مناطقی که خورشید در آنها غروب نمیکند دارای موقعیت جغرافیایی خاصی هستند و به دو قطب زمین نزدیک هستند. این پدیده به این دلیل اتفاق میافتد که زمین حدود 23 درجه از محور اصلی خود موربتر است و در نقطه قطب شمال و قطب جنوب خورشید فقط یکبار در هر سال طلوع و غروب میکند.
برای رزرو: بلیط پرواز را از فلایتیو خریداری کنید
این پدیده به این دلیل که در قطب شمال زندگی و سکونت وجود دارد، بیشتر در این منطقه مشاهده میشود. اگرچه این حالت در قطب جنوب هم اتفاق میافتد، اما چون سکونتی در آنجا وجود ندارد، تنها به وسیله آزمایشهای علمی و ماجراجوییهای عجیب اثبات شده است.
حداکثر زمان روشن بودن شبانه روز در این مناطق به این صورت است: در قطب جنوب خورشید در 21 سپتامبر طلوع کرده و تا 22 مارچ سال بعد غروب نمیکند. در قطب شمال نیز خورشید در 22 مارچ طلوع کرده و در 21 سپتامبر همان سال غروب میکند.
برای رزرو: رزرو هتل خارجی از فلایتیو
به همین خاطر کشورهایی هم مرز و یا درون قطب شمال واقع شدهاند نیز تا حدی این وضعیت را تجربه میکنند. کشورهایی چون کانادا، گرینلند، فنلاند، نروژ، سوئد، روسیه، آلاسکا، ایسلند و … .
مردم نقاطی که خورشید در آن غروب نمیکند، شرایط سخت و پیچیدهای برای روزه گرفتن دارند. برای مثال مسلمانانی که در نواحی نزدیک به قطب زندگی میکنند، سختترین شرایط را در ماه رمضان دارند زیرا گاهی اوقات آنها تمام روز را زیر نور خورشید میگذرانند و خورشید در این مناطق هرگز غروب نمیکند.
فنلاند و سوئد و لاپلند (شمال فنلاند) از جمله مناطقی هستند که زمان غروب آفتاب در فصل تابستان در آنها بسیار کوتاه بوده و یا در برخی روزها خورشید غروب نمی کند و تمام ۲۴ ساعت روز هوا روشن است.
پیشنهاد مجله فلایتیو: احکام روزه در سفر
برای مثال در ریکیاویک شمالی ترین پایتخت دنیا در کشور ایسلند، آفتاب در ساعت 3.59 دقیقه صبح طلوع میکند و باید برای افطار تا ساعت 11.29 دقیقه شب صبر کنید.
در آبردین، سومین شهر بزرگ اسکاتلند نیز که در فاصله بیش از پانصد مایلی در شمال لندن واقع شده، طول روز در ماه رمضان بیش از هجده ساعت است و زمان روزه داری بسیار طولانی میباشد.