چایخانه بخشی جداییناپذیر از زندگی اجتماعی در ترکیه است. چایخانهها در این کشور اغلب گسترده، غیررسمی و با قیمتهای مقرونبهصرفه به مشتریان خدماترسانی میکنند. این چایخانهها بیشترین لذتها را در سادهترین فضا ارائه میدهند. درحالیکه چایخانهها از نظر سرو چای کمی باهم متفاوت هستند، خدمات یا ارائه سرویس در فضای بیرونی چایخانه، آنها را بهواسطه موقعیت مکانی از یکدیگر متمایز کرده است. جذابترین چایخانههای استانبول، گزینههایی هستند که منظرهای تماشایی داشته و حال و هوایی متفاوت ارائه میکنند. فلایتیو نگاهی به برخی از بهترین چایخانههای این شهر انداخته است.
ببک قهوه (Bebek Kahve)
ببک قهوه بدون شک یکی از شاخصترین مکانها در استانبول برای طبقه مرفه جامعه است. مشتریان متمول این چایخانه با فضای لوکس آن در محله اعیانی و آرام شهر در امتداد خلیج بوسفور هماهنگی دارند. منوی غذایی ببک قهوه دلیل خوبی برای بیشتر ماندن در این چایخانه، چه برای تماشای مردم و چه برای تماشای کشتیهای در حال حرکت در خلیج، است. احتمالا ببک قهوه در مقایسه با دیگر بخشهای خلیج استانبول، منظرهای زیبا را در هر دو طرف آب با خانههای بزرگ و کاخهای آرام به مشتریان ارائه میدهد.
چنگلکوی چینارالتی (Çengelköy Çinaraltı)
چایخانه چنگلکوی چینارالتی که درست در خلیج بوسفور واقع شده، احتمالا برخورد موجهای آب با ایوان ساحلی خود را احساس میکند. این کافه بهعنوان مکانی برای برگزاری بسیاری از نمایشهای کمدی ترکی، ظرفیت صندلی بالایی برای اعضای گروههای نمایشی دارد. این کافه در تمام ساعات روز باز بوده و نام خود را از چند درخت انجیر مصری چند صدساله که سایه خود را بر روی حیاطهای آن گستراندهاند، گرفته است.
چایخانه دلمه باغچه (Dolmabahçe)
چایخانه دلمه باغچه احتمالا گرانتر از دیگر چایخانههای شهر باشد و دلیل آن قرارگیری در کاخ سلطنتی دلمه باغچه و کنار یک آبنمای اختصاصی است. دلمه باغچه که در زیر سایه برج ساعت مرمری و زیبا و دروازههای کاخ قرار دارد، چایخانهای ایده آل برای تماشای طلوع آفتاب و بالا آمدن خورشید از افق دریای مرمره و جزایر پرنس در دوردست است. این چایخانه اولین تلاش سلسله عثمانی برای ساخت یک کاخ با سبک غربی در امتداد خلیج بوسفور بوده و محل مناسبی برای استراحت است.
چایخانه فیروزآقا (Firuzağa)
احتمالا شیکترین مکان در استانبول برای نوشیدن چای، یک چایخانه شلوغ در پشت مسجد ۵۰۰ ساله فیروزآقا باشد. چایخانه فیروزآقا که از سوی محلیها بهعنوان «چایچی» شناخته میشود، در کنج یکی از شلوغترین تقاطعهای شهر واقع شده و محله لوکس جهانگیر را به میدان تقسیم استانبول متصل میکند. احتمالا تنها چایخانه منطقه جهانگیر که نوشیدنیهایی پایینتر از قیمت معمول بازار، باوجود قرار گرفتن در کنار رستورانها، کافهها و آرایشگاههای لوکس، سرو میکند، فیروزآقا باشد. ساکنان قدیمی شهر، جوانان شیکپوش و بسیاری از مهاجران در استانبول برای نوشیدن چای راهی اینجا میشوند.
چایخانه مودا (Moda)
چایخانهای بزرگ در کنار تپهای بر فراز خلیج بوسفور؛ چایخانه مودا یکی از محبوبترین مقاصد شهر استانبول برای تفریح محسوب میشود. مودا با داشتن منظرهای زیبا مشرف به بنادر شلوغ شبهجزیره تاریخی، گزینهای ایده آل در منطقه مرکزی و شلوغ استانبول بوده و چایخانه آن نیز احتمالا یکی از آرامترین بخشهای شهر باشد. چایخانه مودا نیز بهمانند محله مجاور خود کاملا آرام و ساکت بوده و از بخش غربی مشرف به دریای مرمره برای تماشای غروب آفتاب در عصرهای یکشنبه است.
چایخانه امیرجان (Emirgan)
این چایخانه که نام خود را از یک سردار ایرانی سلسله صفوی در قرن هفدهم گرفته، باغی آرامشبخش برای استراحت محسوب میشود. امروزه، فضای تاریخی این محله بهواسطه پارک امیرجان و مجاورت چایخانه با مناظر زیبا از پل بوسفور، زنده شده است. در نزدیکی این چایخانه، موزه شکیب شابانچی قرار دارد که شهرت آن به خاطر مجموعه آثاری از هنر سنتی ترکی است.
چایخانه سرای بورنو (Sarayburnu)
این چایخانه که نام آن از «دماغه کاخ» گرفته شده، منظرهای شاهی (سلطاننشین) از بوسفور را از دماغه شبهجزیره تاریخی ارائه میدهد. سرای بورنو که در زیر سایه کاخ مجلل توپکاپی واقع شده، تنها یک عیب دارد و آن مجاورتش با مکانهای گردشگری شهر است. بااینوجود، این چایخانه یکی از نایابترین منظرهها از شبهجزیره تاریخی را ارائه داده و فرصتی برای استراحت گردشگران خسته و افرادی است که آرزوی دیدن بوسفور از هر زاویهای را دارند.
چایخانه اسکودار (Üsküdar)
برای تماشای منظرهای ابدی و حیرتانگیز از استانبول، به دنبال جایی دورتر از پلههای قدیمی قرارگرفته میان جاده ساحلی و ساحل بوسفور در چایخانه اسکودار نباشید. این پلهها که به آب ختم میشوند، با بالش و کوسن برای راحتی گردشگران تجهیز شدهاند. در همین حال مشتریان میتوانند یک نوشیدنی ساده به همراه میان وعده سفارش دهند. اسکودار که درست در مقابل شبهجزیره تاریخی و محله گالاتا واقع شده، محلی مناسب برای وقت گذراندن با چشماندازی مشرف به برج دوشیزه، ایاصوفیه و مسجد آبی، شبهجزیره تاریخی، برج گالاتا و درنهایت میدان تقسیم و همچنین آسمانخراشهای شهر در دوردست است.
چایخانه ییلدیز پارک (Yıldız Park)
این چایخانه که در عمارتی بزرگ و سفیدرنگ در نزدیکی پارک ییلدیز واقع شده، کاملا متفاوت بوده و در مجاورت مرکز استانبول و فضای سرسبز شهر قرار دارد. این بنا که در اواسط قرن نوزدهم توسط سلطان عبدالعزیز ساخته شده، در فضای اطراف خود دارای دریاچهها و مسیرهایی با طراحی دقیق است. این چایخانه مشرف به یکی از چندین دریاچه بوده و فضایی آرام و ساکت در کلانشهر شلوغ استانبول برای استراحت فراهم میآورد.
پیر لوتی (Pierre Loti)
پیر لوتی که در یکی از مکانهای تاریخی و فرهنگی استانبول واقع شده، بهعنوان یک چایخانه محبوب و همچنین محل اقامت رماننویس فرانسوی به همین نام شهره است. فضای متفاوت این چایخانه پیر لوتی را از مناطق دیگر شهر متمایز میکند. پیر لوتی در دامنه تپه محل قرارگیری مسجد ایوب سلطان، یکی از مهمترین بناهای مذهبی ترکیه، واقع شده است. گفته میشود یکی از اصحاب پیامبر اسلام پس از تلاش ناموفق اعراب برای فتح استانبول در قرن هفتم میلادی در این مسجد دفن شده باشد. از طرفی پیر لوتی بهشخصه به خاطر نوشتن رمانهایی که داستان آنها در استانبول رخ میدهد، شهرت دارد. امروزه چایخانه پیر لوتی مکانی بر فراز یک قبرستان با سنگقبرهای مرمری و درختان سرو است.