شهرستان طبس یکی از شهرستان های استان خراسان جنوبی است که مرکز آن شهر طبس است. این شهرستان تا تیرماه سال 1339 یکی از بخش های سه گانه شهرستان فردوس و پیش از سال 1391 جزئی از استان یزد بود. اما پس از آن به جزئی از استان خراسان بزرگ پیوست.
بعضی از افراد گفته اند نام طبس کنونی قبلا «تب بس» بوده است که اشاره به حرارت و داغی آن منطقه دارد. عده ای نیز نام آن را با زبان های سلوکیان مرتبط دانسته اند. ناصر خسرو در سفر نامه این شهر را طبس گیلکی خوانده است.
این شهر با وقوع زمین لرزه ای در سال 1357 به طرز فجیعی تخریب شد و پس از آن تلاش هایی برای بازسازی آن صورت گرفت.
با این شهر کویری بیشتر آشنا شوید.
- این شهر از 29 تا 30 قمری به دست عرب ها اشغال شد.
- تاریخ نگاران سده های آغازین اسلام از این شهر به عنوان جایی که درختان نخل و مرکبات فراوان دارد یاد می کرده اند.
- معادن غنی ذغال سنگ این شهرستان حاکی از وجود جنگل های انبوه و دریاچه های بزرگ در گذشته های دور است. این معادن طبس را در ردیف یکی از غنی ترین مناطق کشور از نظر ثروت ملی قرار داده است.
- در گذشته دور بودن شهر طبس از شهرهای حاصلخیز و سختی راه کویر، جابهجایی هرگونه کالای فاسد شدنی به طبس را ناممکن میکرده، بنابراین مردم طبس میوه و سبزی خود را در محل تولید می کردند.
- طبس در دوره اسماعیلیان یکی از مراکز مهم اسماعیلیان خراسان، در دوره اشکانیان پادگان نظامی مهم مرزهای غربی آنان و همواره در تمام طول تاریخ پل ارتباطی شرق ـ شمال شرق با غرب بوده است.
- زمین لرزه طبس در سال 1357 با 7.4 ریشتر بزرگی، بزرگترین زمین لرزه قرن کشور بود و بیشاز 15000 قربانی داشت.
طبس از جمله شهرهایی است که از تهران و بعضی از شهرهای دیگر می توانید با قطار به آن سفر کنید. در نتیجه اگر می خواهید به آنجا سفر کنید برای دیدن خرید بلیط قطار به سایت فلایتیو مراجعه کنید.