوان پارکینگ ماشین به کار گرفته شد تا از تأثیر حضور نازیها در زمان جنگ بکاهد و البته امروزه این میدان بهعنوان بخش موزه مونیخ شناخته میشود.
یوزتیتزپالاس (Justizpalast)، کاخ دادگستری
ساختمان کاخ دادگستری در سال ۱۸۹۷ توسط معمار فریدریش فون تیرشچ (Friedrich von Thiersch) ساختهشده و همان طور که از نامش بر میآید خانه عدالت باواریا بوده است. این ساختمان نئوباروک، دارای ۶۷ گنبد شیشهای بزرگ در مرکز است. کاخ دادگستری به دلیل اینکه مکان مختوم کردن پروندههای گروه مقاومت دانشجویی و رز سفید بوده، مشهور است و در اتاق ۲۵۳ این ساختمان که حکم نهایی در آن صادر شد، اکنون یک یادبود با یک نمایشگاه کوچک قرار دارد. ورود به آن رایگان است و گاه گاه نمایشگاههای مختلفی در مورد عدالت در ورودیه آن برپا میشود. نشانی این کاخ خیابان پیرلمایر، پلاک ۷ و شماره تلفن آن (۴۹۸۹۵۵۹۷۰۳) است.