فرارسیدن ماه مبارک رمضان برای بسیاری از مسلمانان جهان هم موجب جشن و شادی میشود و هم وسیلهای برای تحقق یکی از پنج رکن اسلام، یعنی روزه بهشمار میرود. اگرچه ساعات روزه ماه رمضان در سراسر جهان متفاوت است؛ اما به طور کلی میتوان آن را «از طلوع فجر تا غروب» توصیف کرد. به این معنی که مسلمانان تا زمانی که هنوز خورشید غروب نکرده است، مجاز به خوردن و آشامیدن نیستند. در ادامه نگاهی به برخی از مناطق بیشترین و کمترین مدت زمان روزه داری در کشورهای مختلف میکنیم. ناگفته نماند که اگر قصد سفر به کشورهای مختلف جهان را دارید، میتوانید برای خرید بلیط هواپیما خارجی از خدمات سایت فلایتیو استفاده کنید.
مدت زمان روزه داری چگونه تعیین میشود؟
بسته به مکان جغرافیایی مسلمانها در جهان، مدت زمان روزه حتی میتواند بیشتر از 20 ساعت هم طول بکشد که حقیقتاً طاقتفرساست. از آن طرف کشورهایی وجود دارند که مدت زمان روزه در آنها کمتر از 10 ساعت طول میکشد. این مدت زمان که بر اساس زمان طلوع و غروب خورشید و موقعیت جغرافیایی هر نقطه تعیین میشود، در قسمتهای مختلف جهان و ایران متفاوت است. ماه رمضان امسال مدت زمان روزهداری در تهران حدودا ۱۶ ساعت و بیست دقیقه بود که هر روز چند ثانیه به آن اضافه میشد.
طولانی ترین و کوتاه ترین ساعات روزه داری
اساساً تفاوت ساعات روزهداری به دلیل طول روز، از منطقهای به منطقه دیگر متفاوت است. فاصله از خط استوا، تغییر فصل و برخی مسائل دیگر علمی از دلایل طول روز متفاوت در نقاط مختلف جهان بهشمار میروند. مثلاً بسته به جایی که هستید، خورشید طولانیتر یا کوتاهتر در آسمان خودنمایی میکند.
طولانی ترین روزه در کدام کشور است؟
طبق محاسبات، فاصله میان طلوع و غروب خورشید در دانمارک ۲۱ ساعت است که عنوان بلندترین ساعت روزهداری در ماه رمضان را به خود اختصاص داده است. به طور کلی در تمام کشورهای نیمکره شمالی زمین مانند نروژ که آسمانی تقریباً همیشه روشن دارند، مدت زمان روزهداری بیشتر از دیگر کشورهای جهان است. در ادامه کشورهای دیگری که در لیست طولانیترین ساعات روزهداری قرار دارند را معرفی میکنیم.
- سوئد، نروژ و ایسلند سه کشور در شمالیترین بخش اروپا هستند. مدت زمان روزهداری در این کشورها به ۲۰ ساعت میرسد.
- روسیه یکی از پهناورترین کشورهای جهان است که در نیمکره شمالی قرار دارد. مدت زمان روزهداری در بخشهای شمالی این کشور بین ۱۹ تا 21 ساعت متغیر است.
- در ریکیاویک، پایتخت ایسلند، مسلمانان باید روزه 20ساعته را تحمل کنند.
- روزهگرفتن در نوک پایتخت گرینلند 18 ساعت و 12 دقیقه طول میکشد و یکی از طولانیترین ساعت روزهداری در جهان را به خود اختصاص داده است.
- بلژیک و هلند دو کشور اروپایی هستند که ساعات روزهداری در آن حدود ۱۸:۳۰ ساعت است.
- مسلمانان در گلاسکو یکی از شهرهای اسکاتلند، باید 17 ساعت روزه خود را نگه دارند.
- لندن، بزرگترین شهر و پایتخت انگلستان است که یکی از طولانیترین ساعات روزهداری را دارد. در مجموع 15 تا 16 ساعت روشنایی روز، انجام روزه در این شهر را به یک شاهکار تاریخی تبدیل میکند.
- پایتخت و پرجمعیتترین شهر فرانسه، یعنی پاریس هم از جمله شهرهایی است که مسلمانان در آن باید برای ساعات طولانی بین 15 تا 16 ساعت روزه خود را نگه دارند.
- اتاوا شمالیترین کشور آمریکای شمالی است که با میانگین 15 ساعت خورشید در آسمان، عزم مسلمانان را به چالش میکشد.
مدت زمان روزهداری در شهرهای دیگری مانند لیسبون (پرتغال)، آتن (یونان)، پکن (چین)، واشنگتن دی سی (ایالات متحده)، پیونگ یانگ (کره شمالی) و آنکارا (ترکیه) نیز حدود 15 تا 16 ساعت است.
کمترین ساعت روزه داری در کدام کشور است؟
اگر بهدنبال کوتاهترین ساعات روزهداری در جهان هستید، باید سراغ کشورهایی بروید که در نیمکره جنوبی سیاره زمین قرار گرفتهاند. بهعنوان مثال فاصله میان اذان صبح تا اذان مغرب در یکی از جنوبیترین کشورهای جهان یعنی شیلی حدود ۱۱ ساعت است. همچنین در یکی از مناطق آنتراكتیكا (قاره قطب جنوب) فاصله میان اذان صبح تا مغرب حدود 5 ساعت است. در نتیجه اگر روزهداری در این منطقه باشد، مدت زمان کمی باید روزه خود را نگه دارد.
دیگر کشورهای این لیست شامل موارد زیر است:
- آرژانتین: ۹:۳۰ ساعت
- استرالیا: ۱۰ ساعت
- آفریقای جنوبی: ۱۰:۳۰ ساعت
- برزیل: ۱۱ ساعت
- سیوداد دل استه، پاراگوئه: 11 تا 12 ساعت
- مونته ویدئو، اروگوئه: 11 تا 12 ساعت
- هراره، زیمبابوه: 12 تا 13 ساعت
- کرایست چرچ، نیوزلند: 12 ساعت
ساعت روزه داری در ایران و خاورمیانه
مدت زمان روزهداری در کشورهای حاشیه خلیج فارس و دیگر کشورهای خاورمیانه نیز حدود 14 تا 15 است. در ایران نیز این مدت زمان حدود 16 ساعت است که بین استانهای مختلف تغییر میکند. بنابراین میتوان گفت ساعات روزهداری در ایران در حد متوسط کشورهای جهان قرار داد.
مدت زمان روزهداری در نقاط مختلف جهان با یکدیگر متفاوت است. شما میتوانید طولانیترین ساعات روزهداری را در کشورهای نیمه شمالی کره زمین تجربه کنید؛ اما اگر مدتی را در کشورهای جنوبی جهان بگذرانید، متوجه میشوید که کوتاهترین ساعات روزهداری متعلق به این کشورهاست.