جاذبه‌ های گردشگری منطقه جلفا

معمولا نام جلفا که می‌آید ذهن ما به سمت مرکز ایران و محله‌ای دیدنی در شهر اصفهان می‌رود. اما جلفای اصلی جای دیگری است که نام جلفای اصفهان نیز پس از مهاجرت مردم آن منطقه به اصفهان انتخاب شده؛ شهرستانی سرسبز و زیبا در حاشیه رود ارس و دامنه کوه باشکوه کیامکی در آذربایجان شرقی که ویژگی‌های طبیعی و تاریخی کم‌نظیری دارد. با ما همراه باشید تا اگر گذرتان به جلفا افتاد بدانید که از چه اماکنی می‌توانید بازدید کنید.

(رفتن به جلفا از طریق قطار یا پرواز تبریز ممکن است. برای خرید بلیط اینترنتی قطار یا خرید بلیط اینترنتی هواپیما به سایت فلایتیو مراجعه نمایید.)

جاذبه های گردشگری جلفا

آبشار آسیاب خرابه

معروفترین جاذبه دیدنی جلفا آبشار آسیاب خرابه یا به زبان ترکی خرابه دییرمان است که نام خود را از آسیاب آبی قدیمی که در گذشته از آن استفاده می‌شده و به مرور تن به ویرانی داده، وام گرفته است. این آبشار از کوه کیامکی سرچشمه می‌گیرد. سنگ‌های این آبشار به مرور زمان رسوب آب را جذب کرده و شکل عجیبی به خود گرفته‌اند. از سوی دیگر خزه‌ها و گیاهان دیگر چسبیده به دیواره آبشار سبزی و طراوت خاصی به آن بخشیده‌اند. اما آسیاب خرابه تنها یک آبشار نیست و اطراف آن آبشارهای کوچک و بزرگ فراوانی وجود دارند. خنکا و سایه‌سار آبشار و مناظر اطرافش سفر تابستانی دلپذیری را برای شما رقم خواهد زد.

کلیسای مریم مقدس

در کنار محل تلاقی دو رودخانه آق‌ چای و ارس کلیسای کوچک اما شکوهمندی سربرآورده که مریم مقدس نام دارد. این کلیسای قدیمی که در قرن 16 میلادی بنیان گذاشته شده، پس از رفتن اهالی این منطقه به اصفهان دیگر چندان حالت عبادتگاهی ندارد اما با این حال بنای سنگی در حاشیه ارس گردشگران را همواره به سوی خود جذب می‌کند.

کلیسای سنت استپانوس

این کلیسا یکی از مهم‌ترین کلیساهای ارامنه ایران است. سنت استپانوس در روستای دره شام در پانزده کیلومتری جلفا قرار دارد و به همین نام نیز خوانده می‌شود. این کلیسا در میراث جهانی یونسکو ثبت شده و نامش را نیز از استفان اولین شهید راه مسیحیت گرفته است. این کلیسای سنگی با نقش برجسته‌های چشم‌نوازش در میان دره‌ای سرسبز جلوه ویژه‌ای به طبیعت منطقه جلفا داده است.

امامزاده شعیب دوزال

این امامزاده با برج معروف دوزال از جاذبه‌های گردشگری آذربایجان شرقی است که در نزدیکی جلفا و رود ارس واقع شده است. قدمت این برج به دوره ایلخانی می‌رسد. نمای دوزال با کاشی‌های فیروزه‌ای تزیین شده است و هشت ضلع آجری بلند دارد. مقبره این امامزاده متعلق بع فرزند امام موسی کاظم(ع) است.

روستای اوشتبین

این روستای پلکانی به ماسوله آذربایجان شهره است و در کنار رود ارس و در میان کوه‌های کیامکی، قازان داغی و دوستشا قرار گرفته است. این روستای سرسبز و باستانی به ثبت ملی رسیده است و زبان تاتی هنوز در میان مردم آن‌جا رواج دارد. اوشتبین و معماری منحصر به فردش یکی از مناطق گردشگرپذیر در آذربایجان شرقی است.

پارک ملی کنتال

پارک ملی کنتال در در مرز ارمنستان قرار دارد. در این منطقه که پناهگاه گونه‌های مختلف جانوری چون پلنگ، قوچ و گربه وحشی است. اما علاوه بر حیوانات، طبیعت کم‌نظیر آن‌جا در فصل بهار لاله‌های رنگارنگ را در خود جای می‌دهد و چشم هر بیننده‌ای را به زیبایی خود جلب می‌کند.

دریاچه سدارس

این دریاچه در حقیقت بخشی از یک سد مشترک بین جمهوری آذربایجان و ایران است و در مرز این دو کشور واقع شده است. آبزیان مختلفی در این دریاچه زیست می‌کنند و یکی از منابع اصلی پرورش میگو به حساب می‌آید. دریاچه سدارس محل مناسبی برای ماهیگیری و همچنین پذیرای گردشگران زیادی برای گذران وقت و تفریح است.

(فلایتیو شما را برای اطلاع از قیمت بلیط قطار راهنمایی می‌کند.)

بلهتقریبا خیر

ارسال نظر

بخش های مورد نیاز با * علامت گذاری شده‌اند.

*