جیببری، گرانی نرخ تاکسی، دوستیهای ساختگی با گردشگران به بهانه رفتن به یک رستوران، کمکهای بشردوستانه صوری ازجمله شکایات گردشگران از تجربههای سفرهای خارجی هستند؛ بنابراین فلایتیو تصمیم گرفت تا به دنبال مشاهده نارضایتیهای متعدد گردشگران، به سراغ شگردهای کلاهبرداران خارجی رفته و تمامی آنها را برای شما تشریح کند. با ما همراه باشید تا از این حقهها در کشورهای گردش پذیر آگاه شوید.
(برای خرید بلیط اینترنتی هواپیما و رزرو هتل خارجی با کارت شتاب میتوانید از طریق سایت فلایتیو اقدام کنید.)
ایتالیا
مراقب باشید تا حواستان پرت نشود
بسیاری از شیادان در خیابانهای شلوغ شهرهای ایتالیا تلاش میکنند تا با پرت کردن حواس شما، وسایلتان را به سرقت ببرند. برخورد اتفاقی یک روزنامه به صورت شما یا استفاده از یک کودک، ازجمله شگردهای کلاهبرداران است. آنها در کمین توریستها نشسته و در وقت مناسب بهسرعت وارد عمل میشوند.
تبدیل کردن پول
همیشه افراد زیادی در ایستگاههای قطار یا فرودگاهها سعی میکنند تا از طریق چنج کردن پول، شما را فریب دهند. آنها معمولا پول بیشتری در قبال ارز کشور مقصد از شما طلب میکنند. در صورت امکان پول موردنیاز خود را در داخل کشور تبدیل کنید.
رانندگان تاکسی
کلاهبردارترین رانندههای تاکسی را میتوان در ایتالیا یافت. در صورت امکان از سایر وسایل حملونقل عمومی نظیر اتوبوس یا مترو استفاده کنید، اما در شرایط خاص حتما به برچسب روی تاکسیها دقت داشته باشید. به گفته شاکیان، رانندگان رمی یک مسیر ۲۰۰ متری را با چندین بار دور زدن در شهر چند کیلومتر کرده و درنهایت چند برابر کرایه واقعی از شما پول میگیرند. یکی از این افراد میگوید: «یکبار در رم سوار تاکسی شدم و پس از ۲۰ دقیقه به هتل رسیدم و ۲۰ یورو به راننده تاکسی پرداخت کردم. فردا صبح که از پنجره هتل به شهر نگاه کردم، متوجه شدم شب قبل درست در میدان مقابل هتل سوار تاکسی شده بودم!»
گلادیاتورهای حریص
بسیاری از گردشگران دوست دارند تا پس از بازدید از بنای تاریخی کلوسئوم، با افرادی که در این مکان لباس گلادیاتور به تن کردهاند عکس یادگاری بگیرند. مراقب این افراد باشید، زیرا ممکن است آنها پس از گرفتن عکس از شما پول زیادی طلب کنند. در صورت پرداخت نکردن پول هم ممکن است که یک نبرد واقعی گلادیاتوری بین شما و آنها دربگیرد.
غذا دادن به پرندگان
غذا دادن به کبوترها در ونیز ۵۰۰ یورو جریمه دارد؛ اما فردی در همان حوالی دانه برای کبوتر میفروشد. پلیس کاری با او ندارد، اما حتما به سراغ شما میآید. در صورت عدم پرداخت جریمه، دادگاهی برای شما تشکیل میشود که خرج وکیل و مترجم با شماست. انتخاب با شماست: پرداخت بیدردسر جریمه یا رفتن به دادگاه.
ترکیه؛ استانبول
میهمان شدن بهصرف یک نوشیدنی
به ناگهان فردی در خیابان با شما دوست شده و شما را به یک کافه بهصرف یک نوشیدنی دعوت میکند. نوشیدنی اول توسط او حساب میشود، سپس به شما میگوید که به کافه دیگری برویم. اینجا شما در دام او گرفتار شده و در کافه بعدی پس از صرف نوشیدنی، او را برای همیشه گم میکنید. حالا شما میمانید و یک صورتحساب چند صدیورویی تنها برای یک نوشیدنی. درست حدس زدید آن فرد با صاحب کافه همدست بوده است. سعی نکنید که درگیر شوید، چون هیچ شانسی برای پرداخت نکردن و فرار از دست آنها ندارید.
فرش، سکه و اجناس تقلبی
در بازار بزرگ استانبول در حال گشتوگذار هستید که فردی به شما نزدیک شده و مدعی میشود که میتواند شما را برای خریدن فرشهای اصیل راهنمایی کند. پس از خرید از فروشگاه موردنظر او، متوجه میشوید که جنس فرشها چینی بوده است.
دستگاه کارت خوان کار نمی کند
وقتیکه جنسی را از مغازههای این کشور تهیه میکنید با کشیدن کارت متوجه میشوید که دستگاه کار نمیکند. به این معنی که قرار است از کارت شما دو بار پول برداشت شود.
فرانسه؛ پاریس
دریافت نوشیدنی بدون سفارش
شما برای صرف یک نوشیدنی به کافهای در حوالی خیابان شانزهلیزه میروید که بهیکباره یک گارسون با یک نوشیدنی گرانقیمت سر میز شما ظاهر شده و بلافاصله در آن را باز میکند. اگر خیلی زرنگ باشید، میتوانید با سروصدا از دستشان فرار کنید. در غیر این صورت حتی با آمدن پلیس هم شما مقصر اعلام خواهید شد.
کمک برای خیریه
ناگهان چند دختربچه یا خانم با ظاهر موجه در جلوی شما ظاهر میشوند و با نشان دادن چند عکس و پوستر وانمود میکنند که به دنبال جمع کردن پول برای خیریه هستند. بهسرعت از محوطه دور شده و پشت سر خود را هم نگاه نکنید.
چین؛ شانگهای
چای به قیمت چند صد یورو
شما برای مراسم چایخوری سنتی به یک کافه در شانگهای دعوت میشوید. ۳ لیوان چای به قیمت ۲۰۰ یورو!
شرطبندی
کلاهبرداران معمولا شما را به یک بازی ساده در رستوران هتل دعوت میکنند. از نظر شما بازی کاملا ساده بوده و امکان برنده شدن در آن خیلی زیاد است؛ اما وقتیکه از سر میز بازی بلند میشوید، میفهمید که چند صد دلار پول را باختهاید.
کلینیکهای درمان گیاهی
بسیاری از کلینیکهای درمان گیاهی در شانگهای سعی میکنند تا با ارائه خدماتی نظیر ماساژ کف پا و فروش داروهای گیاهی شما را بهسوی خود جذب کنند. پس از این که اطمینان شما به آنها جلب شد، نقشه خود را عملی کرده و تمامی داروهای بیخاصیت خود را به قیمت گزاف به شما میفروشند.
راهبان قلابی
شما در این شهر و سایر شهرهای دیگر چین با راهبانی مواجه میشوید که به دنبال جمع کردن کمکهای خیریه هستند. باید بدانید که این افراد بههیچوجه راهب نبوده و قصد کلاهبرداری از شما را دارند.
لباس رسمی برای ورود به معبد مائو در میدان تیانمن
بسیاری از کلاهبرداران در اطراف معبد مائو به شما میگویند که لباستان برای رفتن به معبد بههیچوجه مناسب نیست. پس از جلب اطمینان شما، کفشها و لباسهای لازم به شما فروخته یا به عبارتی انداخته میشود.
یشم قلابی
در چین بسیاری از فروشندگان به شما جواهراتی از قبیل مروارید، ابریشم و یشم قلابی با قیمتهای گزاف میفروشند. در صورت عدم آشنایی با این اقلام، از خرید آنها خودداری کنند.
ایستگاه اتوبوس قلابی
در چین هر چیزی میتواند قلابی باشد. از رستوران و فروشگاههای اپل گرفته تا ایستگاه اتوبوس. برخی از رانندگان با استفاده از چند برچسب و اندکی خلاقیت یک ایستگاه قلابی اتوبوس در جایی میسازند که بههیچوجه اتوبوس از آنجا عبور نمیکند. بعد از گذشت مدتی، شمار توریستهایی که در این مکان برای اتوبوس جمع شدهاند افزایش مییابد. به همین خاطر توریستهای جدید هم باور میکنند که اینجا یک ایستگاه اتوبوس واقعی است. حالا وقت آن است که رانندگان تاکسی ظاهر شده و به توریستها بگویند که اتوبوس هر یک ساعت یکبار از اینجا عبور میکند. توریستهای خسته هم مجبور میشوند تا سوار تاکسی آنها شوند. رانندگان تاکسی چینی دستکمی از رانندگان تاکسی ایتالیایی ندارند.
منوی غذایی دوگانه
برخی از رستورانهای چین دارای دو منوی متفاوت هستند. یک منو برای قبل از سفارش غذا و دیگری برای موقع صورتحساب. معمولا منوی دومی دارای قیمتهای بالاتری بوده و مسافران چارهای جز پرداخت هزینههای گزاف را ندارند.
شانگهای مرکز کلاهبرداری از توریستها است. دلیل آن هم این است که بهندرت میتوان فردی را یافت که انگلیسی صحبت میکند؛ بنابراین توریستها با مشاهده چنین فردی بهسرعت با او دوست شده و سعی میکنند از او کمک بگیرند. این دوستی پایان خوشی ندارد.
جمهوری چک؛ پراگ
غذای ۴ یورویی به قیمت ۳۰ یورو
برای صرف غذا به رستورانی میروید که میدانید هر غذای آن ۴ یورو است، اما از شما ۳۰ یورو دریافت میشود. توریستی این داستان را اینگونه نقل میکند: «برای صرف غذا به این رستوران رفتم و در کنار غذا چند چیپس هم سفارش دادم. موقع پرداخت متوجه شدم که در صورتحساب نوشته شده ۳۰ یورو! اعتراض کردم و گفتم به پلیس زنگ میزنم. پلیس آمد و داستان را برایش تعریف کردم. متصدی رستوران منوی غذا را آورد که در زیر آن با خط بسیار ریز و به زبان چکی نوشته شده بود چندین یورو برای سرویس و تنقلات به صورتحساب اضافه میشود. پلیس تهدید کرد که یا پول را پرداخت کن و یا بازداشتگاه!»
بهمنظور جلوگیری از چنین کلاهبرداریهایی به رستورانهای زنجیرهای مراجعه کنید تا کمتر به دام بیفتید.
مراکش
آشپز هتل شما هستم
ممکن است در این کشور فردی نزد شما بیاید و بگوید: «من را نمیشناسی؟ من آشپز هتل شما هستم.» هدف او دوست شدن با شما و بردنتان به رستورانهای اطراف برای خالی کردن جیب شماست.
مصر
پول زور بده
به گفته دوستی، میتوان در مورد کلاهبرداریهای مصریها کتاب نوشت. آنها در ابتدا با زبان خوش، سپس با تهدید و درنهایت با خشونت از شما میخواهند که از آنها پاپیروس بخرید. در این کشور به هیچکس اعتماد نکنید.
گرجستان؛ تفلیس
عکس با حیوانات
در تفلیس و زیر مجسمه مادر، دو نفر با گذاشتن حیواناتی نظیر طوطی، طاووس و میمون بر روی شانه شما و گرفتن عکس، پول زیادی از شما طلب میکنند.
روسیه؛ سنت پترزبورگ
سفارش غذا با اقلام اضافه
شما در رستوران یک غذا سفارش میدهید، اما پیشخدمت در کنار غذا برای شما چند آبمعدنی هم میآورد که درب آنها از قبل باز شده است. شما آبمعدنیها را نمیخورید اما موقع دریافت صورتحساب متوجه میشوید که باید پول آنها را پرداخت کنید. وقتیکه اعتراض میکنید، به شما گفته میشود که درب آنها را باز کردهاید!
حتما دقت کنید که درب خوراکیها کاملا پلمپ باشند.
هلند؛ آمستردام
جیب بری
جیببری در خیابانهای آمستردام بهوفور اتفاق میافتد. همین مسئله باعث میشود که به شما اخطار دهیم در این شهر مراقب وسایل خود باشید.
ریختن نوشابه یا سس روی لباس
این هم یک حقه قدیمی برای پرت کردن حواس شما است. برای مثال در یک رستوران نشستهاید و ناگهان نوشابه توسط پیشخدمت به روی لباس شما میریزد. بهیکباره فردی غریبه در صحنه حاضر شده و سعی میکند تا لباس شما را تمیز کند. احتمال دزدیده شدن وسایل شما در این مواقع زیاد است.
اسپانیا
سنجاق گلدار
یک خانم مهربان به نزد شما آمده و پس از یک لبخند یک سنجاق گلدار را به لباس شما وصل میکند و یک یورو از شما میخواهد. از نظر شما این اتفاق خوبی است؛ اما وقتیکه کیف خود را بیرون میآورید، خطر دزدیده شدن پولهای شما زیاد است.
گیاه رز ماری
یک زن کولی در اسپانیا به شما گیاه رز ماری میدهد و تقاضای اندکی پول میکند. درست بهمانند حقه قبل، پس از درآوردن کیف پول، امکان قاپیدن کیف شما فراوان است.
جمع آوری امضا
چند نفر برای جمعآوری امضا به نفع کار خاصی نزد شما میآیند. شما مشغول امضا کردن برگهها هستید که دوستان آنها جیب شما را میزنند.
راننده تاکسیهای بدذات
راننده تاکسیها ممکن است در صورت آشنا نبودن شما با واحد پول یورو، سر شما را کلاه بگذارند؛ مثلا شما به آنها ۵۰ یورو میدهید، اما آنها ادعا میکنند که تنها ۵ یورو از شما دریافت کردهاند.
پلیسهای قلابی
فردی نزد شما میآید و آدرس میپرسد. بهسرعت دو پلیس قلابی به سراغ شما میآیند و میگویند که همین فرد متهم به پخش پولهای تقلبی در میان مردم است و از شما میخواهند تا پولهای شما را بررسی کنند. آنها بدون اینکه شما متوجه شوید، چند اسکناس شما را بهراحتی کش میروند.
گداهای تقلبی
دیگر بهتر است تا در این مورد صحبت نکنیم. شما بهتر از همه این داستان را میدانید. این حقهها تنها بخشی از کلاهبرداریهای متداول در کشورهای توریست پذیر بود. شاید بتوان با استفاده از چند قانون طلایی مانع از بروز این حوادث ناگوار در طی سفر شد.
- قانون طلایی اول: هیچوقت به راننده تاکسیها اعتماد نکنید؛ با آمدن تاکسیهای اینترنتی نظیر اوبر سعی کنید تا در دام رانندگان بدذات کشورهای مختلف نیفتید.
- قانون طلایی دوم: هر وقت فردی در سفر خارجی چیزی به شما داد و در قبال آن چیزی از شما طلب نکرد، حتما به او شک کنید.
- قانون طلایی سوم: قبل از سفر به هر شهر، نام آن شهر را در گوگل به همراه کلمه Scam جستوجو کنید تا با انواع کلاهبرداری از توریستها در آنجا آشنا شوید.
- قانون طلایی چهارم: نرمافزار Tripadvisor را در تلفن همراه خود نصب کنید تا قبل از ورود به هتلها یا هاستلها از نظرات مسافران قبلی نسبت به این اقامتگاهها مطلع شوید.
- قانون طلایی پنجم: در صورت گرفتار شدن در باند این کلاهبرداران، سعی کنید تا بدون درگیری مبلغ درخواستی آنها را پرداخت کنید. گاهی اوقات گردشگران توسط این افراد گروگان گرفته شدهاند.
- قانون طلایی ششم: درصورتیکه بهخوبی با زبان کشور مقصد آشنایی ندارید، بیجهت وارد مغازهها نشده و خود را به دام کلاهبرداران گرفتار نکنید.
- قانون طلایی هفتم: بیجهت به دنبال خرید اجناس چینی که در همه کشورهای جهان وجود دارند نروید و سعی کنید تا بیشتر وقت خود را صرف بازدید از مکانهای دیدنی شهرها کنید.
نکته اول: تمامی داستانها واقعی بوده و با کسب اجازه از اشخاص مالباخته در این مقاله ذکر شدهاند.
نکته دوم: گاهی اوقات ممکن است این مشابه این کلاهبرداریها در سایر کشورها نیز رخ دهد. پس با به خاطر سپردن دقیق این موارد، شانس کلاهبرداری از خودتان را به حداقل برسانید.
برای خرید بلیط چارتر و رزرو رایگان بلیط هواپیما به سایت فلایتیو مراجعه کنید.