امکان ندارد دیوانه سفر کردن باشید اما امتحان کردن غذاهای محلی دغدغهتان نباشد. اصفهان از آن شهرهاست که غذاهای محلیاش حتی کسانی که زیاد اهل تجربه کردن نیستند را ترغیب به امتحان میکند. در این مقاله تعدادی از این غذاها و دسرهای خوشمزه را با هم بررسی میکنیم تا در سفرتان به اصفهان یکراست به سراغشان بروید و فرصت نوش جان کردنشان را از دست ندهید.
بریان یا بریون
این غذا از مشهورترین غذاهای لذیذ اصفهانی است. گوشت را با دنبه میپزند. سپس همراه جگر پخته چرخ میکنند و با زعفران طعمدار و در نهایت در تابههای مخصوصی سرخ میکنند. محصول نهایی شبیه همبرگر است اما طعمش به مراتب بهتر و متفاوتتر. بریانها را با مغز گردو و بادام و گاهی زرشگ و دیگر مخلفات تزیین و با نان سنگک سرو میکنند.
کالا جوش
هرچند این غذا در شهرهای دیگر هم درست می شود اما اصالتا به ایلات و عشایر اصفهان و اطرافش بازمیگردد. کالا جوش را با مخلوط پیازداغ، کشک و سبزیجات معطر خشک میپزند و در نهایت نان را در آن خرد و نوش جان میکنند.
اشکنه
اشکنه از غذاهای اصیل اصفهان است و ظاهری آبکی دارد. طرز تهیه اش بسیار ساده است. پیاز را سرخ کنید و بعد روی آن آب بریزید و وقتی آب به جوش آمد سبزی و تخم مرغ را اضافه کنید. سبزی اصلی اشکنه شمبلیله است اما بعضی چند سبزی معطر دیگر هم به آن اضافه میکنند.
حلیم بادمجان
این غذا هم با وجود اصالت اصفهانیاش در دیگر شهرها زیاد پخته میشود. تفاوتش با کشک بادمجان اضافه کردن گوشت و عدس و برنج به آن است.
سرگنجشکی
این غذا هیچ گنجشکی در خودش ندارد. تنها وجه تسمیهاش این است که گوشتهای چرخکرده را قلقلی و اندازه این گوشتها با سر یک گنجشک برابری میکند.
این غذا ترکیبی از گوشت و سیبزمینی با آب زیاد است که در نهایت در آبش هم نام ترید میکنند.
خورش ماست
این غذا از معدود خورشهای ایرانی است که سرد سرو میشود. ترکیبی از گوشت گردن گوسفند، ماست، زرده تخم مرغ و زعفران است. ظاهر این خورش شبیه حلیم است و وقتی به نظر مرغوب میآبد که حسابی کش بیاید.
شامی هویج
این غذای سنتی اصفهان این روزها کمتر پخته میشود اما اگر یک بار امتحانش کنید حتما مشتری پر و پا قرصش میشوید.
ابتدا گوشت چرخکرده هویج و پیاز رنده شده را حسابی ورز میدهند، به اندازه یک نارنگی برمیداند و تختش میکنند و داخل تابه سرخ میکنند. اما این همه ماجرا نیست. بخش مهم این غذا سس مخصوصش است که بدون آن خوردنش صفایی ندارد. طرز تهیه سس به این شکل است که ظرف را روی حرارت میگذاریم تا داغ شود مقداری روغن داخل آن میریزیم رب را داخل آن تفت میدهیم بعد از اینکه رب تفت خورد شکر را اضافه میکنیم و دوباره تفت میدهیم وقتی که شکر کمی حل شد سرکه اضافه میکنیم سس رقیقی به دست میآید وقتی شامی آماده شد این سس را روی آن میریزیم.
دوغ و گوشفیل
این ترکیب عجیب در نگاه اول خوشمزه به نظر نمیآید اما اگر امتحانش کنید نظرتان عوض میشود. ترکیبی از ترش و شیرین که طرفداران زیادی در اصفهان دارد.
شما چه طعمهایی را در سفر اصفهان تجربهکردهاید؟ کدام را بیشتر دوست داشتهاید و کدام یک برایتان جالب نبودهاند؟ با ما درمیان بگذارید.