در چند سال اخیر عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳ به یکی از موضوعات داغ سفرهای خارجی تبدیل شده است و مسافرانی که از کشور خارج میشوند باید آن را پرداخت کنند و بدون این مدرک دستتان به جایی بند نیست. بنابراین حالا که باید برای هزینههای سفر خود این مورد را هم در نظر بگیرد، بهتر است اطلاعات جامعهای درباره هزینه و نحوه پرداخت آن کسب کنید. آیا عوارض خروج از کشور برای ترکیه با عوارض خروج برای عراق فرق میکند؟ مبلغ عوارض چند است و روشهای پرداخت خروجی کشور چیست؟ پیشنهاد میکنیم زمانی که بلیط هواپیما خارجی را تهیه میکنید و قصد مسافرت خارجی دارید این مقاله را تا انتها بخوانید و جواب این سؤالها را بدانید.
عوارض خروج از کشور چیست؟
عوارض خروج از کشور (Departure Tax) همان مبلغی است که هر فردی که قصد خارج شدن از کشور و انجام سفرهای خارجی دارد، باید به دولت پرداخت کند. پرداخت خروجی برای تمام سفرهای دریایی، هوایی و زمینی و برای تمامی افراد و حتی کودکان زیر دو سال اجباری است. مگر افرادی که نام آنها در لیست کسانی قرار دارد که از پرداخت این مبلغ معاف شدهاند. این عوارض با نام مالیات خروج از کشور به حساب دولت واریز میشوند و دولت درباره خرج کردن آنها تصمیمگیری میکند. نرخ عوارض خروج از کشور هر سال تصویب میشود و شما باید طبق آخرین مصوبات از تغییر هزینه عوارض خروج را پرداخت کنید.
نحوه محاسبه هزینه عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳
پرداخت عوارض با توجه به مصوبه مجلس در هر سال مشخص میشود. در سالهای گذشته کودکان زیر 7 سال از پرداخت عوارض معاف بودند، اما پس از تغییراتی که در این موضوع ایجاد شد، در حال حاضر کلیه افراد به جز موارد استثنایی موظف به پرداخت عوارض هستند. بنابراین در هر سال باید ابتدا مبلغی که توسط مجلس به عنوان عوارض خروج تعیین شده را بررسی کنید.
عوارض سال ۱۴۰۳ برای خروج از کشور جهت گروههای مختلف مسافران را در جدول زیر ارائه کردهایم. با توجه به شرایطی که دارید، لازم است گروه خودتان را طبق جدول شناسایی کرده و عوارض خروج از کشور را توسط یکی از روشهای ارائه شده بپردازید.
نوع سفر | سفر اول (ریال) | سفر دوم (ریال) | سفر سوم به بعد (ریال) | نوع مرز |
مسافرین عادی | ۴,۰۰۰,۰۰۰ | ۶,۰۰۰,۰۰۰ | ۸,۰۰۰,۰۰۰ | مرزهای هوایی، زمینی و دریایی |
زائرین حج تمتع و عمره | ۱,۳۲۰,۰۰۰ | ۱,۹۸۰,۰۰۰ | ۲,۶۴۰,۰۰۰ | مرزهای هوایی، زمینی و دریایی |
زائرین عتبات و عالیات | ۳۷۵,۰۰۰
۱۲۵,۰۰۰ |
۴۵۰,۰۰۰
۱۵۰,۰۰۰ |
۴۵۰,۰۰۰
۱۵۰,۰۰۰ |
مرزهای هوایی زمینی و دریایی |
مرزنشین ها | ۷۵۰,۰۰۰
۲۵۰,۰۰۰ |
۶,۰۰۰,۰۰۰
۶,۰۰۰,۰۰۰ |
۸,۰۰۰,۰۰۰
۸,۰۰۰,۰۰۰ |
مرزهای هوایی زمینی و دریایی |
ورزشکاران تیم ملی دارای مجوز وزارت ورزش | ۲,۶۴۰,۰۰۰ | ۲,۶۴۰,۰۰۰ | ۲,۶۴۰,۰۰۰ | مرزهای هوایی، زمینی و دریایی |
نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳
برای پرداخت کردن این عوارض روشهای متنوعی توسط دولت و نهادهای مربوطه در نظر گرفته شده است. از طریق یکی از این گزینهها میتوانید پرداخت عوارض خروج آنلاین یا حضوری را انجام داده و به راحتی عازم سفر شوید. از جمله روشهای پرداخت عوارض خروج از کشور زمینی، هوایی و دریایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
۱. پرداخت حضوری عوارض خروج
افراد زیادی ترجیح میدهند که عوارض خروج را به صورت حضوری یا از طریق دستگاه کارتخوان بپردازند؛ زیرا گاهی مواقع ممکن است فرد به دلیل نبود اینترنت و… امکان پرداخت آنلاین عوارض خروج را نداشته باشد. روشهایی که برای پرداخت حضوری عوارض در نظر گرفته شدهاند به صورت زیر است.
- مراجعه به شعب بانک ملی و پرداخت عوارض خروج
- پرداخت عوارض خروج از طریق دستگاههای کارتخوان یا پوز متصل به سامانه پلیس گذرنامه
- پرداخت عوارض خروج با کمک دستگاههای ATM یا خودپردازهای غیر نقدی مستقر در فرودگاه امام خمینی
2) پرداخت خروجی به صورت آنلاین
در صورتی که زمان کافی برای مراجعه حضوری به مراکز پرداخت عوارض ندارید، روش جایگزین آن یا پرداخت اینترنتی عوارض خروج از کشور میتواند گزینه مناسبی باشد. روشهایی که میتوانید برای پرداخت آنلاین عوارض خروج از آنها استفاده کنید عبارتند از:
- پرداخت آنلاین عوارض از سامانه پرداخت عوارض خروج از کشور یا سامانه سداد
- پرداخت اینترنتی عوارض خروج از طریق سایت پرداخت عوارض خروج از کشور یا درگاه سامانه امور مالیاتی کشور
- پرداخت عوارض از طریق اپلیکیشن پرداخت عوارض خروج کشور مانند پیامرسان بله، ایوا و …
روشهای متعددی برای پرداخت عوارض پیش روی شما قرار دارد و فرقی نمیکند که از چه طریقی مالیات خروج از کشور را پرداخت کنید. فقط حواستان باشد که این مدرک مهمی برای خروج از کشور است و نباید در انجام آن سهلانگاری کنید.
بهترین زمان پرداخت عوارض
عوارض خروج از کشور یکی از مدارک مهمی است که باید همراه داشته باشید. پیشنهاد میکنیم که پرداخت این عوارض را با روزها و ساعتهای پایانی سفر خود موکول نکنید. در آن شرایط ممکن است زنجیرهای از حوادث غیرمترقبه مانع از این شود که سفر خود را با خیال راحت شروع کنید. از طرف دیگر، اگر خواهان گرفتن ارز مسافرتی هستید، باید عوارض خود را پرداخت کرده باشید. بااینوجود، اگر به هر دلیلی نتوانستید عوارض خود را تا روز سفر پرداخت کنید، این فرصت را دارید که حداکثر تا ۳۰ دقیقه قبل از خروج از کشور این کار را انجام دهید.
افراد معاف از پرداخت عوارض خروج
با وجود اینکه پرداخت عوارض خروج برای تمام افراد و حتی کودکان الزامی است، دولت گروههای خاصی را از پرداخت این مبلغ معاف کرده است. در صورتی که جزو این موارد باشید، این امکان برایتان وجود دارد که بدون نیاز به پرداخت این مبلغ از کشور خارج شوید. از جمله افراد معاف از پرداخت عوارض خروج از کشور میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- خدمه پرواز و خدمه کشتیهای تجاری و مسافربری
- دانشجویان مشغول به تحصیل در کشورهای دیگر که بین رفتوآمد آنها حداقل سه ماه فاصله وجود دارد
- بیماران و جانبازان که نیاز به درمان و دریافت خدمات پزشکی دارند
- زائرین کربلا که در اربعین و تاریخهای تعیین شده از مرزها خارج میشوند
- افراد دارای گذرنامه سیاسی و کسانی که مقیم کشورهای دیگر هستند و از وزارت کار و امور اجتماعی ویزای کار دریافت کردهاند
عوارض خروج کودکان
کودکان در بعضی از شرایط شامل تخفیفاتی میشوند. بهعنوانمثال، ممکن است بلیط پرواز یا هتل برای رده سنتی خاصی رایگان باشد، اما این در مورد عوارض خروج از کشور صدق نمیکند. شما اگر کودکی در سفر همراه خود دارید، باید بهاندازه یک فرد بزرگسال برای او عوارض پرداخت کنید.
تخفیفهای عوارض خروج از کشور۱۴۰۳
برای یکسری از افراد با شرایط خاص روی مبلغی که جهت عوارض خروج مشخص شده، تخفیف وجود دارد. این گروه میتوانند با وجود این تخفیفها، هزینه کمتری را به عنوان عوارض خروج بپردازند. از جمله تخفیفهایی که برای مبلغ عوارض خروج تعیین شده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تخفیف عوارض خروج برای زائرین عتبات و عالیات برای مرزهای زمینی، هوایی و دریایی
- تخفیف عوارض خروج از کشور برای ورزشکاران تیم ملی و پرداخت عوارض خروج به مبلغ ۲۶۴ هزار تومان
- تخفیف عوارض خروج از کشور برای زائرین حج تمتع و عمره و پرداخت مبلغ ۱۳۲، ۱۹۸ و ۲۶۴ هزار تومان به ترتیب برای سفرهای اول، دوم و سوم
- پرداخت خروجی همراه بیمار حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد
- نیاز به پرداخت عوارض خروج تنها یک بار در سال برای افرادی که در شهرهای مرزی ساکن هستند
مدت زمان اعتبار عوارض خروج
سؤالی که ممکن است برای شما هم پیش بیاید، مدتزمان اعتبار خروج است. فرض کنید شما همه کارهای سفر خود را انجام دادهاید و عوارض را پرداخت کردهاید، اما به هر دلیلی سفر شما لغو میشود. آیا اعتبار عوارض خروج از کشور شما باطل میشود؟ باید بگوییم خیر اینطور نیست. مدتزمان اعتبار عوارض خروج از کشور یک سال است. شما در طول سال هر زمان که بخواهید میتوانید از آن استفاده کنید.
یعنی اگر موفق به خروج از کشور نشوید، این امکان برایتان وجود خواهد داشت که تا انتهای سالی که عوارض را پرداخت کردهاید از رسید آن استفاده کنید. در غیر این صورت، رسید پرداختی باطل میشود و مجدداً باید عوارض خروج را برای شروع سفرتان بپردازید.
مهلت پرداخت عوارض خروج از کشور
برای اینکه بتوانید برگه تایید پرداخت عوارض را دریافت کنید، لازم است مبلغی را که برای عوارض خروجی تعیین شده حداقل 30 دقیقه یا نیمساعت قبل از شروع زمان سفرتان بپردازید. با توجه به اینکه امکان اختلال در سیستمهای آنلاین و شبکههای پرداخت وجود دارد، معمولاً پیشنهاد میشود که یک روز جلوتر عوارض خروج را پرداخت کنید.
استعلام پرداخت عوارض خروج
در صورتی که عوارض خروج از کشور را پرداخت کرده باشید، تنها کافی است که به پرداخت عوارض سامانه سداد مراجعه کرده و از طریق کد ملی، شماره مرجع پرداخت و شماره کارت، آخرین وضعیت پرداخت عوارض را استعلام بگیرید و از صحیح بودن پرداخت انجام شده اطمینان حاصل کنید.
مدارک لازم جهت عوارض
برای پرداخت عوارض خروجی نیاز به ویزا، پاسپورت یا گذرنامه و … نخواهید داشت. تنها باید کارت بانکی عضو شتاب خودتان را به همراه رمز دوم آن آماده کنید، سپس میتوانید به صورت آنلاین یا آفلاین مبلغ عوارض را بپردازید. البته در شرایطی که قصد سفر به عتبات عالیات و… را دارید، نرخ عوارض برایتان با تخفیف محاسبه میشود و لازم است مدارک لازم را برای برخورداری از تخفیفهای موجود ارائه کنید.
نحوه استرداد مبلغ عوارض خروج
در صورتی که مسافران به هر دلیلی از خروج از کشور منصرف شده باشند، امکان استرداد مبلغ پرداختی برای عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳ را خواهند داشت. برای استرداد این مبلغ تنها باید به وبسایت سازمان امور مالیاتی مراجعه کرده و درخواست استرداد هزینه را برای عوارضی که به صورت آنلاین واریز شدهاند، ثبت کنید.
خروج از کشور بدون دردسر در اسرع وقت
برای سفر کردن تنها به رزرو بلیط هتل و خرید بلیط هواپیما یا کشتی و… نیاز ندارید، بلکه باید مدارک لازم برای سفرتان را آماده کرده و عوارض خروج را بپردازید. برای افراد خاصی تخفیفهای خاصی برای عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳ در نظر گرفته شده و عدهای نیز از پرداخت این مبلغ معاف شدهاند.
سایر افراد باید طبق جدولی که به صورت سالانه برای مبلغ عوارض تعیین میشود این هزینه را بپردازند. در غیر این صورت امکان خروج قانونی از مرز برای فرد وجود نخواهد داشت. البته این عوارض صرفاً برای خروج از کشور در نظر گرفته شده و نیاز به پرداخت عوارض برای ورود به ایران را نخواهید داشت.
بسیار مفید بود
سلام. یک سوال داشتم. عوارض خروج از کشور در زمان برگشت به ایران (همان بلیط رفت و برگشت خریداری شده از ایران) هم باید در فرودگاه کشور خارج پرداخت شود؟ اگه اره، چطور آنجا باید پرداخت شود ؟ به صورت نقد آنجا امکان پذیر است؟
توضیحات کامل و دقیق????ممنون از شما????????
سلام نیلو عزیز
خوشحالیم که مقاله عوارض خروج از کشور / راهنمای جامع عوارض و مالیات واستون مفید بوده.
سلام من برای اولین بار میخوام از کشور خارج بشم
هزینه عادی 400هزار تومن هست
اما من کارت مرز نشینی دارم که این مبلغ عوارض رو کمتر میکنه چطوری از امتیاز کارت مرزنشینی خودم برای پرداخت عوارض استفاده کنم بصورت الکترونیکی و غیرحضوری
سلام منصور عزیز
خوشحالیم که مقاله عوارض خروج از کشور واست مفید بوده.
سلام
ببخشید که مزاحم شدم
من ی عوارض خروج از کشور پرداخت کردم یعتی از حسابم کم شد ولی گفته ناموفق و الان ده روز هم میگذره هر جا تماس میگیرم درست جواب نمیده میشه راهنمایی کنید که کجا باید پیگیری کنم که برگشت بخوره؟؟
سلام معصومه عزیز
چون در مورد نوع پرداختتون اطلاعاتی ننوشتید متاسفانه ما خیلی کمکی نمیتونیم بهتون کنیم. اگر به صورت آنلاین پرداخت کردید باید با پشتیبانی درگاه مربوطه تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
موفق باشید✈✈
مقاله خیلی جامع و کاملی درباره عوارض از خروج از کشور بود، ممنون از شما
سلام پینات عزیز
خیلی ممنون بابت پیامت✈✈
ممنون بابت توضیحات. عوارض خروج سال بعد مشخص شده؟ سال 1403
سلام کسری عزیز
خیلی ممنونم از پیامت.
به محض اینکه عوارض سال جدید مشخص شه مقاله عوارض خروج از کشور آپدیت میشه.✈✈
سلام اگر به هر دلیلی پرواز کنسل شد. مثل بدی آب و هوا، یا ایراد فنی هواپیما، آیا عوارض برگردانده میشود؟
سلام سپهر عزیز ممنون از پیامتون.
شما میتونید برای درخواست استرداد عوارض خروج از کشور به سایت سامانه عملیات الکترونیک مالیات بر ارزش افزوده مراجعه کنید و درخواستتون را ثبت کنید.
موفق باشید✈✈
سلام من عوارض خروج از کشور پرداخت کردم از حسابم کم شده و کد پیگیری و کد عبور بهم نداده نمیدونم چکار کنم
سلام مریم جان
ما اطلاعی نداریم که شما از کجا عوارض خروج را تهیه کردید. ولی روال کار اینطوری هستش که مبلغی که پرداخت میشه تا مثلا 72 ساعت بعد به حسابتون برمیگرده ولی اگر انجام نشد میتونید از پشتیبانی سداد پیگیری کنید.✈✈
برای سری دوم عوارض چقدر است
سلام امید عزیز
بسته به اینکه چه نوع سفری را تشریف میبرید هزینه متفاوت است در اول مقاله و زیر عنوان نحوه محاسبه هزینه عوارض خروج از کشور به صورت کامل برای سفر اول و دوم و نوع سوم به بعد را توضیح دادیم که میتونید استفاده کنید.✈✈
سلام من عمان زندگی میکنم ویزا کار انجا رو دارم برای خروج نیاز به پرداخت عوارض هست ؟
سلام علی عزیز
ممنون از پیامتون.
بله برای خارج شدن از کشور باید عوارض خروج از کشور را پرداخت کنید.
سلام.من ۱۲ فروردین پرواز دارم و عوارض رو اسفند ماه همراه با خرید بلیط پرداخت کردم. الان برام سوال پیش اومد که این یک سال اعتبار عوارض با سال تموم میشه یا دوازده ماهه؟ من باید دوباره فروردین عوارض پرداخت کنم؟
سلام امیر عزیز
ممنون از پیامتون✈
بله با اتمام سال، عوارض خروج اون سال هم بسته میشه و شما عوارض خروج از کشور را که در سال قبل پرداخت کردید ولی هنوز پرواز نکردید اعتبارش تموم شده و باید عوارض خروج خود را استرداد کنید و دوباره در سال جدید عوارض خروج را پرداخت کنید.
سلام من سالی دوبار به خارج از وشور سفر نمیکنم باید برای مردان عوارض خارج از کشور درهر سفر پرداخت کنم یا یه بار در سال کافیه
ممنونم من را راهنمایی بفرمایید
سلام سودابه عزیز
ممنون از پیامتون. بله برای هر بار خروج از کشور باید عوارض خروج از کشور را پرداخت کنید. هزینههای هر سفر متفاوته و در مقاله نوشته شده.