بازدید از موزه در هر کشوری، گذر از دالانی نامرئی برای تماشای گذشتهها، حس و شناسایی فرهنگ و سنتهای آن است. با بازدید از موزه های دبی میتوانید گذشته این کشور را لمس کنید و همچنین چشماندازی از آیندهای پررونق و سرشار از فناوری و تجدد را هم در مقابل خود ببینید. اگر راهی دبی هستید، سر زدن به موزههای آن را فراموش نکنید و مطمئن باشید که با هر سلیقهای، موزهای جذاب برایتان وجود دارد. اگر بلیط هواپیما دبی را تهیه کرده و قصد سفر به دبی را دارید، حتما موزههای دبی را هم در لیست جاهای دیدنی قرار دهید.
موزه آینده دبی
تصور همه ما از موزه، مکانی است برای مرور گذشتهها و آشنایی با آنچه در روز و روزگاری رفته در جریان بوده است. در موزه آینده دبی (Museum of the Future) با تصورات قبلیتان خداحافظی میکنید؛ چون همهچیز معطوف به آینده است. معماری موزه آینده هم بسیار جالبتوجه است. این مکان شبیه به یک چشم بزرگ ساخته شده که مرکز خالی دارد. ساختمان موزه آینده بدون ستون و در چند طبقه است و برای تزئینات آن از خط عربی و اشعاری بههمین زبان استفاده کردهاند. در این موزه از فناوریهای آیندهنگر و هوشمند رونمایی میشود، نشنال جئوگرافی از این مجموعه به عنوان یکی از ۱۴ موزه خیرهکننده دنیا نام برده است.
- نشانی موزه آینده: بزرگراه شیخ زاید، ترِید سنتر۲
- ساعت کاری: هر روز از ساعت ۱۰ صبح تا ۷:۳۰ شب (بهجز روزهای یکشنبه، دوشنبه و سهشنبه)
موزه مادام توسو دبی
موزه مادام توسو (Madame Tussauds) در نقاط مختلفی از دنیا وجود دارد. این موزه مجموعهای جذاب از مجسمههای مومی است که شبیه به شخصیتهای مشهور ساخته شدهاند. در این موزه میتوانید با مجسمه فوتبالیستهای معروف، چهرههای هنری و سیاسی و… دست در گردن بیندازید و عکس بگیرید. موزه مادام توسو بسیار جذاب و سرگرمکننده است و اوقات خوشی را در آن میگذرانید.
- نشانی موزه مادام توسو: مرکز خرید بلوواترز
- ساعت کاری: از ساعت ۱۲ ظهر تا ۸ شب بهجز روزهای شنبه و جمعه (ساعت ۱۱ صبح تا ۹ شب)
موزه توهم یا ایلوژِن
درمیان موزههای دبی، موزه ایلوژن (Illusion Museum) یا همان موزه توهم از جذابترین گزینهها برای سپریکردن اوقاتی شاد است. در این موزه خبری از آثار باستانی و اشیای قدیمی نیست؛ بلکه در موزه توهم شاهد بخشهای مختلفی هستید که براساس خطای دید شکل گرفتهاند و به شما فرصت میدهند که همهچیز را بهشکلی تازه ببینید. اتاقی با ابعاد غیرعادی، تونل گرداب، نورپردازیهای خارقالعاده و فضاهای چرخشی موزه، حسابی سرگرمکنندهاند. برای آشنایی بیشتر با هزینهها میتوانید مقاله هزینههای سفر به دبی را مطالعه کنید.
- نشانی موزه توهم: منطقه هِریتِیج، خیابان السیف
- ساعت کاری: دوشنبه-پنجشنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۰ شب و جمعه-یکشنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۱ شب
موزه اتحاد دبی
موزه اتحاد (The Etihad Museum) هم یکی از موزههای دبی است که روی بازتابدادن تاریخ و سابقه امارات متحده عربی تمرکز دارد. موزه اتحاد تمرکز خود را بر اطلاعرسانی به بازدیدکنندگان دربارهی داستان تاسیس امارات متحده عربی قرار دادهاست. این موزه دقیقا در همان نقطهای واقع شده که داستان کشور امارات در سال ۱۹۷۱ شروع شد. در این موزه، شاهد بخشها و عناصری خواهید بود که معطوف به تاریخ پایهگذاری و توسعه امارات هستند. ساختار و معماری موزه اتحاد هم بسیار جالب است. شکل موزه شبیه به یک دستنوشته است و چند ستون طلایی اریب هم دارد که شبیه به قلماند.
این ایده در واقع نمادی از قانونی اساسی امارات است که در سال ۱۹۷۱ میلادی تدوین شد. در موزه اتحاد، تصاویر و فیلمهایی از روند توسعه این کشور بهنمایش درمیآید. ضمن اینکه باغ زیبایی هم دارد که امکان گردش در آن و لذت بردن از یک بستنی خوشمزه با شیر شتر فراهم است.
- نشانی موزه اتحاد: جمیرا، خیابان المینا
- ساعت کاری: هر روز از ساعت ۱۰ صبح تا ۵ بعدازظهر
موزه قهوه در دبی
اگر دوستدار قهوه هستید که هرگز نباید بازدید از این موزه را از دست بدهید. در موزه قهوه دبی (Coffee Museum) میتوانید با قهوه نواحی مختلف دنیا آشنا شوید. با گشتوگذار در این موزه متوجه اهمیت نوشیدنیهای دمکردنی در فرهنگ اعراب میشوید. این امکان را برای بازدیدکنندهها فراهم کرده تا با تاریخ قهوههای مختلف محلی و جاهای دیگر جهان از طریق آیتمهای آنتیک آشنا شوند. موزه قهوه در یکی از ساختمانهای قدیمی البستکیه است که فضایی دنج و آرام برای بازدیدکنندها درست کرده تا فقط از قهوه و تاریخ اینجا لذت ببرند. بهعلاوه این موزه برنامههای مختلفی هم برای آموزش شما درباره فرهنگ قهوه دارد و به شما امکان تست قهوهی عربی و طعموعطر قهوهی نقاط مختلف جهان را میدهد تا بیشتر با این نوشیدنی محبوب آشنا شوید. ظروف و وسایل لازم برای تولید قهوه از دورانهای مختلف هم در موزه موجود است. جای تعجب ندارد که میتوانید در این مکان انتظار چشیدن قهوههای خوشمزه را هم داشته باشید. برای سفر به دبی نیاز به رزرو اقامتگاه و هتل دارید، در مقاله بهترین هتلهای دبی انواع هتلها را توضیح دادیم که میتوانید مطالعه کنید.
- نشانی موزه قهوه: منطقه الفهیدی، خیابان الحسن، خیابان ویلا ۴۴
- ساعت کاری: هر روز از ساعت ۹ صبح تا ۵ بعدازظهر
موزه زنان بیتالبنات
امارات با شتابی زیاد در پی تغییر و بهبود است. نگاهی به گذشته و مقایسهاش با آنچه امروز در دبی در جریان است، مؤید این نکته خواهد بود. برپایی موزهای با نام موزه زنان بیتالبنات در راستای ادای احترام به زنان اثرگذار عرب و از جمله اقدامات تازه و قابلاحترام امارات است. در این مورد از موزههای دبی شاهد آثار هنری زنان اماراتی خواهید بود. اشعاری از شاعر عرب یعنی اوشا بنتالخلیفه (Ousha Bint Khalifa) هم در موزه زنان بیتالبنات بهنمایش درآمده است.
- نشانی موزه زنان بیتالبنات: منطقه دیره، خیابان الخور، گلدسوق، السبخه
- ساعت کاری: شنبه-پنجشنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۵:۳۰ بعدازظهر (بهجز جمعهها)
موزه سکه دبی
موزه سکه (Coin Museum) در محله قدیمی الفهیدی دبی قرار دارد و در آن، سکههای عتیقه امارات بهنمایش گذاشته میشود. بیش از ۴۰۰ سکه کمیاب و ارزشمند در این موزه وجود دارد که بازگوی تجارت و مراودات در دورههای مختلف خاورمیانه هستند. با مشاهده مجموعه سکههای قدیمی موزه سکه میتوانید با تبادلات بازرگانی میان کشور امارات و نقاط مختلف دنیا مانند هند و بریتانیا هم آشنا شوید.
- نشانی موزه سکه: محله تاریخی الفهیدی، خیابان بور
- ساعت کاری: دوشنبه-پنجشنبه از ساعت ۸ صبح تا ۳ بعدازظهر (بهجز شنبه و یکشنبه) و جمعه از ساعت ۸ صبح تا ۱۱:۳۰ شب.
موزه هنری اینفنیتی دِ لومییِر
نام این موزه عبارتی فرانسوی (Infinity des Lumières) است، بهمعنای نور بیپایان. این موزه از موزههای دبی است که با رویکرد به فناوری طراحی و ساخته شده است. در موزه اینفنیتی آثار هنری در همراهی با فناوریهای پیشرویی مانند هوش مصنوعی عرضه میشوند. هدف از برگزاری چنین موزهای، ایجاد تحولی شگفتانگیز در تجربه بازدید از موزهها است. در واقع، بازدیدکنندگان میتوانند با بهرهبردن از فناوری، اوقات متفاوتتری نسبت به گذشته را در موزهها سپری کنند.
- نشانی موزهی اینفنیتی: مرکز شهر، دبی مال
- ساعت کاری: دوشنبه-پنج شنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۰ شب، جمعه-یکشنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۱ شب
خانه شیخ سعید آل مکتوم
این موزه هم بخشی از تاریخ سلطنت در امارات را بهنمایش میگذارد. خانه تاریخی شیخ سعید آل مکتوم (Sheikh Saeed Al Maktoum House) در سال ۱۸۹۶ میلادی ساخته شده و متعلق به پدربزرگ حاکم دبی بوده است. این خانه به اسم صاحبخانه یعنی شیخ سعید آلمکتوم فقید که حاکم وقت دبی بوده نامگذاری شده است. در این خانه، ۳۰ اتاق، ۴ بادگیر و ۳ حیاط وجود دارد. اگر به این خانه بروید چیزهای زیادی دربارهی تاریخ دبی از عکسهای تاریخی خاندان سلطنتی تا مجموعه جواهرات، سکهها و مهرهای آن را خواهید دید. اینجا مکانی عالی برای درک تغییر زندگی خاندان حاکم بر دبی در قرن حاضر است. مجموعههایی از سکههای قدیمی، تصاویر خانواده سلطنتی و عطرهای اماراتی هم در این موزه دیده میشوند.
- نشانی خانه شیخ سعید آل مکتوم: محله الفهیدی
- ساعت کاری: دوشنبه-پنج شنبه از ساعت ۸ صبح تا ۸:۳۰ بعد از ظهر، جمعه از ۳ بعد از ظهر تا ۸:۳۰ شب، شنبه و یکشنبه از ساعت ۸ صبح تا ۸:۳۰ بعدازظهر
موزه اولیاولی
موزه اولی اولی دبی (Oli Oli Museum) مکانی مناسب برای کسانی است که در سفرشان، کودک بههمراه دارند. موزه اولیاولی فضایی برای گشتوگذار کودکان درمیان بازیهای مختلف و آزمایش تجربههای متنوع است. در حدود ۴۰ نمایشگاه مختلف در موزه وجود دارد که امکان کشف و شناخت تجربههای علمی و مفرح را به کودکان میدهد. برای مثال، بخشی از موزه اولیاولی به گالری آب و هوا اختصاص دارد.
- نشانی موزه اولی اولی: منطقه القوز، خیابان ۶۲-۴-A
- ساعت کاری: دوشنبه-پنجشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۶ بعدازظهر، جمعه و یکشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۷ بعدازظهر، شنبه از ۹ صبح تا ۸ بعدازظهر
بازدید از موزههای شهری که میخواهد بهتر و بهتر شود
شاید در مقایسه با بسیاری از کشورهای دنیا، امارات تاریخ و فرهنگی غنی نداشته باشد؛ اما این کشور مدام در حال رشد و است و این میل و تلاش در موزههای دبی بهخوبی مشهود است. موزههای رنگارنگ این شهر که با رویکرد آیندهنگری ساخته شدهاند، سعی بر جلبنظر مردمانی از نقاط مختلف دنیا دارند. اماراتیها اقدامات جذاب و دوراندیشانهای در این زمینه در نظر گرفتهاند. از جمله تلاشهای آنها باید به ایجاد موزه لوور ابوظبی اشاره کنیم. این موزه که از سوی امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه افتتاح شده، بستری را برای نمایش آثار تاریخی و فرهنگی فرانسه و نقاط دیگر اروپا در کنار عناصری از شرق و جهان عرب فراهم ساخته است؛ چنین تلاشهایی نتایج مطلوبی برای امارات بههمراه خواهد آورد. در سفرتان به دبی، میتوانید رزرو هتل دبی را از سایت فلایتیو انجام دهید، حتما بلیط موزه بخرید و سری به آثار جذاب موجود بزنید. شما دلتان میخواهد کدامیک از این موزهها را از نزدیک ببینید؟
بزرگترین موزه در دبی کدام است؟
موزه زمان یا آینده دبی از بزرگترین مجموعههای این شهر است.
دلیل نامگذاری موزه آینده دبی چیست؟
این موزه بستری برای ارائه و نمایش فناوریهای جدید و آتی فراهم کرده است و با رویکردی پیشرو نسبت به وامگرفتن از فناوری در زندگی، دیدگاهی مدرن ارائه میکند.
سوالات متداول