کندوان یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در 50 کیلومتری شهر تبریز در هستان سهند قرار دارد.
این روستا که به خاطر شکل خانه های آن معروف شده، جاذبه زیادی برای گردشگران ایرانی و خارجی دارد.
روستای کندوان که در اثر فعل و انفعالات آتشفشانی کوه سهند به وجود آمده، دارای خانه هایی به شکل کندوی عسل است که همچنان خانواده هایی در آن سکونت می کنند.
اما این خانه های کندو شکل چگونه شکل گرفته اند؟
به طور کلی، روستای کندوان در اثر فعل و انفعالات آتشفشانی کوه سهند و سایر کوه های آتشفشانی منطقه طی هزاران سال در یکی از خوش آب و هواترین مناطق استان به وجود آمده است.
با وقوع این آتشفشان ها، مواد مذاب و گدازه های حاصل از فعالیت کوه های آتشفشانی به بیرون پرتاب شده و در طول سال ها روی هم انباشته شده اند. همچنین این توده ها بر اثر عوامل طبیعی مانند باد و باران دچار تغییر شکل و تبدیل آنها به کران هایی شده است که امروزه در منطقه قرار دارند. هر چند کران های ناحیه ورودی روستا به دلیل عوامل جوی دچار آسیب شده اند، ولی کران های ناحیه شرقی و انتهایی روستا به دلیل وجود تپه های مرتفع نسبتا سالمتر باقی مانده اند.
این روستا که به خاطر معماری صخره ای و بافت خاص آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، محل زندگی 117 خانوده است که در توده های مخروطی و هرمی شکل صخره ها زندگی می کنند.
این خانه ها دارای اجزایی چون تنور، اتاق نشیمن، صندوق خانه و آشپزخانه هستند و قطر دیوارهای آن حدود 2 متر است.
علاوه بر این، روستای كندوان دارای مسجد، حمام و مدرسه است که كران مسجد يكی از بزرگترين كران های روستا را تشكيل داده است. به دلیل شكل مخروطی خاص، اغلب كران ها دارای طبقات مختلف هستند و از داخل با يكديگر ارتباط ندارند. كران ها عموما دو طبقه اند و ارتباط طبقات بالايی آنها با خارج، از طريق پلكان های بسيار زيبايی از بدنه خود كران ایجاد می شود.
اگر قصد دیدن روستای کندوان را دارید می توانید با خرید بلیط چارتر به تبریز سفر کنید و از آنجا با وسیله نقلیه به این روستای زیبا بروید. با خرید بلیط هواپیما ارزان می توانید در هزینه سفر خود صرفه جویی کنید.