بلیط هواپیما چابهار
راهنمای سفر به چابهار
بهترین قیمت بلیط چابهار
بلیط چارتر چابهار
در حال دریافت ارزانترین پروازها ...
آشنایی با چابهار
با خرید بلیط هواپیما چابهار به بهشتی در منتهی الیه جنوب شرقی ایران سفر میکنید. تنها بندر اقیانوسی ایران که در کرانه دریای عمان و اقیانوس هند قرار دارد. مردمان این منطقه با زبان بلوچی و زبان جدگالی صحبت میکنند و بیشتر آنها مسلمان و سنی هستند. چابهار علاوهبر جاهای گشتنی بیمثالش به رسومات مخصوص در عید و عزاداری دارد معروف است. مراسم ازدواج در مناطق بلوچ نشین ایران در حدود ۸ مرحله دارد و ۳ شبانهروز طول میکشد. حنا دوزی، جل بندی، بربند مال، گندونن، هبرجنی، سرآپی، مشاطه، شب یکجایی از مراسمهای زیبایی است که در عروسی اجرا میشود که شامل آیینهای مختلف مانند خواستگاری، بله برون، تعیین مهریه، جل بندی، حنابندان، جشن عروسی و رسوم دیگر میشود. رقصهای بلوچی از سنتهای این شهر است که نمیشود به راحتی از کنار آن گذشت. در عروسی رقصها با نامهای دوچایی، سهچایی، لنکی، کوپکو و ... شناخته میشود و لیوا هم نام رقصی است که با نواختن سرنا، دهل، لیوا و یک دهل کوچکتر همراه است و در مراسم های شادی برگزار میشود.
چابهار کجاست؟
اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که هنگام سفر تاریخچه شهر مقصد برایتان جذاب است. برای خرید بلیط هواپیما چابهار باید بدانید که تاریخ این شهر به دوره قاجار و سال ۱۲۳۲ خورشیدی برمیگردد. چابهار تا سال ۱۲۵۸ برای اینکه جزو خاک ایران باشد ناآرامیهای زیادی را از سر گذراند تا در نهایت در بهمن همان سال دولت مرکزی ایران توانست قدرت خود را در بلوچستان و چابهار به ثبات برساند. منطقه آزاد تجاری-صنعتی چابهار یکی از مناطق هفت گانه آزاد کشور به شمار میرود و در اوایل دهه هفتاد این منطقه به عنوان منطقه آزاد تجاری-صنعتی لقب گرفت.
همچنین چابهار با شهر گوادر پاکستان پیمان خواهرخواندگی بسته است. شهرستان چابهار به دلیل قرارگیری در ساحل دریا و داشتن جاذبههای آبی مانند خلیج گواتر، خلیج چابهار، تالاب صورتی، رودخانه باهوکلات و ... یکی از مراکز مهم پرنده نگری در ایران است. روایت است که نام این شهر زیبا از ترکیب دو کلمه چهار و بهار گرفته شده، زیرا که این منطقه در بیشتر روزهای چهار فصل سال، آب و هوای بهاری دارد. با این حال به اعتقاد محلیها در قدیم به این بندر چهبار میگفتند به معنای اینکه چه باری با خود حمل میکنید بوده که از مسافران میپرسیدند. نکته دیگر در مورد نام چابهار این است که این اسم در گویش محلی به افرادی گفته میشود که در نزدیکی چاه آب زندگی می کنند. از آنجایی که آب مورد نیاز اکثر مردم در زمان قدیم از چاه ها تامین میشده است و سپس به مرور به چابهار و چهاربهار تغییر پیدا کرد.
در چاهبهار کجا بریم؟
لیست خلیجهای چابهار را یادداشت کنید و به همهی آنها سر بزنید. اگر میخواهید حال و هوای فضای سیاره مریخ را تجربه کنید به جنوب شرقیترین نقطه ایران یعنی خلیج گواتر بروید. برای دیدن زیباترین طلوع و غروب آفتاب به خلیج چابهار بروید، جایی که سراسر آن را لنجها و قایقهای صیادی قرار گرفتهاند. اگر در فصل تابستان به چابهار که سفر کردید، پدیدههای گلفشان و موجفشان را فراموش نکنید. از دیگر پدیدههای جذاب طبیعی شهرستان چابهار، پدیده گل فشان است که در آن گل و لای با فشار از زیرزمین خارج میشود و شکلهای ماهوری به خود میگیرد.
یکی از زیباترین جاهای دیدنی این بندر زیبا حیات وحش چابهار است. گونههای جذابی مانند شتر بلوچی، عقاب دریایی دم سفید، تمساح پوزه کوتاه گاندو، دلفین دندان ناصاف، لاک پشتهای دریایی، درخت گز و سرده، درخت کلیر و ... در آنجا منتظر شماست. به تالاب صورتی بروید و پرندههایی مانند چنگر، فلامینگو، کشیم، انواع حواصیل و طاووسک را تماشا کنید. جزیره شیطان، شرقیترین جزیره ایران است و ظاهری صخرهای دارد. این جزیره در زمان مد به زیر آب رفته و هنگام جزر دوباره بیرون میآید. غرق شدن مرموز قایق ها شب هنگام در محدوده جزیره دلیل نامگذاری این جزیره است. برای خرید بلیط هواپیما چابهار معطل نکنید.
در چابهار چی بخوریم؟
طعم غذاهای محلی چابهار برای همیشه زیر دندانهایتان خواهد ماند. ماهی، گوشت و خرما همراه با نان و برنج پایه هم غذاهای بلوچی است. جالب است بدانید که مردم بلوچستان برخلاف شهرهای جنوبی از ادویه تند برای غذاها استفاده نمیکنند. قلیه ماهی مشهورترین غذای جنوب ایران است. بریانی ماهی یک غذایی هندی است ولی در چابهار و منطقه بلوچستان طبخ میشود. در زمان بارش باران مردم بلوچ غذایی به نام بت ماش درست میکنند که از ترکیب برنج، روغن، ماش و افزودنیهای معطر است. یکی دیگر از غذاهای مردم بلوچ ماهیگ پچ است که بیشتر در فصلهای بارانی پخته میشود.
از نانهای محلی در خوراک بلوچ نمیشود گذشت. شیرینی چنگال در بلوچستان همراه با دوغ سرو میشود. شوده یکی از خوراکیهاییست که در تهیه آن از خرما استفاده میشود. یک شیشه ترشی لیمو و انبه را از یاد نبرید. در لهجه محلی، چابهاریها به ترشی لیمو "حرَام" میگویند. غذاها و خوراکیهای محلی دیگر این منطقه مانند جوشانده سبزیجات، کراهی، لنجو، دودپتی، دوغ پا، ماهی کباب، حواری، انباگ، ماشینگ، کورک، گلو هک، ناروش، کیش، دلگ، سبزک، هلیسه، خرمای حَلبی، خرمای خُنبی را حتما امتحان کنید.
سوالات متداول
بلیط هواپیما چابهار
بهترین زمان برای سفر به چابهار چه وقتی است؟
از چابهار به عنوان گرمترین نقطه کشور یاد میشود، هر چند که در زمستان خنکترین بندر جنوبی ایران است. اگر شما با رطوبت هوا مشکلی نداشته باشید بلیط هواپیما چابهار را برای ماههای اردیبهشت و خرداد را رزرو کنید تا زیباترین طبیعت این شهر را به چشم ببینید. برای آشنا شدن با فرهنگ بلوچی جشنواره گردشگری مونسون را از دست ندهید. این جشنواره از ۲۴ تا ۲۹ مرداد برگزار میشود. بر خلاف تصور همه در فصل تابستان و ایام جشنواره آب و هوا خنک است و گردشگران زیادی برای حضور در این جشنواره به چابهار میآیند.
چابهار فرودگاه دارد؟
فرودگاه چابهار در ۵۰ متری این شهر در کنارک قرار دارد. برای رفت و آمد به این فرودگاه باید از تاکسیهای فرودگاهی استفاده کنید. در طول یک ماه بیش از ۱۰۰ پرواز در این فرودگاه صورت میگیرد. پروازهای داخلی آن به شهرهای پر ترددی مانند تهران، مشهد، شیراز و پروازهای خارجی آن به مسیرهای مانند دبی و مسقط انجام میشود. در فرودگاه چابهار شما به امکانات رفاهی مانند سالن انتظار، غرفههای فروشگاهی، رستوران، دستگاه خود پرداز و تاکسی دسترسی دارید.
مدت زمان پرواز بلیط هواپیما چابهار تهران چقدر است؟
فاصله هوایی چابهار تهران ۱۴۵۴ کیلومتر است. مدت زمان پرواز چابهار به تهران ۲ ساعت ۱۵ دقیقه است.
راههای حمل و نقل در چابهار به چه صورت است؟
هنگام خرید بلیط هواپیما چابهار نگران وسیله حمل و نقل در این شهر نباشید. پایانه اتوبوسرانی این شهر به صورت شبانهروزی فعالیت داشته و در ۵ کیلومتری جاده چابهار به راسک قرار دارد. برای گشت و گذار در چابهار هم بهتر است از انواع تاکسیهای تلفنی و بیسیم استفاده کنید. هر چند که اجاره خودرو در این شهر بسیار رایج است و برای تردد در چابهار میتونید از این گزینه هم استفاده کنید.
از چابهار چه چیزی سوغاتی بیاوریم؟
سوزندوزی، صنایع دستی حصیری و سکه دوزی از معروفترین صنایع دستی استان سیستان و بلوچستان است. برای مثال سوزندوزی روی پارچهها بر اساس رویاهای دختران و زنان بلوچ زده میشود که نمونههای آن را میتوانید روی سفره عقد، روتختی، سجاده، رومیزی و لباس ببینید. صنایع دستی هم دو دسته مصرف و صادراتی دارد. همچنین بلوچیها از بافتهای سکه دوزی شده برای پوشاندن و زینت رختخواب، زینت روی گردن شتر در هنگام عروسی و ... استفاده میکنند.