چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم

چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم

چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم، سؤال همیشگی بسیاری از مسافران است. برای پاسخ به این سؤال اول ببینید که پروازتان داخلی است یا قرار است به سفر خارجی بروید، بعد هم به مقدار بارتان توجه کنید؛ زیرا اضافه‌بار نیازمند پرداخت هزینه است و اگر همین بار بسته‌بندی مناسبی نداشته باشد، باید آن را در قسمت بار فرودگاه دوباره بسته‌بندی کنید، پس به زمان بیشتری نیاز دارید.بعد از خرید بلیط هواپیما با رعایت نکات زیر به موقع در فرودگاه حاضر شوید.

بر اساس این موارد معمولاً توصیه می‌شود که از ۲ ساعت قبل برای پرواز داخلی و از ۳ ساعت قبل برای پرواز بین‌المللی در فرودگاه حضور داشته باشید.

چند ساعت قبل از پرواز خارجی در فرودگاه باشیم؟

اول ببینیم که چند ساعت قبل از پرواز خارجی فرودگاه باشیم. در بهترین حالت مسافران پرواز بین‌المللی باید حداقل ۳ ساعت قبل از زمانی که روی بلیتشان نوشته شده، در فرودگاه حضور داشته باشند. این همان چیزی است که اداره امنیت حمل‌ونقل به مسافران هوایی توصیه می‌کند. کارشناسان هم معتقدند که این زمان معقولی برای چک کردن چمدان و مراحل پرواز است، حتی آن‌ها توصیه می‌کنند مسافران در ایام تعطیلات برای کاهش استرس نیم ساعت اضافه‌تر در فرودگاه حاضر باشند.

تشریفات پروازهای خارجی زمان‌بر است و شامل تحویل بار و پاسپورت چک می‎‌شود که صف طولانی هم دارد. علاوه بر این شما ممکن است با فرودگاه آشنایی نداشته یا زمان طولانی دنبال گیت بگردید. با توجه به وسعت بیشتر فرودگاه‌های بین‌المللی دنیا بهتر است که این مورد را جدی گرفته و بین سه ساعت تا سه ساعت و نیم زودتر به فرودگاه بروید.

با رسیدن به فرودگاه از تابلوهای راهنما کمک گرفته و بر اساس شماره پرواز و ایرلاین که روی بلیت نوشته شده، گیت را پیدا کنید. با رسیدن به گیت برای تحویل بار باید در صف بایستید. معمولاً در فرودگاه‌ها می‌توانید بارتان را وزن کنید، پس قبل از رسیدن به گیت برای اینکه از نداشتن اضافه‌بار مطمئن شوید، بار را وزن کرده و سپس در صف بایستید. بهتر است در صورت داشتن اضافه‌بار آمادگی لازم از لحاظ زمانی و مالی در فرودگاه داشته باشید، زیرا این مسئله اصلاً قابل چانه زدن نیست و هزینه اضافه‌بار باید به دلار پرداخت شود.

گیشه دریافت کارت پرواز در پروازهای خارجی، بین ۴۰ تا ۴۵ دقیقه قبل از پرواز بسته می‌شود و اگر بعد از این ساعت برسید، از آن عبور نخواهید کرد. با این حال صف‌های دریافت کارت پرواز در نیم ساعت نهایی در مقایسه با ساعات ابتدایی بسیار شلوغ‌تر می‌شود.

در سفرهای خارجی قبل از خروج باید علاوه بر چک چمدان و دریافت کارت پرواز، ویزا و گذرنامه نیز چک شود که این مورد هم طولانی و زمان‌بر است. بعد از این مورد و عبور از گیت، از تابلوهای راهنما کمک گرفته و گیت خروجتان را پیدا کنید. در این مدت هم می‌توانید از خدمات مختلف فرودگاه مانند فروشگاه‌ها و رستوران‌ها استفاده کرده و یا در محوطه نزدیک به گیت خروجتان بنشینید.

دانلود کنید: نقشه فرودگاه امام خمینی اختصاصی فلایتیو

چند ساعت قبل از پرواز داخلی در فرودگاه باشیم؟

حالا که با روند پرواز خارجی آشنا شدیم، ببینیم که چند ساعت قبل از پرواز داخلی در فرودگاه باشیم. فرودگاه‌های داخلی معمولاً کوچک هستند و اگر زیاد سفر رفته باشید، به راحتی گیت خروج را پیدا کرده و با تشریفات کلی پرواز آشنا هستید.

برای پروازهای داخلی در بهترین حالت باید دو ساعت قبل پرواز در فرودگاه حضور داشته باشید. زمان بسته شدن گیت پرواز داخلی بین ۳۰ تا ۴۰ دقیقه قبل از پرواز است و امکان عبور بعد از این زمان، وجود ندارد. به همین دلیل، باید زودتر از پرواز حضور داشته باشید تا بتوانید کارت پرواز خودتان را دریافت کرده و از گیشه عبور کنید. البته اگر اضافه‌بار داشته یا بارتان بسته‌بندی نامناسبی داشته باشد، این مورد به شما تذکر داده می‌شود. هزینه اضافه‌بار هم بر اساس قوانین ایرلاین مشخص می‎شود که روی بلیت نوشته شده است.

اکثر خطوط هوایی الزامات سخت‌گیرانه‌ای برای تحویل چمدان دارند و رد شدن چمدان‌ها پس از یک محدودیت زمانی خاص را نمی‌پذیرند. این قوانین معمولاً روی بلیط شما نوشته می‌شود؛ در غیر این صورت وب‌سایت شرکت هواپیمایی را بررسی کنید تا بدانید تا چه مدت قبل از پرواز می‌توانید چمدان خود را چک کنید.

بعد از تحویل بار و دریافت کارت پرواز می‌توانید به سالن ترانزیت رفته و برای پیدا کردن گیت خروجی از تابلوهای راهنما کمک بگیرید. در صورتی هم که پرواز تأخیر داشته باشد، روی تابلوها درج خواهد شد.

برای مسیریابی: آشنایی با نقشه و خطوط مختلف مترو تهران

میزان بار مجاز در پروازهای داخلی و خارجی

حالا که می‌دانیم چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم باید سراغ میزان بار مجاز برویم. میزان بار مجاز هر ایرلاین برای پرواز داخلی و خارجی روی سایت و روی بلیت نوشته شده و حتی برای نیم گرم بیشتر اضافه‌بار باید جریمه پرداخت کنید. معمولاً میزان بار مجاز از 20 کیلو تا 40 کیلو متغیر است که بر اساس ایرلاین، نوع بلیط و کلاس پروازی مثلاً اکونومی یا تجاری مشخص می‌شود. بر همین اساس مثلاً اگر بلیت تجاری داشته باشید ممکن تا 40 کیلو بار در پرواز خارجی را هم بتوانید به‌ازای هر نفر همراه ببرید.

بار مجاز داخل کابین برای پرواز خارجی معمولاً 7 کیلو و برای پرواز داخلی کوله یا چمدان دستی تا ۵ کیلوگرم است و در برخی ایرلاین‌ها این میزان تا ۷ کیلوگرم افزایش می‌یابد. هنگامی که ایمیل نهایی‌شدن رزرو پرواز خارجی را از فلایتیو دریافت می‌کنید، از قوانین مرتبط مثل بار مجاز پروازتان نیز مطلع می‌شوید. در نتیجه اگر نمی‌خواهید بار زیادی با خود حمل کنید، می‌توانید از شرکت‌هایی بلیط خریداری کنید که اجازه حمل میزان بار کمتری به مسافران خود می‌دهند.

پیشنهاد مجله فلایتیو:

چه زمانی از پرواز جا خواهیم ماند؟

نقطه آسایش برای تعیین زمان حضور در فرودگاه بین بازه ۲ تا ۴ ساعت است. ۹۰ دقیقه زمان ایده‌ال هم برای مسافران است که هم در زمانشان صرفه‌جویی شده است و هم خیالشان راحت است که از پرواز جا نخواهند ماند.

یادتان باشد حتی اگر هنوز هواپیما پرواز نکرده باشد؛ ولی گیت برای تحویل بار بسته شود، با رسیدن شما به فرودگاه عملاً اتفاقی نیفتاده و پروازتان را حتی بدون بار هم از دست خواهید داد، زیرا فرایند انتقال بار به هواپیما زمان‌بر است و ممکن است همین توقف برای یک نفر باعث تأخیر در پرواز شود. شاید بگویید که این مسئله چندان مهم نیست؛ اما در پروتکل پرواز که باید همه چیز بر اساس اصول و زمان خودش باشد، تأخیر در یک پرواز مانند دومینو عمل کرده و پروازهای بعدی را هم به تأخیر میندازد.

در ضمن برخی مسافران می‌پرسند که در صورت تأخیر در پرواز می‌توانم دیرتر در فرودگاه حاضر شویم؟ در جواب این مسافران عزیز باید گفت، خیر زیرا زمان‌های تقریبی اعلام شده در تأخیر و لغو پروازها دقیق نیستند، بهترین کار این است که از قوانین پیروی کنید و برای اینکه از پرواز محروم نشوید در زمان تعیین شده روی بلیط ساعت پرواز اصلی در فرودگاه حاضر شوید.

آیا شرکت‌های هواپیمایی منتظر مسافران می‌مانند؟

در سراسر دنیا هیچ خدمه پروازی تقریبا هرگز هواپیما را برای مسافرانی که تاخیر دارند، نگه نمی‌دارند؛ زیرا که عواقب زیادی برای پرواز در پی خواهد داشت. یک مثالی است که می‌گوید در پروازهای بین‌الملی، خطوط هوایی بیشتر احتمال دارد که کیف شما را از توقف خارج کند تا اینکه منتظر شما بماند.

در واقع نقل و انتقالات می‌توانند یک استثنا باشند. اگر مسافرانی به دلیل تاخیر اعلام شده پرواز دیر کرده باشند، شاید هواپیما منتظر آن‌ها بماند اما روی آن حساب نکنید.

به یاد داشته باشید در بیشتر فرودگاه‌ها، درصورتی که صف حراست طولانی نباشد و در گیت مشکلی پیش نیاید، عبور از یک مرحله تا مرحله بعدی فقط ۳۰ دقیقه طول می‌کشد. حتی با احتساب زمان «درها تا ۳۰ دقیقه پیش از پرواز بسته می‌شوند» تنها یک ساعت لازم است تا پیش از پرواز در فرودگاه باشیم.

یادتان باشد اگر برای بار اول است که با وسیله هواپیما سفر می‌کنید و از روند کارهای لازم قبل از پرواز در فرودگاه اطلاعی ندارید لازم است با زمان‌بندی مناسب در فرودگاه حضور پیدا کرده و با دنبال کردن تابلوهای راهنمای فرودگاه، جویای مراحل شده و بدون استرس کارهای پذیرش را انجام دهید.

همچنین مطالعه کنید: راهنمای رفتن به فرودگاه مهرآباد با مترو

اگر پرواز را از دست بدهید، چه اتفاقی می‌افتد؟

بسیاری از ایرلاین‌ها دارای سیستم پرداخت اضطراری هستند. شما با پرداخت مبلغی می‌توانید با خرید بلیط برای پرواز بعدی به سفرتان ادامه دهید. پیشنهاد فلایتیو برای صرفه‌جویی در زمان این است که صرف‌نظر از جایی که هستید، قبل از ورود به فرودگاه به‌صورت آنلاین این مراحل را چک کنید. این امر نه تنها باعث صرفه‌جویی در وقت گران‌بهای شما می‌شود، احتمال اینکه از هواپیما جا بمانید کمتر است.

به‌عنوان نکته آخر هم یادتان باشد که منتظر ماندن در فرودگاه از دیر رسیدن، از دست دادن پرواز و ضررهای مالی بعدی به مراتب بهتر است.

بلهتقریبا خیر

ارسال نظر

بخش های مورد نیاز با * علامت گذاری شده‌اند.

*