عوارض خروج از کشور |‌ راهنمای جامع عوارض و مالیات

عوارض خروج از کشور

در چند سال اخیر عوارض خروج از کشور به یکی از موضوعات داغ سفر‌های خارجی تبدیل شده است و افراد زیادی به افزایش نرخ این مصوبه اعتراض دارند. با‌این‌حال، پرداخت این عوارض برای خروج از کشور الزامی است و بدون این مدرک دستتان به جایی بند نیست؛ بنابراین حالا که باید برای هزینه‌های سفر خود این مورد را هم در نظر بگیرد، بهتر است اطلاعات جامعه‌ای درباره هزینه‌ و نحوه پرداخت آن کسب کنید.

آیا عوارض خروج از کشور برای ترکیه با عوارض خروج برای عراق فرق می‌کند؟ مبلغ عوارض چند است و روش‌های پرداخت عوارض خروج از کشور چیست؟ این مقاله را تا انتها بخوانید و جواب این سؤال‌ها را خودتان پیدا کنید.

برای رزرو: برای پرواز داخلی از فلایتیو کمک بگیرید.

عوارض خروج از کشور چیست؟

عوارض خروج از کشور

عوارض خروج از کشور هزینه‌ای است که مسافران باید قبل از خروج از مرز‌های ایران پرداخت کنند. پرداخت این عوارض محدود به مرز‌های هوایی نمی‌شود و شما باید در صورت خروج زمینی و دریایی نیز این عوارض را پرداخت کنید. این عوارض با نام مالیات خروج از کشور به حساب دولت واریز می‌شوند و دولت درباره خرج کردن آنها تصمیم‌گیری می‌کند. نرخ عوارض خروج از کشور هر سال تصویب می‌شود و شما باید طبق آخرین مصوبات از تغییر هزینه عوارض خروج را پرداخت کنید.

روش های پرداخت عوارض خروج از کشور

خوشبختانه روش‌های متعددی برای پرداخت این عوارض وجود دارد و شما نیاز نیست نگرانی در این مورد داشته باشید. در زیر انواع این روش‌های پرداخت را می‌بینید:

  • دستگاه خودپرداز فرودگاه: دستگاه‌های خود پردازی در گوشه‌های فرودگاه قرار گرفته‌اند که شما بتوانید در لحظات پایانی عوارض خود را پرداخت کنید.
  • شعب مرکز بانک ملی ایران: در حال حاضر امکان پرداخت عوارض در شعب مرکزی بانک ملی امکان‌پذیر است، اما بانک ملی با ایجاد سامانه سداد، اپلیکیشن ایوا و پیام‌رسان بله شرایط افراد مختلف را تسهیل کرده است.
  • سامانه پرداخت الکترونیکی سداد: پرداخت اینترنتی عوارض از طریق سامانه سداد از سال ۱۳۹۵ برای مسافران فراهم شده است. از طریق این سامانه استعلام عوارض را می‌توان گرفت.
  • اپلیکیشن ایوا: اپلیکیشن ایوا را نصب و اجرا کنید. سپس با خیال راحت عوارض را پرداخت کنید. این اپلیکیشن نیز متعلق به بانک ملی است و هدف آن سریع و راحت کردن این روند است.
  • پیام‌رسان بله: پیام‌رسان بله، پیام‌رسان رسمی بانک ملی ایران است و تحت نظارت بانک مرکزی ایران فعالیت می‌کند.

روش‌های متعددی برای پرداخت عوارض پیش روی شما قرار دارد و فرقی نمی‌کند که از چه طریقی مالیات خروج از کشور را پرداخت کنید. فقط حواستان باشد که این مدرک مهمی برای خروج از کشور است و نباید در انجام آن سهل‌انگاری کنید.

برای مطالعه: چطور ارز مسافرتی دریافت کنیم؟

بهترین زمان پرداخت عوارض

عوارض خروج از کشور یکی از مدارک مهمی است که باید همراه داشته باشید. پیشنهاد می‌کنیم که پرداخت این عوارض را با روز‌ها و ساعت‌های پایانی سفر خود موکول نکنید. در آن شرایط ممکن است زنجیره‌ای از حوادث غیرمترقبه مانع از این شود که سفر خود را با خیال راحت شروع کنید. از طرف دیگر، اگر خواهان گرفتن ارز مسافرتی هستید، باید عوارض خود را پرداخت کرده باشید. بااین‌وجود، اگر به هر دلیلی نتوانستید عوارض خود را تا روز سفر پرداخت کنید، این فرصت را دارید که حداکثر تا ۳۰ دقیقه قبل از خروج از کشور این کار را انجام دهید.

برای رزرو: سفر خارجی در پیش دارید؟ بلیط پرواز خارجی خود را از فلایتیو بخرید.

مدت زمان اعتبار عوارض خروج

سؤالی که ممکن است برای شما هم پیش بیاید، مدت‌زمان اعتبار خروج از کشور است. فرض کنید شما همه کار‌های سفر خود را انجام داده‌اید و عوارض را پرداخت کرده‌اید، اما به هر دلیلی سفر شما لغو می‌شود. آیا اعتبار عوارض خروج از کشور شما باطل می‌شود؟ باید بگوییم خیر این‌طور نیست. مدت‌زمان اعتبار عوارض خروج از کشور یک سال است. شما در طول سال هر زمان که بخواهید می‌توانید از آن استفاده کنید.

مدارک لازم جهت عوارض

مسافران برای پرداخت و دریافت تأییدیه این عوارض به مدارک خاصی نیاز ندارند. ورود اطلاعات شخصی و داشتن کارت بانکی کفایت می‌کند. اگر می‌خواهید به‌صورت آنلاین پرداخت عوارض خروج را انجام دهید، حتماً حواستان به رمز دوم کارت باشد. در غیر این صورت به چیز دیگری نیاز نخواهید داشت.

عوارض خروج از کشور ۱۴۰۰

مبلغ عوارض خروج از کشور برای مسافران عادی، مسافران شهر‌های مرزنشین، مسافران سفر‌های زیارتی و مسافران تیم‌های ملی متفاوت است. در جدول زیر عوارض ۱۴۰۰ را می‌بینید:

  نوع مسافر  سفر اول در سال (ریال)  سفر دوم در سال (ریال)  سفر سوم در سال (ریال)  نوع مرز
مسافر عادی۴٫۰۰۰٫۰۰۰۶٫۰۰۰٫۰۰۰۸٫۰۰۰٫۰۰۰تمامی مرز‌ها
زائرین حج عمره و تمتع۱٫۳۲۰٫۰۰۰۱٫۹۸۰٫۰۰۰۲٫۶۴۰٫۰۰۰تمامی مرز‌ها
زائرین عتبات عالیات۳۷۵٫۰۰۰۴۵۰٫۰۰۰۴۵۰٫۰۰۰مرز هوایی
زائرین عتبات عالیات۱۲۵٫۰۰۰۱۵۰٫۰۰۰۱۵۰٫۰۰۰مرز زمینی و دریایی
مرزنشینان۷۵۰٫۰۰۰۶٫۰۰۰٫۰۰۰۸٫۰۰۰٫۰۰۰مرز هوایی
مرزنشینان۲۵۰٫۰۰۰۶٫۰۰۰٫۰۰۰۸٫۰۰۰٫۰۰۰مرز زمینی و دریایی
ورزشکاران تیم ملی۲٫۶۴۰٫۰۰۰۲٫۶۴۰٫۰۰۰۲٫۶۴۰٫۰۰۰تمامی مرز‌ها

شما اگر بخواهید برای اولین‌بار در سال عوارض خروج از کشور ۱۴۰۰ ترکیه، باید مبلغ ۴۰۰ هزار تومان پرداخت کنید، اما اگر برای دومین یا سومین بار قصد سفر به ترکیه را دارید، باید طبق جدول بالا عوارض را پرداخت کنید.

عوارض خروج از کشور ۱۴۰۱

طبق مصوبات مجلس در سال ۱۴۰۱، هزینه عوارض خروج از کشور ۱۴۰۱ تفاوتی با ۱۴۰۰ ندارد. شما با مشاهده جدول بالا می‌توانید هزینه‌های مالیات خروج از ایران را متوجه شوید. چیزی که واضح است، عوارض برای عراق قابل‌مقایسه با عوارض برای ترکیه نیست. شما باید برای سفر اول مبلغ ۴۰۰ هزار تومان پرداخت کنید، اما این مبلغ برای در سفر‌های زیارتی بسیار کمتر می‌شود.

عوارض خروج کودکان

کودکان در بعضی از شرایط شامل تخفیفاتی می‌شوند. به‌عنوان‌مثال، ممکن است بلیط پرواز یا هتل برای رده سنتی خاصی رایگان باشد، اما این در مورد عوارض خروج از کشور صدق نمی‌کند. شما اگر کودکی در سفر همراه خود دارید، باید به‌اندازه یک فرد بزرگسال برای او عوارض پرداخت کنید.

افراد معاف از عوارض

قوانین پرداخت عوارض خروج از کشور، استثنا‌هایی را برای گروه‌های خاصی در نظر گرفته است. افراد متعلق به گروه‌های زیر از پرداخت عوارض معاف هستند:

  •  خدمه پرواز و خدمه کشتی‌های تجاری و مسافربری به دلیل شرایط کاری از پرداخت معاف هستند.
  • معافیت افراد بیماری که برای درمان به خارج از کشور سفر می‌کنند. این افراد ملزم به ارائه مجوز هستند.
  • افرادی که گذرنامه سیاسی دارد و سفر‌های کاری زیادی در طول سال دارند.
  • دانشجویانی که برای تحصیل سفر می‌کنند و دارای مجوز هستند. آنها باید فاصله سه ماه را بین سفر‌های خود رعایت کنند.
  • ایرانیان مقیم خارج که دارای مجوز کار هستند. این افراد الزاماً از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کارنامه شغلی دارند.

دولت با‌توجه‌به موقعیت اجتماعی، شغلی و شرایط خاص افراد، گروه‌های بالا را معاف از مالیات خروج کرده است.

برای خواندن: راهنمای جامع فرودگاه امام خمینی را بخوانید و مشکلی در سفر خارجی نداشته باشید.

جمع‌بندی

پرداخت عوارض الزامی است و فقط در موارد خاصی شما از پرداخت آن معاف می‌شوید. روش‌های مختلفی برای پرداخت آن وجود دارد و نیاز نیست نگرانی خاصی در مورد این موضوع داشته باشید. اگر نگاهی به عوارض خروج از کشور ۱۴۰۱ بیندازید، متوجه جدیدترین نرخ مصوبه پرداخت عوارض خروج خواهید شد.

بلهتقریبا خیر

نظرات

  1. سلام. یک سوال داشتم. عوارض خروج از کشور در زمان برگشت به ایران (همان بلیط رفت و برگشت خریداری شده از ایران) هم باید در فرودگاه کشور خارج پرداخت شود؟ اگه اره، چطور آنجا باید پرداخت شود ؟ به صورت نقد آنجا امکان پذیر است؟

  2. سلام من برای اولین بار میخوام از کشور خارج بشم
    هزینه عادی 400هزار تومن هست
    اما من کارت مرز نشینی دارم که این مبلغ عوارض رو کمتر میکنه چطوری از امتیاز کارت مرزنشینی خودم برای پرداخت عوارض استفاده کنم بصورت الکترونیکی و غیرحضوری

ارسال نظر

بخش های مورد نیاز با * علامت گذاری شده‌اند.

*