استانبول یکی از شهرهای موردعلاقه بسیاری از ایرانیان برای سفر، تفریح و تجربه یک تعطیلات فوقالعاده است. اگر میخواهید چنین سفری را تجربه کنید، یک قلم و کاغذ آماده کرده یا یک صفحه word باز کنید زیرا قرار است از صفر تا صد هزینه های سفر به استانبول زیبا را باهم بررسی کنیم. چنین سفری را میتوانید هم با دوستانتان تجربه کنید و هم با خانواده همراه شوید چون این شهر برای هر سلیقهای جاذبه دارد، از مراکز خرید مجلل با نمایندگی بهترین برندهای دنیا تا جاذبههای تاریخی با قدمت صدها سال، از طبیعت بینهایت زیبا، سرسبز و مسحورکننده تا چشمانداز بینظیر به دریا هنگام عروب خورشید را میتوانید در سفر به استانبول تجربه کنید. پس با ما در ادامه همراه شوید تا شما را در مدیریت هزینه های سفر به استانبول راهنمایی کنیم:
کلیاتی درباره هزینه سفر به استانبول
درباره هزینه سفر ترکیه و استانبول اول باید برای یک سری هزینه کلی آماده شوید، مثلاً اگر هنوز پاسپورت ندارید، سری به پلیس 10+ زده و درخواست پاسپورت بدهید که در مهر 1402 حدود 420 هزار تومان است و شامل هزینه عکس، فرایند صدور پاسپورت و پست میشود. تقریباً هم بین دو هفته تا یک ماه باید پاسپورتتان را درب منزل دریافت کنید. در فرودگاه هم باید عوارض خروج از کشور را بپردازید که به شرح زیر است:
- سفر اول 400 هزار تومان
- سفر دوم 600 هزار تومان
- سفر سوم 800 هزار تومان
هزینه بعدی برای خرید ارز است. شما میتوانید از تمامی صرافیهای داخل کشور لیر تهیه کرده و با خیال راحت عازم سفر شوید؛ اما اگر دلار بخرید و بعد دلارهایتان را در صرافیهای استانبول به لیر چنج کنید، بیشتر سود کردید. یادتان باشد که دلارهایتان را در فرودگاه و مراکز خرید چنج نکنید؛ چون کمیسیون بالایی دارد. صرافیهای نزدیک بازار بزرگ استانبول و میدان تکسیم کمترین کمیسیون را دارند و با تابلوی Doviz در معنای صرافی میتوانید آنها را پیدا کنید. دیگر هزینهها شامل موارد زیر است که در ادامه بهصورت کلی دربارهشان صحبت کردهایم.
- هزینه رفتوآمد در سطح شهر
- هزینه بلیت تهران به استانبول و استانبول به تهران
- هزینه محل اقامت مانند هتل یا اجاره خانه
- هزینه خوردوخوراک
- هزینه گشتوگذار و تفریحات
یادتان باشد که در تعطیلات نوروز، در فصل تابستان، تعطیلات کریسمس و سال نوی میلادی، هنگام برگزاری کنسرت خوانندگان مشهور و برگزاری فستیوالهای خاص مانند دو ماراتن استانبول و… هزینه هتل و بلیط به راحتی چند برابر میشود، پس برای کاهش هزینه کلی سفر میتوانید در بازههای زمانی غیر از این سفر کنید.
اصلیترین هزینه سفر به ترکیه، بلیت و هتل
اولین و راحتترین راه برای سفر به استانبول انتخاب تور است که معمولاً این تورها از 3 روز تا 7 روز است و شامل خدماتی مانند ترانسفر رفتوبرگشت به فرودگاه، هزینه رزرو هتل، همراهی تور لیدر و موارد مشابه میشود. اگر تسلط زیادی به زبان انگلیسی یا ترکی ندارید، نمیتوانید از اپلیکیشنهای جهتیابی استفاده کنید یا اگر سفرهای دستهجمعی دوست دارید و میخواهید با هموطنانتان گشتوگذار کنید، انتخاب خدمات تور پیشنهاد میشود. خرید تور استانبول سه هزینه اصلی یعنی هزینه بلیت رفتوبرگشت، هزینه هتل و هزینه ترانسفر فرودگاهی را پوشش میدهد؛ ولی برای تورهای درونشهری هزینه جدایی میگیرد. اگر هم نخواستید از خدمات تور استفاده کنید، از سایت فلایتیو و در قسمت بلیت پرواز خارجی میتوانید بلیت تهران استانبول را از ایرلاینهای مختلف مانند ماهان، ترکیش ایر، پگاسوس، ایران ایر، قشم ایر و آسمان تهیه کنید.
محبوبترین مناطق استانبول برای رزرو هتل در استانبول
در قسمت هتل خارجی سایت فلایتیو میتوانید هتلهای استانبول را به تفکیک ستاره، منطقه و قیمت بررسی کرده و هرکدام را که مناسب بودجه سفرتان بود، رزرو کنید منتها یادتان باشد که حتماً ووچر رزرو هتل را دانلود و پرینت گرفته و همراهتان داشته باشید تا کارهای پذیرش راحت انجام شود. خوشبختانه با وجود این حجم از گردشگر در استانبول تمامی هتلها پذیرش 24 ساعته دارند و از ساعت 2 عصر اتاق را تحویل میدهند. برای انتخاب محل هتل هم میتوانید نزدیک به جاذبههای گردشگری استانبول و مرکز شهر اقامت داشته باشید تا هزینه زیادی برای رفتوآمد در سطح شهر پرداخت نکنید. با این حساب پیشنهاد میکنیم، پیش از رزرو هتل برای روزهای سفرتان برنامهریزی کنید تا ببینید قصد اقامت در کدام منطقه را دارید. محبوبترین قسمتهای استانبول برای رزرو هتل به ترتیب این گزینهها هستند:
- میدان تکسیم و خیابان استقلال
- منطقه شیشلی و عثمان بی
- منطقه نیشانتاشی
- منطقه بومونتی
- محله تاریخی فاتح
- محله قدیمی آکسارای
هزینه های سفر به استانبول با ماشین شخصی
حالا به یک سؤال مهم میرسیم، آیا سفر با ماشین شخصی به استانبول مقرونبهصرفه است؟ در یک کلمه باید بگوییم خیر! زیرا علاوه بر مسیر طولانی شما باید این هزینهها را هم پرداخت کنید:
- هزینه کاپتاژ ماشین و دریافت پلاک
- هزینه بنزین به لیر ترکیه
- هزینه استهلاک خودرو
علاوه بر این موارد، خستگی رانندگی در جاده، معطل ماندن پشت مرز، صف طولانی رد شدن ماشین و چک کردن مدارک را هم باید تحمل کنید. اگر سفرتان به شهرهای شرق ترکیه مانند وان یا نهایتاً کاپادوکیا بود و میخواستید؛ مثلاً یک ماه تمام را گشتوگذار کنید، سفر با ماشین شخصی هم انتخاب بدی نبود؛ اما با توجه به بعد مسافت و قرار گرفتن استانبول در غرب ترکیه، مسیر طولانی از مرز ایران تا استانبول و هزینه بالای بنزین که در حال حاضر لیتری 80 لیر است، اصلاً! سفر با ماشین شخصی مقرونبهصرفه نیست. البته اگر هزینه برایتان مطرح نیست و صرفاً دنبال تجربههای جدید هستید، میتوانید با ماشین به ترکیه بروید و از آنجا مسیرتان را به سمت گرجستان یا دیگر کشورها ادامه دهید.
هزینه تفریح و گشتوگذار در استانبول
حالا که بلیت را گرفتید و هتل هم رزرو شده، بیایید سراغ هزینههای تفریح و گشتوگذار برویم که بخش مهمی از هزینه های سفر به استانبول را به خودش اختصاص میدهد. برای مدیریت هزینه در این قسمت باید یک دستهبندی کلی از تفریحات استانبول داشته باشیم که به صورت کلی شامل موارد زیر است:
- مراکز خرید و مجتمعهای تجاری
- موزههای تاریخی و هنری
- آثار و بناهای تاریخی
- کلابها و کنسرتهای کوچک
- کشتیهای تفریحی و تورهای درونشهری
برای خرید از مراکز تجاری که همه چیز به جیب خودتان بستگی دارد و میتوانید از برندهای مطرح جهانی تا برندهای ترک معمولی را در تمامی مراکز خرید استانبول پیدا کنید. برای گشتوگذار در جاذبههای تاریخی باید یادتان باشد که برخی از موزهها رایگان هستند و برخی دیگر هزینه بلیط ورودی دارند. مثلاً در منطقه تاریخی فاتح، ایاصوفیا، مسجد سلطان احمد، بازار استانبول، مسجد بایزید، مسجد رستم پاشا، مسجد سلیمانیه، آرامگاه سلطان سلیمان و خرم سلطان رایگان است؛ اما در همین محله فاتح برای کاخ توپکاپی باید 750 لیر و برای آبانبار تاریخی یرباتن 450 لیر هزینه ورودی بدهید.
معروفترین جاذبههای تاریخی استانبول
برخی از جاذبههای تاریخی مهم و مشهور استانبول که بلیط ورودی دارند، عبارتند از:
- برج گالاتا (650 لیر)
- کاخ دلماباغچه (650 لیر)
- کاخ ییلدیز (130 لیر)
- روملی حصار (100 لیر)
- قلعه 7 برج (100 لیر)
- موزه موزاییک قصر بزرگ (60 لیر)
- موزه مادام توسو استانبول (405 لیر)
شما میتوانید به سلیقه شخصی و بودجهای که در اختیار دارید، هر کدام از این جاذبهها را انتخاب کنید. درباره کنسرتهای کوچکی که در رستورانها برگزار میشود، این هزینه متغیر است و باید از قبل سایت مجموعه موردنظرتان را چک کرده و با پرداخت ورودی از خدماتشان استفاده کنید.
تورهای گشت درونشهری در استانبول
تورهای گشت درونشهری و تور کشتی هم که انتخابهایتان متنوع است. اگر با تور به استانبول سفر کردید، این قسمت از هزینه سفر به ترکیه بر عهده برگزارکننده تور و تور لیدر است؛ آنها میتوانند لیستی از تورهای مختلف را با قیمتهایشان به شما ارائه دهند تا بر اساس برنامهریزی سفرتان یکی را انتخاب کنید. محبوبترین تورهای ایرانی موارد زیر هستند که توسط کارگزاران مختلف و بر اساس مجوز رسمی وزارت گردشگری ترکیه و کاملاً قانونی برگزار میشوند؛ ولی هزینه ورودی را به دلار دریافت میکنند. تور لیدر و تمامی اعضای شرکتکننده در این تورهای گشت داخلشهری هم ایرانی هستند.
- تور کشتی شب
- تور یکروزه جزایر پرنس
- تور بازدید از آکواریوم استانبول
- تور گشت خارج شهری ساپانجا
- تورهای یکروزه 3 مرکز خرید معروف استانبول
- تور بازدید از اسکله ببک، اورتاکوی، پارک بیلربی و بام استانبول
هزینه رستوران و امتحان کردن غذاهای خوشمزه ترکی
بخش مهم دیگری از هزینه سفر به ترکیه و استانبول، هزینه خوردوخوراک است. اگر در هتل استانبول اقامت داشته باشید که روی رزرو اتاقتان، صبحانه حساب شده است. با این حال پیشنهاد میکنم صبحانه سنتی ترکی یا همان kahvelti را در یکی از صبحانهخوریهای بشیکتاش، گالاتاپورت، اورتاکوی و یا ساحل ببک امتحان کنید. از بحث صبحانه که بگذریم به وعده نهار، شام و دیگر هزینههای روزانه میرسیم که بر اساس آخرین تغییرات (سپتامبر 2023) این هزینهها را برایتان آوردهایم، البته در نظر داشته باشید که ترکیه هم مانند ایران دچار تورم شدیدی است و این هزینهها در آینده تغییر خواهد کرد. بخشی از هزینههای روزانه سفر استانبول به شرح زیر است:
- هر بطری آبمعدنی کوچک 7 لیر
- کباب، دونر، اسکندر کباب و … از 140 لیر به بالا
- همبرگر مکدونالد و برگر کینگ از 120 لیر به بالا
- انواع قهوه در کافهای معمولی از 60 لیر به بالا
- انواع قهوه در اسپرسو لب و استارباکس از 90 لیر به بالا
- باقلوا و کنافه معمولی از 240 لیر
- باقلوا و کنافه درجه یک از 450 لیر
- لوکوم هر کیلو 250 لیر
- هر پاکت سیگار از 40 تا 50 لیر
در ضمن یادتان باشد که هزینه خوردوخوراک، حتی یک بطری آب معدنی معمولی در مناطق توریستی از دیگر قسمتهای شهر گرانتر است و اگر نیاز به خرید کلی داشتید، بهتر است از سوپرمارکتهای خارج از مناطق توریستی خریدتان را انجام دهید.
خرید سوغاتی، بخش مهمی هزینه سفر ترکیه
درباره هزینه خرید در استانبول هیچ حدودی را نمیتوانیم مشخص کنیم، زیرا کاملا به بودجه خودتان برای خرید و سبک زندگیتان بستگی دارد. شما در هزینه های سفر به استانبول میتوانید بودجهای برای خرید از برندهای لوکس و معتبر داشته یا کلاً خرید را فراموش کنید، پس هیچ چهارچوب قیمتی برای این قسمت نداریم. البته ما کار را برایتان آسان کردیم و در ادامه برخی از بهترین مراکز خرید استانبول را آوردیم. در ضمن یادتان باشد که میتوانید هنگام خرید از فروشگاههای مختلف با نشان دادن پاسپورت درخواست tax free داشته و در فرودگاه با نشان دادن فیشهای خرید، بخشی از هزینۀ پرداخت شده را پس بگیرید. علاوه بر فروشگاههای اطراف خیابان استقلال که قیمت نسبتاً مناسبی هم دارند، برای خرید میتوانید سری به این مراکز هم بزنید و و حسابی خرید کنید.
- فروشگاهها و بوتیکهای لباس زنانه عثمان بی و نیشانتاشی
- مرکز خرید جواهر در منطقه شیشلی قسمت اروپایی
- مرکز خرید مجلل، لوکس و بسیار گرانقیمت عمار در قسمت آسیایی
- فروشگاههای گرانقیمت خیابان بغداد در قسمت آسیایی
- مرکز خرید ایستینه پارک استانبول در منطقه پینار قسمت اروپایی
- مرکز خرید کانیون استانبول در محله لونت قسمت اروپایی
- مال بزرگ استانبول در منطقه باشاک شهیر
- مرکز خرید بزرگ مارمارا پارک در منطقه چلبی محمت
- مرکز خرید لوکس و زیبای زرلو در بشیکتاش
- مرکز خرید فروم استانبول در منطقه بایرام پاشا
- مرکز خرید ونیزیا در محله کارادنیز
در تمامی این مراکز خرید از برندهای لوکس خارجی مانند کارتیه، ویکتوریا سیکرت، دولچه گابانا، ژیوانژی تا برندهای متوسطی مانند زارا و اچ اند ام نمایندگی دارند. در ضمن برندهای ترک مانند ماوی، دفاکتو، ال سی، کوتون و کولینز هم در تمامی مراکز خرید پیدا میشوند.
رفتوآمد در سطح شهر با قیمت مناسب
آخرین بخش از هزینه سفر به ترکیه و استانبول، بحث مهم رفتوآمد است. اگر دغدغه مالی خاصی ندارید و میتوانید چند صد لیر برای رفتوآمد بپردازید با خیال راحت از تاکسی و اوبر (تاکسی اینترنتی) استفاده کنید فقط یادتان باشد که حتماً مسیر را از گوگلمپ چک کنید؛ زیرا هزینه بر اساس تاکسیمتر حساب شده (هر یک کیلومتر 14 لیر) و ممکن است برخی از رانندهها سرتان را کلاه بگذراند.
برای کاهش هزینههای رفتوآمد از تمامی ایستگاههای مترو، اتوبوس و حتی اسکله کشتی عمومی میتوانید استانبول کارت خریده و برای مترو، اتوبوس، تراموا و کشتی استفاده کنید و به بیشتر نقاط شهر، جاذبهها و دیدنیها، فرودگاه جدید و فرودگاه صبیحا و حتی مراکز خرید دسترسی راحتی داشته باشید. هزینه هر مسیر مترو و تراموا برای هر شخص 15 لیر است و در صورت تغییر خط باید دوباره کارت بزنید.
هزینه کشتیهای شهرداری برای حملونقل عمومی شهر هم بر اساس مسافت مشخص میشود و در تمامی ایستگاهها تابلوی قیمت دارد. به این ترتیب شما از اسکله کاباتاش میتوانید به قسمت آسیایی یعنی اسلکه اسکودار و کادیکوی بروید. همچنین از کادیکوی و اسکودار میتوانید به بخش اروپایی یعنی سه اسکله کاباتاش، کاراکوی و اورتاکوی بازگردید. برای رفتن به جزیره بویوک آدا، اسکله بیکوز در قسمت آسیایی، اسکله بشیکتاش، ساحل ببک و دیگر اسکلهها هم میتوانید از کشتیهای عمومی استفاده کرده و هزینهاش را با استانبول کارت بپردازید. در ضمن از دو ایستگاه کاراکوی و امینونو میتوانید درخواست تور کشتی برای عبور از تنگه بسفر را هم داشته باشید که هزینه آن از 100 لیر به ازای هر نفر شروع میشود.
مدیریت آسان هزینه سفر ترکیه و استانبول
تا اینجا با جزئیات کامل درباره هزینه های سفر به استانبول زیبا و دیدنی صحبت کردیم. شما این سفر را میتوانید بسیار لوکس و خاص با اقامت در بهترین هتلهای 5 ستاره تجربه کرده یا سفری مقرونبهصرفه داشته باشید و با اقامت در هتلهای 3 ستاره، کمی هزینههای سفر را کاهش دهید. در هر صورت همه چیز به بودجه سفر و سبک زندگی خودتان بستگی دارد.
اگر تجربهای برای مدیریت بهتر هزینه سفر ترکیه دارید، خوشحال میشویم تا در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید، در ضمن اگر سؤالهای بیشتری هم برای سفر استانبول و دیگر هزینههای سفر دارید، به تمام پرسشهای شما در قسمت نظرات پاسخ خواهیم داد.