استانبول شهری است که جذابیتهای توریستی اروپا و آسیا را با هم دارد. تاریخ، فرهنگ، هنر، معماری و جاذبههای طبیعی این شهر توریستهای زیادی از سراسر جهان را با سلیقههای گوناگون جذب خود ميکند. استانبول در طول زمانهای گوناگون، از بیزانس تا قسطنطنیه و اکنون وقایع زیادی از سر گذرانده است. معماریهای متنوع استانبول نمایانگر وجود امپراطوریهای گوناگون حاکم بر ترکیه در گذر زمان است.
این کلانشهر باستانی گنجینهای از جاذبههای گردشگری است و هر کسی در طول عمرش برای یکبار هم که شده باید به این شهر سفر کند. اگر در حال برنامهریزی سفر به استانبول هستید، اول باید بلیت هواپیمای استانبول را تهیه کرده و از میان بهترین هتلهای استانبول، محل اقامت خود را رزرو کنید و بعد لیستی از جاهای دیدنی استانبول را در برنامه سف خود بگنجانید. در این مطلب ما به معرفی بهترین جاذبه های گردشگری استانبول میپردازیم و از شما دعوت میکنیم با ما همراه باشید و گشتی در زیباییهای این شهر تاریخی بزنید.
1- مسجد ایاصوفیه؛ یک مسجد جادویی در قلب استانبول
کمتر کسی در دنیاست که به استانبول سفر کند و از مسجد ایاصوفیه دیدن نکند. معماری بخش قابل توجهی از گردشگری در ترکیه را به خودش اختصاص داده و مسجد ایاصوفیا از معروفترین و بهترین جاذبه های گردشگری استانبول به شمار میرود. این مسجد سرگذشت جالبی دارد که خواندنش خالی از لطف نیست.
ایاصوفیا سالهای خیلی دور به عنوان معبدی برای عبادت مسیحیان بنا شد و در گذر زمان و با تغییر امپراطوریها مورد استفاده پیروان ادیان دیگر هم قرار گرفت. این بنا هزاران سال کلیسای امپراتوری روم شرقی بود. از قرن پانزده به عنوان مسجد بازسازی شد و تا کنون که در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو ثبت شده به نام مسجد شناخته میشود.
جالب اینکه در دورهای در تاریخ کشور ترکیه این محل به موزه تبدیل شده بود و تا سال ۲۰۲۰ هم موزه ماند. از سال ۲۰۲۰ مسجد خوانده شد و بعد از چندین سال نماز جماعت در این مکان برگزار شد. ایاصوفیا در بخش اروپایینشین استانبول و محله سلطان احمد واقع شده است.
2- مسجد آبی استانبول؛ شاهکار معماری دوران عثمانی
مسجد سلطان احمد یکی دیگر از جاذبه های گردشگری استانبول است که با کاشیهای آبی رنگ بنا شده و به مسجد آبی معروف است. این مسجد در قلب شهر استانبول واقع شده و به عنوان یک اثر هنری عثمانی برجسته شناخته میشود. سلطان احمد اول این مسجد را ساخت و پس از مرگ هم در همین مکان دفن شد. به همین دلیل به نام مسجد سلطان احمد شناخته میشود. مسجد آبی استانبول در نزدیکی محله سلطان احمد و مسجد ایاصوفیه قرار دارد و میتوانید از این دو بنای ارزشمند در یک روز دیدن کنید.
3- کاخ طوپقاپو؛ اقامتگاه امپراتوری عثمانی
کاخ طوپقاپو که با نام قصر توپکاپی هم شناخته میشود گنجینه دیگری از معماری و تاریخ کشور ترکیه و شهر استانبول است که سلطان محمد دوم آن را ساخته و قرنها بزرگترین مرکز اداره امپراتوری دولت قدرتمند و شکوهمند عثمانی بوده است.
قصر توپکاپی به دلیل موقعیت خاصی که این کاخ در آن واقع شده از هر طرف به دیگر جاذبههای توریستی در استانبول اشراف دارد. از شمال به دماغه طلایی، از جنوب به دریای مرمر و از سمت شمال شرق، این کاخ به تنگه بسفر میرسد. با بازدید از این منطقه میتوانید مجموعه کاملی از زیباترین جاهای دیدنی استانبول ببینید و لذت ببرید. سالن شیشهای داخل کاخ با نورپردازیهای خیرهکننده و منظره دیدنی به سمت تنگه بسفر، تنها یکی از جاذبههای بینظیر کاخ توپکاپی حساب میشود.
4- کاخ دولما باغچه؛ رقیب کاخ ورسای فرانسه
تنها کاخ و محل سکونت امپراطورهای عثمانی، قصر توپکاپی نبوده و کاخ دولما باغچه هم از اقامتگاههای این پادشاهان و جلوهای از شکوه آنها بوده است. این کاخ که در قرن 19 ساخته شده، یکی از پر زرق و برق ترین کاخ های جهان است که مرکز اداری اواخر امپراتوری عثمانی بوده و آخرین سلاطین عثمانی در آنجا ساکن بودهاند. این کاخ که در ناحیه اروپایی بشیکتاش و در نزدیکی میدان تکسیم واقع شده است؛ ترکیبی نفیس از سبکهای مختلف معماری و عناصر باروک، روکوکو، نئو کلاسیک و معماری سنتی عثمانی است.
5- آب انبار تاریخی باسیلیکا؛ سازه زیرزمینی باشکوه
آب انبار تاریخی باسیلیکا یا مخزن آب باسیلیکا در قلب استانبول واقع شده و در روزگار خود نقشی بسیار مهم در تأمین آب شهر ایفا میکرده است. این بنای غولپیکر زیرزمینی، با سلسلهمراتب و اتاقهای پیچیده، شاهکاری از مهندسی آب دوره باستانی را به تصویر میکشد. از آبانبار تاریخی باسیلیکا در طول تاریخ استفادههای مختلفی میشده و امروزه یک موزه و محل گردشگری برای علاقهمندان به تاریخ و معماری است. مخزن آب باسیلیکا در منطقه فاتح و در نزدیکی کاخ توپکاپی و مسجد آبی واقع شده است.
6- کلیسای چورا؛ نمادی از قدرت بیزانس
کلیسای چورا یا موزه کاریه، یکی از قطبهای فرهنگی و معماری استانبول است که تاریخ کهن و زیبای این شهر را به تصویر میکشد و به خاطر موزاییکهای دیواری و نقاشیهای دیواریاش، شهرت جهانی دارد. فضای داخلی کلیسا از با موزاییکهایی پوشیده شده است که زندگی مسیح و حضرت مریم را به تصویر میکشند و نقاشیهای دیواری آن به موضوعات مرگ و رستاخیز میپردازند.
این کلیسا هم در مرکز استانبول قرار دارد و به عنوان یک شاهکار هنری از امپراتوری بیزانس شناخته میشود. کلیسای چورا پس از ورود اسلام به ترکیه ابتدا تبدیل به مسجد و سپس تبدیل به موزهای برای بازدید علاقهمندان به سفر به تاریخ بیزانس شده است.
7- مسجد رستم پاشا؛ یک گوهر پنهان و ناشناخته
مسجد رستم پاشا، از زیباترین جاذبه های گردشگری استانبول است که ترکیبی از معماری عثمانی و زیباییهای هنری و فرهنگ و تاریخ این شهر را با هم دارد. بسیاری از مردم مسجد رستم پاشا را به دلیل کاشیهای خیرهکننده داخل آن، نسخه کوچکتری از مسجد معروف آبی توصیف میکنند. قدمت این کاشیها به قرن شانزدهم میرسد و ظاهری واقعاً تزئینی و دیدنی به مسجد میبخشد.
کاشیهای آبی رنگ و نقش و نگار اسلیمی روی دیوارهای مسجد رستم پاشا، مسجد شیخ لطف الله اصفهان را در ذهنتان تداعی میکند. هنر اسلیمی و رنگ آبی پرشین در مسجد رستم پاشا یادآور پیوند تاریخی میان ایران و عثمانی در گذر زمان است. مسجد رستم پاشا در منطقه فاتح و محله رستم پاشا واقع شده است.
مسجد رستم پاشا در منطقه کاخ توپکاپی و یکی از پر جنبوجوشترین محلههای استانبول و نزدیک به بازار ادویه واقع شده و یکی از جواهرات فرهنگی زیبا و کمتر شناختهشده استانبول است در سفر خود حتما باید از آن بازدید کنید.
8- برج گالاتا؛ نمونهای خیرهکننده از معماری سنگی قرون وسطایی
برج گالاتا یک برج سنگی تاریخی است که در منطقه گالاتا واقع و در سال 1348 در امپراتوری بیزانس ساخته شده است و برای سالیان طولانی، کاربری آن برج مراقبت، زندان و برج آتش نشانی و غیره بوده است. این برج مخروطی شکل با ارتفاع 67 متر یکی از جذابترین جاهای دیدنی استانبول است و چشم انداز پانورامایی شگفتانگیزی از شهر را به شما نشان میدهد. شما میتوانید به قله برج بروید تا از مناظر و محیط اطراف که شامل تنگه بسفر و خط افق شهر است، دیدن کنید.
امروزه این یک جاذبه توریستی محبوب و نمادی از تاریخ و فرهنگ غنی استانبول است و به عنوان مکانی برای رویدادهایی مثل کنسرت و جشنوارههای فرهنگی استفاده میشود و آن را به بخش پر جنبوجوشی از صحنه فرهنگی شهر تبدیل میکند.
9- میدان تکسیم؛ پیوند پر جنبوجوش تاریخ، فرهنگ و مدرنیته
میدان تقسیم، دروازهای برای ورود به خیابان شلوغ استقلال و بهعنوان صحنهای پویا عمل میکند که میتوان در آن نبض شهر را به وضوح احساس کرد. این میدان با تاریخچه طولانی خود، شاهد تحولات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در استانبول است و در طول تاریخ با نامهای مختلف شناخته شده و امروزه نقطهای مهم در مسیرهای گردشگری و دسترسی به جاذبههای مختلف استانبول است.
میدان تقسیم مرکز اقامت، خرید، تفریحات شبانهروزی و بازارهای محلی است. در سفر به استانبول و هنگام روبرو شدن با زیباییهای معماری و تاریخی حوالی میدان تقسیم، فرصتی برای تجربه همزمان دو چهره متفاوت از استانبول خواهید داشت. در واقع میدان تقسیم یک نمونه کوچک و روح استانبول است که منتظر کشف شدن توسط شما است.
10- مسجد سلیمانیه؛ ساختهشده توسط معمار افسانه ای، معمار سینان
یکی دیگر از جاذبه های گردشگری استانبول مسجد سلیمانیه است که به دستور سلطان سلیمان اول ساخته شد. سلطان سلیمان اول چهارمین حاکم عثمانی پس از فتح قسطنطنیه بود و هنگام ساخت این مسجد دستور داد تا در حیاط این بنا چهار مناره ساخته شود. بلندپروازیهای سلطان سلیمان اول محدود به ساخت چهار مناره نبود و این بنا را روی یکی از بلندترین تپههای استانبول بنا کرد تا به همه نقاط شهر اشراف داشته باشد.
عظمت خیرهکننده مسجد سلیمانیه یکی از متمایزترین ویژگیهای آن است که توسط معمار افسانهای، معمار سینان ساخته شده است و به عنوان یکی از شاهکارها و بزرگترین طرحهای او شناخته میشود. البته فقط بزرگی الهامبخش این مسجد با گنبد 47 متری نیست که چشمگیر است؛ بلکه داخل آن هم به زیبایی تزئین شده است. بازی نور و فضاها در نیمه گنبدهای پشتیبان در شمال غربی و جنوب شرقی و فضاهای قوسی به یادماندنی در جنوب غربی و شمال شرقی بسیار چشمنواز است.
مسجد سلیمانیه از سایر جاهای دیدنی استانبول دور نیست و به مسجد رستم پاشا، مسجد جدید استانبول، قصر توپکاپی، بازار بزرگ استانبول و بازار ادویه استانبول دسترسی دارد.
11- مسجد فاتح استانبول؛ اولین مسجد ساختهشده در استانبول
مسجد فاتح استانبول یکی دیگر از جاذبه های گردشگری استانبول است که اهمیت بالایی در این شهر دارد. محلی که مسجد فاتح در آن واقع شده پیش از تبدیل به مسجد در واقع یک کلیسا بود که در دوره سلطان محمد دوم ساخت آن تکمیل شد. این کلیسا Apostles نام داشت و بعد از مسجد ایاصوفیه مهمترین بنای تاریخی استانبول به شمار میرفت. مسجد فاتح در محلهای با همین نام در نزدیکی میدان فوزی پاشا قرار گرفته است.
مجموعه مسجد فاتح دارای چندین بنای دیگر از جمله مدرس (دبیرستان مذهبی)، خوابگاه طلاب، آسایشگاه، کتابخانه، بیمارستان، بازار، حمام و مقبره بوده که متأسفانه امروزه فقط مدارس، کتابخانه، آسایشگاه و مقبرهها باقی ماندهاند و سایر سازهها در اثر آتشسوزی، زلزله و ساخت جاده در دهه 1950 تخریب شدند.
صحن مجموعه مسجد فاتح یکی از بزرگترین عرصههای مسجد است و از این رو مراسم مهم ختم مردم در مسجد فاتح برگزار و هر چهارشنبه هم بزرگترین بازار خیابانی استانبول (Fatih Pazarı) در اطراف مسجد فاتح برپا میشود. برای رفت و آمد در استانبول میتوانید از استانبول کارت استفاده کنید.
12- موزه باستان شناسی؛ دارای بیش از یک میلیون اثر از تمدنهای مختلف
موزه باستان شناسی را شخصی به نام عثمان حمدی به قصد مدرسه صنایع هنری راهاندازی کرد؛ اما پس از مدت کوتاهی به موزه تبدیل شد و تا مدتها به نام موزه سلطنتی شناخته میشد. موزه باستان شناسی استانبول، بزرگترین موزه باستانشناسی در ترکیه است و در این موزه بیشتر از یک میلیون اثر از تمدنهای باستانی مصر، بینالنهرین و آناتولی نگهداری میشود. این موزه در محله سلطان احمد و در نزدیکی دیگر جاهای دیدنی استانبول مانند کاخ توپکاپی واقع شده است.
موزه باستان شناسی استانبول از سه موزه تشکیل شده است: موزه باستان شناسی، موزه شرق باستان و موزه کاشیکاری یا موزه هنر اسلامی که در مجموع بیش از یک میلیون شی را در خود جای دادهاند و تقریباً تمام دورانها و تمدنهای تاریخ جهان را نشان میدهند.
13- میدان باستانی هیپودروم؛ مرکز ورزشی و فرهنگی پایتخت قدیمی بیزانس
میدان هیپودروم استانبول یکی دیگر از مناطق باستانی شهر است و اگرچه آثار زیادی از آن باقی نمانده، سرگذشت جالبی دارد. هیپودروم مرکز فعالیتهای اجتماعی، ورزشی و فرهنگی استانبول در دوران باستانی بود. مسابقات اسبدوانی، کالسکهدوانی، انواع بازیهای ورزشی و رویدادهای مهم مانند تجلیل از پادشاهان و امپراطورها در هیپودروم برگزار میشد.
ساخت هیپودروم را سپتیمیوس سوروس در سال 203 میلادی آغاز کرد و در دوره کنستانتین کبیر در سال 330 میلادی تکمیل شد. در حال حاضر چیز خیلی زیادی از هیپودروم برای بازدید باقی نمانده است و تنها بخشهای کوچکی از دیوارههای بنا در ضلع جنوبی و فوارهای که امپراتور آلمان ویلیام دوم در سال 1898 به سلطان عثمانی اهدا کرد و در ضلع شمال غربی واقع شده، قابل بازدید است.
14- بازار بزرگ استانبول؛ بهترین کیفیت شیرینی ترکی، باقلوا، قهوه ترک، چای ترکی!
بازدید از بناهای تاریخی و آشنایی با معماری دوران عثمانی اگرچه اتفاق ارزشمندی است؛ اما به این معنا نیست که از بازارهای جذاب استانبول و از معاشرت با مردم محلی غافل شویم. بازار بزرگ سرپوشیده استانبول اولین مرکز خرید در جهان است که در یک محله کامل در یک شهر واقع شده است. تصور کنید یک محله بزرگ از شهرتان فقط بازاری بسیار بزرگ و سرپوشیده باشد! اینطور بهتر میتوانید به عظمت بازار بزرگ استانبول پی ببرید.
این بازار حدود ۶۱ گذر و ۳هزار حجره دارد و در هر گذر و راسته میتوانید به دنبال دسته کالای مشخصی بگردید. این بازار ابتدا بازار پارچهفروشها بود و کم کم طلا و جواهر و دیگر کالاها در گذر زمان به آن اضافه شد. در حال حاضر به اندازهای کالاهای متنوع در این مکان خرید و فروش میشود که محال است وارد بازار شوید و دست خالی برگردید. بازار بزرگ استانبول در منطقه فاتح و در کنار دیوار ارگ تاریخی استانبول قرار دارد.
15- بازار ادویه؛ پاتوق معروفترین آشپزهای دنیا
تصور کنید از ایران به ترکیه سفر کنید و بخواهید در بازار ادویهها قدم بزنید! در نگاه اول بازدید از بازار ادویه استانبول عجیب به نظر میرسد. چرا وقت خود را به گشت و گذار در این مکان بگذرانید؛ در حالی که این همه مکان توریستی در استانبول وجود دارد که با یک سفر یکهفتهای بهسختی میتوانید تنها از بخشی از آن دیدن کنید؟
البته که باید عاشق آشپزی باشید که به بازار ادویه سفر میکنید. دیدن انبوهی از ادویههای متنوع که گاهی تنها اسمی از آنها را میشنویم و شاید در هر عطاری و ادویهفروشی شهرمان پیدا نکنیم، انگیزه مهمی است که میتواند ما را به سمت بازار ادویه بکشاند؛ اما انگیزه بزرگتر برای بازدید چه میتواند باشد؟
معروفترین آشپزهای دنیا به قصد خرید به بازار ادویه استانبول سفر میکنند. ماجرا برایتان جالبتر شد؟ تصور کنید هنگام گشت و گذار در انبوه رنگ و بوی ادویه در این بازار، اینفلوئنسرهای آشپزی را هم ببینید. در بازار ادویه فقط ادویه خرید و فروش نمیشود و انواع مختلفی از باقلوای ترکی، میوه خشک، قهوه ترک، پاستیل و آجیل هم میتوانید پیدا کنید.
16- موزه هنرهای ترکی و اسلامی؛ نمونهای منحصربهفرد از خوشنویسی، کاشی و قالی
برای ما ایرانیان که اسلام را میشناسیم و دین رسمی کشورمان است، تلفیق این دین با دوره عثمانی میتواند موضوع کاملا جذابی باشد. در موزه هنرهای ترکی و اسلامی، آثار زیادی از دوره عثمانی وجود دارد که میتوانید از گذران وقت خود در این مکان لذت ببرید. بیشتر از ۴۰هزار اثر ارزشمند در موزه هنرهای ترکی و اسلامی نگهداری میشود.
آثار نگهداری شده در موزه محدود به آثار باستانی از دورههای مختلف مانند امویان، عباسیان، سلجوقیان، عثمانی، صفوی و غیره نیست و گرانبهاترین فرشهای جهان در اعصار گوناگون در این موزه نگهداری میشود. موزه هنرهای ترکی و اسلامی در منطقه فاتیح و حوالی میدان سلطان احمد استانبول قرار دارد و دسترسی به این محل با وسایل نقلیه عمومی بسیار راحت است.
17- قلعه یدیکوله؛ یک سازه تاریخی مستحکم یا هفت برج
منطقه فاتح تنها مسجد و بازار ندارد و با دیدن قلعه یدیکوله که از دوره روم باستان در این منطقه باقی مانده، شگفتزده میشوید. قلعه یدیکوله کمی از شهر فاصله دارد و در نزدیکی دریای مرمر واقع شده است؛ اما کاملا ارزشش را دارد تا زمانی برای بازدید از آن اختصاص دهید.
ساخت این قلعه قرن چهارم آغاز و تکمیل آن تا اواخر قرن طول کشید. از این قلعه در دورههایی از تاریخ به عنوان خزانهداری و در دورههای دیگر از برجهای آن به عنوان سیاهچاله برای نگهداری زندانیان استفاده میشد. در حال حاضر این منطقه مکانی کاملا توریستی است تا سر حوصله از برجها و دیوارهای قلعه دیدن کنید و با ایستان بر فراز برجهای قلعه مناظر زیبایی از دریای مرمر را در ذهن خود حک کنید. اگر با دوربین عکاسی این تصاویر را هم ثبت کنید که چه بهتر.
18- تنگه بسفر؛ آبراههای طبیعی بین دریای سیاه و دریای مرمره
نام تنگه بسفر را هنگامی که قصر توپکاپی را معرفی میکردیم خواندید؛ اما بد نیست بدانید خود تنگه بسفر هم منطقهای فوقالعاده و دیدنی است که میتوانید لحظاتی بهیادماندنی را در آن بگذرانید. امروزه سفر به کشورهای مختلف با هواپیما و از راه هوایی انجام میشود و کمتر زمانی فرصت میشود تا با کشتی به دریا سفر کنید. در تنگه بسفر فرصت تجربه سوار شدن بر کشتیهای تفریحی فراهم است و میتوانید در تورهای آبی تنگه بسفر شرکت کنید.
معروفترین تور کشتی، تور طولانی بسفر است که هر روز از اسکله کشتی امینونو (Eminönü)، تا دهکده و قلعه در آنادولو کاواگی (Anadolu Kavağı)، نزدیک دهانه شمالی تنگه به دریای سیاه، حرکت میکند. با تورهای متنوع آبی در تنگه بسفر میتوانید تجربهای بینظیر از سفر دریایی را کسب کنید.
19- موزه هنر مدرن؛ اولین موزه هنر مدرن و معاصر ترکیه
استانبول را تا به اینجا شاید باستانی شناختید، اما موزه هنر مدرن در این شهر قرار است تصورات شما را از این شهر تغییر دهد. موزه هنر مدرن استانبول قرار است به نیازهای هنر مدرن پاسخ دهد و به همین خاطر در زمینه هنرهای تجسمی، عکاسی، معماری، طراحی، رسانه، سینما و دیگر زمینههای هنری آثار ارزشمندی در این موزه قرار دارد. ساختمان موزه هنر مدرن محدود به موزه نیست و در بخشهایی از این ساختمان کتابخانه، نمایشگاه، گالری، سینما، کافه و فروشگاه قرار دارد. موزه هنر مدرن استانبول اولین موزه هنر معاصر در کشور ترکیه است که در سال ۲۰۰۴ تاسیس شد.
20- موزه پرا؛ یک تجربه دیجیتال منحصر بهفرد با الهام از یک اثر هنری پانوراما
موزهگردی در ترکیه تمام نشده است. اگر از موزه پرا دیدن نکنید انگار در استانبول موزه نرفتهاید. موزه پرا سال ۲۰۰۵ و در محل ساختمان قدیمی هتل بریستول ساخته شد. نمایشگاههای بسیار مهم و رویدادهای فرهنگی مطرح ترکیه در این مکان برگزار میشوند. رویدادهای مهمی که در موزه پرا برگزار شده است، محدود به رویدادهای ملی ترکیه نیست و رویدادهای بینالمللی زیادی هم در این موزه برگزار شدهاند. موزه پرا در منطقه بیاوغلو و خیابان مشروطیت واقع است و آثار متنوعی از دوره عثمانی تا عصر معاصر را در این موزه میتوانید پیدا کنید.
21- اسکله امینونو؛ یک نقطه استراتژیک برای کشتیهای بین قارهای استانبول و سفرهای دریایی
محله امینونو (Eminönü) محلهای چندصد ساله در نزدیکی شاخ طلایی است. این محله به قدری بزرگ است که با بازدید از آن به چندین مورد از بهترین جاذبه های گردشگری استانبول که در این مطلب گفتیم دسترسی دارید. امینونو میان دو بخش اروپایی و آسیایی نشین استانبول قرار گرفته است. به عنوان مثال برج ۳۰ متری کیز کولهسی در یکی از جزایر کوچک و نزدیک به اسکله امینونو در سواحل آسیایی استانبول قرار گرفته است.
پل گالاتا، تنگه بسفر، بازار ادویه، مسجد سلیمانیه، مسجد رستم پاشا و مسجد سلطان احمد، همه و همه از محله امینونو قابل دسترسی هستند. از اسکله امینونو در سراسر تنگه بسفر به راحتی میتوانید به ساحل آسیایی استانبول با کشتی سفر کنید و از گشت و گذار در این محله و دیدن جاذبههای گردشگریاش لذت ببرید.
اسکله Eminonu در امتداد جنوبی پل گالاتا قرار دارد و یک نقطه حملونقل مرکزی برای کشتیهای بین قارهای استانبول و سفرهای دریایی عمومی در بسفر است. از اینجا، قایقها به سمت Kadikoy، Uskudar و جزایر پرنس میروند و دستفروشان ساندویچ ماهی کبابی، شاه بلوط برشته، و ذرت بخارپزشده را در کنار آب می فروشند.
22- موزه صنعتی راحمی ام؛ تاریخ حمل و نقل، صنعت و ارتباطات
تاریخ و معماری حرف اول را در ترکیه میزنند؛ اما استانبول شهری صنعتی با تمدنی چندهزار ساله است. موزه صنعتی راحمی ام میتواند تاییدی بر این ادعا باشد. این مکان یک موزه صنعتی در استانبول است که بهخوبی تاریخ حمل و نقل و صنعت ارتباطات کشور ترکیه را به تصویر کشیده است.
موزه صنعتی راحمی ام را در سال ۱۹۹۱ فردی به نام رحمی کوچ در سواحل خلیج گلدن هورن و در نزدیکی گالاتا ساخت و ۳ سال بعد با گردآوری قدیمیترین ماشینها و دوچرخههای دنیا، موتورسیکلتهای عتیقه، انواع قایقها و کشتیهای قدیمی و انواع تلفنها از ابتدای اختراع آنها تا به امروز، برای بازدید عموم افتتاح کرد. جالب اینکه موزهای مشابه با همین مکان هم در سال ۲۰۰۵ در شهر آنکارا ساخته شد که به تکنولوژیهای جدیدتر میپردازد. موزه واقع در شهر آنکارا را با نام شانگهای رحمی کوچ میشناسند و به نوعی خواهر کوچکتر موزه صنعتی راحمی ام به شمار میرود.
23- کلیسای جامع سنت جورج؛ شکوه و زیبایی قرن شانزدهم
بعد از ورود اسلام به ترکیه در زمان امپراطورهای عثمانی به مرور بسیاری از کلیساها به مسجد یا موزه تبدیل شدند اما هنوز کلیساهایی در این شهر وجود دارد که به عنوان کلیسا و جاذبه گردشگری مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از آنها کلیسای جامع سنت جورج استانبول است. این مکان، کلیسای اصلی ارتدوکس شرقی در شهر استانبول است.
از قرن ۱۶ تا به امروز این کلیسا مقر سراسقف جهانی قسطنطنیه بوده که در محله فاتیح قرار دارد. این بنا نسبت به اهمیت تاریخی آن، مکان گردشگری کوچکی است. در برنامههای گردشگری محله فاتیح استانبول کلیسای سنت جورج میتواند به راحتی جای بگیرد و زمان نسبتا کوتاهتری نسبت به دیگر جاذبههای گردشگری این منطقه از شما میگیرد.
24- خیابان استقلال یا پرا؛ هم فال و هم تماشا
آخرین جاذبه گردشگری استانبول را به خیابان استقلال اختصاص میدهیم. این خیابان در گذر زمان اسامی گوناگونی داشته و امروزه با نام خیابان استقلال شناخته میشود. به قدری این خیابان در استانبول مهم است که نمیشود به این شهر سفر کرد و از این خیابان گذر نکرد. با گشت و گذار در خیابان پرا میتوانید با مردم ترکیه معاشرت کنید، در رستورانهای متنوع این خیابان غذاهای ستنی بخورید و در بازارهای جذاب آن خرید کنید. کلیسای سنت آنتونی پادوا، موزه پرا و موزه درویشان مسلمان هم در خیابان استقلال قرار دارند و گذر از این خیابان هم فال است و هم تماشا. از موزه و کلیسا دیدن میکنید و در کافههای شبانه و رستورانهای محلی غذاهای معروف و خوشمزه ترکیه را امتحان میکنید.
جاهای دیدنی استانبول تمام شدنی نیست!
جاذبه های گردشگری استانبول محدود به مواردی که گفتیم نیست و در گوشه گوشه این شهر میتوانید گردش کنید و یک سفر بهیادماندنی داشته باشید. چون استانبول شهری است که فرهنگ و تاریخ خود گستردهای دارد و همین موضوع آن را به شهری هیجانانگیز تبدیل کرده است و هرچند قدمت آن به دوران نوسنگی برمیگردد؛ اما امروز شهری مدرن است که از طریق بناهای تاریخی و بازارهای باستانی به میراث سنتی خود وفادار مانده است.
اگرچه بسیاری از محبوبترین و بهترین مکانها برای بازدید داخل یا نزدیک منطقه قدیمی سلطان احمد واقع شدهاند؛ اما مجموعهای خیرهکننده از دیگر جاذبههای توریستی هم در نقاط دورتری از شهر واقع شدهاند. پس با تهیه لیستی از بهترین جاذبه های گردشگری استانبول که حتما باید ببینید، برنامهریزی سفر خود را کامل کنید.
خدا قسمت ما هم بکنه!