با شنیدن نام تبریز خیلی چیزها به ذهنمان میآید. از اتفاقات تاریخی مهم که سرنوشتمان را عوض کردند تا آدمهای مهم، قهرمانهای تاریخی، شعرها، خوراکیهای خوشمزه، بناهای زیبا و …
تبریز از مهمترین شهرهای ایران به لحاظ اقتصادی، فرهنگی و صنعتی است. علاوه بر این سالانه گردشگران زیادی از ایران و جهان بلیط هواپیما تبریز رزرو میکنند تا به این شهر زیبا سفر کنند. مهمترین سوال این گردشگران این است که چه کارهایی باید در تبریز انجام دهیم و چه جاهایی را باید ببینیم؟ در این مطلب به نکاتی اشاره میکنیم که شاید در سفر به تبریز به کار شما هم بیاید!
در بزرگترین بازار سرپوشیدهی جهان قدم بزنید
دیدن بازار تبریز از آن تجربههای ناب توریستی است که امکان ندارد در هیچ بازار دیگری تجربهاش کنید. این بازار بزرگترین بازار سرپوشیده جهان است و در فهرست میراث یونسکو به ثبت رسیده. اگر به تبریز سفر کرده باشید متوجه شدهاید که این بازار ستون فقرات شهر است. نه فقط به این معنا که اقتصاد شهر بدون آن زنده نیست. بلکه اگر به نقشهی شهر نگاه کنید بازار از مهمترین قسمت شهر که در شهرسازی ایرانی مسجد جامع است تا مرکز آن شبیه یک ستون فقرات ادامه دارد!
تقریبا هر چیزی که به ذهنتان برسد در بازار تبریز پیدا میشود. از خوراکی و پوشیدنی تا فرش و صنایع دستی. بنابراین اگر قصدتان از رفتن به بازار فقط خرید هم باشد، حتما دست خالی بر نمیگردید. اما به جز خرید صحبت کردن با مردم و فروشندهها را فراموش نکنید. بازارها بهترین موقعیت را برای شناخت جوامع محلی فراهم میکنند. حتما در میانههای بازار بعضی فروشندهها شما را به چای و شیرینی تبریزی دعوت میکنند. دعوتشان را رد نکنید. آن چای تازه دم تبریزی داخل استکانهای کمر باریک، طعمی فراموش نشدنی دارند.
کوفته تبریزی بخورید
رستورانهای زیادی در تبریز هستند که غذاهای تبریز مثل کوفته تبریزی را با کیفیت خوب ارائه میکنند برای پیدا کردن یکی از آنها نیازی به گشتن نیست. حتما در هر محلهای به خصوص در بافت قدیمی شهر و نزدیک بازار یکی پیدا خواهید کرد.
صبحانهی تبریزی امتحان کنید
یک روز صبح زود بیرون بزنید و در یکی از قهوه خانههای سنتی تبریز که تعدادشان در بازار بزرگ کم نیست صبحانه بخورید. تبریز به خاطر کوهستانهای اطرافش محصولات دامی خوب و با کیفیتی دارد. خامه، سرشیر و پنیر تبریزی که در تمام دنیا زبانزد است از بهترین صبحانههاییست که در تبریز میتوانید امتحان کنید.
اگر از آن طرفداران خوراکیهای شیرینید قیقاناخ تبریزی را هم در وعده صبحانه امتحان کنید. قیقاناخ نوعی خاگینهی شیرین است که با کمی گلاب و تزیینات گل محمدی سرو میشود.
پیشنهاد مجله فلایتیو:
به گچبریهای محراب مسجد جامع توجه کنید
مسجد جامع تبریز که به مسجد جمعه هم معروف است یکی از قدیمیترین بناهای شهر تبریز است. بازار بزرگ تبریز و تعدادی مدرسهی علمیه اطراف این مسجد و به مرکزیت آن شکل گرفته اند. مهمترین و بزرگترین بخش مسجد شبستان آن است. اطراف شبستان و همینطور محراب آن گچبریهای زیبا و هنرمندانهای دارد که چشم هر بازدید کنندهای را به خود خیره میکند.
به تنها روستای صخرهای زنده جهان سر بزنید
کندوان یکی از سه روستای صخرهای جهان است. دو روستای دیگر یکی کاپادوکیه ترکیه و دیگری داکوتای امریکاست. تفاوت کندوان با دو روستای دیگر در زنده بودن آن است. یعنی هنوز این روستا سکنه دارد و مردم یک زندگی کاملا امروزی را در دل کوه با تمام امکاناتی که در خانههای شهری وجود دارد، تجربه میکنند.
نام کندوان ممکن است شما را یاد کندوی عسل بیاندازد. اتفاقا در مورد وجه تسمیه آن اشتباه نکردهاید. از آنجا که خانه های روستا در داخل کوه مثل کندوی عسل کنار هم قرار گرفته اند این نام را به آن دادهاند. برای سر زدن به این روستای هشتصد ساله کافیست از ترمینال مسافربری تبریز یک اتوبوس سوار شوید.
در ائل گلی یا شاهگلی قدم بزنید
بنای اولیه شاه گلی را در دوران آققیونلوها ساختهاند. برخی آن را استخر شاه معنا کرده اند اما ترجمهی درستتر استخر یا حوض بزرگ است. این حوض بزرگ در گذشته برای آبیاری زمینها و تقسیم آب استفاده میشده اما از سال ۱۳۰۹ به صورت گردشگاه عمومی در آمد. امروزه تبریزیها و گردشگران این تفرجگاه زیبا را برای قدم زدن استفاده میکنند مخصوصا شبها که کوشک داخل استخر به خاطر نورپردازیهایش زیبایی دو چندان دارد.
همچنین مطالعه کنید: