یک طرف از شهر آلانیا به رشتهکوههای تورس و یک طرف دیگر از آن به دریای مدیترانه راه دارد، از یکسو به به فرودگاه قاضی پاشا و از سویی دیگر به آبشار ماناوگات نزدیک است! آدم مگر چه میخواهد. آلانیا طبیعت بِکر، تاریخ غنی، غذاهای خوشخوراک، بازارهای مقرون به صرفه و بازیهای جذاب را یکجا با هم دارد. این مقاله شما را متقاعد خواهد کرد که آلانیا را در صدر لیست گزینههای خود برای سفر کردن جا بدهید.
پیشنهاد فلایتیو: خرید بلیط هواپیما استانبول
جاهای دیدنی آلانیا
شهر آلانیا ، در کنار استانبول و آنتالیا، هر روز بیش از دیروز مورد استقبال گردشگران ایرانی قرار میگیرد و رفته رفته به یکی از قطبهای گردشگری ترکیه بدل میشود. یکی از باعث و بانیهای جذب توریست در آلانیا جاذبههای گوناگون گردشگری است که همه یکجا دور هم جمع شدهاند؛ از بازیهای تفریحی تا جاذبههای طبیعی و میراث تاریخی.
جاهای تفریحی
آب و هوای مدیترانهای شهر آلانیا جان میدهد برای سفر و ورزشهای آبی. آلانیا پر است از پارکهای آبی جذاب، سایتها غواصی و پارکهای دلفین و شیر دریایی. در ادامه چندتایی از این تفریحات را معرفی کردهایم:
آلانیا آکواپارک
آکواپارک یکی از بزرگترین پارک آبیهایی است که تا به عمرتان دیدهاید! امکانات آکواپارک درخشان است و 15 سُرسُره دارد. اول کمی بروید توی آب، از سرسرهها بالا بروید و آدرنالین سقوط را تجربه کنید. بعد یک بشقاب غذا بگیرید و روی صندلیهای آفتابگیر آکواپارک جلوی آب لم بدهید. مگر آدم دیگر از دنیا چه میخواهد؟!
غواصی
فرقی نمیکند کجا باشید؛ غواصی همیشه فوقالعاده است! در آلانیا هم فرصت دارید دل به قلب آب بزنید و صخرهها و مرجانها و گونههای گوناگون موجودات دریایی را از نزدیک کشف کنید. اگر خواستید در شهر آلانیا غواصی را تجربه کنید، تابستان برای رفتن به این جزیرهی کهن انتخاب فرصت کمنظیری است.
پارک دلفین سیلانیا
پارک دلفین سیلانیا فوقالعاده است! آنها که دلشان غنج میرود برای شنا کردن با موجودات دریایی، میتوانند بلیط بخرند، لباس بِکَنند و بروند توی آب و با دلفینها و شیرهای دریایی همراه و همبازی شوند.
میراث تاریخی
شهر آلانیا قرنها قدمت دارد؛ ابتدا به آن کوارسیسوم میگفتند و بعد نامش را گذاشتند کوراکاسا تا امروز که آلانیا صدایش میزنند. از زیست چندصدسالهی تمدن آلانیا میراث گرانقیمتی به جا مانده است که امروزه از گردشگران بسیاری پذیرایی میکنند.
برج سرخ
چه کسی باورش میشود این برج هشت ضلعی با آن آجرهای سرخ متعلق به قرن 13 میلادی باشد. معمار برج سرخ در آلانیا ابوعلی ریها و هدف از ساخت بنا محافظت از کشتیسازها بود. بخش قابل توجهی از این بنا در دوران سلجوقیان روم ساخته و پرداخته شد. برج سرخ 13 متر ارتفاع دارد.
قلعه شهر آلانیا
قلعه آلانیا یکی دیگر از شاهکارهای قرون وسطایی سلجوقیان رومی در قرن 13 میلادی است. این قعله بازماندهی شهری است که کیقباد اول در حمله به آلانیا آن را نابود کرد. این قلعه در دوران عثمانی کارکردی نظامی داشت و امروزه کارکردی تزیینی- تاریخی دارد.
موزهی باستانشناسی
این موزه پر از اشیای به جا مانده از شهر آلانیا کهن است. بخشهای گوناگون با موضوعاتی نظیر کشتی و دریانوری و ورزش، هرکول و اسطورهشناسی، سکهشناسی و تجارت، بهداشت و عتیقهجات تمدن آلانیا از یکدیگر تفکیک شدهاند.
موزه و خانه آتاتورک
هر چه از آتاتورک میخواهید ببینید و بدانید، در موزه و خانه آتاتورک در آلانیا پیدا میکنید: روزنامهها و عکسها و تمبرها و اسکناسهای مربوط به آتاتورک. همچنین اتاق استراحت و پذیرایی و آشپزخانهای که روزی روزگاری آتاتورک در هوایشان نفس میکشید. میتوانید وسایل شخصی آتاتورک را از نزدیک تماشا کنید و با یکی از تاثیرگذارترین شخصیتهای تاریخ آشنا شوید. این خانه سه طبقه دارد که هر سه از چوب و سنگ ساخته شدهاند. در این خانه از سال 1980 میلادی به روی بازدیدکنندگان و گردشگران باز است.
جاذبههای طبیعی
طبیعت شهر آلانیا به واسطهی موقعیت جغرافیایی آن در نزدیکی مدیترانه منحصر به فرد است. از جمله جذابیتهای طبیعی آلانیا داملاتاش، ساحل کلئوپاترا و رودخانهی دیمجای است. در ادامه از این جاذبهها بیشتر خواهید خواند.
غار داملاتاش
روزی روزگاری، شاید در سال 1948 میلادی، کسی جایی حوالی غرب جزیره یک مشت دینامیت گذاشت، یک سنگ عظیم ترکید و غار داملاتاش کشف شد. این غار مرطوب است و دمای آن در سراسر سال ثابت میماند که این خود از جمله شگفتیهای غار به شمار میرود. رطوبت و دیاکسید کربن حاکم بر این غار خاصیتی درمانی برای بیماران تنفسی دارد.
ساحل کلئوپاترا
رو به روی غار داملاتاش ساحل کلئوپاترا قرار دارد. ساحل کلئوپاترا به شنهای طلایی و آب زلالش معروف است. در طول سال حدود 2 میلیون نفر گردشگر از این ساحل دیدن میکنند اما بهترین زمان سال برای رفتن به ساحل کلئوپاترا تابستان است. اگر تا ساحل کلئوپاترا رفتید حتما تنی به آب بزنید و از خُنکی آن لذت ببرید.
ساحل اینکهکوم
برای چادر زن و اقامت کردن کنار دریا، هیچجا مثل اینکهکوم نیست. شنهای نرم و فاصله 5 متریاش تا دریا آنجا را به مکانی منحصر به فرد برای پیکنیک و بازی بچهها بدل کرده است. ساحل اینکهکوم از پنجره هتلهای بسیار زیاد و با کیفیتی که در اطرافش وجود دارند، چشماندازی بیبدیل به چشم گردشگران میبخشد.
آبشار دیمجای
از سمت قونیه به سوی دریای مدیترانه که بروید رودخانهی دیمجای را تا 200 کیلومتر پس از قونیه خواهید دید. این رود آبشاری به همین نام دارد که از جمله جاهای دیدنی آلانیا به شمار میرود. وقتی به نزدیکی رود دیمجای میروید و یا زیر آبشارش قرار میگیرید، انگار بِکری طبیعت را لمس میکنید.
رودخانه دیمجای در شهر آلانیا
خیلیها، از جمله خودِ آلانیاییها، برای تعطیلات رودخانه دمیجای را انتخاب میکنند؛ هم هوای خوبی دارد و هم رستورانهای جذاب! اگر خواستید بروید کنار رودخانه، 8 کیلومتر از آلانیا دور شوید و به طرف کوه بروید. بروید بنشینید توی آلاچیق، غذا میل کنید و از منظرهی زیبای رودخانه لذت ببرید.
در شهر آلانیا غذا چی بخوریم؟
یکی از لذتهای سفر امتحان کردن غذاهای شهر مقصد است. صرف غذاهای بومی تصویر دقیقی راجع به فرهنگ یک شهر و یا کشور پیشرویمان میگذارد. اگر چه غذاهای شهر آلانیا بیشتر از آنکه فرهنگ جزیره را به نمایش بکشند، نمایشگر فرهنگی ترکی هستند اما میل کردن غذاهایی مثل دولما و کباب ترکی در آلانیا فرصتی است که دیگر به این راحتیها نصیبتان نمیشود.
یالانجی دلوما
دولما همان دلمهی خودمان است که برگهای درخت مُو درست میشود. یالانجی دولما را از برنج و گوشت چرخ کرده و برگ مو و انواع ادویهجات درست میکنند. یالانجی دولما گاه در سینی میانوعده و گاه به عنوان یک غذای کامل سرو میشود.
کباب
اگر میخواهید از ذائقهی ترکها، به خصوص مردمان شهر آلانیا ، سر در بیاورید، حتما کِبابهای گوناگون ترکی را میل کنید. این کِبابها را در هیچجای دیگر به جز ترکیه نمیتوانید پیدا کنید.
بورک
بورک یکی دیگر از پیراشکیها و فینگرفودهای ترکی است و جان میدهد برای میل کردن در میانوعده. توی بورک را معمولا پر میکنند از بوقلمون، گوشت چرخکرده، فلفل، هویچ و سوسیس. اگر به شهر آلانیا و یا هر جای دیگری از ترکیه رفتید، بورک را امتحان کنید.
پوآچا
پوآچا با پنیر فتا خیلی میچسبد! بسیاری از ترکها، از جمله مردمان شهر آلانیا ، آن را با تخم مرغ و روغن و ماست درست میکنند. پوآچا یکجور پیراشکی است و توش را از هر چیزی از جمله گوشت چرخکرده و یا سوسیس و فلفل دلمهای پر میکنند.
شهر آلانیا کجاست ؟
شهر آلانیا در 13 کیلومتری آنتالیا در جنوب ترکیه قرار دارد. در شمال آلانیا رشته کوه تورس، در جنوب دریای مدیترانه و در غرب آن آبشار ماناوگات هست. این ویژگی جغرافیایی کمنظیر از آلانیا را برای امپراتوریهای گوناگون یک دژ محکم ساخته و به آن یک موقعیت استراتژیک بخشیده بود. آلانیا بیش از 100 هزار نفر جمعیت و سبقهای کهن دارد.
آب و هوا
خورشید آلانیا همیشه سر پا است و در تمام روزهای سال بر سطح شهر میتابد. همین موجب شده است که آلانیا را به روزهای آفتابیاش بشناسند. دمای آلانیا در زمستانیترین روزهایش 16 درجه و در گرمترین روز 32 درجه است. به همین خاطر در یک ارزیابی کلی میتوان نتیجه گرفت آلانیا آب و هوایی معتدل و مدیترانهای دارد.
بهترین زمان برای رفتن به شهر آلانیا
اگر آب و هوا را برای سفر به عنوان یک معیار اساسی در اولویت میگذارید، بهترین زمان برای سفر به شهر آلانیا زمستان است؛ وقتی هوا معتدل است و خورشید مانند همیشه سوزان نیست. با وجود این گردشگرانی که به شهر آلانیا میروند، دلشان میخواهد تا میتوانند با ورزشهای آبی و تفریحات تابستانی خوش بگذرانند. در نتیجه برای رفتن به آلانیا، بهار و تابستان را انتخاب میکنند.
پیشنهاد فلایتیو: رزرو هتل آلانیا
راههای دسترسی
خوشبختانه از ایران به آلانیا پرواز مستقیم وجود دارد. با وجود این، گردشگران شهر آلانیا را اغلب به عنوان مقصد دوم انتخاب میکنند. به این طریق که از تهران به استانبول میروند و چند روزی میمانند و بعد سه یا چهار روز آخر سفر را به گشت و گذار در آلانیا اختصاص میدهند؛ حالا یا با پرواز میروند و یا با اتوبوس. به همین ترتیب بسیاری ترجیح میدهند بروند آنتالیا و بعد به صورت زمینی سری به آلانیا بزنند. در هر صورت سفر به این شهر، آن هم حالا که مهاجرت ایرانی ها به آلانیا ، رو به افزایش است یک فرصت درخشان به حساب میآید.