فرودگاه بینالمللی دبی (Dubai airports)
فرودگاه بینالمللی دبی با 2900 هکتار مساحت، بزرگترین و اصلیترین فرودگاه دبی است و 3 ترمینال با گنجایش مجموعا ۷۵ میلیون مسافر در سال دارد.
این فرودگاه با کد یاتای DXB و کد ایکائوی OMDB، پر رفت و آمدترین فرودگاه جهان بر اساس جابهجایی مسافر بینالمللی، سومین فرودگاه جهانر بر اساس تعداد مسافر و ششمین فرودگاه پر رفت و آمد بر اساس جابهجایی بار است.
این فرودگاه که در شهرک القرهود در ۲٫۵ مایل دریایی شرق دوبی قرار گرفته، قطب اصلی شرکتهای هواپیمایی دوبی، یعنی هواپیمایی امارات (بزرگترین ایرلاین خاورمیانه) و فلایدبی است.
فرودگاه بینالمللی دبی پر رفت و آمدترین قطب برای هواپیمای ایرباس ای 380 است و ترمینال شماره 3 آن دومین سازه بزرگ جهان از نظر مساحت و بزرگترین پایانه فرودگاه در جهان است. بر اساس آمارهای اعلام شده، در ژانویه سال 2015 هر هفته از فرودگاه بینالمللی دبی بیش از ۸.۰۰۰ پرواز توسط ۱۴۰ شرکت هواپیمایی به بیش از ۲۷۰ مقصد جهان در ۶ قاره انجام شده است.
ترمینال 1 فرودگاه دبی، ترمینال اصلی آن محسوب میشود و پذیرای پروازهای بینالمللی بیشتر شرکتهای هواپیمایی، به جز ایرلاین امارات است. این ترمینال امکانات زیادی از جمله چند سالن استراحت بیزنس کلاس و فرست کلاس برای مسافران دارد.
ترمینال 2 این فرودگاه نیز بیشتر برای پروازهای چارتر و به خصوص پروازهای ایران و کشورهای مستقل مشترکالمنافع مورد استفاده قرار میگیرد و سالن استراحت ندارد. ترمینال 3 نیز به پروازهای امارات و کانتاس اختصاص دارد و لوکسترین ترمینال این فرودگاه به حساب میآید.
یکی از ویژگیهای فرودگاه بینالمللی دبی، فاصله نزدیک آن به مرکز شهر و دسترسی راحت آن از طریق مترو، تاکسی و اتوبوس است.
فرودگاه بین المللی آل مکتوم (Al Maktoum International Airport)
فرودگاه بینالمللی آل مکتوم با کد یاتای DWC، در سال 2010 میلادی به بهرهبرداری رسید و به عنوان دومین فرودگاه مهم دبی پس از فرودگاه بینالمللی دبی فعالیت خود را آغاز کرد.
این فرودگاه در جبل علی، در فاصله 37 کیلومتری جنوب غربی دبی و منطقه آزاد اقتصادی قرار گرفته و از بخشهای مختلفی چون بخش تجاری، مسکونی و تدارکات تشکیل شده است.
این فرودگاه ظرفیت حمل سالانه 12 میلیون تن بار، و بین 160 تا 260 میلیون مسافر را دارد.
فرودگاه آل مکتوم از امکاناتی چون پایانههای مسافربری، هتل، مراکز خرید، آشیانه تعمیر و نگهداری هواپیماهای غول پیکر برخوردار است و امکانات لوکسی برای استراحت و آسایش مسافران دارد.
این فرودگاه با 14000 هکتار مساحت، ابتدا برای داشتن 6 باند برنامهریزی شده بود که تعداد آن به 5 باند کاهش پیدا کرد.
با تأسیس این فرودگاه و تبدیل دبی به یک مقصد ترانزیتی برای مسافران منطقه آسیا و اقیانوس آرام، جنوب آسیا، شرق میانه، آفریقا، اروپا و استرالیا، انتظار میرود ترافیک مسافربری هوایی در آسمان دبی افزایش قابل توجهی پیدا کند.
مشخصات دیگر این فرودگاه:
– داشتن بیش از ۱۰۰,۰۰۰ پارکینگ برای کارکنان و مسافران
– اتصال به فرودگاه بینالمللی دبی به وسیله یک سیستم سریع السیر ریلی
– داشتن تجهیزات تعمیر و نگهداری انواع هواپیماها و …
طبق آخرین برآوردهای دولت دوبی، هزینه ساخت این فرودگاه ۸۲ میلیارد دلار خواهد بود که بسیار بیشتر از پرهزینهترین فرودگاه کنونی دنیا (فرودگاه هنگ کنگ با ۲۰ میلیارد دلار هزینه ساخت) است.
برای خرید بلیط ارزانقیمت هواپیما به مقصد دوبی میتوانید به فلایتیو مراجعه کنید.