یونان با داشتن تاریخ غنی و دیرینهی خود، بناها و مکانهای باستانی مختلفی دارد که میراث فرهنگی عمیقی را در خود دارند. به همین دلیل جای تعجبی نیست که 18 بنا و منطقه در یونان، در فهرست مکانهای میراث جهانی یونسکو قرار گرفتهاند. این گوهرهای گرانبهای تاریخی را میتوانید در ادامه ببینید.
برای خرید بلیط هواپیما به فلایتیو مراجعه کنید.
معبد آپولو اپیکوریوس در باسائه (1986)
این معبد که در دامنهی کوه دورافتادهای در پلوپونز قرار دارد، یک معبد کلاسیک است که به خوبی از زمان قدیم باقی مانده است. منحصر به فرد بودن این معبد نه فقط به خاطر دورافتاده یا وقف بودن آن، بلکه به خاطر این نکته نیز است که عناصر سبک دوریک، ایونیک و کرینتی را با هم ادغام می کند. این معبد که تقریباً بین سالهای 400 تا 450 قبل از میلاد ساخته شده است، در سال 1765 توسط معمار فرانسوی جواشیم بوچر به طور تصادفی کشف شد.
سایت باستانشناسی دلفی (1987)
سایت باستانشناسی دلفی احتمالاً بعد از آکروپولیس آتن، یکی از مهمترین سایتها در یونان به حساب میآید. در یونان باستان، بیشتر تصمیمات سیاسی بعد از مشورت با معبد گرفته میشد، و گفته میشود که بدون اجازهی عبادتگاه معبد، هیچ اجتماعی در اطراف مدیترانه یافت نمیشد. در طول قرنها، کارهایی که در معبد دلفی انجام میشد گسترش یافت و بازیهای ورزشی و رویدادهای فرهنگی را نیز در بر گرفت، که به جشنوارههای دلفی مشهور هستند. امروزه، ساختمانهای مختلفی در دامنهی دلفی قرار گرفتهاند که این ساختمانها عبارتاند از یک تماشاخانهی باستانی؛ معبد آپولو، عبادتگاه آتن پرونایا، که تولوس؛ استادیوم؛ چشمهی کاستالیا؛ و تزئینات دستساز متعددی را شامل میشود. همچنین یک موزهی باستانشناسی در محل وجود دارد که حاوی گنجینههای بیشمار یونان باستان در نتیجهی حفاریهای مختلف است.
آکروپولیس آتن (1987)
هر سفر به یونان باید شامل بازدید از آکروپولیس هم باشد. این مکان شکوهمند شامل چهار شاهکار مهم زیباییشناسی کلاسیک یونان است: پارتنون، پیروپیلا، ارختیون، و معبد آتنا نایک. این مکان که قرن پنجم پیش از میلاد مسیح ساخته شد، تأثیر عمیقی بر معماری در جهان داشته است.
شهر قرون وسطایی رودز (1988)
شهر قرون وسطایی در قلب رودز، در طول قرنها بدون آسیب و خرابی باقی مانده است. در سال 1309، شوالیههای هوسپیتالر سنت جان اورشلیم، یا هوسپیتالرها، که در حال بازگشت از اورشلیم بودند، تا زمان عزیمت خود در سال 1522، بعد از شش ماه محاصره توسط نیروهای ترکی، در این مکان ساکن شدند. حضور آنها تأثیر ماندگاری بر شهر قدیمی رودز، که با عناصر گوتیک، رنسانس و بیزانس، و با الهام از سبک عثمانی، یک گوهر زیبای معماری به حساب میآید، است. گشتوگذار در این شهر قرون وسطایی مثل سفر در زمان است – تجربهای که نباید آن را از دست بدهید.
بناهای تاریخی پالئوکریستین و بیزانس (1988)
تسالونیکی یک موزه در فضای باز است. در اطراف بانوی شمال، که در سال 315 پیش از میلاد بنا شد، گشتوگذار کنید، تا بتوانید تمام زیباییهای تاریخی آن را کشف کنید. به عنوان یک بستر برای آغاز توسعهی مسیحیت در منطقه، تسالونیکی به داشتن بخش قابلتوجهی از کلیساهای اولیهی مسیحیت و سایر بناهای تاریخی بیزانس و روم افتخار می کند، که همین یک دلیل عالی دیگر برای بازدید از این شهر کمتر دیده شده است.
عبادتگاه آسکِلِپیوس در اپیداروس (1988)
عبادتگاه پزشک مورد تکریم، آسکِلِپیوس که در یک درهی آرام در پلوپونز قرار دارد، مشهورترین مرکز درمانی یونان باستان و روم است. این عبادتگاه که مبدأ پیدایش پزشکی تلقی میشود، یک شاهد ارزشمند برای کار طبابت در دوران باستان به حساب میآید. در این محل بناهای تاریخی که برای عبادت مورد استفاده قرار میگیرند (معبد و محراب آسکِلِپیوس، تولوس، آباتون و غیره) و نیز ساختمانهای غیرمذهبی مثل تماشاخانه، سالن تشریفات، حمامها، و زورخانهها قرار دارند. آسکلپیون از اواخر عهد عتیق به جا مانده است.
برای خرید بلیط هواپیما ارزان به فلایتیو مراجعه کنید.
متورا (1988)
در یک منطقهی جدا افتاده از تسالی، کوههای ماسهسنگی سر به فلک کشیدهاند. در بالای اینها 24 صومعه توسط راهبانی که از قرن یازدهم به بعد در اینجا ساکن بودهاند، بنا شده است. بازدید از متورا حس و حال اسرارآمیز و در عین حال سرزندهی شگفتی را در اشتیاق بشر برای رسیدن به خدا و گوشهنشینی در عبادت، با هم دارد. بسیاری از صومعهها با نقاشیهای دیواری زیبای قرن شانزدهم تزئین شدهاند، که حکایت از یک دورهی قابل توجه در تکامل نقاشی پس از بیزانس دارند.
کوه آتوس (1988)
کوه آتوس یک حالت صومعه مانند دارد، و از سال 1054 یک مرکز معنوی اصلی ارتودکس بوده است، و از زمان بیزانس دارای وضعیت خودمختار است. این کوه مقدس که زنان و کودکان (و حیوانات مؤنث) اجازهی حضور در آن را ندارند، دارای 20 صومعه و 1400 راهب است.
سایت باستانشناسی میستراس (1989)
میستراس در دامنهی شمالی کوه تایگتوس، در نزدیکی اسپارتا قرار دارد. قلعهی آن در سال 1249 توسط رهبر فرانکی، ویلیام دوم دو ویلاردوئن ساخته شد. بعد از سال 1262، شهر دوباره تحت کنترل بیزانسها قرار گرفت، و در طول قرن چهاردهم، به مسند قدرت دسپوتات موریه تبدیل شد. در سال 1460، این منطقه تحت کنترل نیروهای ترک بود، و در سال 1464، میستراس پیش از آنکه دوباره به دست ترکها بیفتد، به مدت کوتاهی توسط ونیزیها اشغال شد (1715-1687). بعدها در سال 1821 این منطقه آزاد شد، هرچند پایهگذاری اسپارتای مدرن توسط پادشاه عثمانی در سال 1834 به حیات شهر قدیم پایان داد و منجر به افول آن شد.
سایت باستانشناسی المپیا (1989)
سایت باستانشناسی المپیا که در غرب پلوپونز قرار دارد، یکی از پربازدیدترین مقاصد گردشگری در یونان است. این مکان که به زئوس تقدیم شده است، بر خلاف دورافتادگی خود یک مرکز مذهبی و ورزشی مهم در یونان باستان بود. در واقع، این مکان همیشه شلوغ و مشهور بوده است، بهویژه در طول بازیهای المپیک که یک جشنوارهی ملی است و هر چهار سال یکبار به احترام پدر تمامی خدایان، زئوس، برگزار میشود. این مکان شامل معبد هرا، پریتانیون (اتاق انجمن)، بولتریون (اتاق شورا)، خزانهها، و اولین استادیوم ساخته شده در دوران باستان است. در دورهی یونان گرایی، ساختمانهای غیرمذهبی مثل سالن ورزشی و زورخانه ساخته شدند، در حالی که در دوران روم، بیشتر ساختمانهای موجود تعمیر شده و تنها چند ساختمان جدید از جمله حمامهای گرم، ویلاهای مجلل، و یک قنات ساخته شد.
دلوس (1990)
بر اساس تاریخ اساطیر، جزیرهی مقدس دلوس – که در دوران باستان به عنوان یکی از عبادتگاههای اصلی پان هلنیسم شناخته میشد – زادگاه آپولو و آرتمیس بوده است. و معبد آپولو یک جاذبهی مهم بود که زائران را از سراسر کشور به خود جذب میکرد، و جزیره را به یک محل پررونق تبدیل کرده بود.
صومعههای دافنی، هوسیوس لوکاس و نئامونی کیوس (1990)
کیوس بر خلاف اندازهی کوچک خود، یک میراث جهانی قدرتمند است و سه صومعهی آن بر مبنای ارزشی تاریخی خود دارای اهمیت بسیار زیاد تلقی میشوند. با اینکه هر سه صومعه در یک محل قرار ندارند، اما خصوصیات زیباییشناختی مشابهی دارند. تمام کلیساها با طرح صلیب در مربع (cross-in-square) ساخته شدند و در قرنهای یازدهم و دوازدهم با سنگ مرمر بسیار زیبا تزئین شدند. به گفتهی مورخان، این کلیساها نمایندهی دومین دورهی طلایی هنر بیزانس هستند.
پیتاگوریون و هرایون در ساموس (1992)
این جزیرهی کوچک دریای اژه در طول تاریخ مهاجمان زیادی به خود دیده است، اما بقایای پیتاگوریون و هرایون (یک بندر باستانی با بناهای تاریخی دیدنی رومی و یونانی و یک معبد به افتخار سامیه هرا) همان جایی هستند که میتوانید آشکارترین نشانههای تهاجم تا به حال را ببینید. پیتاگوریون شامل یک تونل پیچدرپیچ که بخشی از یک قنات قدیمی است و نیز خرابههای بندرگاه باستانی است.
سایت باستانشناسی آئولیس (با نام جدید ورجینا) (1996)
در دوران باستان، شهر آئولیس (ورجینای فعلی) اولین پایتخت پادشاهی مقدونیه بود. در سال 336 پیش از میلاد مسیح، تماشاخانهی شهر محل ترور فیلیپ دوم بود، و پسر او یعنی اسکندر مقدونی مدت کوتاهی بعد از آن سلطنت خود را اعلام کرد. اکتشافات باستانشناسی عبارتاند از یک کاخ بزرگ، که با موزاییک و دیوارهای نقاشی شده تزئین شده است، و بیش از 300 آرامگاه که یکی از آنها متعلق به فیلیپ دوم است.
مرکز تاریخی (Chorá) با صومعهی سنت جان و غار مکاشفات در جزیرهی پاتموس (1999)
پاتموس، بهشت یونان که کمتر به آن توجه شده است، به خاطر اینکه عالم الهیات سنت جان، انجیل و کتاب مکاشفات خود را در آنجا نوشت، مشهور است. این گوهر جزایر دودکانز یک صومعه – که در اواخر قرن دهم ساخته شد – دارد که به مبلغ مسیحی تقدیم شده، و تا به امروز یک مکان زیارتی باقی مانده است. کورا بهنوبهی خود دارای ساختمانهای مذهبی و غیرمذهبی زیادی است که ارزش بازدید را دارند.
سایتهای باستانشناسی مایسینه و تیرینس (1999)
مایسینه و تیرینس، دو شهر مهم در تمدن مایسینه ای هستند که بین قرن پانزدهم و دوازدهم پیش از میلاد مسیح شکوفا شدند. صنایع دستی و بناهای تاریخی مثل دروازهی شیر یا خزانهی آترئوس در مایسینه به عنوان “نمونههای برجستهی هوش خلاقانهی بشر” تلقی میشوند. همچنین ماسک طلایی آگاممنون توسط هنریش شلیمن در سال 1876 در این مکان کشف شد.
شهر قدیمی کورفو (2007)
شهر زیبای کورفو یکی از شگفتیهای طبیعت را در خود جا داده است. شهر قدیمی کورفو از نظر استراتژیک در ورودی دریای آدریاتیک قرار گرفته و از حدود قرن هشتم پیش میلاد مسیح در اینجا وجود داشته است. این شهر دارای سه قلعه که توسط مهندسان ونیزی ساخته شدهاند است، و شهر همیشه در برابر امپراتوری عثمانی از خود دفاع کرده است، و با اینکه قلعهها چندین بار بازسازی و نوسازی شدهاند، شهر قدیم یکی از معدود مکانهای تاریخی است که اصالت و انسجام خود را حفظ کرده است.
سایت باستانشناسی فیلیپی (2016)
فیلیپی (با نام امروزی کاوالا) که در منطقهی فعلی شرق مقدونیه و تراس قرار دارد، در نزدیکی جادهای قرار داشت که شرق را به غرب متصل میکرد. این شهر که در سال 356 پیش از میلاد مسیح توسط فیلیپ دوم بنا نهاده شد، رشد کرد و به یک “روم کوچک” تبدیل شد، بدون اطلاع از اینکه قرار است امپراتوری روم چند دهه بعد از نبرد فیلیپی در سال 42 پیش از میلاد، حکومت خود را در این منطقه برپا کند. این سایت شامل تماشاخانهی هلنی و یک معبد خاکسپاری، و نیز یک محکمه است که بعد از دستیابی امپراتوری روم به قدرت، به این محل اضافه شد. همچنین این شهر بعد از بازدید حواری پال در دورهی 50-49 مسیح، یک مرکز دین مسیح نیز به حساب میآید. بقایای ساختمان کلیسا یکی یادگارهای زیبای ورود مسیحیت به این منطقه است.