جاذبه‌های کمتر شناخته شده استان فارس

استان فارس یکی از استان های ایران است که در قسمت جنوبی کشور واقع شده و آب و هوایی متفاوت در قسمت‌های مختلف آن دارد. این استان که چهارمین استان بزرگ ایران است، آب و هوایی معتدل، کوهستانی و گرم دارد و دارای جاذبه‌های طبیعت‌گردی فراوانی است که کمتر کسی آن را می‌شناسد.

برای رزرو: خرید بلیط چارتر از فلایتیو

تنگ گمبیل

تنگ گمبیل در استان فارس، در روستای ساران بهشت مکان (بشمکان) قرار دارد و مانند قطعه ای از بهشت زیباست.

از زیبایی‌های این تنگ، رودخانه‌ای است که در کف آن جریان دارد. این رودخانه که برای عبور از تنگه نیاز به گذر از آن دارید، پس از مسیر روستاهای ساران بهشت مکان و ساران سفلی و منطقه کامفیروز به سد درود زن می‌ریزد.

این تنگه با داشتن آب سرد و روان، طبیعت بکر و زیبا، درختان فراوان و …، مکانی بسیار مناسب برای سفرهای بهاری و تابستانه است و تا آخر فصل تابستان می‌توانید از آن دیدن کنید.

برای رزرو: خرید بلیط قطار و بلیت هواپیما با بهترین قیمت و تخفیف از فلایتیو

علاوه بر این، تنگ گمبیل دارای جاذبه تاریخی از جمله بنایی خشتی در زیر صخره‌ای عظیم و همچنین غار کوچکی نیز است.

برای رسیدن به این جاذبه گردشگری زیبا و جذاب کافی است از شهرستان سپیدان به روستای برشنه بروید و پس از طی 40 کیلومتر و عبور از برم شش پیر و روستای کهکران به روستای ساران برسید.

از این روستا تا تنگ گمبیل حدود 20 دقیقه پیاده‌روی دارید.

كتيبه های كورنگون (كرنگون)

در شمال غربی فهليان و در جنوب روستای «سه تلون» در 20 كيلومتری شمال غربی نورآباد ، بر فراز كوه «كرنگون» آثار حجاری شده معروف به نقاره خانه و «سگ مترو»  وجود دارد که قدمت آن به قرن سوم پيش از ميلاد می‌رسد.

همچنین در 9 کیلومتری شهر نورآباد، در محوطه‌ای به نام سراب بهرام، نقش برجسته ای به طول 85/3 و عرض 60/2 متر وجود دارد كه از جاذبه های تاريخی این منطقه محسوب می‌شود.

تنگ چوگان

تنگ چوگان تنگه‌ای در نزدیکی شهر بیشاپور در کازرون است که رود شاپور از میان آن سرچشمه می‌گیرد و سنگ نگاره‌های نقش برجسته شاهان ساسانی مانند آنچه در نقش رستم و بیستون وجود دارد در اطراف آن دیده می‌شود.

جالب است بدانید که تنگ چوگان محل بازی سنتی چوگان، توسط شاهان ساسانی بوده است و غار پر آوازه شاپور و تندیس (پیکره سنگی) زیبای شاپور در میان دیوارهای غربی آن واقع شده است.

سه روستای تنگ چوگان سفلی، علیا و وسطی به همراه باغها و کشتزارهایی در پهنه‌ای میان دو کوه در برگیرنده تنگ چوگان قرار دارند.

تنگ الله اكبر

تنگ الله اكبر دروازه شيراز از سمت شمال است و به خاطر اینکه مشرف بر شهر شيراز بوده و دورنمای زيبایی را برای هر مسافر به وجود می‌آورد، از اهمیت و شهرت خاصی برخوردار بوده است.

به صورتی که حتی در اشعار شعرا و سفرنامه سياحان به كرات از آن یاد شده است. در اين تنگه چند اثر و ابنيه مهم وجود دارد. یکی از این آثار آب زنگی است که از قناتی جاری است كه به دست اتابك مظفرالدين زنگی در قرن ششم هجری قمری احداث شده و منبع آن دامنه جنوبی كوه بمو می‌باشد.

آب اين قنات از ابتدا بسيار كم بود اما به لحاظ گوارا بودن آن شهرت دارد.

 

بلهتقریبا خیر

ارسال نظر

بخش های مورد نیاز با * علامت گذاری شده‌اند.

*