کی اف سی (KFC) مخفف عبارت «مرغ سوخاری کنتاکی» است و توسط یک کارآفرین کمتجربه به نام هارلند سندرز تاسیس شد. رستورانهای زنجیرهای کی اف سی در حال حاضر زیرمجموعهی برند یام (Yum!) هستند. درحالیکه اولین امتیاز از دستور پخت KFC در سال ۱۹۵۲ در یوتا واگذار شد، امروزه در حدود ۱۸ هزار شعبه از کی اف سی در ۱۲۰ کشور دنیا وجود دارد. درآمد سالانه KFC در سال ۲۰۱۱ از ۱۰ میلیارد دلار عبور کرده بود.
(فلایتیو امکان خرید بلیط آنلاین هواپیما و رزرو هتل خارجی را برای شما فراهم کرده است.)
موسس
موفقیت کی اف سی، داستانی از رویای آشپزی مردی است شرکت خود را به یکی از بزرگترین برندهای دنیا تبدیل کرد. این داستان با هارلند سندرز آغاز میشود که در سال ۱۸۹۰ در شهر کوچک هنریوایل در ایالت ایندیانا متولد شد. او در سن ۱۲ سالگی و پس از مرگ پدر، خانه را به مقصد یافتن یک شغل بهمنظور نجات خانواده از فقر ترک گفت و نانآور خانواده شد.
تنها هنر هارلند آشپزیای بود که مادرش در سن ۷ سالگی به او آموخته بود. او شغلهای متعددی را امتحان کرد، اما نتوانست برای مدتی طولانی در هیچکدام از آنها باقی بماند.
سندرز سرانجام در سال ۱۹۳۰ کاری دائمی در پمپبنزین شرکت شل در خارج از شهری کوچک به نام کوربین شمالی پیدا کرد. در این حین، او همچنان به پخت غذاهایی که از مادرش آموخته بود ادامه میداد و آنها را در انبار خانهی خود که آنجا را به رستورانی کوچک تبدیل کرده بود، میفروخت. خیلی زود استیک و همبرگر محلی او مورد استقبال مسافرانی که برای غذا خوردن در رستوران او توقف میکردند، قرار گرفت.
تاریخچه KFC
سندرز بهمنظور جذب مشتری بیشتر، محلی بزرگتر را خریداری کرد. او تعداد غذاهای خود را افزایش داد و در سال ۱۹۳۶ دستور پخت مرغ سوخاری افسانهای خود را نیز به آن اضافه کرد. او در سال ۱۹۳۷ دست به توسعهی رستوران خود که حالا ظرفیت گنجایش ۱۵۰ نفر را داشت زد. سندرز از اینکه در حرفهی خود موفقیت شده بود، خوشحال شد، اما همواره به دنبال بالا بردن ظرفیت تولید و توسعهی رستورانش بود. او خیلی زود دستور مرغ سوخاری خود را آزمایش کرد و توانست آن را با دستور اصلی از ۱۱ نوع سبزی به تکامل برساند. سندرز بهسرعت رستوران خود را فروخت و به دنبال واگذاری امتیاز دستور مخفی تهیه مرغ سوخاری خود در سراسر آمریکا رفت. او قبل از اینکه دستور تهیهاش پذیرفته شود، به سراغ رستورانهای زیادی رفت. مرغ سوخاری سندرز برای اولین بار و در سال ۱۹۵۲ در رستوران پت هارمن در سالت لیک جنوبی پذیرفته شد. این رستوران برای فروش این محصول نام «مرغ سوخاری کنتاکی» را برای آن برگزید. حالا برند افسانهای KFC خلق شده بود.
سال های ابتدایی کار
نتایج و فروش KFC از همان سال اول فراتر از انتظارات بود. خیلی زود رستورانهای دیگر هم در صف تقاضا برای فروش مرغ سوخاری کنتاکی قرار گرفتند و تا سال ۱۹۶۳ تعداد این رستورانها به ۶۰۰ شعبه رسید. سندرز در سال ۱۹۶۴ دستور تهیهی خود را فروخت و با یک گروه از سرمایهگذاران برای مبلغ ۲ میلیون دلار به توافق رسید. آنها خیلی زود به سراغ افتتاح شعبههای فروش خود رفتند و کی اف سی را بهطور اختصاصی عرضه کردند. KFC تا سال ۱۹۶۷ به ششمین رستوران زنجیرهای بزرگ آمریکا ازنظر حجم فروش تبدیل شد.
کی اف سی با فروش مرغ سوخاری در کانادا، فعالیت بینالمللی خود را آغاز کرد و خیلی زود و تا سال ۱۹۷۰، تعداد شعبههای آن در بیش از ۴۰ کشور به ۳۰۰۰ رسید. KFC قبل از اینکه در سال ۱۹۹۷ به مالکیت برند Yum! درآید، اسپانسرهای زیادی را عوض کرد. این برند خیلی زود دستورهای جدیدی به منوی رستورانهای خود اضافه کرد. انواع دسر، ساندویچ و نوشیدنی، فروش خوب مرغ سوخاری را تکمیل کردند. فروش این برند در سال ۱۹۹۱ دو برابر شد و درآمد آن با مجموع ۸۵۰۰ شعبه در سراسر دنیا به ۶.۲ میلیارد دلار رسید.
امروزه کی اف سی دومین رستوران زنجیرهای بزرگ دنیا محسوب میشود. این شرکت دشواریهای زیادی را تجربه کرده است، اما همچنان یکی از برندهای محبوب صنعت خوراکی از زمان تاسیس خود به شمار میآید. موفقیت KFC نتیجهی تلاشهای بیپایان و تجاربی است که به کار بسته شدهاند.
برای رزرو هتل خارجی با کارت شتاب و خرید بلیط اینترنتی هواپیما به سایت فلایتیو مراجعه کنید.