ماه رمضان یکی از ماههای عزیز و معروف در دین اسلام و بین مردم ایران است. در این ماه مبارک عده زیادی از مردم اقدام به روزه گرفتن میکنند. به همین خاطر، آشنایی با احکام روزه در سفر و حد ترخص روزه برای مسافر، میتواند اطلاعات زیادی به افراد مسلمان سراسر دنیا ارائه کند. به همین منظور، ما تصمیم گرفتیم در ادامه شما را با حکم روزه مسافر و اطلاعاتی در رابطه با این موضوع بیشتر آشنا کنیم. اگر خواهان به دست آوردن اطلاعاتی در این باره هستید، قبل از خرید بلیط هواپیما و اقدام به سفر این مطلب را بخوانید.
آشنایی با احکام روزه مسافر
احکام فرد روزهدار بسیار متفاوت است. برخی از این احکام مرتبط به حکم فرد روزهدار قبل از افطار و برخی مرتبط به حکم روزه قبل از سفر و مسافرت است. در ادامه شما را با برخی از این احکام آشنا میکنیم.
مسافر روزهدار چه کسی است؟
در ابتدا بگذارید بیشتر با ویژگیهای فرد روزهداری که اصطلاحا مسافر هم محسوب میشود و باید نماز خود را شکسته بخواند، بیشتر آشنا شویم. از جمله این ویژگیها میتوان به فردی که خواهان سفر کردن در مسافتی کمتر از ۴۱ کیلومتر است، اشاره کرد. این فرد باید با قصد سپری کردن این مقصد راهی سفر شده باشد. مقصد و مبدا برایش مشخص بوده باشد و با حکم الهی و پس از صرف سحری راهی مقصد شده باشد. با قصد ترخص از مبدا حرکت کرده باشد و شغل او مرتبط به سفر و حرکت کردن (راننده، مهماندار، خلبان و ملبان) نباشد.
روزه پس از سپریکردن چند کیلومتر باطل است؟
حکم روزه مسافر درباره اینکه چند کیلومتر روزه باطل است، به دستیابی به اطلاعات مورد نیاز در رابطه با احکام روزه مسافر اشاره دارد. یکی از این اطلاعات مورد نیاز سپری کردن مسافتی مشخص است. هنگامی که فرد مسافر بیش از ۴۵ کیلومتر را با قصد بازگشت کمتر از ۱۰ روز به منزل سپری میکند، در نهایت روزه او باطل میشود. پس به عنوان یک فرد مسافر روزهدار حتما به مسافت و مدت زمانی که برای سفر خود در نظر گرفتهاید، توجه داشته باشید. اگر در ماه مبارک رمضان، قصد سفر به مشهد را دارید، پیشنهاد میکنیم حتما مقاله راهنمای کامل حرم امام رضا (ع) را مطالعه کنید.
احکام نماز مسافر چگونه است؟
اگر قصد سفر در ماه رمضان را دارید، باید این موضوع را در نظر داشته باشید که نماز مسافر با فردی که در شهر خودش نمازهایش را ادا میکند، متفاوت است. در سفر، نمازهای چهار رکعتی به صورت شکسته یعنی دو رکعتی خوانده میشود؛ اما در سایر نمازها تغییری ایجاد نمیشود. اگر فردی به هر دلیلی با هدف سفر، از وطن خودش خارج شود، اما سفر را به جا نیاورد، باید نمازهایش را به طور کامل به جا بیاورد.
مسافرت در ماه رمضان
برای سفر در ماه رمضان مانعی برای فردی که مسلمان است وجود ندارد؛ اما باید برای سفرش نیت 10 روزه داشته باشد و سفرش را از بعدازظهر روز اول شروع کند. روزه مسافر کمتر از 10 روز برای کسانی که کثیرالسفر هستند و زیاد به مسافرت میروند جایز بوده و بدون اشکال خواهد بود. اگر بنا به دلایلی کمتر از 10 روز به مبدا بازگردید روزههای شما قضا محسوب شده و باید کفاره آنها را پرداخت کنید. علاوه بر پرداخت کفاره باید قضای روزههایتان را هم به جا آورید. توصیه میشود، مسافر قبل از اذان ظهر در مقصد خود حاضر باشد. در غیر اینصورت، فرد روزهدار باید روزه خود را شکسته و سپس قضای آن را به جا آورد.
شرایط روزه مسافر قبل از ظهر
اگر فردی پيش از ظهر سفر کند، وقتی از حد ترخیص محل اقامتش رد شود، روزهاش باطل میشود و باید کفاره آن را به جا بیاورد؛ یعنی روزه مسافر تنها در شرایطی قابل قبول است که پیش از اذان ظهر سفرش را شروع نکرده باشد.
شرایط روزه مسافر بعد از اذان ظهر
در صورتی که مسافر بعد از اذان ظهر عازم مقصد مورد نظرش شود، اگر ظهر در جایی که نمازش کامل است، حضور نداشته باشد، روزهاش باطل است؛ اما در صورتی که فرد بعد از ظهر به مقصد برسد و مبطلات روزه را انجام نداده باشد، روزه او صحیح خواهد بود.
مبطلات روزه در سفر کدامند؟
تا زمانی روزه فرد روزهدار صحیح است که آداب شرعی سفر را رعایت کند و مبطلات روزه را انجام نداده باشد. از جمله مواردی که روزه در سفر را باطل میکنند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- خوردن و آشامیدن
- جماع
- استمناء
- دروغ بستن به خدا و پيامبر صلیالله و جانشينان پيامبر و معصومين عليهمالسلام
- رساندن غبار به حلق
- فرو بردن تمام سر در آب
- باقی ماندن بر جنابت و حيض و نفاس تا اذان صبح
- اماله کردن با چیزهاى روان
- قی کردن
کفاره فرد روزه دار چیست؟
از جمله احکام روزه مسافر، میتوان به کفاره مسافر اشاره کرد. اگر بنا به هر دلیلی این فرد نتواند روزه خود را در حین مسافرت به جای آورد باید کفاره روزه عمدی خود را پرداخت کند. اگر فرد روزهدار قبل از اذان ظهر به مبدا نرسیده باشد و علت این امر تاخیر او در آغاز سفر بوده باشد باید کفاره روزه خود را پرداخت کند.
اما اگر پس از اذان مغرب مبدا را ترک کرده اما بنا به دلایلی نتوانسته باشد قبل از اذان ظهر به مقصد برسد روزه او باطل اما ملزم به پرداخت کفاره نیست. کفاره عمدی فرد سالم برای هر یک روز روزه نگرفتن عمدی برابر با شصت روز یا دو ماه روزه است. البته، این فرد میتواند از طریق فراهم کردن غذای شصت یتیم نیز کفاره یک روز روزه خود را پرداخت کند.
آیا افرادی که شغل آنها مسافرت است، باید روزه خود را کامل بگیرند؟
براساس حکم روزه مسافر و سفر کردن باید گفت بله، روزه برای افرادی که شغلشان با سفر همراه است در ایام ماه مبارک رمضان واجب است. در غیر اینصورت، این افراد باید کفاره روزه خود را در اسرع وقت پرداخت کنند یا قضای روزههایشان را به جای آورند.
حد ترخص روزه و مسافت شرعی
احتمالا اصطلاح حد ترخص روزه یا مسافت شرعی به گوشتان خورده باشد. در ادامه شما را بیشتر با این دو اطلاح آشنا میکنیم. احتمالا برایتان این اتفاق رخ داده است که روزه باشید و مجبور به سفر شوید. در این حالت با دو اصطلاح حد ترخص روزه و مسافت شرعی مواجه میشوید.
حد ترخص روزه چیست؟
حد ترخص روزه به مسافتی کمتر از مسافت شرعی اطلاق میشود. در این مسافت فرد روزهدار باید روزه خود را باز کرده و نمازش را شکسته بخواند. در واقع، برخی از علمای شیعه حد ترخص را به جایی که صدای اذانی از آنجا به گوش نرسد و یا شهر یا روستایی در آن نزدیکیها دیده نشود، اطلاق میکنند. البته بد نیست بدانید امروزه شهرها گسترش یافته و در هر کیلومتر میتوان نمایی از شهر و روستا یا دیوارها و منازل را مشاهده کرد. یا به راحتی میتوان با استفاده از شبکههای مجازی یا تلویزیون سیار صدای اذان را شنید. این مسئله منجر شده بسیاری از علما نتوانند حد ترخص روزه را تعیین کنند. طبق گفته فقهای شیعه اگر بنا به دلایلی مسافر نتواند حد ترخص روزه را تعیین کند، و روزه خود را افطار نماید، باید کفاره روزه خود را پرداخت کرده و قضای آن را هم به جا آورد.
مسافت شرعی چیست؟
مسافت شرعی به مسیری حدودا ۴۱ تا ۴۵ کیلومتری اطلاق میشود. شما در این مسافت مسافر محسوب شده و مجبور هستید نماز خود را شکسته بخوانید. در ضمن، باید روزه خود را باز کنید. اگر مسافتی که برای سفر یا رفتوبرگشت طی میکنید کمتر یا بیشتر از این مقدار باشد، شما دیگر مسافر محسوب نمیشوید. پس باید نماز خود را کامل خوانده و روزهتان را به صورت کامل بگیرید.
چگونه سفر کنیم تا بتوانیم روزه بگیریم؟
برای اینکه روزههایتان را به موقع بگیرید و در ماه رمضان از فرصت عبادت بهرهمند شوید و نیازی به پرداخت کفاره روزه هم نداشته باشید، لازم است موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- سفرتان را در بعدازظهر شروع کنید.
- در مبدأ سفرتان بیشتر از ده روز اقامت داشته باشد.
- سفرتان را پیش از اذان ظهر تمام کنید و به مقصد برسید.
- روزه در سفر را نذر کرده باشید.
در آخر باید گفت مسافرت با قصد دستیابی به عمل خیری یا به حکم انجام وظیفه اشکالی ندارد. به همین خاطر، فرد روزهدار میتواند با رعایت موارد فوق به راحتی راهی سفر شود. حکم روزه مسافر با توجه به شرایط هر فرد متفاوت است. به همین علت، در صورتی که شرایط ویژهای دارید، میتوانید با افراد متخصص همچون علمای شیعه در این باره مشورت کنید. اگر در ماه مبارک رمضان قصد سفر داشتید میتوانید رزرو هتل خود را از سایت فلایتیو انجام دهید.
منظور از ۴۵ کیلومتر با احتساب رفت و برگشت حساب شده یعنی تا این حد بیشتر نباید و مجاز نیستیم حرکت کنیم و روزه باطل میشه
سلام دوست عزیز
ممنون از کامنت شما.
(هنگامی که فرد مسافر بیش از ۴۵ کیلومتر را با قصد بازگشت کمتر از ۱۰ روز به منزل سپری میکند، در نهایت روزه او باطل میشود.) یعنی اگر شما قصد سفر کردید و مسافت رفتن شما به مقصد ۴۵ کیلومتر باشد، باید ۱۰ روز در مقصد بمانید و سپس بازگردید تا روزه شما مورد قبول واقع گردد.
ببخشید اگر برای کار باشه و مجبور باشی جایی بمونی روزه ات درسته، مسافت از تهران تا شهریار باشه
ببخشید اگه تو سفر باشیم و روزه هم باشیم یعنی اون ۱۰ روز باید تو همون حد ترخص بمونیم یا موردی نداره گاهی بین اون ۱۰ روز بعد از اذان ظهر خارج بشیم و قبل از اذان ظهر روز بعد برگردیم به همون محلی که قصد اقامت داریم؟
سلام فرجی عزیز
ممنون از پیامتون.
اگه حد ترخص را رعایت کنید موردی نداره. اما برای راهنمایی بهتر میتونید به مرجع تقلید خودتون مراجعه کنید.
یه سوال دیگه اگه خانمی در سفر بود و قصد اقامت ۱۰ روز را داشت و اوایل سفر روزه باشد اما بعد از دو سه روز عادت ماهیانه شود حکم روزه های اون فرد چه می شود؟
سلام فرجی عزیز
ممنون از پیامی که گذاشتید، روزه شما موردی نداره و نظری در مورد عادت ماهیانه در این مدت ذکر نشده. بازهم مرجع تقلیدتون بهترین منبع براتون هستش.
سلام اگر خانم بخواهد ک خانه پدر یا خواهر یا برادر خود برود و از مسافت شرعی هم بیشتر باشد بازم باید ۱۰روز بماند
سلام سکینه عزیز
ممنون از پیام شما
اگر شخص به زادهگاه خودش برود برای روزه گرفتن منعی ندارد. مرجع تقلیدتون بهترین منبع براتون هستش.
با سلام اگه کسی ماه رمضان قصد ده روز ماندن در ان محل را کند ولی بک روز کمتر شود میتواند چون نیت ده روز رو کرده روزه بگیرد؟
سلام میری عزیز
ممنون از پیامتون
بله برای روزه گرفتن منعی وجود نداره، چون نیت کرده است.
سلام خسته نباشید …من برای دوره آموزشی مساحت 37 کیلومتر هر روز صبح ساعت هفت ونیم میرم و بعداز اذان ظهر برمیگردم آیا میتونم روزه بگیرم یانه؟
سلام دنیا عزیز
ممنونم از کامنتتون
در این مورد مرجع تقلیدتون میتونه بهتون کمک کنه.
سلام
اگه قبل از شروع رمضان… تعداد روز اقامت در ان شهر ک سفر کرده ایم از ده روز گذشته باشد.. و با شروع ماه رمضان نیاز ب ماند چند روز دیگر باشد مثلا ۳ روز
ان ۳ روز … روزه ما قبول است
منظورم اینه مراد از قصد ۱۰ روزه… قبل از شروع رمضان هم حساب و قابل قبول است.. یا فقط منظور زمان شروع ماه رمضان است؟
سلام دوست عزیز
نماز و روزههاتون قبول باشه.
خیر باید نیتتون برای ماه مبارک رمضان باشه.
سلام ببخشید من از شهریار به کرج میرم منزل عمم اونجاست مسیر همیشگیمه گاهی میمونم زیاد کم گاهی برای کاری کلاسی روزم باطل نیست؟
سلام حدیث عزیز
نماز و روزههاتون قبول باشه.
چون از حد ترخص خارج میشید باید بعد از اذان ظهر برید و قبل از افطار برگردید.
سلام اگر قصد داشته باشیم ۷ روز در جایی بمونیم ولی نیت ۱۰ روز کنیم روزه قبول نمیشه؟!
سلام دوست عزیز
نماز و روزههاتون قبول باشه.
خیر روزهتون قبول نیست.
سلام
اگر مسافری قصد ده روز نماید، آیا میتواند در محدوده حد ترخص که حدود بیست تا بیست و پنج کیلومتری شهر است رفت و آمد کند؟
سلام مجید عزیز
نماز و روزههاتون قبول باشه.
رفت و آمد در حد ترخص مشکلی ندارد.
با سلام من ساکن ترکیه هستم به مدت چهارده روز قرار است به ایران سفر کنم شهر من شهرکرد است که اقامت من در این چهارده روز شهر کرد خواهد بود ولی در این مدت دو الی سه بار به اصفهان که در فاصله صد کیلومتری شهر کرد است قرار است بروم برای بازدید از اقوام آیا میشود نیت ده روزه کنم برای اقامت در شهرکرد و دو سه بار بعد از اذان ظهر به اصفهان بروم و قبل از اذان ظهر روز بعدش خودمو به شهرکرد برسونم؟
سلام فاطمه عزیز
نماز و روزههاتون قبول باشه.
شهرکرد به عنوان وطن خودتون محصوب میشه و روزه در اونجا مشکلی نداره ولی در مورد اصفهان همانطور که خودتون فرموردید بعد از اذان تشریف ببرید و قبل از اذان روز بعدش برسید شهرتون روزهتون مورد قبول هستش. برای اطمینان بیشتر میتونید به مرجع تقلیدتون مراجعه کنید.
سلام من هر هفته مسافر تهران هستم برای کار میرم صبح میرم شب برمیگردم ۶۰۰ کیلومتر رفت و ۶۰۰ کیلومتر برگشت میتونم روزه بگیرم؟
سلام مجید عزیز
ممنون از پیامتون. محل کار به عنوان وطن محصوب میشه و روزهتون مشکلی نداره. برای اطمینان بیشتر میتونید به مرجع تقلید خودتون مراجعه کنید.
با سلام. اگر شخصی اصالتا برای شهری باشه و بخواد بره اونجا ولی کمتر از ۱۰ روز روزش باطله؟
سلام الهه عزیز
شهر شما به عنوان وطن شما حساب میشه و نیازی به نیت 10 روزه و 10 روز ماندن نیست.
سلام
من درمسیر بازگشت به شهرمون بودم که اذان شهرمون رو گفتن و 19 کیلومتر با شهر فاصله داشتم آیا روزه ام درسته؟
سلام عاطفه عزیز
نماز روزههاتون قبول درگاه حق باشه.
بهتره این سوال را از مرجع تقلید خودتون سوال بفرمایید.
سلام .من قم زندگی میکنم اما برای چند ساعت تهران کار دارم.میخام اذان صبح برم و قبل اذان ظهر برگردم .یعنی رفت و برگشت ام نهایتا ۴ الی ۵ ساعت میشه. میتونم روزه مو بگیرم؟
سلام مرضیه عزیز
خیر روزه شما صحیح نیست و باید بعد از اذان ظهر حرکت کنید.
سلام .خسته نباشید . لطفا جواب بدید
من قم زندگی میکنم.و برای کاری تهران میرم.یعنی بعد اذان صبح میخوام برم و قبل اذان ظهر برگردم. آیا میتونم روزه مو بگیرم یا خیر؟ حکمش چیست؟
سلام مرضیه عزیز
شما باید بعد از اذان ظهر حرکت کنید تا روزهتون صحیح باشد. اگر قصد دارید بعد از اذان صبح حرکت کنید روزهتون صحیح نیست.
برای اطلاع بیشتر به مرجع تقلید خودتون مراجعه کنید.
سلام وقت بخیر. اگه در ماه رمضان بخوایم ۱۰ روز بریم؟ سفر، و بخوایم روز رفت و برگشت هم روزه رو بگیریم، اگه بعد از اذان مغرب حرکت کنیم روزه صحیحه؟ و اینکه در طول روز فقط میتونیم بعد از اذان ظهر سفر رو آغاز کنیم؟
سلام فاطمه عزیز
نماز و روزهتون قبول باشه.
اگر بعد از اذان مغرب حرکت کنید باید قبل از اذان صبح به مقصد خودتون برسید تا روزهتون صحیح باشه. بله برای اینکه بتونید روزه اون روز را بگیرید، باید بعد از اذان ظهر سفر را آغاز کنید.
سلام من در شهری مسافرم و تا قبل از ظهر به وطنم بر میگردم، حکم روزه این روز چه طور هست؟ میتونم روزه بگیرم و تا قبل از ظهر در وطنم باشم؟؟
سلام فاطمه عزیز
نماز و روزهتون قبول باشه.
اگر قبل از اذان برسید روزهتون مورد قبول هستش.
من در تهران و رشت خانه دارم آیا شرایط روزه مسافر برای من صدق میکند ؟
سلام دارا عزیز
روزه شما در وطن خودتون که میشه شهر محل تولدتون صحیح است.
سلام
من بعد از اذان صبح به مقصد میرسم.و اینکه خونه پدرم در شهر دیگر می روم و سه روز اقامت دارم
ایا روزه ام درست است؟
سلام دوست عزیز
اگر به محل اقامت خودتون تشریف میبرید روزهتون صحیح هستش.
سلام، بعد از اذان صبح از محل سکونت دوم که روزه میگیرم حرکت می کنم به شهر محل تولدم و قبل از ظهر میرسم، روزه ام درست است یا نه؟
سلام علی عزیز
روزه شما در زادگاهتون مورد قبول هستش و مشکلی ندارد. برای اطلاع بیشتر میتونید به مرجع تقلیدتون مراجعه کنید.
باسلام. اگر من از صبح برم شهر دیگه و روزه خودمو بخورم ویساعت بعد ویا قبل اذان ظهر به شهرخودم برگردم حکمش چیست؟؟
سلام امیر عزیز
ممنون از پیامتون.
وقتی که شما روزه خود را باز کردید و دیگه روزهتون باطل میشه دیگه. بازهم برای اطلاع دقیق میتونید از مرجع تقلید خودتون سوال بفرمایید.
سلام،سال نو مبارک،من میخوام به خونه پدرشوهرم که در شهر دیگه هست سفر کنم، کمتر از ده روز ،روزه ی من باطل میشه؟
سلام شیدا عزیز
ممنونم از پیامتون. سال نو شما هم مبارک باشه و نماز روزههاتون قبول باشه.
اگه فاصله شهری که سفر میکنید بیشتر از حد ترخص باشه باید نیت 10 روزه را داشته باشید تا روزهتون مورد قبول باشه.
سلام وقت بخیر
من الان نمیدونم روزه بگیرم یا نه 😀
زادگاهم اینجا نیست که بهش سفر کردم
ولی اگر روزی بازنشست بشم
اینجا رو برای اقامت انتخاب میکنم
سلام ممنون
اگرفردی بیاد از شهری نیت ده روزهکند با چه شرایطی می تواند اطرافآن شهر را ببیند که روزه اش با طلنشود؟؟
مثلا محل زندگیخوزستانالان قصد ده روزهبه شهر مبارکه آمده وبرایبازدیداقوام به اصفهان سفر کند شرایط چگونه است ؟؟؟؟ممنونم
سلام دوست عزیز
نماز و روزههاتون قبول باشه.
باید از حد ترخص خارج نشوید تا روزهتون مورد قبول حق باشه.
سلام
اگر از عمد حد ترخيص را رد كنيم تا روزه خود را باز كنيم و بلافاصله برگرديم حكمش چيست؟
سلام الهام عزیز
قطعا روزه شما قابل قبول نیست. برای اطمینان بیشتر به مرجع تقلید خودتون مراجعه کنید.
سلام،نماز روزه هاتون قبول،ممنون از پاسخ گویی تون
برای دوشب در قم،به قصدزیارت،اینترنتی اسکان گرفتیم فاصله۸ساعته،برای دوشب هم همدان اسکان گرفتیم جمعا ۴شب و ۵روزشد.درضمن قبل ازرقتن،یک هفته مریضی جسمی و روحی داشتم وفشارم بالابودمجبورشدم روزه نگیرم،بخاطرهمین بیماریم تصمیم به مسافرت گرفتیم آقام هم به علت بیماری قلب روزه نمیگیره،آنجاحالم خیلی بهتربود.گفتم برسم شهرمون روزه میگیرم،امروزبه لطف خدا روزه گرفتم ولی بعداز افطاردوباره فشارو بیماری سراغم امد،حالا نمی دانم کفاره و …روزهام درمسافرت چیه?
مقلدامام بودم حالا مکارم شیرازی هستم.
سلام منتظر عزیز
ممنون از پیامتون و نماز روزههاتون قبول.
اگر فردی سالم (بیماری نداشته باشد که با روزه گرفتن به سلامتش آسیب برسد) باشد و به عمد روزه نگیرد: هر یک روز روزه نگرفتن عمدی برابر با شصت روز یا دو ماه روزه است. البته، این فرد میتواند از طریق فراهم کردن غذای شصت یتیم نیز کفاره یک روز روزه خود را پرداخت کند. برای اطمینان بیشتر میتوانید به مرجع تقلید خودتون مراجعه کنید.
سلام عید شما مبارک و نماز و روزه هاتون قبول درگاه حق انشالله
اگر کسی به زادگاهش برودکمتراز ده روز ایا روزه اش در انجا قبول است حتی اگه قصد بازگشتن به انجا برای زندگی کردن نداشته باشد؟
سوال دوم
اگر روز اخر ماه رمضان بعد از اذان ظهر به سفر برویم(زادگاه)ایا اون روز روزه ی ما درست است یا خیر؟
ممنون میشم پاسخ بدین
سلام سارینا عزیز
خیلی ممنونم از پیامتون.
عید شما هم مبارک باشه و روزه و نمازتون قبول باشه.
روزه گرفتن در زادگاه مشکلی نداره و نیازی به نیت ۱۰ روزه نیست چون زادگاه شما حکم وطنتون را داره.
موفق باشید.
با سلام
اگر به شهری بروم که زادگاهم نیست ولی اصالتا متعلق به اونجا هستم و پدر مادرم اهل اونجام روزه ام صحیحه؟؟
چرا سوال منو نزاشتین😔
سلام سارینا عزیز
خیلی ممنونم از پیامتون.
ببخشید که دیر به سوالت جواب دادیم.❤️❤️
سلام مسافتی که من از مقصد تامبدا میخام طی کنم ۶۱کیلومتر است در یک روز ، آیا روزهمن باطل است ؟
سلام نسرین عزیز
ممنون از پیامتون
روزه شما صحیح نیست.
فرزندانم هم میتونن در منزل پدرم که مسافت آن بیش از ۴۵ کیلومتراست روزه بگیرند؟
سلام من اهل کرمانشاه هستم ولی تهران زندگی میکنم برای سالگرد دخترم به کرمانشاه میروم درحالی که آنجا وطن من است ولی پنج روز آنجا میمانم آیا روزه من در سفر باطل است
سلام دوست عزیز
ممنون از پیامتون.
بله کرمانشاه وطن و زادگاه شماست و روزه گرفتن شما در زادگاهتون مشکلی نداره.
سلام، ببخشید ما اگه خانه مادر بزرگ رفتیم که بیشتر از 45 کیلومتر بود و ما قصد ده روزه کردیم ده روز که ماندیم بعد از ده روز هر زمانی که رفتیم اشکالی ندارد؟
سلام
اگر قصد سفر ۱۵ روزه به جايي و داشته باشیم
بعد از ده روز که نیت کردیم و کامل روزه گرفتیم
۵ روز باقی مونده رو هم میشه در ادامه همون ده روز گرفت؟ یا اینکه باید مجددا نیت ده روز کرد و روزه این ۵ روز باطله؟
سلام
به قصد ده روز به مسافرت رفتم
اگر بين اين ده روز چند ساعتي از شهر خارج بشم و دوباره برگردم روزه هاي اين ده روز باطل هستش؟
البته بعداز اذان ظهر رفتم
سلام ذاکر عزیز
ممنون از پیامتون
برای جواب سوالتون به مرجع تقلید خودتون مراجعه کنید لطفا.
سلام طاعاتتون قبول درگاه حق
خواستم بدونم من بجنورد زندگی میکنم اگه ۲۲ ماه رمضان بخوام برم قم و ۱۰ روز اونجا بمونم، باتوجه به اینکه یا ۸ روز از ماه رمضان اونجا هستم، درسته که بخوام نیت و قصد ۱۰ روز سفر کنم و اونجا بمونم؟؟
سلام مریم عزیز
ممنون از پیامتون
بله روزه شما صحیح است.
باسلام خدمت شما .طاعات و عبادات مقبول درگاه حق …امروز عصر میخوام برم رامهرمز و تا فردا شب بمونم راضی به رفتن نیستم ولی اصرار شوهرم هستش چون زادگاهش و احتمال زیاد در اینده در انجا سکونت کنیم .ایا روزه ی من باطله؟
سلام مینو عزیز
ممنون از پیام شما.
خیر روزه شما صحیح نیست.
با سلام و احترام فراوان
سال نو و رمضان بر شما مبارک
دانشجوی شهر مشهد هستم.پس از اذان ظهر با قطار از وطن خودم به سمت مشهد حرکت خواهم کرد و روز بعد پیش از اذان ظهر به مشهد خواهم رسید.آیا روزه من در روز اول سفر(با قطار)که نماز شکسته در مسیر خواهم خواند صحیح است؟ روزه روز دوم که به مشهد میرسم چطور؟
سلام نگین عزیز
ممنون از پیام شما
روزه روز اول شما صحیح است و روزه روز دوم خیر.
اگر فردی صب یعنی قبل از اذان ظهر حد ترخص را رد کرده و دوباره قبل از اذان ظهر به شهر خود برسد روزه اش باطل است یا خیر؟ برای مثال ساعت ۷ صب حرکت کرده باشد و ۱۱ظهر به خانه ی خودش برسد
خونه ی پدر مادره نامزده من تقریبا ۸۰ کیلومتر با ما فاصله داره و من تقریبا در هفته ۴ روز اونجا میرم و دائم در حال رفت و امد هستم
ایا روزه ی من باطل میشود؟
سلام.و عرضادب خدمت شما بزرگوار
بنده اهل شیراز هستم و میخام ۱هفته اخر ماه رمضان به مسافرت،یعنی شهر،زادگاه پدری و مادری،بروم،ولی در شیراز خودم متولد شدم،حالا ۱فته مانده به پایان ماه رمضان،میتونم نیت ۱۰روزه بگیرم و روزه ام درست هست یا خیر
منڟورم اینه که نیت کنم برا روزه و نمازم کامل باشه
میخام ۱۵روز در شهر دیگه باشم
سلام محمدرضا عزیز
ممنون از پیامتون
روزه شما صحیح است.
سلام ببخشید من اومدم روستای خودمون برای دو روز
روز دوم رو میشه روزه بگیرم؟
سلام دوست عزیز
ممنون از پیامتون. اگر روستای شما زادگاه و وطنتون محسوب میگردد روزه شما صحیح است.
سلام. من در یکی از شهرهای جنوب زندگی میکنم. زادگاه خودم و خانمم دو شهر در کنار هم و در دو استان مجاور هستش. فاصله محل زندگی ما زادگاه 500km هست.
برای عید دیدنی به آن دو شهر اومدیم. در مورد شهر زادگاه خودم که روزه من کامله؛ اما برای مدتی که در شهر مجاور هستم، روزه من صحیحه؟ حدود چهار روز میشه
سلام
من ساکن تهران هستم
برای ایام عید به شهرستان اراک همراه خانواده رفتیم
روزه گرفتم ، چون اونجا خانه داریم میگن قوبله
می خواستم ببینم قبوله
سلام وقت بخیر، اگر بعد اذان ظهر حرکت کنم روزه صحیح است ؟ یعنی میتونم بین راه افطار کنم ، انگار ساعت 2 ظهر راه میفتم و ساعت 10 شب به مقصد میرسم لطفا کامل راهنمایی کنید ممنون
سلام مهلا عزیز
ممنون از پیامتون
روزه شما صحیح است. برای اطلاع بیشتر به مرجع تقلید خودتون مراجعه کنید.
سلام ما باغی داریم خارج از شهر تقریبا35 کیلومتری شهر است یک روز در هفته حتما به باغ می رویم آیا نماز و روزه برم واجب است یا در حکم مسافره؟
سلام علی عزیز
برای جواب سوالتون به مرجع تقلید خودتون مراجعه کنید لطفا.
ممنون
سلام خسته نباشید
خانه پدر شوهرم تز حد ترخص خارجه و من ۱۰ روز نیت کردم بمونم و روزه بگیرم
ولی از این ده روز ۴ روز من بیمار شدم و دکتر رفتم و گفتن روزه نگیرم منم ۴روز نگرفتم
الان روزه هایی که قبلا گرفتم هم باطل شدن یا درسته؟؟
سلام از روستای ما تا شهر ۲۲کیلومتر راه هست
دروقت اذان ظهر من اونجا بودم ساعت ۱برگشتم روزه من
درست هست یا باطله
سلام دوست عزیز
ممنونم از پیامتون.
برای جواب سوالتون به مرجع تقلید خودتون مراجعه کنید.
سلام خسته نباشید، ببخشید من قصد سفر به شهری رو در تاریخی دارم که کلا ۳ روز به آخر ماه رمضان مانده، آیا میتونم قصد ۱۰ روزه کنم و اون سه روز آخر رو در مسافرت روزه بگیرم؟
سلام
من میخواستم یه سفری کنم که مسافتش بالای ۳۰۰ کیلومتری است ، و چند روزی اونجا بمونم( ۳ یا ۴ روزی) ، میتونم نیت ۱۰ روزه بکنم و روزه نمازم را کامل بگیرم ، یا چه کار یا نیتی بکنم که روزم نشکنه
با تشکر و سپاس
سلام کسی که بعد از ظهر از وطن خود خارج میشود میتواند روزه خود را باز کند ؟
سلام
نماز و روزه هایتان قبول
ما هر هفته به زادگاه پدر و مادرم میریم که بیرون حد ترخص شرعی هست
الان ما جز افراد کثیرالسفر میشیم؟
سلام وقت بخیر اگه کسی قصد مسافرت دارد به مسافت ۵۰کیبومتر و بداند قبلا از اذان ظهر به مقصد برسد میتواند روزه خود را در خانه خود قبل شروع مسافرت افطار کند ؟؟؟؟
سلام ببخشید محل کارمون از محل سکونت 53 کیلومتر هست
روزانه یا هرچند روز در هفته میرم ایا روزه ام صحیح هست
اگر بعد از اذان ظهر برگردم چطور دوباره صحیح هست
سلام من از تهران به یک روستا سفرکردم به قصد ۱۰ روزه برای بازدید از اقوام باید۱۰۰کیلومترطی کنم می توانم بعد از نماز ظهر حرکت کنم و قبل از نماز ظهر روز بعد به محل اقامتم برگردم.
سلام من از تهران به یک روستا سفرکردم به قصد ۱۰ روزه برای بازدید از اقوام باید۱۰۰کیلومترطی کنم می توانم بعد از نماز ظهر حرکت کنم و قبل از نماز ظهر روز بعد به محل اقامتم برگردم.روزه من چه حکمی داره
سلام من از شهر خودم تا دانشگاه ۲۸ کیلومتر طی میکنم اما قبل از غروب افتاب ب شهرم برگشتم ایا روزه من کامله ؟
سلام و عرض ادب
من به خاطر شغلم مجبور هستم برای تامین جنس از تهران برای مغازه مون هفته ای یکبار و گاهی دو هفته یک بار برای خرید به تهران برم و یک روز کامل از صبح که میرم اونجا خرید میکنم تا شب کارم تموم میشه و بعد به شهر خودم کرج برمیگردم . میخواستم بدونم من کسیرالسفر محسوب میشم ؟ آیا باید کفاره بدم و روزه ام در خطر هست ؟ چه موقع باید حرکت کنم قبل از اذان ظهر یا بعد از اذان ظهر ؟ چون اگر بعد از اذان ظهر باشه کلا به کارام نمیرسم و اصلا فایده ای نداره با توجه به اینکه شنیدم این موضوع فقط برای نیت ۱۰ روزه هست
لطفاً راهنماییم کنید حکم بنده چیه ؟
اگر کسی که دانشجو هست و مسافت رفت ۲۹ کیلو متر یا بیشتر باشد و در هفته چند بار رفت و امد دارد ( در زمان های متفاوت ) حکم روزه ای او چیست ؟؟
حکم نماز چیست ؟؟
و اینکه از شهر خارج نیست فقط فاصله مبدا تا مقصد ۲۹ کیلو متر هست
؟؟؟؟
سلام خسته نباشید من برای کار مجبورم به تبریز بروم مسافت 150کیلومتره و بعد اذان مغرب برمیگردم ایا روزم باطله