هر جا سخن از یکی از بلندترین و بزرگترین و معروفترین بناهای تاریخی به میان میآید، بیشک میتوانید نام دیوار چین را نیز در بین دیدنیهای مشهور جهان مشاهده کنید. این دیوار در سالهای متمادی و در طول سلسلههای مختلف در این کشور ساخته شده و به عنوان یک دژ دفاعی استفاده میشده است. این دیواره دفاعی پس از گذشت سالها همچنان به صورت پا برجا در چین خودنمایی میکند و افراد زیادی در طول فصلهای مختلف سال برای دیدن این دیوار طولانی متفاوت به چین سفر میکنند. اگر برای بهار امسال بلیط هواپیما خارجی را خریدید و قصد دارید یکی از دیدنیهای خاص و متفاوت جهان را از نزدیک ببینید، با ما همسفر شوید و به چین سفر کنید در طول این سفر میتوانید دیوار چین را از نزدیک تماشا کرده و با این سازه متفاوت و شگفتانگیز جهان بیشتر آشنا شوید.
مروری بر تاریخچه دیوار چین
دیوار چین طولانیترین سازه دست بشر محسوب میشود و حدود ۲۰۰۰ سال پیش چینیها این دیوار طولانی را برای محافظت از سرزمین چین در برابر هجوم مغولها ساختهاند. دیوار قدیمی این کشور که با خاک رس غنیشده ساخته شده بود، در طول تاریخ فرسایش زیادی پیدا کرد. به همین دلیل، دیوار بزرگ مدرن چین در دوره سلسله مینگ و در قرنهای ۱۵ و ۱۶ میلادی با تکنیکها و مصالح متفاوت در این کشور بازسازی شد. این روزها شاهد وجود دیواری در این منطقه هستیم که به عنوان یکی از میراث جهانی ثبتشده و بهعنوان یکی از عجایب هفتگانه جهان شناخته میشود. اتفاقات کلیدی مختلفی در تاریخچه دیوان چین در طول سلسلههای مختلفی رخ داده است.
سلسله ژو (۷۷۰–۲۲۱ قبل از میلاد)، حاکمان ایالتی بودند که دیوارهای مرزی را در چین ساختند. اولین امپراتور سلسله کین (۲۲۱–۲۰۷ قبل از میلاد) در سالهای قبل از میلاد، بخشهایی از این دیوار بزرگ را در بخش شمالی چین به هم متصل کرد. در دوران سلسله هان (۲۰۶ قبل از میلاد – ۲۲۰ پس از میلاد) در چین، حاکم وقت این دیوار را به سمت غرب این کشور تا گذرگاه یومن و فراتر از آن گسترش داد. در نهایت سلسله مینگ (۱۳۶۸-۱۶۴۴ میلادی) بود که دیوار بزرگ چین را در اطراف پکن بازسازی کرد.
مدت زمان ساخت دیوار بزرگ چین
ساخت دیوار بزرگ چین سالهای زیادی طول کشیده است. طبق آنچه در تاریخ روایت شده، ساخت دیوار اصلی چین بیش از ۲۰ سال زمان برده و در زمان سلسله مینگ نیز حدود ۲۰۰ سال طول کشیده تا دیوار چین کامل شود؛ و آنچه بهعنوان دیوار بزرگ چین امروزی شناخته میشود، شکل بگیرد. جالب است بدانید که هزاراننفر در طول این سالها برای ساخت این دیوار تلاش کردهاند. تا جایی که در زمان امپراطور شین حدود ۳۰۰ هزار سرباز و 500 هزار نفر از مردم عادی درگیر ساخت دیوار اصلی و قدیمی چین بوده؛ حتی بسیاری از کارگران در طول تلاش برای ساخت این دیوار جان خودشان را از دست دادهاند و هنوز هم میتوان رد پای بقایای آنها را در این منطقه مشاهده کرد.
طول و عرض دیوار چین
مساحت دیوار چین مورد توجه بسیاری از باستانشناسان و گردشگرانی است که به دیدن آثار تاریخی علاقه دارند. به طور کلی طول این دیوار حدود ۲۱۱۹۶ کیلومتر است. این مساحت معادل نصف خط استوا، ۱۷۵ هزار زمین فوتبال کنار هم، ۵ برابر مساحت کشور آمریکا و ۴ برابر کل مرزهای ایران محسوب میشود. ارتفاع این دیوار بزرگ حدود ۸ متر در نظر گرفته شده و در بعضی از جاهای آن شاهد ارتفاعی برابر ۵ متر هستیم. تعیین این ارتفاع، عدم نفوذ مهاجمان به درون مرزهای چین را تا حدود قابلتوجهی تضمین میکرده است. عرض این دیوار نیز حدود ۴ تا ۵ متر بوده و برابر سه انسان با قامت متوسط به صورت خوابیده است؛ یعنی به راحتی کسانی که به چین سفر میکنند، میتوانند روی دیوار قدم بزنند و از مناظر اطراف آن دیدن کنند.
دیوار چین از کجا تا کجاست؟
دیوار بزرگ چین به عنوان یکسازه عظیم در استانهای متعددی در شمال این منطقه کشیده شده. معروفترین بخش این دیوار که بازسازی آن نیز کامل شده در شمال پکن قرار دارد. بهطور کلی این دیوار بلند از نزدیکی مرکز کره و دریای بوها شروع میشود و تا بیابان گوبی در یانگ کوان (Yang Kuan) امتداد دارد. در واقع 9 استان و منطقه خودمختار در شمال چین نظیر جز مناطقی هستند که دیوار چین از آنها عبور میکند. البته، با توجه به اینکه دیوار چین یک دیوار یکپارچه و یکدست نیست و ساخت آن چندین قرن طول کشیده، دقیق نمیتوان طول آن را تخمین زد. یعنی ممکن است بخشهایی از این دیوار در قسمتهای دورافتادهتر و بیابانهای چین نیز وجود داشته که در طول سالیان از بین رفتهاند و فرسایش زمان آنها را ناپدید کرده است. در ادامه بخشهای دیوار چین را جهت شناخت بیشتر معرفی کردهایم تا بهتر بتوانید مسیرهایی از چین که این دیوار در آنها کشیده شده را شناسایی کنید.
بخشهای دیوار چین بزرگ
مسیری که دیوار بزرگ چین در آن ساخته شده حدود 10 کیلومتر است و برای پیمایش کل این مساخت باید حدود 4 تا 5 ساعت را در نظر داشته باشید. از جمله معروفترین بخشهای این دیوار که در سفرتان به چین میتوانید از آن دیدن کنید میتوان به مناطق زیر اشاره کرد.
منطقه بادالینگ (Badaling)
بادالینگ شلوغترین و محبوبترین قسمتهای دیوار چین محسوب میشود و چینیها برای بازسازی آن دقت زیادی به خرج دادهاند. در واقع بادالینگ تجاریترین بخش دیوار چین است و گردشگران زیادی برای بازدید از آن به این کشور سفر میکنند. این منطقه اولین بخش دیوار چین بود که در سال ۱۹۵۷ برای بازدید گردشگران باز شد. جالب است بدانید که بادالینگ در زمان حکومت سلسله مینگ به عنوان گذرگاهی استراتژیک در شمال پکن شناخته میشد. بخشهایی از این دیوار هم هم خام و بازسازی نشده است. برای دیدن این نواحی میتوانید در دو جهت مخالف دیوار چین در منطقه بادلینگ حرکت کنید. با توجه به اینکه بادالینگ در ارتفاعات کوهستان قرار دارد، چشمانداز خارقالعادهای را برای گردشگرانی که عازم این منطقه میشوند به نمایش میگذارد. در این منطقه میتوانید شاهد حضور افراد مشهور و رویدادهای مختلف نیز باشید.
منطقه جویونگگوان (Juyongguan)
این بخش در نزدیکی دیوار قرار دارد و از آثار تاریخی بهجامانده از دوره سلسله مینگ محسوب میشود. این دیوار که در ۵۰ کیلومتری شمال غرب پکن واقع شده، شاهد مرمت گستردهای است و نزدیکترین بخش دیوار چین به پکن محسوب میشود. ازدحام گردشگران در این منطقه کم است و افرادی که میخواهند در مناطق بکر دیوار چین حضور داشته باشند میتوانند عازم این منطقه شوند. قلعهای که در بین برجهای بلند این منطقه ساخته شده و دسترسی به پکن را برای قرنها ممکن میکرده، از جمله دیدنیهای منطقه از دیوار چین است. سازهی نادری به نام یون تای یا سکوی ابری نیز در این منطقه از دیوار وجود دارد. این سازه از سنگهای گرانیت و مرمر کوه فانگشان ساخته شده و طاق زیبای مزین به نقشه برجسته دارد.
منطقه موتیانیو (Mutianyu)
موتیانیو طولانیترین بخش دیوار چین است که بیشترین مرمت روی آن انجام شده. این بخش از دیوار چین به راحتی قابل دسترسی است و محل مناسبی برای پیادهروی محسوب میشود. موتیانیو هزاران متر بالای کوه کشیده شده و از دور شکلی شبیه یک شاخه گاو دارد. به همین دلیل است که این منظره با نام دیوار شاخ گاو نیز شناخته میشود. پیشنهاد میکنیم برای بازدید از این بخش دیوار چین، به ۵۰ کیلومتری شرق بادالینگ بروید و در ۹۰ کیلومتر شمال شرق پکن، از چشماندازهای جذابی که این دیوار دارد، دیدن کنید. در این منطقه علاوهبر پیادهروی، امکان طی کردن مسیر تا بالای دیوار با کمک تله کابین نیز فراهم شده است. همچنین شاهد حضور فروشندههای مواد غذایی، هتلهای متعدد و جاذبههای سرگرمکنندهای در مجاورت دیوار خواهید بود که برای استقبال از گردشگران راهاندازی شدهاند.
منطقه سیماتای (Simatai)
اگر به دنبال محل خلوتی هستید و میخواهید یک گوشه دنج روی دیوار چین داشته باشید و ساعتهای خوشی را در آن ناحیه برای خودتان بسازید، سیماتای بهترین گزینه پیشرویتان است. این منطقه که چشمانداز زیبایی را به نمایش میگذارد، حدود ۵۵ کیلومتر طول و شیب بسیار تندی دارد. به همین دلیل است گردشگران جوان علاقه بیشتری نسبت به بازدید از این دیوار نشان میدهد. برای صعود از شیب ۷۰ درجه این دیوار که به راهپله بهشت معروف است، باید چهار دستوپا حرکت کنید. تا بتوانید به مناطق بالای دیوار بروید. این قسمت از دیوار چین در امتداد قله کوههای بلند و صخرهها کشیده شده و نمای خاصی از طبیعت را به نمایش میگذارد، زیرا سازندگان دیوار چین برای نمایش این بخش فقط چند لایه آجر بیشتر در نظر نگرفتهاند. بهترین بخش سیماتای پل روگذر سنگی و پلههای منتهی به برج پری محسوب میشوند. این پل روگذر به طرفش درههای عمیقی وجود دارد و به پلههای آسمانی که شامل مسیر باریک کوهستانی دیوار چین است منتهی میشود.
منطقه جینشانلینگ (Jinshanling)
این بخش از دیوار چین در ۱۵۰ کیلومتری پکن و در غرب سیماتهایی واقع شده است. کسانی که به دنبال دیدن بخشهای توسعهنیافته دیوار چین هستند، میتوانند از این منطقه که بخشهای قدیمی دیوار چین را به نمایش میگذارد دیدن کنند. این بخش از دیوار حدود ۱۰ کیلومتر طول دارد و بسیاری از سازههای تاریخی مانند برجهای دیدبانی، باروهایی که به سبک معماری برجهای مینگ ساخته شدهاند و… در این قسمت دیوار قرار دارند. در این منطقه حداکثر ۶۷ برج دو طبقه دیده میشود که به اشکال مختلف مربع، گرد و حتی زاویهدار ساخته شدهاند. برج غیرعادی و بزرگی که به نام برج انبار شناخته میشود، نیز در این قسمت دیوار بزرگ چین قرار دارد. این برج به عنوان مقر پادگان در طول دوره مینگ هم شناخته میشده و شامل سوراخهای تیراندازی انبارها و پنجرههای است که از جنس سنگ مرمر و گرانیت ساخته شدهاند.
منطقه جیانکو (Jiankou)
اگر دنبال جایی هستید که دیوار چین را از نگاهی متفاوت ببینید، پیشنهاد میکنیم به منطقه جیانکو بروید. این منطقه از دید کلیه گردشگران خارج است و اغلب کسانی که به دیدن دیوار چین میروند از آن غافل میشوند. جیانکو در نزدیکی موتیانیو قرار دارد و دسترسی به آن است، پکن به راحتی ممکن است. با توجه به اینکه بسیار ناهموار و بالقوه خطرناک است گردشگران که به کوهنوردی علاقه دارند و افرادی که به دنبال کشف جاذبههای طبیعی هستند به این منطقه سفر میکنند. به همین دلیل، جیانکو به عنوان خطرناکترین مکان تفریحی پکن در سال ۲۰۰۲ انتخاب شده. بنابراین مسافران ماجراجوی باتجربه که امکانات لازم را دارند میتوانند، برای دیدن بخشهای صخرهای سفیدی دیوار چین عازم این منطقه کوهستانی شوند. معروفترین بخش دیوار چین در این بخش، جیویانلو یا برج ۹ چشم واقع در نزدیکی مرزهای قوایرو یانگ کینگ است. در این ناحیه میتوانید بزرگترین برج دوره مینگ با ۳۶ روزنه را مشاهده کنید. این برج ارتفاع ۱۳۰۰ متری از سطح دریا دارد و بلندترین برجی است که در طول دیوار چین ساخته شده.
منطقه هوانگهواچنگ (Huanghuacheng)
این بخش از دیوار چین در حد فاصله بادالینگ و موتیانیو و قرار دارد و به شکل هلال ماه ساخته شده. دریاچه هائومینگ این دیوار را به سه قسمت تقسیم کرده و بخشهای اصلی دیوار در آب قرار دارند. در ماههای بهار شاهد شکوفههای گلهای زرد بسیار زیبایی در این منطقه هستیم و محیط هوانگ بسیار جذاب میشود. با توجه به اینکه این منطقه یکی از مناطق کم بازدید دیوار چین به حساب میآید، اگر به دنبال یک گزینه دور از ازدحام هستید میتوانید به این قسمت سر بزنید. در امتداد این بخش از دیوار میتوانید شاهد قایقهایی باشید که مسافران را جابجا میکنند، یا کوهنوردی در کوهستان را تجربه کنید. همچنین میتوانید در اطراف دریاچهای که در این منطقه قرار دارد قدم بزنید و از باغ شاهبلوط جذابی که در کنار دیوار وجود دارد و قدمت آن به دوران سلسله مینگ میرسد نیز بازدید کنید.
منطقه گذرگاه شانهای (Shanhai Pass)
گذرگاه شانهای در استان هبئی واقعشده و از سال ۱۹۶۱ به عنوان یک محوطه فرهنگی ملی در چین شناخته میشود. این گذرگاه در ۳۰۰ کیلومتری پکن قرار دارد و به لحاظ تاریخی، به عنوان خط مقدم دفاع علیه گروههای قومی در چین استفاده میشده. گذرگاه مربع شکل شانهای دیوارهایی به ارتفاع ۱۴ متر دارد و ضخامت آن به حدود ۷ متر میرسد. در منطقه وسط این گذرگاه، شاهد برج ناقوس بلندی هستیم که جذابیت این منطقه را بیشتر کرده است.
منطقه گذرگاه یانمن (Yanmen Pass)
گذرگاه یانمن یکی دیگر از بخشهای دیدن دیوار چین است که با سه دروازه مستحکم در این منطقه خودنمایی میکند. در گذشته، این گذرگاه به عنوان یک محیط ایست بازرسی و کنترل تحرکات بین درههای استپ اوراسیا و شانشی مرکزی در نظر گرفته میشده است. این محل، شاهد رخ دادن بسیاری از جنگهای مهم که به جنگ جهانی دوم، منتهی شده بوده است. امروزه این گذرگاه به عنوان یکی از جاذبههای گردشگری بزرگ دیوار بزرگ چین شناخته میشود و افراد زیادی به دیدن آن میروند.
منطقه گوبیکو (Gubeikou)
بخشهای دیدنی دیوار چین میتوان به گوبیکو اشاره کرد. این منطقه بازسازی نشده و میتوانید یک بخش واقعی از شاهکار دیوار چین را بدون هیچ دخل و تصرفی در این قسمت دیدن کنید. بیش از ۱۳۰ نبرد تاریخی در این منطقه رخ داده و چندین برج با معماری منحصربهفرد و مناظر خاص کوهستانی در این قسمت دیده میشود. این مسیر برای پیادهروی مناسب است و تپههای بزرگی که اطراف آن قرار دارند، محل مناسبی برای بازدید گردشگران محسوب میشوند.
علت ساخت دیوار چین
هدف اصلی ساخت دیوار چین محافظت از امپراتوری این کشور در برابر تهاجم کوچنشینان شمالی بوده. با این وجود، بهندرت این دیوار مانع از ورود مهاجمان به چین میشده و بیشتر به عنوان یک مانع روانی بین تمدن چین شمالی و جنوبی و نمادی از استقامت چین عمل میکرده است. البته در گذشته این سازه برای تقویت کنترل مرزهای این کشور نیز استفاده میشده. این موضوع شامل وضع مالیات برای کالاهای وارداتی و صادراتی از جاده ابریشم، کنترل تجارت داخلی و خارجی و کنترل مهاجرت از مرزها بیرون یا داخل چین بوده است.
معماری دیوار بزرگ چین
با توجه به اینکه امپراتوران گذشته چنین قصد داشتند کل مرز شمالی این کشور را دیوار بکشند. این دیوار در برخی از بخشها از روی تپهها و کوهها عبور کرده و در برخی دیگر مناطق هموار و دشتها میزبان این دیوار بودند. همین موضوع موجب شده که این دیوار شبیه یک اثر تاریخی پرفراز و نشیب به نظر برسد و برای گردشگران شباهت زیادی با یک تجربه کوهنوردی ناب داشته باشد. با توجه به قدمت ساخت این دیوار و مدتزمان ۲۰ قرن که برای ساخت آن صرف شده، هر بخش از آن با بخش دیگر طراحی و معماری متفاوتی دارد. در اکثر بخشهای دیوار شاهد معماری کهن چینی هستیم. در قسمتی که دروازه ورود به کشور چین واقع شده و در شهر پکن قرار دارد، میتوانید برج زیبایی هنر معماری چینی را برای طراحی دیوار بزرگ چین ببینید. سازندگان این دیوار برای مناطق کوهستانی پلکانی در نظر گرفتهاند، تا افرادی که در این قسمت از دیوار حضور دارند به راحتی بتوانند ترددهایشان را انجام دهند. گاهی مواقع تعداد این پلهها حدود 100پله یا بیشتر است و در برخی جاها تعداد پلههای دیوار کمتر میشود. در دیوار چین بخشهایی به نام قلعه آتش نیز قرار دارد. این نواحی پناهگاهی برای سربازانی بوده که میخواستند در مقابل شلیک و مقابل با دشمنان در بطن دیوار پناه بگیرند.
کارگران دیوار بزرگ چین
در زمان امپراطوری شی هوانگ، هزینه زیادی برای ساخت دیوار چین شد و افراد زیادی برای تعمیر و ادامه این دیوار در این منطقه شروع به کار کردند. به طوری که تعداد کارگرانی که برای ساخت دیوار چین در این دوران به کار گرفته شده بود حدود ۷۰۰ هزار نفر تخمین زده میشود. تعداد کارگران ساخت دیوار چین در این دوران تا حدی زیاد بوده که طبق گزارشهایی که باستانشناسان میدهند، حدود ۴۰۰ هزار نفر از آنها در طول ساخت دیوار کشته شدهاند و جسد آنها در بین آجرهای دیوار دفع شده است.
بازسازی دیوار بزرگ چین
با توجه به اینکه این دیوار قدمت بسیار زیادی دارد، بارها در طول تاریخ مورد بازسازی قرار گرفته است. اصلیترین دلیل تخریب دیوار چین سرقت آثار آن توسط افراد سودجو بوده. این افراد آجرهای دیوار چین را ربوده و در بازار میفروختند. همین موضوع موجب شده که بخش بزرگی توسط افراد سودجویان به غارت برود. به این خاطر، بیش از ۲۲ درصد از بخشی که در دوران امپراتوری مینگ به دیوار چین اضافه شده بود، از بین رفته. به این دلیل است که بازسازیهای زیادی بهخاطر فرسایش دیوار در طول زمان یا مشکلاتی که برای آن وجود داشته رخ داده است. البته با وجود این بازسازیها، باز هم ارتفاع دیوار چین در برخی از مناطق از ۵ متر به زیر 2 متر رسیده است. آنچه باستانشناسان و تاریخشناسان درباره روند تخریب دیوار چین روایت میکنند، این موضوع است که در طی دو دهه تنها ۳۰ درصد دیوار باقی خواهد ماند. به همین دلیل است که در حال حاضر بخشهای زیادی از دیوار چین با کمک آجر و بتن پوشانده شده تا از این اثر تاریخی محافظت شود.
جاذبههای تفریحی دیوار بزرگ چین
از جمله جاذبههای چین میتوان به مناظر طبیعی و زیبایی اشاره کرد که موقع قدم زدن روی نواحی مختلف این دیوار با آنها مواجه میشوید. همچنین، در قسمتهای مختلف دیوار میلههای فلزی را میتوانید مشاهده کنید که زوجهای جوان برای دوام عشقشان قفل کوچکی به آنها زدند. البته در سراسر مسیر دیوار نیز مغازهها و غرفههایی وجود دارد که صنایعدستی و مواد خوراکی را به فروش میرسانند. موقع پیادهروی این دیوار میتوانید از نواحی مختلف آن عکاسی کنید، یا اینکه لباسهای سنتی چینی را تهیه کرده و با پوشیدن آنها، زندگی در چین واقعی را تجربه کنید.
نقش دفاعی و گردشگری دیوار چین
این دیوار طولانی، نقش مهم و پر رنگی در محافظت از این منطقه در برابر هجوم مهاجمان داشته است. سربازانی که در قسمتهای مختلف دیوار چین حضور داشتند، با علامت دود از برجهای مراقبت که با سوزاندن مدفوع گرگ و روشن کردن آتشنشان شروع میشد، به نیروهای نظامی این منطقه هشدار میدهند. حدود 2500 برج روی دیوار چین وجود دارد که از آنها برای دیدهبانی و پرتاب تیر استفاده میشده. همچنین برخی مواقع پرتاب سنگ نیز توسط سربازان از روی نواحی مختلف این دیوار و برجهای مراقبت شکل میگرفته و امکان هجوم دشمنان را از طریق نواحی بالایی دیوار غیرممکن میکرده. چون در این نواحی حداقل چهار اسب میتوانستند در کنار هم حرکت کنند و سربازان مدافع پس از مواجه شدن با آنها مجبور به عقبنشینی بودند. افراد با نفوذ و گردشگران خارجی موقع راه رفتن روی این دیوار احساس قدرت میکنند. به همین دلیل سران بسیاری از کشورهای خارجی برای دیدار دیوار بزرگ چین عازم این منطقه میشوند، تا بتوانند از این دیوار عظیم که حاصل زحمت افراد زیادی در طول تاریخ است بازدید به عمل بیاورند.
راههای دسترسی برای بازدید از دیوار چین
راههای مختلفی از نواحی مختلف این کشور به دیوار چین وجود دارد. در ادامه برخی از راههایی را که میتوانید از آنها به قسمتهای پرطرفدار دیوار چین دسترسی داشته باشید جهت شناخت بیشتر ارائه کردهایم.
دسترسی به دیوار بزرگ چین از بخش موتیانیو (Mutianyu):
- زمان بازدید: همهروزه از 6 صبح تا 17:30 عصر
- امکانات رفاهی: سرویس بهداشتی و رستوران
- لباس مناسب: کفش مناسب پیادهروی یا کوهنوردی، لباس مناسب فصل
- فاصله موتیانیو تا مرکز شهر پکن: حدود ۷۳ کیلومتری پکن
- راههای دسترسی: پیادهروی با 4000 پله یا استفاده از ویلچر برای دسترسی به دیوار
دسترسی به دیوار بزرگ چین از بخش جینشان لینگ (Jinshanling):
- زمان بازدید: همهروزه از 6 صبح تا 17:30 عصر
- امکانات رفاهی: سرویس بهداشتی و رستوران
- لباس مناسب: کفش مناسب پیادهروی یا کوهنوردی، لباس مناسب فصل
- فاصله جینشان لینگ تا مرکز شهر پکن: حدود ۱۶۰ کیلومتری پکن
دسترسی به دیوار بزرگ چین بخش بادالینگ (Badaling)
- زمان بازدید: همهروزه از 5:30 صبح تا 16:30 عصر
- امکانات رفاهی: سرویس بهداشتی و رستوران و گریل
- لباس مناسب: کفش مناسب، لباس مناسب فصل
- فاصله بادالینگ تا مرکز شهر پکن: در ۷۲ کیلومتری پکن
دسترسی به دیوار بزرگ چین بخش سیماتای (Simatai)
- زمان بازدید: همهروزه از 8 صبح تا 17:30 عصر
- امکانات رفاهی: سرویس بهداشتی و رستوران
- لباس مناسب: کفش مناسب پیادهروی یا کوهنوردی، لباس مناسب فصل
- فاصله سیماتای تا مرکز شهر پکن: در ۱۵۰ کیلومتری پکن
دسترسی به دیوار بزرگ چین بخش جیانکو (Jiankou)
- زمان بازدید: همهروزه از 7 صبح تا 17:00 عصر
- امکانات رفاهی: دارای سرویس بهداشتی و رستوران
- لباس مناسب: لوازم کوهنوردی، لباس مناسب فصل
دسترسی به دیوار بزرگ چین بخش هوانگ هوا چنگ (Huanghuacheng)
- زمان بازدید: همهروزه از 8:30 صبح تا 17:00 عصر
- امکانات رفاهی: دارای سرویس بهداشتی و رستوران و گریل
- لباس مناسب: کفش مناسب، لباس مناسب فصل
- فاصله هوانگ هوا چنگ تا مرکز شهر پکن: حدود ۷۵ کیلومتر پکن
دسترسی به دیوار بزرگ چین بخش گوبیکو (Gubeikou)
- زمان بازدید: همهروزه
- امکانات رفاهی: فاقد رستوران و سرویس بهداشتی
- لباس مناسب: کفش مناسب، لباس مناسب فصل
- فاصله گوبیکو تا مرکز شهر پکن: در ۱۴۵ کیلومتری پکن
دسترسی به دیوار بزرگ چین بخش جو یونگ گوان (Juyongguan)
- زمان بازدید: همهروزه از 8 صبح تا 17:00 عصر
- امکانات رفاهی: فاقد سرویس بهداشتی و رستوران
- لباس مناسب: کفش مناسب، لباس مناسب فصل
- فاصله گوبیکو تا مرکز شهر پکن: حدود ۶۰ کیلومتری پکن
بهترین زمان بازدید از دیوار چین
گردشگران فصلهای نسبتاً گرم سال را برای بازدید از دیوار چین در نظر میگیرند. بهترین زمانی که میتوانید از این دیوار بازدید کنید فصل بهار یعنی از آوریل تا می است. در پاییز و از سپتامبر تا نوامبر نیز مناظر اطراف دیوار چین خودشان را به بهترین نحو در معرض دید گردشگران قرار میدهند. البته هوای این منطقه در بهار بسیار لذتبخشتر است. کسانی که میخواهند در آب و هوای بهاری در یک تکه بهشت پنهان روی زمین قدم بزنند، میتوانند سفر به چین و بازدید از این دیوار را در نظر داشته باشند.
در تابستان گرمای هوای این منطقه شدید است و گردشگران زیادی عازم دیوار چین میشوند؛ بنابراین شاهد ازدحام و تجمع افراد زیادی در این منطقه خواهید بود. زمستانها به دلیل بارش برف و سختی رفتوآمد روی دیوار تعداد گردشگران بسیار کم میشود و تنها میتوانید از نواحی خاصی از این منطقه دیدن کنید؛ بنابراین اگر قصد دارید چین شوید و از دیوار بزرگ چین بازدید کنید، پیشنهاد میکنیم فصل بهار را که دمای هوا حدود ۱۱ تا ۲۴ درجه سانتیگراد است برای بازدید از این منطقه در نظر داشته باشید.
هزینه بازدید از دیوار بزرگ چین
هزینه بازدید از دیوار چین با توجه به شرایط افراد مختلف متفاوت است. با توجه به اینکه از در چه فصلی عازم این منطقه شدهاید و چند سال دارید، مبلغی که برای بازدید از دیوار چین باید بپردازید متفاوت خواهد بود. در برخی از مناطق بازدید کودکان زیر 6 سال یا 18 سال رایگان است. اگر این شرایط سنی را دارید، لازم است که مدارکتان را در نواحی که برای فروش بلیط در نظر گرفته شده ارائه دهید. تا در صورت رایگان بودن هزینه بازدید دیوار چین بتوانید بدون پرداخت هزینه از این منطقه بازدید کنید. در ادامه مبلغی که برای بازدید از دیوار چین به طور کلی در نظر گرفته شده را جهت شناخت بیشتر ارائه کردهایم.
قیمت بلیط بادالینگ
- از اول آوریل تا ۳۱ اکتبر به مبلغ ۶٫۱۷ دلار (۴۰ یوان)
- از اول نوامبر تا ۳۱ مارس به مبلغ ۵٫۴۰ دلار (۳۵ یوان)
قیمت بلیط موتیانیو
- ۶٫۱۷ دلار (۴۰ یوان)
قیمت بلیط سیماتای
- ۶٫۱۷ دلار (۴۰ یوان)
قیمت بلیط جیانکو
- رایگان
قیمت بلیط جویونگگوان
- از اول آوریل تا ۳۱ اکتبر به مبلغ ۶٫۹۴ دلار (۴۵ یوان)
- از اول نوامبر تا ۳۱ مارس به مبلغ ۶٫۱۷ دلار (۴۰ یوان)
قیمت بلیط جینشانلینگ
- از اول آوریل تا ۳۱ اکتبر به مبلغ ۱۰٫۰۳ دلار (۶۵ یوان)
- از اول نوامبر تا ۳۱ مارس به مبلغ ۸٫۴۹ دلار (۵۵ یوان)
قیمت بلیط گوبیکو
- ۳٫۸۶ دلار (۲۵ یوان)
قیمت بلیط هوانگهواچنگ
- ۶٫۹۴ دلار (۴۵ یوان)
حقایقی درباره دیوار بزرگ چین
دیوار چین طولانیترین سازه دست بشر است که حدود 2000 سال پیش توسط چینیها ساخته شد. این دیوار که برای محافظت از سرزمین چین در برابر هجوم مغولها ساخته شده بود،در سال ۱۹۸۷ میلادی در فهرست میراث جهانی ثبت شد. دیوار بزرگ چین یکی از عجایب هفتگانه جهان است.
- طول دیوار چین هشت هزار و هشتصد و پنجاه و يک کيلومتر و هشتصد متر است که شش هزار و دويست و شصت کيلومتر آن از آجر و دو هزار و دويست و سی کيلومتر آن از خاک ساخته شده است.
- شصت کیلومتر از دیوار چین به شکل ديوار نيست و به صورت شکافهايی است که از آب پر شده.
- حدود سیصد هزار سرباز و پانصد هزار نفر از مردم عادی درگیر ساخت دیوار بزرگ چین بودهاند که تعداد قابل توجهی از آنها جانشان را در این راه از دست دادند.
- این دیوار از میان 9 استان و ناحیه خودمختار گذر کرده است.
- متوسط ارتفاع دیوار چین 7.88 متر است و ارتفاع بلندترین قسمت آن از زمین 14 متر است.
- تقریبا یک سوم از دیوار چین، بدون هیچ رد و نشانی ناپدید شده است!
- دیوار بزرگ چین یک دیوار بهم پیوسته نیست. بخشهایی از این دیوار دایرهای شکل و موازی هستند و میان بخشهایی از آن شکاف است.
- اولین امپراتور سلسله شین، اولین کسی نبود که دستور ساخت دیوار چین را داد. او تنها دیوارهای شمالیای را که فتح کرده بود به هم وصل کرد.
- معروفترین افسانه درباره دیوار چین، افسانه مون جیان نو است. بر اساس این افسانه، شوهر مون جیان نو در حین ساختن این دیوار میمیرد و جنازهاش را میان دیوار دفن میکنند. مون جیان از دوری شوهر خود آنقدر دلخراش گریه میکند که بخشی از دیوار شکاف میخورد و جنازه شوهرش در میان دیوار پیدا میشود.
- دیوار چین تاکنون توسط بیش از 300 نفر از سران دولتها و افراد برجسته جهان دیده شده است.
بازدید از طول دیوار چین در یک سفر بهاری
سفرهای بهاری همیشه تجربه متفاوتی را برای گردشگران به همراه دارند. اگر برای بهار پیش رو قصد دارید یکی از جاذبههای شگفتانگیز جهان را که به عنوان یکی از عجایب هفتگانه دنیا نیز شناخته میشود ببینید، پیشنهاد میکنیم بلیط چین را خریداری کرده و برای دیدن دیوار بزرگ چین عازم این منطقه شوید. دیوار چین یک اثر هنری شگفتانگیز است که در فصل بهار جاذبههایی را در معرض دیده گردشگران قرار میدهد که در نواحی دیگری از جهان نمیتوانید آنها را ببینید. با گشتوگذار این دیوار میتوانید شرایط دفاع چین قدیم را از نزدیک مشاهده کنید و با تاریخ غنی و پربار چین بیشتر آشنا شوید. برای رزرو هتل و خرید بلیط هواپیما چین میتوانید از فلایتیو استفاده کنید.
ساخت دیوار چین چند سال طول کشیده؟
ساخت دیوار اولیه چین بیش از ۲۰ سال به طول انجامیده، اما تخمین زده میشود که مدت زمان ساخت کل دیوار چین ۲۰۰۰ سال شده است.
دیوار چین از کجا تا کجاست؟
طبق نقشه چین، امتداد این دیوار از کوه هوآ در نزدیکی داندونگ تا غرب جیوچوان در استان گانسو است.
سوالات متداول