قصد سفر به استانبول را دارید؟ تعطیلات مختلفی وجود دارد که برای بازدید از استانبول مناسب است. آغاز فصل بهار و تعطیلات دوهفتهای ابتدای آن، بسیاری از ایرانیان را برای انجام سفرهای خارجی ترغیب میکند. یکی از برترین مقاصد گردشگری در تمام فصول مخصوصاً در نوروز شهر زیبای استانبول است.
باتوجهبه نوسانات ارز و همچنین کاهش ارزش پول ملی ترکیه (لیر) در برابر دلار باعث شده تا نگرانیهای جدیدی از بابت هزینه سفر استانبول به وجود بیاید. این مطلب با هدف نشاندادن هزینههای سفر ۱۴ روزه به استانبول نگارش شده و در آن تلاش کردهایم تا در راهنمای سفر به استانبول تمام هزینههای لازم برای سفر به این شهر جذاب را محاسبه کنیم. این ارقام باتوجهبه تجربههای مختلف مسافران در بازههای زمانی مختلف در سال ۱۴۰۱ جمعآوری شده است.
مبالغی که در این مطلب آمده شامل هزینههای اقامت، حملونقل و جابهجایی در شهر، وعدههای غذایی و بازدید از اماکن دیدنی به ۳ صورت سفر لوکس، سفر با هزینههای متوسط و سفر اقتصادی در بهمنماه ۱۴۰۱ خواهد بود. البته هزینههای مربوط خرید و سوغاتی در این مطلب آورده نشده است، اما بهترین پاساژها و مکانهای خرید استانبول را به شما معرفی خواهیم کرد. همچنین اگر اطلاعاتی در زمینه سرکنسولگری ایران در استانبول نیاز دارید هم از این لینک اقدام کنید.
قیمت و هزینه سفر به استانبول
قیمت بلیط هواپیما همیشه در صدر هزینه سفر استانبول قرار میگیرد. برای خرید بلیط هواپیما استانبول گزینههای مختلفی پیشروی شما قرار دارد. استفاده از کلاسهای مختلف پروازی و شرکتهای هواپیمایی قیمت بلیط را تحتتأثیر قرار داده و باعث افزایش یا کاهش آن میشوند.
- قیمت بلیط فرست کلاس رفتوبرگشت استانبول: به طور میانگین ۱۷ میلیون تومان
- قیمت بلیط اکونومی رفتوبرگشت استانبول: به طور میانگین ۶ میلیون تومان
هزینه اقامت در هتلهای استانبول
پس از خرید بلیط باید از بین هتل های استانبول یکی را انتخاب کنید. هتلهای بیشماری در کلاسها و درجههای مختلف در استانبول وجود دارند. این مهم ترین بخش از هزینه سفر استانبول است.
- لوکس: هزینه اقامت در هتلهای لوکس و ۵ ستاره استانبول بهازای هر شب برای دو نفر به همراه صبحانه حدود ۴.۵ میلیون تومان است.
- متوسط: با حدود ۳ میلیون تومان میتوانید یک هتل ۴ ستاره را برای یک شب در استانبول رزرو کنید.
- اقتصادی: اقامت در یک هتلهای ۳ ستاره استانبول اقتصادیترین انتخاب خواهد بود. اقامت در این هتلها بهازای هر شب برای دو نفر حدود ۱.۵ میلیون تومان هزینه خواهد داشت.
هزینه خورد و خوراک در استانبول
یکی از جاذبههای خوشمزه استانبول خوراکیها و غذاهای متنوع این شهر است. وجود انواع کبابها، غذاهای دریایی، فستفودها و غذاهای سنتی تجربه لذتبخشی را برای ذائقه شما در سفر به استانبول رقم خواهد زد.
- لوکس: برای صرف یک وعده غذا در رستورانهای لوکس استانبول باید حدود ۱ میلیون تومان از مبلغی را که برای هزینه سفر استانبول کنار گذاشتهاید، هزینه کنید.
- معمولی: بهازای هر یک نفر ۵۰۰ هزار تومان.
- اقتصادی: هزینه هر وعده غذایی در کمترین حالت به طور میانگین حدود ۳۰۰ هزار تومان است.
غذاهایی که باید در سفر به استانبول امتحان کرد
غذاهای ترکی حرف ندارند. نمیشود رفت ترکیه و از غذاهای رنگارنگ و طعمهای گوناگونش چشمپوشی کرد. نگاهی بیندازید به لیستی از محبوبترین غذاهای ترکی در استانبول:
- لاهماجون
- اسکندر کباب
- آدنا کباب
- انواع پیده
- دونر کباب
- شیش کباب
- بالیک اکمک
- ایچلی کوفته
- باقلوا
- کونوفه
- نوشیدنی ثعلب
- آیرین
- قهوهترک
هزینههای حملونقل شهری در استانبول
وقتی به فرودگاه استانبول رسیدید پیشنهاد میکنیم که از حمل و نقل عمومی استفاده کنید.
باتوجهبه امکانات حملونقل درونشهری استانبول گزینههای مختلفی پیشروی مسافران قرار دارد. استفاده از اتوبوسهای درونشهری، تاکسی، مترو، مارمارای، تراموا و اتوبوسهای هاواییست باعث میشود تا رفتوآمد در این شهر بزرگ بهآسانی صورت پذیرد. برای جابهجایی از فرودگاه به هتل و بالعکس دو گزینه تاکسی و اتوبوسهای هاواییست بهترین گزینههای موجود است.
- سفر از فرودگاه به هتل و بالعکس با تاکسی: به طور میانگین حدود ۶۰۰ هزار تومان
- جابهجایی از فرودگاه به هتل و بالعکس با هاواییست: به طور میانگین حدود ۷۰ هزار تومان
- حملونقل شهری با استفاده از تاکسی: به طور میانگین روزانه ۲۰۰ هزار تومان
- حمل شهری با استفاده از تراموا، مارمارای و مترو: به طور میانگین روزانه ۵۰ هزار تومان
ما در تیم فلایتیو پیشنهاد میدهیم برای صرفهجویی در هزینه سفر استانبول از سیستم حمل و نقل عمومی استفاده کنید و یک استانبول کارت تهیه کنید.
بهترین اماکن دیدنی استانبول
- کاخ توپکاپی: کاخ توپکاپی یادگاری از دوران امپراتوری عثمانی است. با بازدید از این کاخ میتوان به عظمت این امپراتوری و شیوه زندگی پادشاهان آن پی برد. قیمت بلیط ورودی این کاخ حدود ۷۰۰ هزار تومان است.
- تنگه بسفر: تنگه زیبای بسفر که دریای مرمره را به دریای سیاه متصل میکند یکی از زیباترین منظرههای طبیعی شهر استانبول است.
- محله سلطان احمد: این محله تاریخی شامل مساجد گوناگون و تاریخی و مهم مثل مسجد سلطان احمد، مسجد ایاصوفیه، مسجد سلیمانه، آرامگاه سلطان احمد اول، آرامگاه سلطان سلیمان و … است. دیدن این اماکن تاریخی و مهم دوره عثمانی رایگان بوده و هزینه ورودی ندارد.
- برج گالاتای: این برج تاریخی در انتهای خیابان استقلال قرار داشته و بازدید از آن رایگان است.
- موزههای مختلف: موزههای مختلفی در استانبول وجود دارند. موزه هنرهای معاصر، موزه مادام توسو، موزه معصومیت و … تنها گوشهای از موزههای استانبول است. بازدید از موزههای استانبول به طور میانگین حدود ۱۵۰ هزار تومان هزینه دارد.
- مراکز خرید متعدد
برای آشنایی با آب و هوای استانبول مقاله جامع فلایتیو را بررسی کنید.
برترین مراکز خرید استانبول
خرید یکی دیگر از تفریحاتی است که در استانبول رواج دارد. بسیاری بخش عمدهای از هزینه سفر استانبول را به خرید اجناس با کیفیت اختصاص میدهند. در ادامه ۱۴ مرکز خرید مهم این شهر را معرفی میکنیم.
- جواهر
- اوت لت کاله سنتر
- اولیویوم
- آکمرکز
- مال آف
- کاپیتول
- آکسارای
- وادی
- ایستینیه پارک
- توریوم
- سیتیز نیشان تاشی
- پالایوم
- اوت لت آسیا پارک
- اوت لت ویاپورت آسیا
سوغاتیهای استانبول
یکی از لذتبخشترین کارها در هنگام سفر استانبول میتواند خرید سوغات برای کسانی باشد که دوستشان داریم. شناختن مهمترین سوغات استانبول میتواند به شما کمک کند از میان انتخابهای فراوانی که دارید، خرید بهتری انجام دهید و خاطرهی خوشی برای خود و افرادی که دوستشان دارید، بسازید.
- چای سیاه ترکی (Turkish tea)
این چای در بسیاری از خانوادههای ترکیه برای مصرف روزانه و پذیرایی رایج است. چای ترکی را میتوان در اکثر خیابانها و فروشگاههای استانبول پیدا کرد. همچنین میتوانید آن را بهصورت عمده تهیه کنید و در کیسه یا بستههای کوچکتر برای افرادی که دوستشان دارید هدیه کنید.
- باسلوق ترکی (Turkish delight)
لوکوم ترکیهای یا باسلوق ترکی از نشاسته، شکر و انواغ مغزها و میوههای خشک درست میشود. به دلیل شیرینی بالا و مزههای متنوعش بسیار طرفدار دارد و در اندازهها و شکلهای مختلفی درست میشوند. بازار ادویه و شیرینی فروشیهای فاتح در استانبول، همچنین بازار بزرگ این شهر بهترین باسلوقها را دارند.
- چشم نظر یا بلاگردان (Blue Evil Eye)
از سوغات استانبول بلاگردان است! وسیلهای زینتی و معمولاً آبیرنگ به شکل یک چشم قطرهشکل که در ترکیه بهطور گسترده برای جلوگیری از چشم حسد یا همان چشمزخم استفاده میشود. در میان توریستها بسیار محبوب است و جنبهی تزئینی پیدا کرده است. اکثر مغازههای سوغاتیفروشی در این شهر چشمنظر عرضه میکنند و میتوانید در ابعاد مختلف آن را تهیه کنید.
- چراغهای شیشهای ترکی (Turkish Lamps)
چراغهایی از جنس شیشه و برنج هستند با رنگهای مختلف و الگوهای طراحی شرقی که با وجود سختبودن جابهجایی آنها به دلیل ظرافتشان، ارزش خریدن دارند. هر یک از این چراغها طراحی مختص به خود را دارند و وقتی آنها را جایی نصب میکنید، فضای جذابی در چشم بیننده ایجاد میکنید.
- حولههای ترکی (Turkish Towel)
پیشینه حوله ترکی یا فوات به قرن ۱۸ میلادی باز میگردد. این حولهها از پنبه با الیاف بلند تولید میشوند و جنسی تقریباً نازک دارند. آب را خیلی خوب جذب میکنند و برای خشککردن بدن مناسب اند. این حولههای سنتی نمونههای دستبافت و ماشینی دارند و در بازار بزرگ، فروشگاههای خیابان سلطان احمد و بعضی از حمامهای ترکی به فروش میرسند.
- قهوهجوش ترک (Turkish Coffee Pots)
بسیاری از ایرانیان با این قهوهجوشها آشنا هستند. از قدیم قهوه ترک بهعنوان یک نوشیدنی صبح و عصر در برخی خانوادههای ایرانی رایج بوده و قهوهجوش ترک، جزو اولین دمافزارها (دستگاههای دمکردن قهوه) در خاورمیانه به شمار میروند. معمولاً از جنس فلز مس هستند و دستهی بلند دارند. میتوانید در مغازههای بازار آراستا و بازار بزرگ تهیهاش کنید.
برنامه سفر ۱۴ روزه به استانبول
حالا که با هزینه سفر استانبول و مکانهای دیدنی این شهر زیبا آشنا شدیم بیایید یک برنامه روزانه برای سفر ۱۴ روزه خود به استانبول بچینیم.
روز اول سفر به استانبول
- کجا برویم: کاخ توپکاپی
- چه بخوریم: دونر کباب
- کجا خرید کنیم: بازار محلی امینونو شما را به دل زندگی سنتی در استانبول میبرد.
- از چه عکس بگیریم: محوطه کاخ توپکاپی زیباییهای بسیاری داشته و بهترین لوکیشن برای عکاسی از مناظر تاریخی است.
روز دوم
- کجا برویم: محوطه سلطان احمد
- چه بخوریم: اسکندر کباب
- کجا خرید کنیم: گرند بازار قدیمترین بازار در استانبول است.
- از چه عکس بگیریم: مسجد ایاصوفیه و نیمکتهای معروف روبروی آن بهترین لوکیشن عکاسی در این منطقه خواهد بود
روز سوم
- کجا برویم: میدان تقسیم
- چه بخوریم: آدنا کباب
- کجا خرید کنیم: فروشگاه جواهر تنوع بسیار زیادی از بهترین برندهای دنیا را در اختیار شما قرار میدهد.
- از چه عکس بگیریم: موزه مادام توسو با مجسمههای بسیار واقعی خود از اشخاص معروف دنیا شما را به ملاقات آنها میبرد.
روز چهارم
- کجا برویم: برج گالاتای
- چه بخوریم: ایچلی کوفته
- کجا خرید کنیم: خیابان استقلال با مغازههای بیشمار خود تجربه خرید خیابانی را برای شما به همراه خواهد داشت.
- از چه عکس بگیریم: برج گالاتای یکی از قدیمیترین آثار بهجایمانده از دوره عثمانی بهترین گزینه برای عکاسی خواهد بود.
روز پنجم
- کجا برویم: مسجد سلیمانیه
- چه بخوریم: پیده و لاهماجون
- کجا خرید کنیم: بازار اوت لت کاله سنتر با قیمتهای ارزان خود شما را برای خرید ترغیب میکند. با خرید از اوت لت کاله سنتر در هزینه سفر استانبول صرفهجویی کنید.
- از چه عکس بگیریم: بندرگاه امینونو و منظره بینظیر آن لوکیشن جذابی برای عکاسی خواهد بود.
روز ششم
- کجا برویم: منطقه آسیایی
- چه بخوریم: شیش کباب
- کجا خرید کنیم: مرکز خرید کاپیتول این امکان را به شما میدهد که اکثر برندهای مطرح دنیا را در یک مکان ببینید.
- از چه عکس بگیریم: کاملیکاهیل و منظره آنجا به شهر لوکیشن زیبایی برای عکاسی در ارتفاع است.
روز هفتم
- کجا برویم: تنگه بسفر
- چه بخوریم: بالیک اکمک
- کجا خرید کنیم: بازار بشیکتاش و قیمتهای بسیار خوب آن هر مسافری را برای خرید ترغیب میکند.
- از چه عکس بگیریم: دریای مرمره و رنگ آبی بینظیر آن دل در گردشگری را خواهد برد.
روز هشتم
- کجا برویم: موزه معصومیت
- چه بخوریم: برگر
- کجا خرید کنیم: بازار ادویه که به بازار مصریها نیز معروف است مشام شما را تحریک کرده و نظرتان را برای چشیدن طعمهای جدید جلب میکند.
- از چه عکس بگیریم: داخل بازار ادویه مناظر رنگارنگی را پیشروی شما قرار میدهد.
روز نهم
- کجا برویم: منطقه آسیایی
- چه بخوریم: کومپیر
- کجا خرید کنیم: فروشگاه اوت لت ویاپورت آسیا با قیمتهای بینظیر خود میتواند مقصد خوبی برای خرید باشد.
- از چه عکس بگیریم: محله کادیکوی با بافت قدیمی خود میتواند مناظر بینظیری را برای عکاسی به همراه داشته باشد.
روز دهم
- کجا برویم: محله آکسارای
- چه بخوریم: بورک
- کجا خرید کنیم: مرکز خرید آکسارای
- از چه عکس بگیریم: خیابانهای قدیمی و عین حال رنگارنگ آکسارای زیبایی دوچندانی به عکسها خواهد داد.
روز یازدهم
- کجا برویم: پلاژ گور پینار
- چه بخوریم: تانتونی
- کجا خرید کنیم: ایستینیه پارک گرانترین و لوکسترین مرکز خرید در استانبول است. دیدن این مرکز خرید میتواند تجربه متفاوتی از خرید را برای شما به ارمغان بیاورد.
- از چه عکس بگیریم: ساحل گور پینار در نزدیکی بازار ایستینیه پارک بهترین مکان برای عکاسی از غروب است.
روز دوازدهم
- کجا برویم: مسجد آبی
- چه بخوریم: میدیه دولما
- کجا خرید کنیم: خیابان بایزید با مغازههایی از برندهای معروف و غیرمعروف میتواند تجربه خریدی ارزان را به همراه داشته باشد. خرید از این مغازهها به شما در ذخیره هزینه سفر استانبول کمک میکند.
- از چه عکس بگیریم: دیوارهای مرزی قسطنطنیه شما را به یاد دیوار چین خواهد انداخت.
روز سیزدهم
- کجا برویم: پارک برفی توریوم
- چه بخوریم: دلمه
- کجا خرید کنیم: توریوم یکی از مدرنترین پاساژهای استانبول بوده و برندهای معتبری در این مرکز خرید شعبه دارند.
- از چه عکس بگیریم: میدان اورتاکوی در کنار دریا، یکی از بهترین و زیباترین مناطق شهر استانبول است.
روز چهاردهم
- کجا برویم: موزه سرامیک
- چه بخوریم: منمن
- کجا خرید کنیم: مرکز خرید وادی تجربه خرید در یکی از بزرگترین پاساژهای استانبول را برای شما به ارمغان میآورد.
- از چه عکس بگیریم: پارک وادی با مناظر سرسبز خود و درختهای آن میتواند لوکیشن مناسبی برای عکسهای شما در طبیعت باشد.
جمعبندی هزینه سفر به استانبول
باتوجهبه مطالب گفته شده هزینه سفر استانبول برای اقامت ۱۴ روزه دو نفر در سال ۱۴۰۱ به شرح زیر است:
- یک گشت و گذار لوکس: حدود ۱۵۰ میلیون تومان
- یک بازدید معمولی: حدود ۸۲ میلیون تومان
- سفر اقتصادی: حدود ۶۰ میلیون تومان
این مبالغ شامل هزینه اقامت در هتل، هزینه وعدههای غذایی، بازدید از اماکن تاریخی و مهم و رفتوآمد درونشهری در نظر گرفته شده است.