دبی یکی از زیباترین، خارقالعادهترین و البته مهمترین شهرهای امارات متحده عربی و منطقه خاورمیانه محسوب میشود که سفر به دبی خیلی مورد توجه گردشگران قرار گرفته است. شهر دبی با سرعت دیوانهواری در حال حرکت به سمت پیشرفت و توسعه است. هر سال تعداد زیادی پروژه توریستی در این شهر خاص و فوقالعاده افتتاح میشود و وزارت گردشگری کشور هم تمام توانش را برای جذب حداکثری توریست و سرمایهگذار به کار بسته است.
بهطوریکه در تازهترین طرح پیشنهادی، ولیعهد دبی میخواهد یک برج گردان را به برجهای دبی اضافه کند و یک سازۀ دایرهایشکل را در ارتفاع و با قطر 8 کیلومتر به دور برج خلیفه بکشد که به دفتر کار و آپارتمانهای لوکس تبدیل شود. او در آخرین گفتگویش عنوان کرده میخواهد دبی را به شهری تبدیل کند که کسالتبار و خستهکننده نباشد.
با این مقدمه اگر تا امروز برنامهای برای سفر به دبی نداشتید، پیشنهاد میکنم با رسیدن پاییز و زمستان پیشرو که هوا هم خنکتر میشود، خرید بلیط هواپیما دبی و رزرو هتل این شهر را انجام داده و سفری فراموشنشدنی را تجربه کنید. در ادامه این مطلب، راهنمای سفر به دبی را با جزئیات کامل برایتان آوردهایم.
نگاهی به شهر دبی
دبی که امروزه به یکی از لوکسترین و تجاریترین شهرهای جهان تبدیل شده در سال ۱۸۳۳ پایهگذاری شد. اهمیت شهر دبی تا پیش از اکتشاف نفت وابسته به بنادر آن بود؛ پس از کشف نفت اهمیت این شهر دوچندان شده و بیشتر از قبل موردتوجه حکومت امارات و دولتهای خارجی قرار گرفت.
حکومت این شهر، مستقل از ابوظبی، پایتخت امارات و دیگر شهرها است؛ یعنی توسط خاندان آل نهیان اداره نمیشود و زیر نظر وزیر کشور شیخ محمد بن راشد آل مکتوم است. شیخ محمد تا امروز برای توسعه و پیشرفت دبی کم نگذاشته و توانسته این شهر را در نهتنها در خاورمیانه بلکه در سطح جهان به یکی از قطبهای مهم تجاری و توریستی تبدیل کند.
زبان رسمی دبی عربی است؛ اما باتوجهبه رفتوآمد زیاد توریست و سرمایهگذار به این شهر، انگلیسی به زبان دوم این شهر تبدیل شده است. واحد پول رایج دبی درهم امارات است؛ اما با دلار هم میتوانید از فروشگاهها خرید کنید که البته باید کمیسیونِ چنج کردن پول را هم بپردازید.
دبی از نظر زمانی ۳۰ دقیقه از تهران عقبتر است و پرواز مستقیم از تهران به دبی روزانه از فرودگاه امام خمینی توسط ایرلاینهای مختلفی مثل ایرانایر، ماهان، فلای دبی و…. انجام میشود. سالیانه تعداد زیادی مسافر از نقاط مختلف جهان برای بازدید از این شهر عجیب وارد امارات میشوند.
دبی با اینکه شهری کویری و گرم و خشک است؛ اما با ساختن جاذبههای حیرتانگیز مصنوعی توانسته جایگاه بسیار خوبی را در بین شهرهای توریستی آسیا و جهان داشته باشد، برج خلیفه، برج العرب، آفرود سواری در کویر، شترسواری در کویر، مجتمعهای تجاری عظیم با فروشگاههایی بر بهترین برندهای دنیا، رستورانهای لوکس و مجلل، رستوران معلق در آسمان، بهترین و مجللترین هتلهای دنیا تنها بخش کوچکی از امکانات و جاذبههای دبی است.
چرا باید سفر به دبی را در برنامه مسافرتی خود قرار دهیم؟
دبی بدون شک یکی از زیباترین شهرهای خاورمیانه است. مردم دبی اگرچه مسلمان هستند اما گردشگران در سفر به این کشور با هیچ وحدودیت خاصی مواجه نیستند، یعنی میتوانید به کنسرتهای مختلف بروید یا آخر هفته را در دیسکو بگذارانید. نوشیدنیهای مختلف سفارش دهید و آزادی پوشش داشته باشید. در واقع برای گردشگران همه مدل تفریحی فراهم شده تا بتوانند از روزهای کوتاه سفرشان نهایت لذت را ببرند، همزمان از بزرگترین مراکز خرید دنیا بهترین اجناس زور را بخرند، در مجللترین هتلها بمانند و سفری خاص، مدرن، متفاوت و فراموشنشدنی تجربه کنند.
در کنار این زیباییها وقتی موقعیت دبی بهعنوان شهری ساحلی با فرهنگ و تاریخ کهن، فاصله کوتاه و پرواز دو ساعته از ایران، عدم نیاز مراجعه به سفارت برای اخذ ویزا هم اضافه شود، بدون شک دبی به شهری تبدیل میشود که هر کسی از گذراندن اوقاتش در آن لذت خواهد برد. با سفر به دبی میتوانید از قدم زدن کنار ساحل تا خرید از برندهای لوکس دنیا لذت برده، تجربه سافاری و شترسواری در صحرا داشته و مجللترین هتلها و رستورانهای دنیا را از نزدیک ببینید.
اولین قدمها برای سفر به دبی
بیایید در سه قدم، برای مسافرت به دبی برنامهریزی کرده و آماده شوید. اول از همه بر اساس برنامه کاری و زندگی، زمان مناسب سفر را انتخاب کرده و در صورتی که پاسپورت ندارید، اقدام به دریافت پاسپورت کنید. یادتان باشد برای سفرهای خارجی پاسپورت شما باید از پایان تاریخ سفر، حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد تا بتوانید ویزای دبی را بگیرید.
دریافت ویزای دبی
با دریافت ویزای توریستی بهراحتی میتوانید به امارات متحده عربی و دبی سفر کنید. توجه داشته باشید که درخواست دریافت ویزای توریستی صرفا باید توسط یک کفیل ثبت شود. کفیل میتواند یک موسسه مهاجرتی و یا آژانس مسافرتی باشد و هر نفر نمیتواند بهصورت مستقل برای تهیه ویزای دبی اقدام کند و کفیل بعد از بررسی مدارک، برای دریافت ویزا اقدام میکند. این پروسه زمان زیادی از شما نمیگیرد؛ اما بهتر است دو ماه زودتر اقدام به دریافت ویزا کنید. از سایت فلایتیو میتوانید درخواست ویزای دبی دهید و ویزای خود را دریافت کنید.
خرید بلیط دبی
با نزدیک شدن به پاییز و زمستان آبوهوای دبی در مطلوبترین حالت خود قرار میگیرد. اگر قصد خرید یا تهیه بلیط هواپیمای دبی را دارید میتوانید برای خرید بلیط پرواز خارجی دبی از سایت فلایتیو اقدام کنید.
رزرو هتل دبی با بهترین قیمت
قدم سوم برای سفر به دبی، رزرو هتل است. اگر نسبت به انتخاب هتل حساس هستید یا نمیدانید بهتر است در کدام منطقه سکونت داشته باشید تا دسترسیتان به دیدنیها و جاذبههای شهر راحت باشد، پیشنهاد میکنیم برای راهنمایی دقیقتر با تیم پشتیبانی رزرو هتل دبی فلایتیو تماس بگیرید.
شماره تماسهای اضطراری دبی
در ادامه و پیش از سفر به دبی بهتر است که این شمارههای ضروری را برای مواقع خاص بهخاطر داشته باشید و در صورتی که به مشکل خاصی مانند گم کردن پاسپورت برخوردید، با کنسولگری ایران تماس بگیرید.
- پلیس: ۹۹۹
- آمبولانس: ۹۹۸
- آتشنشانی: ۹۹۷
- گارد ساحلی: ۹۹۶
- آل امین گزارش ناشناس از فعالیتهای جنایی: ۴۸۸۸۸۰۰
- حقوق مصرفکننده: ۵۵۵۶۰۰۵۴۵
- دپارتمان امنیت توریست پلیس: ۴۴۳۸۸۰۰
بهترین زمان سفر به دبی چه زمانی است؟
در راهنمای سفر به دبی، مسئله اول انتخاب زمان مناسب برای سفر است. آب و هوای دبی بیشتر گرم و خشک است و میانگین دما در تابستانها به حدود ۴۱ درجه سانتیگراد میرسد که باید به آن هوای شرجی و مرطوب موقعیت ساحلی را هم اضافه کرد.
اگر بهقصد خرید و گشتوگذار در مراکز خرید دبی سفر میکنید نگرانی خاصی از بابت آبوهوا نخواهید داشت. تمامی پاساژها، مراکز خرید، ماشینهای حملونقل و هتل های دبی مجهز به سیستمهای سرمایشی بسیار خوبی هستند که در گرمترین زمان سال هم آسایش را برای مسافران فراهم میکنند؛ اما اگر دوست دارید در زمان سفر به دبی از تفریحهای گوناگون این شهر مثل ورزشهای آبی، پیادهروی و … هم استفاده کنید بهتر است با توجه به راهنمای سفر به دبی در انتخاب زمان سفر کمی بیشتر دقت کنید.
تحمل گرما در این شهر فقط در ماههای تابستانی یعنی ژوئن، جولای و آگوست کمی دشوار است؛ ولی و در باقی ماههای سال نگرانیای از بابت گرما شما را تهدید نمیکند. حتی هوا در زمستانهای دبی هم بهقدری سرد نمیشود که نیاز به پوشیدن کاپشن داشته باشید.
با این توصیف از اوایل پاییز تا اواسط اردیبهشت زمانی مناسب برای سفر به دبی است. در ضمن تعطیلات کریسمس و سال نوی میلادی هم فرصت خوبی برای سفر به دبی است.
جاهای دیدنی دبی را از دست ندهید!
دبی با ساخت ساختمانهای لوکس و مجلل توانسته نظر جهانیان را به سمت خود جلب کند. ساخت بزرگترین هتل جهان، مرتفعترین سازه ساخته شده به دست بشر، بزرگترین چرخوفلک جهان، بزرگترین پارک تفریحی جهان و بزرگترین جزیره مصنوعی جهان تنها گوشهای از جاهای دیدنی دبی است که در ادامه تعدادی از معروف ترین و مهمترین جاذبه های توریستی دبی را معرفی کردهایم:
- برج العرب
- جزیره نخل
- برج خلیفه
- دبی مال
- دبی لند
- جزایر جهان
- پیست اسکی دبی
- سالن اپرای دبی
- آبنمای دبی
- پارک آبی آتلانتیس
- پارک معجزه دبی
- موزه دبی
- آکواریوم دبی
- گلوبال ویلیج
موارد گفته شده تنها گوشهای از بناها و جاذبههای تفریحی و گردشگری موجود در شهر دبی هستند. این شهر با داشتن تعداد زیادی اماکن تفریحی و تاریخی میتواند روزهای زیادی شما را درگیر کند. پیشنهاد میکنیم در صورت سفر به دبی تماشای هیچکدام از جاذبههای توریستی این شهر را که در این راهنمای سفر به دبی معرفی کردهایم، از دست ندهید. در مقاله جاذبه های توریستی دبی مفصل تر در مورد هر مکان توضیح دادیم.
تورهای صحراگردی را فراموش نکنید!
دومین جاذبه پیشنهادی در راهنمای سفر به دبی، آفرودسواری و شترسواری است که لذت سفرتان را دوچندان میکند. صحرا فاصله زیادی با مرکز شهر ندارد و فرصتهای تفریحی جذابی را به گردشگران ارائه میکند. مهمترین تفریحهای صحرایی موجود در دبی، سافاری با خودروهای چهار چرخ محرک یا موتورهای چهار چرخ در میان تپههای ماسهای همراه با تجربه غذاهای خانگی و موسیقی محلی است. برای این کار به سراغ تورهای گردشگری و راهنماهای سفر به دبی در این منطقه بروید.
گاهی اوقات و تا پیش از تماشای یک مسابقه شتر دوانی، میتوان بهراحتی فراموش کرد که دبی یک شهر بیابانی است. پس حتما در ماههای زمستان و در روزهای پنجشنبه و جمعه راهی پیستهای شتر دوانی دبی شوید و از یک مسابقه جذاب در بعدازظهر لذت ببرید. . البته اگر تا امروز تجربه شترسواری نداشتید و از ارتفاع میترسید، پیشنهاد میکنم به تماشا بسنده کنید.
به محلههای معروف دبی سر بزنید
دیره، بهعنوان مرکز دبی قدیم، در گذشته یک قطب اقتصادی پویا به شمار میرفت. امروزه دفاتر اداری مستقر در این منطقه به مرکز دبی منتقل شدهاند؛ اما بازارها همچنان در سر جای خود باقی مانده و محلی ایدهآل برای خرید سوغاتی محسوب میشوند. باوجود اغذیهفروشیهای محبوبی چون کراچی دربار و آشیانه در این محله، دیره مقصد جذابی برای صرف غذا است.
برای تماشای بافت سنتی شهر، زندگی مردم بومی، خرید ادویه، پارچه یا طلا پیشنهاد میکنم حتماً چند ساعتی را در منطقه دیره گردش کرده و سپس به خط ساحلی جمیرا بروید.
جمیرا منطقهای جذاب است که به ساحل منتهی و مقصدی محبوب برای گردشگران محسوب میشود. تفریحات خانوادگی در نزدیکی ساحل نظیر پارک آبی Wild Wadi به همراه جاذبههای معماری منطقه مانند هتل برج العرب با طراحی بادبانی شکل، از دیگر جاذبههای جمیرا هستند. البته جمیرا برای پیکنیک، قدم زدن و تماشای ساحل زیبای خلیجفارس هم پیشنهاد میشود و برنامهای مناسب برای آخر هفته است.
دیگر منطقه نزدیک به ساحل خلیجفارس، محله دبی مارینا نام دارد. این منطقه پر از آپارتمانها و کشتیهای تفریحی لوکس بوده و محلی ایدهآل برای تماشای مردم، بهخصوص از داخل رستورانهای نزدیک ساحل، است. دبی مارینا همچنین محلهای مناسب برای عاشقان تاریخ است و افراد میتوانند با قایق از لنجهای ترمیمشده عربی دیدن کنند.
حملونقل عمومی در شهر دبی
یکی دیگر از نکات مهم راهنمای سفر به دبی، آشنایی با حملونقل عمومی شهر است تا نیازی به استفاده از تاکسی یا اوبر نداشته باشید. میتوانید در هزینههای خود هم صرفهجویی کنید و مسافرت به دبی برایتان جذابتر باشد.
مترو، سریعترین پیشنهاد برای رفتوآمد
دبی دارای یک سیستم حملونقل عمومی گسترده و عالی است. خطوط مترو سریعترین راه برای سفر به اطراف شهر هستند و به طور مرتب هم ساخت ایستگاههای جدید ادامه دارد. بلیت مترو از ۲ دینار تا ۸.۵ دینار (برای بلیط نقرهای و بلیط طلایی) متفاوت است و بستگی به میزان سفرهای شما دارد. شبکه تراموا هم برای دسترسی به منطقه مارینا مناسب است و درعینحال، اتوبوسها هم برای بازدید از جاذبههای مرکز شهر کاربردی هستند.
پیشنهاد میکنیم در اولین گام یکی از کارتهای بلیط الکترونیک Nol Card را تهیه کرده و از آن برای حملونقل عمومی استفاده کنید.
تاکسی و اجاره خودرو
تاکسیها در دبی بسیار محبوب هستند و روشی آسان برای جابهجایی در اطراف شهر محسوب میشوند. بااینحال سعی کنید تاکسی خود را در ساعات منتهی به بعدازظهر یا اوایل غروب رزرو کنید، چون تاکسیها در ساعات شلوغ روز، کاملا نایاب میشوند. هزینه تاکسی در دبی به ازای هر کیلومتر جابهجایی ۳.۲ دینار است، هرچند این رقم میتواند در ساعات شلوغی تغییر کند.
اجاره خودرو در دبی کار آسانی است و نیازی به کاغذبازیهای طولانی ندارد. هنگام رانندگی به این موضوع توجه کنید که نقشههای ماهوارهای دبی (GPS) ممکن است همیشه بهروز نباشند. نقشههای چاپی جدید مرتبا منتشر میشوند، پس طبق توصیه راهنمای سفر به دبی همیشه یک نقشه کاغذی در صورت ناامید شدن از مسیریاب ماهوارهای در کیف خود داشته باشید.
هزینههای سفر به دبی
در بحث راهنمای سفر به دبی پیشنهاد میکنیم حتماً مقاله، هزینه سفر به دبی را هم مطالعه کنید. دبی بیست و دومین شهر گران دنیا است و نباید در این شهر توقع خدمات ارزان را داشت. البته این به معنی نیست که هزینه سفر به دبی سرسامآور است و میتوان سفری با هزینه منطقی را هم تجربه کرد. با گشتوگذار در شهر و مشورت گرفتن از اهالی مهماننواز دبی میتوانید رستورانهای باکیفیت و خوشقیمت و هتلهای ارزان را پیدا کنید.
اقامت در هتلهای زیبای دبی
دبی شهری پر از هتل و مهمانسرا است. همانطور که اشاره شد از بزرگترین هتل جهان گرفته تا هتلهایی با بازه قیمتی معقولتر در این شهر آماده پذیرایی از گردشگران است. با جستجو بین هتلهای دبی میتوانید گزینههای مناسبی را پیدا کنید که علاوه بر قیمت مناسب امکانات خوبی را هم در اختیار مسافران قرار میدهند. البته هاستلهای کمی هم در دبی وجود دارند که میتوانید از آنها برای اقامت در این شهر استفاده کنید. ما راهنمایی را برای انتخاب بهترین هتل های دبی نوشتهایم که میتوانید با استفاده از آن بهترین هتل را برای خود انتخاب کنید.
در شهر دبی کجا غذا بخوریم؟
دبی خیلی زود به یکی از بزرگترین شهرهای آسیایی در حوزه خوراکی تبدیل شده و توانسته است تا سلایق تمامی افراد را تامین کند. بسیاری از هتلها دستمزدهای فراوانی به خدمه و کادر آشپزی خود پرداخت میکنند تا رستورانهای آنها بهترین در نوع خود باشند.
رستورانهای دبی غذاهای با کیفیتی را به مشتریان ارائه میدهند، رستورانهایی با ساختمانها و منوهای بینظیر و فستفودهای زنجیرهای بهوفور در این شهر یافت میشوند. رستورانهای شیک و مجلل دبی معمولا قیمتی بالایی دارند و غذا خوردن در آنها گران تمام میشود؛ اما رستورانهایی با قیمت مناسبتر و فستفودهای زنجیرهای هم وجود دارند که گزینههای مناسبی برای غذا خوردن هستند.
پیشنهاد میکنیم که غذاهای خیابانی دبی را هم که نشاندهنده فرهنگ غذایی اصیل این منطقه است، امتحان کنید. حمص یکی از محبوبترین و ارزانترین غذاهای این شهر است. علاوه بر حمص میتوانید شاورما و هریس را هم امتحان کنید.
علاوه بر همه اینها، ما مقالهایی را آماده کردیم که لیستی از بهترین رستوران های دبی را معرفی کردیم که میتوانید مطالعه کنید و با رستورانهای مختلف آشنا شوید.
در دبی از کجا خرید کنیم؟
خرید، یکی از دغدغههای مسافران شهر دبی است. در بسیاری از مجتمعهای تجاری این شهر، فروشگاههایی از برندهای معتبر دنیا مانند کارتیه، لویی ویتان، بربری، دیور، دولچه گابانا، فندی و… را میتوانید پیدا کنید.
سالانه گردشگران بسیاری برای خرید لباس، عطر و جواهرات به دبی سفر میکنند. بهترین مکان برای گرفتن تخفیف، دبی مال است که در زیر برج خلیفه واقع شده و از برندهای مطرح بینالمللی فراوان میزبانی میکند. علاوه بر دبی مال، مجتمعهای تجاری زیر را هم در لیست بازدید و خرید خود قرار دهید:
- بازارچه طلای دبی در جاده Al Sabkha
- امارات مال در جاده شیخ زاید
- بورجومان در جاده خالد بن ولید
- سیتیسنتر دیره در الاتحاد
- مرکز خرید ابن بطوطه در جاده شیخ زاید
- مرکز خرید مرکاتو در جمیرا
- مارینا مال در جاده شیخ زاید
- وافی مال در جاده Oud Metha
- دراگون مارت در جاده شیخ زاید
پیشنهاد میکنیم بازارهای پرهیاهو در منطقه دیره (Deira) را هم برای بوییدن و امتحان ادویههای رنگارنگ و مشهور این منطقه انتخاب کنید و بهمنظور دیدار از جواهرات درخشنده به بازار طلای شهر سر بزنید. بهعلاوه دبی یک بازار عطر برای علاقهمندان آن است. به نظر نمیرسد که روشی جذابتر و استثناییتر از این برای خرید در دبی وجود داشته باشد.
بازار دبی، بازارچه پارچه، بازار طلا و بازارچه ادویه برای گردشگرانی پیشنهاد میشود که در سفرهایشان علاقهمند آشنایی با سنتهای مردم بومی شهر هستند و میخواهند از بافت سنتی دبی هم لذت ببرند. برای آشنایی بیشتر با مکانهای مناسب خرید، مقاله بهترین مراکز خرید دبی را بخوانید.
از دبی سوغاتی چی بخریم؟
اگرچه در دبی این شانس را دارید تا از بزرگترین برندهای روز دنیا خرید کنید اما بد نیست که یک یا دو یادگاری عربی هم بهعنوان سوغاتی سفر تهیه کنید. اگر میخواهید سوغاتی سنتی و کاملاً عربی بخرید، ادویه مخصوص پیشنهاد بدی نیست، حتی میتوانید عبای زنانه یا لباس عربی مردانه هم تهیه کنید؛ اما معمولاً به مسافران دبی پیشنهاد میشود یادگاریهایی مثل موارد زیر را بهعنوان سوغات دبی از بازار سنتی بخرند.
- انواع عودهای خوشبوی عربی
- طلا و جواهرات 24 عیار
- قهوه عربی و قهوهجوش سنتی
- عطرهای زنانه و مردانه عربی با رایحه تند و گرم
- قلیان عربی
- شکلاتهای تهیه شده از شیر شتر
- خنجر سنتی بهعنوان صنایع دستی
برای تهیه سوغاتی از دبی میتوانید مقاله مکانهای خرید سوغاتی دبی را مطالعه کنید تا راحتتر خرید کنید.
سفر به دبی، تجربهای فراموشنشدنی
تا اینجا بهصورت خلاصه و کلی با راهنمای سفر به دبی آشنا شدید و میدانید بهترین زمان سفر به دبی چه وقتی از سال است. برای اینکه سفر راحت و ریلکسی را تجربه کنید، پیشنهاد ما سفر ۵ تا ۷ روزه است تا با خیال راحت سری به تمام جاذبههای شهر زده و حسابی از تفریحات و امکانات دبی استفاده کنید.
اگر تجربهای از سفر به دبی زیبا و اقامت در هتلهایش دارید یا نکتهای مدنظرتان است که به آن اشاره نکردیم، خوشحال میشویم تا در قسمت نظرات با ما و خوانندگان فلایتیو به اشتراک بگذارید.