منطقهی ویزا شینگن، یک توافق بین بسیاری از کشورهای اتحادیهی اروپاست که به افراد اجازه میدهد بدون نیاز به درخواست ویزا در این کشورها، سفر کنند. این توافق با هدف تسهیل در تردد افراد در اروپا به وجود آمد و موجب سادهتر شدن مسائل مرتبط با سفر، تجارت و گردشگری شد. با درخواست ویزا شینگن، فرد میتواند به مدت محدودی در تمام کشورهای عضو این توافق سفر کند، بدون اینکه نیاز به درخواست ویزای جدید برای هر کشور داشته باشد. این سیاست، یکپارچهسازی فرآیند ورود به کشورهای مختلف را سادهتر نموده و امکان گسترش فعالیتهای اقتصادی و فرهنگی بین اعضای این توافق را افزایش داده است. در این مقاله شما را با فرآیند گرفتن ویزا شینگن، شرایط آن، هزینهها و در کل آنچه که باید پشت سر بگذارید، آشنا میکنیم. قبل از هر اقدامی برای رزرو بلیط هواپیما خارجی این مقاله را مطالعه کنید.
کدام کشورها عضو ویزای شینگن هستند؟
ویزا شینگن، یک توافق بین 27 کشور عضو اتحادیهی اروپا (EU) و 4 کشور خارج از اتحادیه است، که به افراد حق میدهد به صورت آزاد و بدون نیاز به درخواست ویزا، در این کشورها سفر کنند. این توافق در دههی 1980 به وجود آمد و اهداف اصلی آن شامل تسهیل در تردد افراد، حمایت از تجارت و افزایش همکاریهای فرهنگی میشود. توافق ویزا شینگن به مسافران امکان میدهد با یک ویزا، به مدت محدودی در تمام کشورهای عضو، حضور داشته باشند، که این امر به سفرهای گردشگری، تجاری و تحصیلی کمک شایان توجهی میکند.
اعضای عضو توافق ویزای شینگن عبارتند از:
- آلمان
- اتریش
- بلژیک
- کرواسی
- جمهوری چک
- دانمارک
- استونی
- فنلاند
- فرانسه
- یونان
- مجارستان
- ایسلند
- ایتالیا
- لتونی
- لیختن اشتاین یا (Liechtenstein)
- لیتوانی
- لوکزامبورگ
- مالت
- هلند
- نروژ
- لهستان
- پرتغال
- اسلواکی
- اسلوونی
- اسپانیا
- سوئد
- سوئیس
چه کشورهایی عضو ویزا شینگن نیستند؟
بلغارستان، کرواسی، قبرس جنوبی، ایرلند، رومانی و بریتانیا کشورهای اتحادیه اروپا هستند که هنوز بخشی از منطقهی شینگن نیستند. این بدان معناست که پرواز از یکی از این کشورها به یکی از کشورهای شینگن، به عنوان پرواز خارجی در نظر گرفته میشود و مشمول بررسیهای مرزی است. پس اگر قصد سفر به هر یک از این کشورها را دارید بدانید که باید به صورت جداگانه برای ویزای آنها اقدام کنید. البته توجه داشته باشید که ویزای این کشورها هم شینگن هستند، ولی با این تفاوت که اجازه ورود به حوزه شینگن را به مسافر نمیدهند و صرفا برای ورود به کشور مقصد قابل استفاده است. برای اخذ ویزا در کشورهای مختلف به صفحه ویزا فلایتیو سر بزنید.
انواع ویزای شینگن
اگر به اروپا سفر میکنید و وارد منطقهی شینگن میشوید، باید برای ویزای شینگن، اقدام کنید . این نوع ویزا، در چهار دستهی اصلی A، B، C و D قرار میگیرد. در ادامه هر یک را به صورت کامل شرح خواهیم داد.
ویزای شینگن نوع A
ویزای شینگن نوع A به شهروندان کشورهای غیرشینگن اجازه میدهد تا از طریق ترانزیت یا پرواز، در فرودگاه یا منطقهی مرزی کشور شینگن، توقف داشته باشند. کسانی که میخواهند از یک کشور غیرشینگن به کشوری دیگر از نوع غیرشینگن سفر کنند و مجبورند زمانی را در یک کشور شینگن، توقف داشته باشند، باید از این نوع ویزا استفاده کنند. نکتهی قابل تامل در این نوع از ویزا این است که، فرد مذکور نباید وارد کشور شینگن شود. او فقط میتواند در فرودگاه یا نقطهی ترانزیتی، توقفی کوتاه داشته باشد.
ویزای شینگن نوع B
اگر قصد دارید از یک کشور غیرشینگن، وارد کشور عضو شینگن شوید، ولی مدت زمان اقامت شما کمتر از 5 روز است، باید از این ویزا استفاده کنید. توجه داشته باشید، که شما نمیتوانید حتی یک روز بیشتر از زمان توافق شده، در کشور مربوطه اقامت داشته باشید. معمولا تجار از این نوع ویزا استفاده میکنند. در اصل یک نوع ویزای ترانزیت برای توقفهای طولانی یا بیشتر از یک توقف در حوزه شینگن است.
ویزای شینگن نوع C
به این نوع ویزا، ویزای کوتاهمدت هم میگویند. روند این ویزا به این شکل است که، شما از 180 روز، میتوانید به مدت 90 روز در کشورهای حوزهی شینگن حضور داشته باشید. برای شهروندان برخی کشورها این نوع ویزا اجباری است. یعنی شما حتی اگر بخواهید کمتر از 5 روز هم در کشورهای حوزهی شینگن حضور داشته باشید، باز هم باید این نوع از ویزا را دریافت کنید. بهتر است قبل از اقدام برای ویزای شینگن، حتما شرایط کشور خود را بررسی کنید. البته ویزای نوع C انواع مختلفی دارد که با توجه به هدف سفر به موارد زیر تقسیم شود:
- ویزای یکبار ورود (بر روی ویزا، برچسب «1» زده میشود): به دارندهی آن اجازه میدهد یک بار، وارد منطقهی شینگن شود. اگر منطقه را ترک کنید، اعتبار ویزای شما منقضی میشود، حتی اگر مدت اعتبار آن هنوز تمام نشده باشد. به طور خلاصه: هر خروجی، دیگر ورودی نخواهد داشت.
- ویزای دوبار ورود (بر روی ویزا، برچسب «2» زده میشود): به دارندهی آن اجازه میدهد تا در طول مدت اعتبار ویزا، دو بار وارد منطقهی شینگن شود. بنابراین شما میتوانید منطقهی شینگن را ترک کرده و در آن دورهی زمانی، دوباره وارد آن شوید. بار دوم که منطقه را ترک میکنید، اعتبار ویزای شما منقضی میشود.
- ویزای چند بار ورود (که عبارت «MULT» روی ویزا زده میشود): به دارندهی آن اجازه میدهد هر چندبار که میخواهد وارد و خارج شود. این مجوز، حداکثر به مدت 90 روز در یک دورهی 180روزه، معتبر است.
ویزای شینگن نوع D
ویزای ملی یا ویزای شینگن طولانیمدت، نوع D است. برای هر خارجی که مایل به تحصیل، کار یا زندگی در یک کشور شینگن برای بیش از 90 روز (حداکثر 1 سال) باشد، این نوع ویزا، اجباری است. این ویزا، به دارنده اجازه میدهد تا در منطقهی شینگن، برای دورههای 90 روزه، حداکثر در طول 180 روز و در کل مدت اعتبار ویزا، سفر و اقامت داشته باشند. اهداف سفر به منطقهی شینگن برای دریافت ویزای نوع D متفاوت است. با توجه به اهداف زیر میتوانید از این مدل ویزا استفاده کنید و به عبارتی با توجه به این اهداف، داشتن ویزای نوع d برای شما اجباری است:
- گردشگری یا بازدید از اقوام و خانواده
- فعالیتهای حرفهای و کاری
- برای تحصیل، شرکت در یک برنامهی آموزشی یا تکمیل دورهی کارآموزی
- دلایل خانوادگی
ویزای ملی یا ویزای نوع D، توسط مقامات کنسولگری کشور مورد نظر شینگن، مطابق با قوانین ملی، صادر میشود. بنابراین، لازم است برای اطلاع از شرایط و تشریفات مختلفی که باید انجام شود با خدمات کشور تماس بگیرید. تحت شرایط خاصی میتوان ویزای اقامت طولانی مدت را به صورت یکبار یا چندبار ورود اعطا کرد.
انواع ویزای چند بار ورود
ویزای چندبار ورود نیز خود انواع مختلفی دارد:
- ویزای شینگن چند بار ورود یک ساله: شما میتوانید برای این نوع ویزای شینگن، درخواست دهید، به شرطی که در دو سال گذشته، از سه ویزا استفاده کرده باشید. هنگامی که برای این نوع ویزای شینگن درخواست میکنید، باید مدرکی دال بر ویزای قبلی خود و سفرهایی که به منطقهی شینگن انجام دادهاید، نشان دهید. میتوانید برای 90 روز در هر دورهی 180 روزه، وارد منطقهی شینگن شوید.
- ویزای شینگن چند بار ورود سه ساله: ویزای چند بار ورود سه ساله، به متقاضیانی اعطا میشود که ویزای چند بار ورود قبلی با اعتبار یک سال در دو سال گذشته را، اخذ کرده و به طور قانونی استفاده کرده باشند. بنابراین قانون 90/180 اعمال میشود.
- ویزای شینگن چند بار ورود پنج ساله: اگر در طول سه سال گذشته ویزای چندبار ورود قبلی را که حداقل دو سال اعتبار داشته باشد، دریافت کرده و به طور قانونی از آن استفاده کردهاید، میتوانید برای ویزای چند بار ورود پنجساله اقدام کنید.
شرایط اخذ ویزای شینگن
هنگام درخواست ویزای شینگن، باید برخی از مدارک مورد نیاز را به عنوان بخشی از فرآیند درخواست ویزای شینگن ارسال کنید. کشورهای شینگن فهرستی از مدارک مورد نیاز را برای اهداف مختلف گرفتن ویزای شینگن، تعیین کردهاند که این شرایط برای همهی کشورها یکسان است. در این بخش میتوانید چک لیستی از مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای شینگن و همچنین مدارک خاص مورد نیاز برای هر نوع ویزا را ببینید.
چه مدارکی هنگام درخواست ویزای شینگن مورد نیاز است؟
لیست مدارک زیر برای درخواست ویزای شینگن کوتاهمدت مورد نیاز است:
- فرم درخواست ویزا، کاملا تکمیل و امضا شده
- دو عکس که اخیراً گرفته شده باید پیوست شود. هر دو عکس با توجه به شرایط عکس ویزا باید در سه ماه گذشته گرفته شوند.
- پاسپورت معتبر که باید حداقل سه ماه دیگر پس از تاریخی که قصد خروج از منطقه شینگن را دارید، معتبر باشد. پاسپورتهای قدیمی با ویزا (در صورت داشتن ویزا).
- رزرو بلیط رفت و برگشت یا برنامهی سفر، این باید شامل تاریخ و شمارهی پرواز باشد که ورود و خروج از منطقهی شینگن را مشخص میکند.
- بیمهنامهی مسافرتی، سندی که ثابت میکند شما دارای بیمهی سلامت مسافرتی برای کل قلمرو شینگن هستید، با حداقل پوشش 30000 یورو در صورت هرگونه اورژانس پزشکی مانند بیماری، تصادف و حتی بازگشت به کشور در صورت فوت.
- مدرک اقامت، سندی که نشان میدهد در طول اقامت خود در شینگن، در کجا اسکان خواهید داشت. این میتواند یکی از موارد زیر باشد:
- رزرو هتل/ خوابگاه
- یک قرارداد اجاره
- نامهی دعوت از میزبانی که در خانهی او اقامت خواهید داشت.
- اثبات تمکن مالی، شواهدی مبنی بر اینکه شما پول کافی برای حمایت مالی خود در طول اقامت در حوزهی شینگن را دارید. این میتواند یکی از موارد زیر باشد:
- تمکن مالی که نشان میدهد پول کافی برای سفر در حساب خود دارید. از تاریخ صدور اظهارنامه نباید بیشتر از 3 ماه گذشته باشد.
- نامهی حمایت مالی، توسط شخص دیگری که تایید میکند از سفر شما به شینگن، حمایت مالی میکند. برای اینکه این نامه معتبر باشد، باید گردش حساب بانکی حامی، برای حداکثر سه ماه، به همراه آن باشد.
- ترکیبی از صورت حساب بانکی شما و نامهی حمایت.
- سند مالکیت (ترجمه به انگلیسی)
- گواهی اشتنغال به کار به زبان لاتین
- مدرک پرداخت هزینهی ویزا، 80 یورو برای بزرگسالان و 45 یورو برای کودکان 6 تا 12 سال
کارمندان به چه مدارکی برای گرفتن ویزای شینگن نیاز دارند؟
کارمندان علاوه بر موارد فوق، باید این مدارک را نیز تهیه کنند:
- گواهی اشتغال به کار به زبان لاتین با سربرگ
- صورت حساب جاری بانکی 6 ماه اخیر
- اجازه از کارفرما
- فیش حقوقی 3 ماه اخیر به همراه ترجمه انگلیسی
افراد خود اشتغال به چه مدارکی برای گرفتن ویزا شینگن نیاز دارند؟
افراد خود اشتغال، باید این مدارک را نیز تهیه کنند:
- اصل مجوز کسبوکار / روزنامه رسمی شرکت همراه با ترجمه انگلیسی
- صورت حساب بانکی شرکت در 6 ماه اخیر
پزشکان به چه مدارکی برای اخذ ویزای شینگن نیاز دارند؟
- اصل پروانه مطب یا فرم کارگزینی به همراه فیش حقوقی 3 ماه اخیر ، پروانه دائم پزشکی، کارت نظام پزشکی
مدارک مورد نیاز ویزای شینگن برا دانشآموزان و محصلها
علاوه بر موارد فوق، دانشآموزان باید این مدارک را نیز ارائه دهند:
- اصل نامه ی اشتغال به تحصیل به زبان لاتین
- اصل رضایت نامه کتبی از مدیر مدرسه
مدارک مورد نیاز برای ویزای شینگن بازنشستگان
علاوه بر موارد فوق، بازنشستگان باید این مدارک را نیز ارائه دهند:
- حکم بازنشستگی و ارائه فیش حقوقی 3 ماه اخیر
خود را برای ارائه مدارک اضافی آماده کنید
سفارتخانهها و مراکز ویزا میتوانند از شما بخواهند که مدارک اضافی را که در چک لیست موجود نیستند را ارائه دهید. این به این دلیل است که چک لیست سند یک دستورالعمل کلی است و نمیتواند شرایط فردی را در نظر بگیرد. اگر این اتفاق برای شما بیفتد، به طور خودکار به این معنی نیست که سفارت درخواست شما را رد خواهد کرد. آنها فقط به یک سند اضافی برای پردازش کامل آن نیاز دارند.
شرایط اخذ ویزای شینگن برای دیدن اقوام
مدارک مورد نیاز برای ویزای شینگن برای بازدید از خانواده، دوستان یا بستگان به شرح زیر است:
- فرم درخواست ویزای شینگن: پر شده با تمام اطلاعات مورد نیاز
- دو عکس یکسان: طبق شرایط لازم برای عکس ویزای شینگن
- پاسپورت معتبر: که حداقل دو صفحهی خالی دارد و سه ماه دیگر از تاریخی که قصد خروج از شینگن را دارید اعتبار دارد.
- دعوتنامه: توسط خویشاوند/دوست مقیم یکی از کشورهای شینگن، همراه با کپی پاسپورت خود. در صورتی که دوست / بستگان شهروند کشور شینگن نباشد، کپی مجوز اقامت نیز لازم است.
- رزرو رفت و برگشت یا برنامهی سفر: این سند باید شامل تاریخ و شمارهی پرواز باشد که ورود و خروج از منطقهی شینگن را مشخص میکند.
- بیمهی مسافرتی شینگن: نامهی تاییدیهای از بیمه سلامت شما که پوششی برای درمان اورژانسی پزشکی با حداقل 30000 یورو شامل بازگشت به کشور در صورت فوت را بیان میکند.
- برنامه سفر: شرح مفصلی از سفر، هدف از سفر، زمانی که در آنجا خواهید گذراند و تمام اطلاعات شخصی شما.
- وسایل امرار معاش: شما باید ثابت کنید که پول کافی برای حمایت مالی در طول اقامت خود در منطقهی شینگن دارید. چیزی مثل، صورت حساب بانکی، نامهی حمایت، نامهای نوشته شده توسط شخص دیگری که حاضر است تمام هزینههای شما را در منطقه شینگن بپردازد. برای اینکه این نامه معتبر باشد، باید با صورت حساب بانکی آنها همراه شود تا ثابت کند که ابزار لازم برای این کار را دارند؛ ترکیبی از هر دو نیز گاهی لازم است.
- مدرک اقامت
- مدارک وضعیت اشتغال
- مدارک محل تحصیل
- در صورت داشتن مسافران خردسال، داشتن شناسانامهی آنها
هزینههای دریافت ویزا شینگن
شروع هزینهی ویزای شینگن از 80 یورو است. هنگام ارائه درخواست ویزای شینگن در سفارت/کنسولگری یا مرکز درخواست ویزا، هزینه را پرداخت میکنید. در صورت عدم پرداخت هزینه ویزا، درخواست شما رد خواهد شد. در ژانویهی 2020، اتحادیه اروپا با هماهنگی کشورهای عضو منطقه شینگن، هزینه ویزای شینگن را تنظیم کرد. این تغییر از 60 یورو به 80 یورو افزایش یافت تا اطمینان حاصل شود که اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن میتوانند به طور مؤثرتری هزینههای مربوط به پردازش درخواستهای ویزا را پوشش دهند. این هزینه هر سهسال یکبار قابل بررسی است و با توجه به هر سفارت هزینهها متفاوت است.
نحوه پرداخت هزینه ویزا شینگن
روشهای پرداخت قابل قبول برای هزینه ویزای شینگن شامل پول نقد است. معمولاً هنگام تحویل درخواست، هزینه را قبل یا درست زمان اقدام پرداخت میکنید و سپس رسید را به بقیهی مدارک مورد نیاز پیوست میکنید. روش پرداخت دقیق، بستگی به سفارت یا کنسولگری دارد که درخواست شما را پردازش میکند. هنگامی که قرار ملاقات خود را تعیین میکنید، روش پرداخت مورد نیاز به شما اطلاع داده میشود. به یاد داشته باشید که، چه ویزای شما تایید شده باشد یا نه، هزینه ویزای شینگن غیر قابل استرداد است. علاوهبر این، هرگونه هزینه خدمات اضافی که توسط آژانسهای درخواست ویزا دریافت میشود نیز غیرقابل استرداد است. ضمنا، شما هزینه ویزای شینگن را به واحد پول کشوری که از آن درخواست میدهید، پرداخت میکنید. به عنوان مثال، اگر در ایالات متحده درخواست میکنید، هزینه را به دلار آمریکا میپردازید.
مراحل دریافت ویزای شینگن
در این بخش با مراحل دریافت ویزا شینگن آشنا میشوید. باید هر مرحله را به صورت کامل انجام دهید:
- تعیین کنید که آیا برای سفر خود به اروپا به ویزای شینگن نیاز دارید یا خیر
- از اعتبار پاسپورت خود اطمینان حاصل کنید، در غیر این صورت برای تمدید اقدام کنید
- مقصد مورد نظر برای درخواست ویزا را مشخص کنید
- بهترین زمان برای ارسال درخواست ویزای شینگن خود را در نظر بگیرید. (حداقل 30 روز قبل از تاریخ سفر)
- برای درخواست ویزای شینگن خود (برنامه سفر itinerary) برنامهریزی کنید
- رزرو هتل خارجی و خرید بلیط را انجام دهید
- بیمه پزشکی مسافرتی را که با شرایط بیمه ویزای شینگن مطابقت دارد، خریداری کنید
- اسناد و مدارک مورد نیاز را با توجه به چک لیست کشور مقصد جمعآوری کنید
- فرم درخواست ویزای شینگن را دانلود کرده و آن را پر کنید. (برای پر کردن فرم در صورت تمایل میتوانید از همکاران ما در فلایتیو کمک بگیرید)
- گرفتن وقت سفارت ( برای انجام این مرحله هم میتوانید با کارشناسان فلایتیو تماس بگیرید)
- درخواست و مدارک خود را در روز تعیین شده به کنسولگری کشور مقصد ارائه دهید
- هزینه درخواست ویزا را بپردازید (و مدرک پرداخت را نگه دارید)
- مدت زمان بررسی مدارک و مشخص شدن نتیجه ویزای کاری حدود 21 روز کاری است، که به محض مشخص شدن نتیجه، با شما تماس گرفته میشود.
هنگام اخذ ویزا شینگن، به این نکات دقت کنید
با توجه به اینکه ویزا شینگن طرفداران بسیاری دارد، برخی از آژانسها یا وکلا، از اعتماد مردم سوءاستفاده میکنند. در این قسمت نکاتی را با شما در میان میگذاریم که دانستن آنها باعث میشود، مورد سوءاستفاده قرار نگیرید:
نکتهی اول: شرایط ویزای شینگن به طور کامل شرح داده شد و چیزی جز این موارد انتظار شما را نخواهد کشید. بهتر است برای آگاهی از شرایط دقیق برای هر نوع سفر، از تجاری تا تفریحی به سایت رسمی ویزا شینگن (VFS) مراجعه کنید و از مدارک تا زمان و هزینهی دقیق را در همان سایت دنبال کنید.
نکتهی دوم: هزینه ویزا شینگن، ممکن است طی سالهای مختلف تغییر کند، برای آگاهی دقیق از قیمت ویزا شینگن، به سایت رسمی ویزا شینگن مراجعه کنید.
نکتهی سوم: سریعترین راه اخذ ویزا شینگن، ویزا شینگن تضمینی یا ویزا شینگن فوری وجود ندارد. همه چیز طبق اصولی است که در اتحادیه مشخص شده است.
نکتهی چهارم: هیچکس جز خودتان نمیتواند برای ویزای شما اقدام کند، زیرا باید انگشت نگاری انجام دهید.
نکتهی ششم: مدارک خود را به یکدیگر منگنه نکنید، آنها را با گیرهی کاغذی به هم وصل کنید.
نکتهی هفتم: اگر مدرکی دارید که به زبان مادری شما صادر شده است، برای مثال، قرارداد کاری یا گواهی پزشکی شما، باید به زبان انگلیسی یا به زبان مورد تایید سفارت کشور مقصد ترجمه شود. هر سند ترجمه شده باید قانونی یا با مهر آپوستیل تایید شود تا برای ارسال معتبر باشد.
نکتهی هشتم: اگر مدارک مهمی مانند گواهی بیمه مسافرتی یا عکس را فراموش کنید، ویزای شما ممکن است فورا رد شود. با این حال، برخی از سفارتخانهها و مراکز ویزا ممکن است از شما بخواهند که دوباره درخواست خود را با مدارک کامل بدون رد ویزای خود ارسال کنید، این بستگی به سفارت و سندی دارد که فراموش کردهاید.
نکتهی دهم: به طور کلی، اگر درخواست اولیه ویزای شما رد شد و برای ویزای جدید درخواست میکنید، باید دوباره اثر انگشت خود را ارسال کنید. این بدان معناست که برای ارسال اطلاعات بیومتریک خود باید به مرکز ویزا یا سفارت مراجعه کنید.
دریافت ویزای شینگن کار پیچیدهای نیست
در این مطلب همه مراحل مربوط به ویزای شینگن که شامل مدارک، لیست کشورها، انواع ویزا و اطلاعات کامل است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که مدارک خود را به دقت و منظم آماده کرده و مراحل گفته شده در متن را به ترتیب پشت سر بگذارید. با این کار احتمال دریافت ویزای شینگن شما، افزایش مییابد.
از کجا میتوانم برای ویزای شینگن اقدام کنم؟
به عنوان یک قاعده کلی، شما باید برای ویزا در کنسولگری با صلاحیت سرزمینی برای کشوری که به طور قانونی در آن اقامت دارید، درخواست دهید. به دلیل داشتن سفارتخانه در ایران، باید به سفارتخانهی کشوری که میخواهید به آن سفر کنید، مراجعه کنید.
از کجا میتوانم وقت ویزای شینگن بگیرم؟
باید به سفارت یا کنسولگری مراجعه کنید.
سوالات متداول
سلام.وقت بخیر .
در مورد میشه راهنمایی بفرمایید؟
عالی