ملاله یوسف زی جوانترین فردی است که تاکنون جایزه نوبل گرفته است. او که هنگام دریافت این جایزه تنها ۱۷ سال داشت، با اقدامات بشردوستانه خود در راه دفاع از حق آموزش کودکان و حقوق زنان معروف شد و با ترور شدن توسط طالبان مورد توجه جهانیان قرار گرفت.
ملاله که دختری پاکستانی است، گزارشهایی از زندگی مردم منطقه، به ویژه زنان و دختران را در وبلاگ خود منتشر میکرد و از این راه سعی در آگاهی بخشی در خصوص مشکلات زنان و کودکان داشت.
به همین خاطر مورد تهدید طالبان قرار گرفت و سرانجام در اکتبر سال ۲۰۱۲ در راه بازگشت از مدرسه توسط طالبان ترور شد.
این حادثه با واکنشهای شدیدی جهانی مواجه شد و در نهایت ملاله با وجود آسیب شدید و گلوله خوردن، با تلاش جوامع جهانی و پزشکان زنده ماند.
ملاله که تمام زندگی خود را صرف اقدامات بشردوستانه در راه صلح، سوادآموزی کودکان و مشکلات زنان کرده است، پس از ترور نافرجامش کتابی تحت عنوان «من ملاله هستم» نوشت و در آن سرگذشت خود از زمانی که مورد اصابت گلوله قرار گرفت تا انتقالش به انگلستان را تعریف کرد.
او همچنین در این کتاب به شرح فعالیتهای فرهنگیاش در محل سکونتش، دره سوات میپردازد که یکی از مراکز حضور طالبان در پاکستان است.
این کتاب که توسط خبرنگاری انگلیسی ویرایش شده و به بسیاری از زبانهای دنیا ترجمه شده است، در پاکستان کتابی ممنوعه محسوب میشود و ورود آن به مدرسههای خصوصی ممنوع است.
ملاله معتقد است این کتاب نه تنها داستان خودش، که داستان ۶۱ میلیون کودکی است که از درس و تعلیم محروم ماندهاند.
ملاله تاکنون جوایز بینالمللی زیادی برنده شده که جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۱۴ از مهمترین آنهاست. علاوه بر این در سال ۲۰۱۲ نیز پس از باراک اوباما به عنوان دومین شخصیت مهم جهان توسط مجلهی تایمز انتخاب شد.
او در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۳ خواستار تلاشی جهانی علیه بی سوادی شد و از تمامی قدرتهای جهان خواست تا استراتژی خود را جهت برقراری صلح تغییر دهند.
ملاله در بخشی از سخنان خود گفت: « برای احقاق حقوق زنان خواهم جنگید، چرا که آنها بیش از همه در رنج هستند.»
(فلایتیو امکان رزرو بلیط هواپیما خارجی و رزرو هتل را برای شما فراهم کرده است.)