مکانهای تاریخی استانبول از تنوع بسیار زیادی برخوردار هستند و همین موضوع باعث شده است که شهر استانبول مورد استقبال انواع مردم با بازهی متنوعی از سلیقهها قرار گیرد. بناهای تاریخی استانبول، آنقدر زیبا و شگفتانگیز هستند که کمتر کسی را مییابید که از دیدن زیبایی و شکوه این مکانها به وجد نیامده باشد. پس از رزرو هتل و بلیط هواپیما استانبول، حتما یک لیست از جاهای دیدنی درست کرده و برای دیدن آنها برنامهریزی کنید. البته ما در این متن پربازدیدترین مکان های تاریخی استانبول را به شما معرفی کردهایم.
کاخ توپکاپی؛ بهترین معماری خاورمیانه
اگر قصد سفر به استانبول را دارید، کاخ توپکاپی، یکی از شگفتانگیزترین بناهای تاریخی در استانبول را فراموش نکنید. بهترین نمونه از معماری خاورمیانه را میتوانید در این کاخ از نزدیک مشاهده کنید. کاخ توپکاپی (Topkapi Palace) دارای 27 برج مختلف، صدها اتاق و حیاط است. اگر به بناهای تاریخی استانبول فکر میکنید، بدانید که نباید این مکان را از دست بدهید. گردشگران میتوانند مجموعههای دولتی مانند سلاحهای قدیمی مورد استفادهی سلاطین، مجموعههای چینی بزرگ در محوطهی آشپزخانه و مجموعههای مختلف جواهرات مورد استفاده توسط آنها را نیز همزمان ببینند. از سوی سازمان یونسکو بهعنوان «بهترین نمونه از کاخهای دوران عثمانی» توصیف میشود. هیچ کجای دیگر در استانبول بهاندازه این کاخ گردشگران را به خود جذب نمیکند. بازدیدکنندگان برای دیدار از معماری باشکوه، مجموعهای از آثار هنر خطاطی، لباسها، ظروف چینی و برخی از آثار مقدس دین اسلام به این کاخ میآیند.
مسیر کاخ توپکاپی
برای رفتن به کاخ توپکاپی از میدان تکسیم باید، تا ایستگاه دانشگاه معمار سینان (Fındıklı Mimar Sinan Üniversitesi) 12 دقیقه پیادهروی کنید. از آنجا سوار خط تراموای باغچیلار (Bağcılar) شوید و با گذشت از 6 ایستگاه، در ایستگاه سلطاناحمد پیاده شوید. از آنجا تا کاخ توپکاپی، حدود 7 دقیقه پیادهروی دارید.
مسجد کبود یا سلیمانیه
مسجد کبود یا سلیمانیه (Süleymaniye Mosque) مسجدی بسیار بزرگ با معماری پیچیده است که با کاشیها، طرحها و پنجرههای رنگی، تزئین شده است. کسانی که اهل بازدید از مکانهای مذهبی هستند، این را میدانند که در مساجد اندکی همخوانی و یکدستی طرحها حفظ شده است. این در حالی است که در مسجد کبود شما با یکدستی طرح و معماری روبهرو هستید. بازدید از این مسجد میتواند یکی از تفریحات کسانی باشد که به تاریخ و مذهب علاقهمند هستند.
مسیر رسیدن به مسجد کبود
برای رسیدن به مسجد از میدان تکسیم میتوانید از مترو استفاده کنید. از این میدان به ایستگاه دانشگاه معمار سینان بروید. سپس سوار خط تراموای T1 به سمت باغچیلار شوید. بعد از آن، در ایستگاه سلطان احمد پیاده شده و حدود ۲۵۰ متر پیادهروی کنید تا به مسجد کبود برسید.
مسجد ایاصوفیه؛ هشتمین عجایب جهان
مسجد ایاصوفیه (Hagia Sophia) که قدمت آن به سال 325 میلادی برمیگردد، یک کلیسا و مسجد قدیمی است و به عنوان یکی از بزرگترین مکانهای تاریخی استانبول و دیدنی ترکیه، معرفی شده و به عنوان هشتمین عجایب جهان ثبت شده است. ایاصوفیه یکی از شگفتانگیزترین بناهای دنیای باستان بوده و دارای یک گنبد عظیم بهعنوان نمادی از شاهکار معماری عصر بیزانس است. از این بنا برای مدت حدودا هزار سال پس از ساخت توسط امپراتور ژوستینین اول در سال ۵۳۷ میلادی بهعنوان کلیسای ارتدکس و محل اقامت پدرسالار قسطنطنیه استفاده میشد. از سال ۱۴۵۳ به بعد و برای مدت ۵۰۰ سال، این مکان به مسجدی برای مسلمانان تبدیل شد. سرانجام در سال ۱۹۳۵ و به دستور کمال آتاتورک، اولین رئیسجمهور ترکیه، ایاصوفیه به یک موزه بدل گشت. ایاصوفیه همچنین یکی از پربازدیدترین بناهای تاریخی استانبول و موزههای جهان محسوب میشود. این بنا یادگار امپراتوری روم شرقی و شاهکار معماری بیزانسی و یک کلیسای مسیحیت شرقی است که ساختمان فعلی آن در دورهی امپراتوری بیزانس بنا به دستور تئودورا، همسر امپراتور ژوستینین یکم ساخته شده است.
مسیر رسیدن به ایاصوفیه
برای رفتن به مسجد ایاصوفیه باید از میدان تکسیم وارد خط T1 تراموا شوید و به ایستگاه سلطاناحمد بروید. مسیر پیادهروی تا مسجد تنها 5 دقیقه طول میکشد.
موزهی باستانشناسی استانبول
یکی از دیدنیهای استانبول، موزهی باستانشناسی (Istanbul Archaeological Museum) است. این موزه، بزرگترین ساختمانی است که سه موزه را پوشش میدهد: باستانشناسی، کیوسک کاشیکاری شده و موزههای شرق باستان. اگر به این مکان یعنی محبوبترین بنای تاریخی در استانبول رفتید، دیدن مجموعههای مختلف هنرهای سرامیکی، سکههای اسلامی، مصنوعات موجود در نمایشگاه، مقبرهی قرن اول و بسیاری چیزهای جالب دیگر را از دست ندهید.
مسیر رسیدن به موزه باستانشناسی
برای رسیدن به موزهی باستانشناسی سوار تراموای کاباتاش (Kabataş) شده و در ایستگاه گلخانه پیاده شوید. از آنجا میتوانید در کمتر از چند قدم به موزه برسید.
موزهی کاخ توپکاپی؛ دفترچه خاطرات سلاطین
موزهی کاخ توپکاپی (Topkapi Palace Museum) یکی از غنیترین موزههای جهان و برترین مکانهای تاریخی استانبول، یک کاخ باشکوه شرقی و یکی از بزرگترین آثار معماری جهان است. این محل، اقامتگاه سلاطین عثمانی و همچنین مرکز اداری و آموزشی امپراتوری بوده است. بهترین نمونههای مهر، صحافی، جواهرات، جعبهسازی و همچنین کتیبهها را میتوانید در این موزه ببینید.
مسیر رسیدن به موزهی کاخ توپکاپی، همان مسیر کاخ است.
برج گالاتا؛ برج دیدهبانی استانبول
برج گالاتا 67 متر ارتفاع دارد. به همین دلیل هم وقتی در آن ایستادهاید، میتوانید جاذبهها و مناظر خیرهکنندهی شهر قدیمی استانبول را ببینید. برج گالاتا (Galata Tower) در قرن ۱۳ ساخته شده و امروزه در طبقه نهم آن چندین کافه، رستوران و کلوب شبانه وجود دارد. برج گالاتا بهترین مکان برای عکس گرفتن است و میتوانید زیباترین خاطرات را در این برج رقم بزنید. اگر با تورهای گردشگری استانبول از این مکان دیدن میکنید، حتما سعی کنید صبح زود به برج برسید تا با ازدحام جمعیت روبهرو نشوید.
مسیر رسیدن به برج گاتالا
برای رسیدن به این برج از تراموا، مترو و فونیکولار استفاده کنید. لازم است بدانید که این برج در نزدیکی میدان تکسیم واقع شده و حدود ۲۰ دقیقه با پای پیاده از آن فاصله دارد.
موزهی هنرهای ترکی و اسلامی
یکی از مکانهای تاریخی استانبول، موزههای هنرهای ترکی و اسلامی (Museum Of Turkish And Islamic Arts) است. این موزه ترکیبی از آثار ترکی و هنرهای اسلامی و یکی از موزههای مهم در جهان شناخته میشود. این موزه، واقع در کاخ ابراهیم پاشا، یکی از مهمترین بناهای معماری مدنی عثمانی قرن شانزدهم، در میدان سلطان احمد واقع شده است. در بخشهای فرش، نسخ خطی، چوب، شیشه، فلز، سرامیک و قومنگاری میتوانید شاهد بیش از 40000 اثر منحصربهفرد باشید.
مسیر رسیده به موزه هنرهای ترکی و اسلامی
این موره واقع در منطقهی تاریخی سلطاناحمد است، بنابراین میتوانید از منطقهی فاتح تا آنجا را پیادهروی کنید. همچنین، میتوانید از منطقهی بیاوغلو (Beyoğlu) با تراموا T1 یا مترو خط M2 به این موزه بروید.
آبانبار باسیلیکا با تصویر مدوسا
از بناهای تاریخی استانبول میتوان به آبانبار باسیلیکا (Basilica Cistern) اشاره کرد. باسیلیکا به عنوان یک بنای تاریخی زیبا در استانبول شناخته میشود. این مکان، بزرگترین آبانبار از میان صدها آبانبار باستانی است که در استانبول قرار دارد. اینجا با ردیفهایی از ستونهای قدیمی یکی از جذابترین مکان های تاریخی استانبول در زمستان است. روی یکی از پایههای ستونها، طرحی از صورت مدوسا (یکی از اساطیر یونان) را میتوان مشاهده کرد. این مخزن در بخشی از تاریخ، سیستم تصفیه آب کاخ بوده و در بسیاری از فیلمها حضور داشته است. این آبانبار در قرن ششم میلادی بهمنظور تصفیه آب کاخ بزرگ قسطنطنیه (کاخی که امروز نابود شده است) ساخته شد و بزرگترین آبانبار در میان صدها آبانبار شهر بود. پس از فتح استانبول در سال ۱۴۵۳ توسط عثمانیها، از این آبانبار برای تامین آب کاخ توپکاپی استفاده میشد. کلیسای آبانبار مساحتی بالغ بر ۱۰ هزار مترمربع داشته و با ستونهای فراوانی در برابر ریزش محافظت شده است. این مکان که همیشه مرطوب و تاریک است، محل مناسبی برای فرار از گرمای تابستان در استانبول محسوب میشود.
مسیر رسیدن به باسیلیکا
این آبانبار، در شمال غربی ایاصوفیه واقع شده است. پس با با فونیکولار F1 به سمت کاباتاش بروید. در ایستگاه کاباتاش سوار تراموا خط T1 شوید و به ایستگاه سلطان احمد بروید. از اینجا، آبانبار باسیلیکا تنها 2 دقیقه با شما فاصله دارد.
موزهی هنرهای مدرن استانبول
موزهی هنرهای مدرن استانبول (Istanbul Museum Of Modern Art) اولین موزهی خصوصی ترکیه است که آثار هنر مدرن و معاصر را به نمایش میگذارد. این موزه مکانی عالی برای دوستداران هنر مدرن است. موزهی هنرهای مدرن استانبول، میزبان مجموعهی وسیعی از فعالیتهای بینرشتهای است که شامل گالریهای نمایشگاه دائمی و موقت، یک گالری عکاسی و فضاهایی برای برنامههای آموزشی و اجتماعی میشود. این ساختمان با الهام از آبهای درخشان تنگهی بسفر (Bosporus)، با نمای خود که با پانلهای آلومینیومی سه بعدی ساخته شده است، بازیهایی از نور و سایه را با تغییر نور خورشید و انعکاس آب در طول روز ایجاد میکند.
مسیر موزه هنرهای مدرن استانبول
برای رسیدن به این موزه میتوانید از وسایل نقلیهی عمومی و همچنین خودروی شخصی استفاده کنید. در صورت استفاده از مترو، نزدیکترین ایستگاه به موزه ایستگاه شیشانه (Şişhane) است که تنها 5 دقیقه با موزه فاصله دارد.
یادمان شهدای هوانوردی
یکی دیگر از مکانهای تاریخی استانبول، یادمان شهدای هوانوردی (Aviation Martyrs’ Monument) است. این بنای تاریخی به سربازان نیروی هوایی عثمانی که در حوادث پرواز در طول جنگ کشته شدهاند، تقدیم شد. در سال 1914، دو هواپیما در فلسطین سقوط کردند که طی آن سه نفر از چهار هوانورد نظامی کشته شدند. درست پس از این حادثه، کار بر روی ساخت یک بنای یادبود برای گرامیداشت این هوانوردان آغاز شد. هر ساله در روز شهدا مراسمی در مقابل این بقعه برگزار میشود. یادمان شهدای هوانوردی در محلهی فاتح واقع شده است.
مسیر تا یادمان شهدای هوانوردی
فاصلهی فاتح تا میدان تکسیم نزدیک به 30 دقیقه است. برای اینکه بتوانید از میدان تکسیم به محلهی فاتح بروید، باید خودتان را به ایستگاه تارلاباشی (Tarlabaşı) برسانید. سپس، سوار اتوبوس دیگری شوید و به ایستگاه (Oğuzhan) بروید.
کاخ دولما باغچه؛ شاهنشین مرمری
کاخ دولما باغچه (Dolmabahce Palace) در گذشته محل اقامت سلاطین بوده است. از سال 1853 تا 1922 این کاخ مرکز اصلی اداری امپراتوری عثمانی بود. کاخ دولما باغچه بسیار مجلل و باشکوه است. نمای بیرونی آن از مرمر سفید ساخته شده و در فضای داخلی آن میتوان تزئینات طلا را مشاهده کرد. همچنین، مجموعهای غنی از هنر و قطعات استثنایی از جمله لوسترهای باکارا را در خود جای داده است. حتی آتاتورک در آخرین سالهای عمرش آن را به اقامتگاه ریاست جمهوری خود تبدیل کرد. این مکان یکی از زیباترین بناهای تاریخی استانبول است.
مسیر رسیدن به دولما باغچه
برای دیدن این مجموعه کافی است خط F1 مترو را به سمت کاباتاش سوار شده و در ایستگاه مترو دولما باغچه پیاده شوید. پس از طی 500 متر به کاخ میرسید.
هیپودروم؛ آخرین سازههای بیزانسی
ممکن است بین آخرین سازههای بیزانسی شهر در این منطقه، متوجه هیپودروم (Hippodrome) نشوید. اما همانطور که از مسجد آبی و آبانبار باسیلیکا به سمت ایاصوفیه میروید، در حال قدم زدن بر روی میدان مسابقهای معروف هستید که در آن مسابقات ارابهسواری برگزار میشد. در امپراطوری بیزانس، این مکان مهمترین نقطهی شهر بود، اما امروزه میبینید که تنها سه ابلیسک و مجسمه از آن باقی مانده است. این منطقه یکی از بناهای شگفتانگیز استانبول است. حکاکیهای پایهی ابلیسک را که تئودوسیوس و خانواده و نگهبانانش را در حال تماشای مسابقات ارابهسواری نشان میدهد، از دست ندهید.
بازار بزرگ یا کاپالی چارسی
شهر استانبول دارای یک بازار خرید چشمنواز با بیش از 5000 غرفه است. بازار کاپالی چارشی (Kapalı Çarşı) مورد علاقه مسافرانی است که عاشق خرید هستند. روزانه میلیونها گردشگر از این محل بازدید میکنند. در این بازار کالاهای مختلفی مانند جواهرات، صنایعدستی، نقاشیهای دستساز هنرمندان محلی، ادویهجات، ترشیجات، سکههای قدیمی، مبلمان، جواهرات، کلکسیونهای اسلحه و سایر اقلام سنتی فرهنگ ترکیه خرید و فروش میشود.
مسیر رسیدن به کاپالی چارسی
پس اگر شما هم قصد خرید و بازارگردی دارید، با خط F1 فونیکولور به ایستگاه کاباتاش بروید. سپس با خط تراموای T1 در ایستگاه بایزید، بازار بزرگ (کاپالی چارشی) پیاده شوید.
مسجد رستمپاشا
در یک کوچهی کوچک نه چندان دور از بازار ادویه، مسجد رستم پاشا (Rüstem Pasa Mosque) پنهان شده است. حتی قبل از ورود به مسجد، کاشیکاریهای ایزنیک را در نما خواهید دید. در داخل مسجد نیز کاشیهای زیبای ایزنیک دیوارها را پوشانده است. این بنای یادبود نمادین در استانبول توسط معمار سینان برای رستم پاشا، داماد سلطان سلیمان بزرگ، طراحی شد. این مسجد فضای بسیار آرامی دارد. قدم زدن در آن و دیدن کاشیهای نفسگیرش برای هر بازدیدکنندهای لذتبخش است.
مسیر مسجد رستم پاشا
مسجد رستم پاشا در ۴۰۰ متری مسجد جدید استانبول و در ۲۰۰ متری بازار مصریها قرار دارد. این مسجد در فاصلهی بسیار کم و در حدود یک کیلومتری پل گاتالا و مسجد توپکاپی واقع شده است و شما میتوانید با ۲۰ دقیقه پیادهروی خود را به این مکانها برسانید.
موزهی چورا؛ کلیسای منجی مقدس
یکی از معروفترین بناهای تاریخی استانبول که نباید آن را از دست داد، حدود 20 دقیقه با محلهی سلطان احمد فاصله دارد و نزدیک به دیوارهای شهر قدیمی است. کلیسای منجی مقدس در چورا یکی از بهترین نمونههای کلیسای بیزانسی با موزاییکها و نقاشیهای دیواری قرن چهاردهم است. این کلیسا بعدها به مسجد و در نهایت موزه تبدیل شد و اکنون به موزهی چورا نیز معروف است.
مسیر موزهی چورا
این موزه در محله ادیرنهکاپی (Edirnekapi) در شمال منطقه فاتح و در فاصلهی پنج کیلومتری از شمال غربی محله سلطان احمد استانبول قرار دارد. کلیسا چورا با میدان تکسیم هفت کیلومتر فاصله دارد.
قلعهی یدیکوله یا هفت برج
قلعهی یدیکوله (Yedikule Fortress)، یک بنای تاریخی مستحکم است که در محلهی یدیکوله فاتح ترکیه واقع شده است. این مجموعهی هفت برجی که در سال 1458 به سفارش سلطان محمد دوم عثمانی ساخته شد، با افزودن سه برج جدید و احاطهی کامل بخشی از دیوارهای باستانی قسطنطنیه، از جمله دو برج دوقلو که در اصل دروازهی طلایی پیروزمندانه (ترکی) را تشکیل میدادند، ایجاد شد. این قلعه به عنوان یک سیاهچال سلطنتی مهیب شناخته شد که چهرههای قابل توجهی را در طول تاریخ، در خود جای داده بود و دسیسههای مرتبط با آن، تخیل مردم را در طول قرنها در افسانهها، داستانها و هنرهای مختلف تسخیر کرد.
مسیر رسیدن به یدیکوله
قلعه واقع در محله فاتح، میدان یدیکوله است. یکی از سادهترین مسیرها به یدیکوله، با اتوبوس از میدان تکسیم است یا میتوانید سوار خط مترو مرمره شده و در ایستگاه کازلیچمه (Kazlicesme) پیاده شوید و در حدود ۱۰ دقیقه تا قلعه پیادهروی کنید.
مسجد عزیز محمد یا مسجد گربهها
مسجد عزیز محمد به مسجد گربهها هم شهرت دارد. پیشنماز این مسجد یعنی عزیز محمد به گربهها پناه داده و آنها را وارد این مسجد کرده است. از همان زمان تاکنون گربهها وارد این مسجد شده و با نمازگزاران، وقت میگذرانند. این مسجد در بخش آسیایی استانبول و در محله اسکودار (Scutari) قرار گرفته است. حتما در سفر به استانبول از این مسجد هم دیدن کنید.
مسجد اورتاکوی؛ نگین سفید عثمانی
مسجد اورتاکوی (Ortaköy Mosque) به نام رسمی مسجد بزرگ سلطان عبدالمجید شناخته می شود که سلطان عبدالمجید یکم، سیویکمین پادشاه عثمانی، آن را در سال های ۱۸۵۴ تا ۱۸۵۶ بنا کرد. مسجد اورتاکوی به دلیل رنگ سفید زیبایش، شهرت پیدا کرده است. در طول روز، همزمان با تغییراتی که در شدت نور آفتاب ایجاد میشود، این مسجد نیز کمی تغییر رنگ میدهد. دیدن این مسجد زمان زیادی از شما نخواهد گرفت.
مسیر مسجد اورتاکوی
مسجد اورکاتوی در استانبول در منطقه بشیکتاش (Beşiktaş) و در سمت غرب تنگه بسفر قرار گرفته است. شما با هر وسیلهی نقلیهی عمومی که فکرش را بکنید، میتوانید خود را به این مسجد برسانید.
موزهی باستانشناسی
موزهی باستانشناسی (Istanbul Archaeological Museum) یکی از بزرگترین موزههای ترکیه و یکی از غنیترین موزههای جهان است که بیش از یک میلیون شیء مربوط به تمام دورههای تمدن بشری را در خود جای داده است. این موزه، سه ساختمان دارد که یکی موزهی باستانشناسی، دیگری موزهی شرق باستان و سومی موزهی هنرهای اسلامی است.
مسیر رسیدن به موزهی باستانشناسی
این موزه، در محلهی سلطان احمد، در انتهای خیابان علمدار و در ضلع جنوبی پارک گلهان قرار دارد.
موزهی هنر مدرن
در موزه هنر مدرن (Istanbul Museum of Modern Art)، آثاری از هنرمندان معاصر بومی و بینالمللی قرار گرفته است. هرکدام از این آثار، معرف فرهنگ منطقهی خود است. در این موزه تلاش شده تا آثار مدرن هنری در زمینههای عکاسی، طراحی، معماری، رسانه و سینما جمعآوری شده و این مجموعه به نقطهی اشتراک فرهنگ مدرن ترکیه با هنر سایر ملتها تبدیل شود.
مسیر رسیدن به موزهی هنر
این موزه در منطقهی بیاغلو واقع شده است. شما به راحتی و با استفاده از مترو استانبول میتوانید خود را به موزهی هنر مدرن استانبول برسانید.
مرکز فرهنگی آتاتورک
مرکز فرهنگی آتاتورک (Ataturk Cultural Centers) با ساختمان جذاب خود در میدان تکسیم چشمنوازی میکند و توجه افراد را به خود جلب میکند. در این مرکز رویدادهای مختلفی مانند کارگاههای موسیقی و هنر مرتبط با کودکان، نمایش فیلم، تئاتر، کنسرت و نمایشگاههای هنری سازماندهی میشود. این مرکز فرهنگی همچنین میزبان استودیو ضبط موسیقی، کتابخانه و مرکز هنری کودک است. به دلیل نزدیک بودن این بنا به میدان تکسیم، حتما از آن دیدن کنید.
پارک فنرباغچه با چشمانداز جزایر پرنس
پارک فنرباغچه (Fenerbahçe Park) دقیقا در کنار دریای مرمره (Marmara) قرار گرفته است. به همین دلیل هم هوای مطبوع و معتدلی دارد، هرچند که در پاییز و زمستان کمی هوا سرد است. این پارک در میان ساکنین استانبول بسیار محبوب است و در آخرین هفتهها معمولاً میزبان بازدیدکنندگان بسیاری است. چشمانداز جزایر پرنس، سرای بورنو و کافههای ساحلی، این پارک را به یکی از بهترین مکانهای تفریحی کادیکوی تبدیل کرده است. مردم بومی استانبول اکثر پیکنیکهای خود را در این پارک میگذرانند. اگر دوست دارید در طول سفر خود، کمی هم از فضای هتل دور شده و در فضای آزاد یکی از غذاهای معروف ترکیه را نوشجان کنید، حتما به این پارک سر بزنید.
استانبول را با تاریخ بشناسید
مکانهای تاریخی استانبول، همیشه در صدر دیدنیهای این شهر بوده است. حتی کسانی که برای خرید کردن به این شهر سفر میکنند، حتما تعدادی از این بناهای تاریخی را در لیست کارهای خود قرار میدهند و به دیدن آنها میروند. تصویر فیلمهای تاریخی تولید کشور ترکیه در این کاخها برای علاقهمندانی که آنها را دنبال میکنند، حس بینظیری دارد. برای رزرو هتل در استانبول میتوانید از سایت فلایتیو استفاده کنید. اگر از بناهای تاریخی استانبول اطلاعاتی دارید در قسمت کامنتها برایمان بنویسید.
معروفترین مکانهای تاریخی استانبول کدام است؟
کاخ دولما باغچه، مسجد ایاصوفیه، منطقه سلطان احمد و مسجد سلیمانیه
تاریخیترین مکان استانبول کدام است؟
مسجد ایاصوفیه، مسجد آبی تاریخی، آبانبار زیرزمینی باسیلیکا، موزه باستانشناسی استانبول، کاخ توپکاپی، بازار بزرگ و برج گالاتا
قدیمیترین بنای تاریخی ترکیه کدام بنا است؟
شهر باستانی افسوس سلچوک (ephesus)
مشهورترین کاخ استانبول کدام است؟
توپکاپی
سوالات متداول