مذهب رسمی کشور مالزی اسلام است و توسط اکثریت مالاییها و بخشی از جامعه هندی کشور اجرا میشود. بر اساس قانون اساسی مالزی، سایر نژادها نیز در انتخاب دین خود در فضایی قابلقبول و به دور از درگیری آزاد هستند. سایر مذاهب این کشور شامل آیین بودا، هندو، آئین سیک و مسیحیت میشوند. به خاطر وجود فرهنگهای متنوع در مالزی، اکثر مراسم مذهبی در زمره تعطیلات رسمی قرار گرفته و فارغ از هرگونه نژاد و باور در سراسر کشور جشن گرفته میشوند. فلایتیو قصد دارد تا برخی از این مراسم را به شما معرفی کند.
(برای خرید آنلاین بلیط هواپیما و رزرو هتل خارجی به سایت فلایتیو مراجعه کنید.)
عید فطر
عطر فطر مهترین عید مسلمان پس از پایان ماه رمضان در مالزی است. در این زمان مسلمانان برای ادای نماز عید به مساجد مهم کشور مالزی رفته و برای خود، خانواده و دوستان طلب بخشش میکنند. مردم مالزی این رسم بزرگ را «خانهای با درهای باز» مینامند که میهماننوازی آنها را نشان میدهد. در این روز دوستان و خانواده درهای خانههایشان را به روی یکدیگر باز کرده و این عید را جشن میگیرند. غذاها و دسرهای مختلفی در این روز سرو میشود.
در این زمان بسیاری از شهروندان به دیدار پادشاه و ملکه مالزی میروند و این شانس را دارند که با آنها دست بدهند و همچنین در کاخ سلطنتی عکس بگیرند.
تایپوسام
یکی از جشنوارههای جذاب آیین هندو در مالزی تایپوسام است. اگرچه این رسم یک فستیوال مذهبی است، اما شادابی و پایکوبی آن ما را به یاد یکی از جشنهای شهر ریودوژانیرو به نام «مِردی گراس» میاندازد. هندوها باور دارند که با جشن گرفتن تایپوسام، روح آنها از تمامی گناهان پاک شده و رستگار میشوند.
تایپوسام به احترام موروگا، خدای محبوب هندو، جشن گرفته میشود. ازآنجاییکه منزلگاه سنتی موروگا در تپهها است، این مراسم در محیطهای کوهستانی برگزار میشود. این مراسم در مالزی در غارهای باتو یا معبد آبشار جشن گرفته میشود.
عید قربان
عید قربان نیز ازجمله عیدهای مهم مسلمانان مالزی است. مسلمانان در این عید بر طبق سنت اهدا دست به قربانی گوسفندان، بزها و گاوها، بهعنوان نشانهای از قربانی، میزنند.
روز وِساک
روز وساک یا روز بودا توسط بودائیهای مالزی بهمنظور جشن گرفتن سه رویداد تولد، آزادگی و مرگ بودا برگزار میشود. هر سه رویداد در یک تاریخ قمری مشابه و بر اساس تقویم بودائی انجام میشود. بودائیها از یک رژیم گیاهخواری برای تذهیب نفس خود قبل از شروع این مراسم استفاده میکنند. هزاران بودائی قبل از طلوع آفتاب در معابد گرد هم جمع شده و مشغول دعا، مراقبه، مناجات و خیرات میشوند. فاختهها و لاکپشتها در این روز به نشانه آزادی روح و به خاطر گناهان گذشته رها میشوند.
(برای خرید بلیط چارتر به سایت فلایتیو مراجعه کنید.)
تولد پیامبر اسلام
روز تولد پیامبر اسلام نیز یکی دیگر از اعیاد مهم مسلمانان مالزی است. مسلمانان کشور در این روز برای تقویت جامعه اسلام دور یکدیگر جمع میشوند.
دیپاوالی
دیپاوالی یا فستیوال نورها برای هندوها به معنای پیروزی خیر بر شر است. خانههای هندوها در این مراسم با نورهای مختلف روشن شده و نشانهای از پیروزی بر تاریکی است. در مقابل هر خانه نقاشیهای رنگارنگ ساختهشده از برنج با نام «کولام» قرار میگیرند که به عقیده هندوها خوشبختی و سعادت را در پی دارد. این نقاشیها از برنجهای رنگی در طرحها و نقشهای مختلف ساخته شده و با شمعها و چراغهای کوچک تزئین شدهاند.
عبادتکنندگان در عید دیپاوالی در خانه و معبد جمع شده و دعا میکنند. هندوهای سنتی روز خود را با یک حمام روغن آغاز کرده و قبل از رفتن به معبد در خانه عبادت کرده و عود روشن میکنند.
کریسمس
خانوادههای مسیحی در مالزی نیز این عید را جشن میگیرند. مردم در مراسم کریسمس، فارغ از هرگونه نژاد و مذهب، درهای خانههایشان را به روی یکدیگر میگشایند.
سال نو چینی
یکی از مراسم فرهنگی مهم در مالزی برگزاری سال نو چینی است. در این زمان تمامی چینیها کسبوکار خود را برای چند روز تعطیل میکنند. سال جدید قمری زمانی است که تمامی روحها آمرزیده شده و هدایایی به خدایان تقدیم میشود. در این مراسم شاد، هیچ عضوی از یک خانواده چینی حق تمیز کردن خانه را ندارد زیرا این کار در طول هفت روز آخر سال قدیمی انجام میشود. جاروها در این ایام کنار گذاشته میشوند، زیرا چینیها باور دارند که جارو کردن کف خانه در سال جدید به معنی جارو کردن بخت و اقبال از خانه است. این مراسم ۱۵ روز طول میکشد.
جشن سپاسگزاری هنگام برداشت محصول
این جشن ملی توسط کادازان داسوم، بزرگترین گروه قومی کشور، در بزرگترین ایالت مالزی، صباح، برگزار میشود. این مراسم سالانه در ماه مه یک سنت همیشگی برای گرامیداشت بامبازون، روح شالیزار، است. جامعه کادازان داسوم باور دارند که این روح مسئول رشد و بارور شدن نشای برنج بوده و محصول را در برابر بلایای طبیعی در فصل برداشت محافظت میکند.
فستیوال گاوای
فستیوال گاوای یا فستیوال برداشت محصول در شهر ساراواک نیز آخرین مرحله از جشن برداشت محصول است. تاریخ رسمی این فستیوال اول ژوئن است، اما مراسم جشن تا یک ماه ادامه دارد. این مراسم فرصتی مناسب برای گرد هم آمدن دوستان و اعضای خانواده بوده و بزرگترهای خانواده مورد احترام قرار میگیرند.
روز ملی مالزی
روز ملی مالزی ۳۱ اوت بوده و نمادی از میهنپرستی، اتحاد و شادی تمامی اقوام کشور است. در صبح این روز یک رژه دیدنی در میدان مِردِکا در شهر کوالالامپور به این مناسبت برگزار میشود. پادشاه و اعضای هیئت دولت نیز از بینندگان این رژه هستند. پرچم مالزی در این روز در تمامی ساختمانهای اداری، خانهها و حتی وسایل نقلیه به اهتزاز درمیآید.