هواپیمایی نفت ایران، قدیمی ترین شرکت هواپیمایی غیرنظامی در ایران است که حدود هشتاد و پنج سال پیش با نام خدمات هوایی نفت پا به عرصه فعالیت گذاشت. با فلایتیو همراه باشید.
این شرکت هواپیمایی از سال ۱۳۷۲ تا سال ۱۳۸۸با نام شرکت حمل و نقل هوایی ایران فعالیت می کرد اما از آذر ماه سال ۱۳۸۸به شرکت هواپیمایی نفت، تغییر نام داد.
شرکت هواپیمایی نفت (کارون) که دفتر مرکزی آن در شهر اهواز قرار دارد، هم به صورت باربری و هم مسافربری فعالیت می کند و علاوه بر پروازهای داخلی، چندین پرواز به کشورهای مجاور ایران نیز دارد.
اين شرکت ابتدا با هدف پشتیبانی از عملیات اکتشاف، استخراج و توسعه عملیاتی در مناطق نفت خیز جنوب فعالیت خود را آغاز کرد اما در ادامه برای رسیدن به اهداف ترسیم شده، فعالیت خود را در عرصه های دیگر گسترش داد.
شرکت هواپیمایی نفت، پس از دوران دفاع مقدس، بر اساس سیاست های تدوین شده، دوره های آموزشی مختلفی را در تمامی ابعاد (عمومی، تخصصی و فوق تخصصی) در داخل و خارج از کشور برگزار کرد تا با تربیت نیروی توانمند در زمینه های مهندسی، خلبانی، تعمیر و نگهداری، توانمندی خود را در سطح ملی افزایش دهد.
–
پیشنهاد مجله فلایتیو:
–
در حال حاضر بیشتر سهام شرکت هواپیمایی نفت ایران در اختیار شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی صنعت نفت است.
حادثه در شرکت هواپیمایی نفت
از آنجایی که ضریب امنیت در شرکت هواپیمایی نفت بسیار بالاست، این شرکت هواپیمایی تا کنون هیچ سانحه هوایی همراه با مسافر نداشته و بر اساس آمار جهانی ایمن ترین شرکت هواپیمایی خاورمیانه لقب گرفته است.
هواپیماهای شرکت هواپیمایی نفت، تاکنون تنها چند مرتبه با نقص فنی و فرود اضطراری مواجه شده اند.
مقاصد شرکت هواپیمایی نفت
شرکت هواپیمایی نفت علاوه بر پوشش مقصدهای داخلی اصفهان، اهواز، بندرعباس، بهرگان، بوشهر، تهران، جزیره خارک، جزیره کیش، دزفول، رشت، شیراز، قشم، لاوان، ماهشهر، مشهد، نوشهر و یزد، به دو مقصد خارجی ایروان و دبی نیز پرواز منظم دارد.
ناوگان
ناوگان شرکت هواپيمایی نفت از پنج فروند هواپیمای فوکر ۵۰ به نام های گاز (EP-GAS)، نفت (EP-OIL)، پتروشیمی (EP-PET)، نفت (EP-NFT)و خارك(EP-NFK) تشکیل شده است.
همچنین این شرکت هواپیمایی چهار فروند فوکر ۱۰۰به نام های مسجدسلیمان (EP-MIS)، شوش (EP-SUS)، اهواز (EP-AWZ) و اوپیک (EP-OPI) نیز دارد.
این شرکت با اخذ مدارک لازم برای انجام چک های سنگین هواپیمای فوکر ۱۰۰ از سازمان هواپیمایی کشور، با رعایت استانداردهای جهانی، از تاریخ آذر ماه سال ۹۱ چک سنگین هواپیمای فوکر ۱۰۰به ریجستری EP-AWZرا آغاز و آن را با موفقیت در اهواز به پایان رساند. بلافاصله پس از اتمام EP-AWZ، هواپیمایی نفت چک سنگین هواپیمای فوکر ۱۰۰این شرکت، به ریجستری EP-OPI را آغاز کرد.
حواشی
در شرکت هواپیمایی نفت ایران برنامه خرید چهارفروند هواپیمای ایرباس ای۳۲۰نهایی شده بود که با تغییر در مدیریت این شرکت و جدایی کاپیتان طالبزاده و مهندس شکرآبی لغو شد.
مدیرعامل جدید هواپیمایی نفت با لغو کردن خرید این هواپیماها، پروازهای این شرکت را به حداقل ممکن کاهش داد که این امر موجب نارضایتی کارکنان شرکت و انتصاب خلبان قاسمی به سمت مدیرعاملی هواپیمایی نفت ایران شد.
در نهایت، خلبان قاسمی پس از سه سال در تيرماه سال نود و پنج از سمت مديرعاملي بركنار و نورالله رضایی نياركي، رياست اسبق سازمان هواپيمایی كشوری به اين سمت منصوب شد.